Follow @chemedya

18 Ağustos 2009 Salı

Galatasaray Ne Yapıyor? Ve Neden Cezasız Kalıyor?

Galatasaray kendimi bildim bileli transferde hile hurda işlerini iyi becerir. Transfer tekliflerini bir taktik olarak kullanma bir Galatasaray geleneğidir. Geçmişte çok iyi hatırladığım Hakan Yörükoğlu isimli milli basketbolcunun Efes Pilsen'den hile ile transfer edilmesi olayı bu tarz olayların başlangıcı olmuştu. Hakan önce Ankara'da bir lise takımı olan ve o güne kadar hiç ortada olmayan Ayşe Kadın Spor kulübüne transfer edilmiş ve daha sonra da buradan Galatasaray'a alınmıştı. Efes Pilsen'in nafile çabaları ise sonuç vermemişti. Bonservisli oyuncusunu kaybetmişti.







Son yıllarda da o hafta hangi takımla oynuyorlarsa o takımın bir oyuncusu Galatasaray'ın transfer gündemine girmiştir. Son aklıma gelen ise Mehmet Yıldız olayıdır. Geçen sene sezon ortasında Galatasaray Sivasla üst üste 3 maç oynayacaktı. Bu maçların 2 tanesi kupa bir tanesi de lig maçıydı. Galatasaray bu maçlar boyunca Mehmet Yıldız'a transfer teklifini canlı tutmuş. Sivassporla görüşmüştü. Bu maçlarda Sivasspor'un yıldızı olarak görülen Mehmet Yıldız biraz da kafa karışıklığıyla hiç bir varlık gösterememişti. Bu 3 maçın sonunda da ne hikmetse Galatasaray bu trasnferden vazgeçmişti. Türk spor medyasının bu olaya tepkisiz kalması ise son derece manidardır.

Bu sene ise Galatasaray'ın etik dışı olaylarına son nokta konuldu belki de. Manisaspor'dan transfer etmek istedikleri Ufuk ve Sezer için kulüplerinden izin almadan futbolcularla anlaştı.
Fifa'nın kurallarına göre bu olayın cezası ağır. Galatasaray'ın transfer cezası alması ve hatta Avrupa kupalarından men edilmesi bile gündeme gelebilir. Şu ana kadar Federasyondan en küçük bir ses çıkmadı. Medyadan da Uğur Meleke'nin bir yazısı dışında en küçük bir ses çıkmadı. Ufuk ve Sezer kulüplerine rest çektikleri için 2 haftadır forma giyemiyor. Ancak Sezer yaptığının hatanın farkına vararak bir açıklama yaparak Galatasaray'ın kendilerini oyaladığını ve oyun oynadığını söyleyip kulübüyle anlaşmaya çalışacağını söyledi. Ufuk ise hala oynayamıyor.

Lütfen artık bu ülkede kurallar işlesin. Bu tarz çirkinlikler yapanın yanına kar kalmasın.

Hiç yorum yok: