Follow @chemedya

18 Ağustos 2009 Salı

Adana Demirspor'u Kim Kurtaracak?

Kendini işçi takımı olarak nitelendiren ve İtalyan koministlerin takımıyla maç yapmak için girişimlerde bulunun Türkiye'nin köklü kulübü Adanademirspor zor günler geçiriyor. Lacivert-Mavililer Federasyona olan borçları nedeniyle lige katılamama tehlikesiyle karşı karşıya. Türk futbolu adına utanç verici bir olay. Galatasaray'a stat yapmak için yüz milyonlarca dolar harcamayı göze alan devletimiz şu Anadolu kulüplerine de bir el atsa, hiç olmazsa Anadolu kulüplerinin vergi borçlarını affetse ve yeni gelir kaynakları yaratsa çok iyi olmaz mı? Bu kafayla bu ülke futbolu bir adım ileri gidemez. Umarım Adana Demirspor içinde bulunduğu bu krizden en kısa zamanda kurtulur.İşte Anadolu Ajansına düşen haber:



TFF 2.Lig 4.Grup'da en güçlü takımlarından biri olan Adana Demirspor'da endişeli bekleyiş sürüyor.

Başkan Bekir Çınar, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) olan 1 milyon 220 bin TL'lik borcu en geç 26 Ağustos'a kadar yatırmaları gerektiğini belirterek, ''Aksi takdirde lige ancak genç takımla katılabileceğiz. Bu da Adana'nın ayıbı olur'' dedi..

Çınar, yaptığı açıklamada, yeni sezonu yarın İskenderun Demirçelikspor ile yapacakları hazırlık maçıyla açacaklarını, ancak TFF'ye olan borçları nedeniyle lige katılıp katılamayacaklarının endişesini yaşadıklarını söyledi.

TFF'ye toplam 1 milyon 220 bin lira borçlarının bulunduğunu ve bunu en geç 26 Ağustos'a kadar yatırmaları gerektiğini belirten Çınar, şunları kaydetti: ''30 Ağustos'ta lig başlıyor. Borcumuzu 26 Ağustos tarihine kadar yatırırsak 2 günde de futbolcu ve teknik heyetin lisanslarını çıkartırız. Borcu yatıramamamız durumunda ise lige ancak genç takımla katılabileceğiz. Bu da Adana'nın ayıbı olur. Ayrıca, bu durum Adana Demirspor'un tarihine kara bir leke olarak geçer. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşın yönetim olarak umudumuzu yitirmedik, Adanalıların bu borcu bir şekilde ödeyeceğine inanıyoruz.''

Çınar, geçtiğimiz günlerde kulübü ziyaret eden Adana Valisi İlhan Atış'ın, paranın toplanması ve kombine bilet satışları için işadamlarından oluşan bir heyet kuracağına dair söz verdiğini anımsatarak, ''Bu paranın kombine bilet satışı ile çözümleneceğini sanmıyorum. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan da yardım istedik'' diye konuştu.

Yaptıkları transferler için yönetim kurulu üyelerinin ceplerinden 800 bin TL harcadığını anlatan Çınar, ''Eğer lige katılamazsak, bu parayı da boşa harcamış olacağız. Bunun yanında transfer ettiğimiz futbolcular başka bir takıma gidecek sürenin olmaması nedeniyle açıkta kalarak mağdur olacaklar'' dedi.

Hiç yorum yok: