Follow @chemedya

26 Eylül 2009 Cumartesi

Stoke City'de yedek kalmak


Tuncay Şanlı Avrupa hayalleri peşinde menajerinin de isteğiyle İngiltere ligine gitti. Middlesbrough takımıyla oynadığı oyunla kendini ligde tutmayı başarırken takımı küme düştü. Şimdilerde ise Türk futbolunun yıldız oyuncusu Stoke City diye çok vasat bir Premier Lig takımında yedek oturuyor.

Tuncay'ın kariyer planlamasını yaparken Fenerbahçe gibi hedefleri olan bir takımdan ayrılıp küme düşmemeye oynayan İngiliz ligi takımlarını tercih etmesi sadece yanlış kariyer planlaması olarak açıklanabilir. İngiltere'de tıpkı Türkiye'de olduğu gibi zirve 3-4 takımın tekelinde. Diğer takımlar ise figuran rolündeler. Tuncay Fenerbahçe'de kalsa hem şampiyonlar ligi vitrininde olacak hemde her sene şampiyonluk hedefi peşinde koşarak futbolunu geliştirecekti. Şimdilerde Stoke City'nin yedek kulübesini ısıtmakla meşgul. Kazanan kim? Menajeri... 3 yılda 2 transfer ve 2 komisyon. Kaybeden kim? Tuncay, Fenerbahçe ve Türk futbolu.

Genç futbolculara tavsiyem para peşinde koşan menajerlere kanmamaları. Avrupa'ya gideceklerse büyük takımlara gitmeli. Aksi takdirde üzülen yine kendileri oluyor.

Hiç yorum yok: