Follow @chemedya

25 Ağustos 2009 Salı

Bu Öfkenin Kaynağı Ne?

Diyarbakırspor Fenerbahçe maçında olanları en iyi Gökhan Gönül özetlemiş: Sanki Vietnam'a geldik. Diyarbakırspor uzun yıllar devlet tarafından desteklenen bir kulüp olarak bilindi. Devlet yaptığı ayıpları futbolu kullanarak kapatmaya çalıştı yıllarca ancak bir zaman sonra artık onlarda el ayak çektiler ve Diyarbakırspor küme düştü.

Bu sene çıktığı 1. ligde anlaşılan o ki Diyarbakırspor pekte sempati toplamayacak. Kahrolsun PKK sloganları ile her karşılaştıklarında bir güneydoğulu olarak benim de içim en az onlar kadar acıyor. Ancak Diyarbakırlılar yaptıkları ile adeta bu tarz olaylara çanak tutuyorlar.

Sahaya atılan kaya parçaları hem de maç berabereyken gözlerimize inanamamıza neden oldu. Ya o kayalardan biri bir futbolcunun yaşamını söndürseydi? O kayayı atanlar çok mu mutlu olacaktı? Bu mu Güneydoğu'nun o meşhur misafirperverliği? Spora faşizmi sokmamak gerek. ne Türk faşistler ne de dün geceki Kürt faşistler bu ülkenin insanlarını birbirine düşüremez. Yazıklar olsun bu ortamı yaratanlara.

Hiç yorum yok: