Follow @chemedya

29 Mart 2010 Pazartesi

Ali Sami Yen'de Gözden Kaçanlar




1- Maçtan önce Fenerbahçe'nin Canaydın pankartıyla sahaya çıkması atmosferi düşürdü. Bu Fenerbahçe'ye yaradı. Galatasaray seyircisinin hiçbir etkisi yoktu maçta. Fenerbahçe taraftarı kendi evinde gibiydi.
2- Galatasaray'ın bir atağında Arda yan hakeme gidiyor ve oraya çok yakın çekim yapan fotomuhabiri olan arkadaşıma göre yardımcı hakeme "şerefsiz, Allah belanı versin" diyor. Bahattin Duran bu duruma hiçbir tepki göstermiyor. Maçtan sonra bu olayı bana anlatınca aklıma Kazım, Emre ve Gaziantepspor'lu Ahmet Arı'ya verilen kırmızı kartlar geldi...Sanırım hakemlerin algıları medyanın kendilerine verdikleri tepkiye göre değişiyor demek ki.
3- Galatasaraylı futbolcular eğer hakemi aldatmak kadar futbolu da düşünseler maç çok farklı olabilirdi. Sürekli futbol dışı şeyler peşinde koştular.
4- Bugün Habertürk Gazetesine göre Andre Santos devre arasında Galatasaray tribünlerine edep yerini göstermiş ve tribünlerden büyük tepki almış. Çok şaşırdım haberi görünce. Maçı canlı izledim. Ne Santos'un o haraketini gördüm ne de herhangi bir tribün tepkisi gördüm. Sanırım bu haberi yapan arkadaşımız biraz gözü kararmış. O gazete sutunu babasının malı sanıyor. İstediği gibi kullanıyor.
5- Marco Van Basten 2-3 metre ötemde oturuyordu. Böyle büyük bir futbolcuyu yakından gördüğüm için kendimi şanslı hissettim.
6- Bilmiyorum tv'den nasıl göründü ama sahada olanlar maçın başından sonuna kadar Fenerbahçe'nin maçı kazanacağını hissetti. Fenerbahçe daha bir takım gibiydi. Galatasaray ise 6+5 sistemiyle oynuyordu. 6 oyuncu geride 5 oyuncu ileride orta alan ise bomboş. Ben böyle birşey görmedim. Rijkaard nasıl böyle bir sistemle çıktı. Anlayamadım...

14 yorum:

todor dedi ki...

ht de haberi yapan gerizekalı santosun şortuna baksana, bizimkilerin gs maçında giydiği şortun alt tarafında yani baldırının sonunda sarı çizgi olmadığını görebilirdi. yani santos eğer dediği gibi tombala çekmişse bile bu dünkü maçta olamazdı. ama bu haberi yapan beyinsiz böyle bir detayı atlayıp hemen fener alayhine haber yapayım diye acele ettiğinden bu detayı atlamıştır. kaldı ki geçen haftadan sonra liglerde tombala çekme cezası kalkmıştır. keita denen yerden kalkmayan artiste trabzon maçından sonra ceza veremeyen zihniyet bundan sonra kimseye ceza veremez. ketia diyince bu kadar korkmayın falan filan diye sallayan biri vardı. büyük lokma yiyecen büyük laf etmiycen yoksa tamburacı gibi olursun.

Nihat dedi ki...

bir tane daha bu penaltı bu penaltı değil fotoğrafı bekledim ama demek ki senin algıların da renge göre değişiyor ahmet :) işin şakası bir yana fenerbahçe şampiyonluk yarışında bir adım öne geçti. bence bursa'dan bile daha fazla şansı var.

bence maçın özetini, yanına gelen ve "bizim pozisyonumuz penaltıymış hakem vermedi" diyen haldun üstünel'e " ne penaltısı haldun onların da atağı kesildi ofsayt diye ofsayt yokmuş. takım top oynamadı" diyen ve maç sonunda hakem hakkında tek kelime bile etmeyen adnan polat yaptı.

işin özü budur işte. takımın oynamıyorsa hakemlerden konuşmak boşa çırpınmaktır.

Adsız dedi ki...

Ahmet bey,

Santos'un fotosu bana fotomontaj gibi gledi. Fenerbahçe Adidas'la anlaşmalı ve formanın içine giydiği atletler "Fenerium" oluyor. Bu fotodaki Nike. Arka fon zaten yokedilmiş. Nerede çekildiği belli değil. Bence kesinlikle fotomontaj.

Ayrıca bunu sanıyorum sadece Fatih Altaylı yönetimindeki Habertürk muhabiri görmüş. Çünkü başka hiç bir yerde yok. Böyle bir hareket olsaydı şimdi GS forumları yıkılırdı. Hatırlayın, Ercan Saatçi'ye neler yaptılar.

Geçen hafta Keita'nın yayıncı kuruluştaki canlı görüntüsünü görmeyenler, bu hafta düzmece senaryo üretiyorlar.

Fenerbahçe yönetimi bu olayın peşini bırakmamalı ve bunu yapanlar gereken cezayı görmeli.

Her GS maçından sonra artık sözde "Fenerli Medya"mızın bu tür haberlerine alıştık. Akşam da GS'nin adeta basın sözcüsü Serhat Ulueren yaptığı programda Franco'nun bilerek gol yediğini söyledi. Yaptığı imayla kafalarda "Franco maçı sattı" olgusu oluştu.

Bakalım Hıncal Uluç'un nasıl bir senaryosu var? Bekliyoruz...

Burak dedi ki...

Yazının son kısmına katılıyorum. Galatasaray belki kağıt üstünde daha çok pozisyona girdi ama dönen topları alma,ayağında top tutup orta sahada rakibi kilitleme ve düzgün pas alışverişini daha iyi yapan daha yardımlaşmalı oynayan Fenerbahçeydi ve hak ettiği bir 3 puan aldı.Yalnız bir yere takıldım.Santos'un yaptığı iddia edilen hareket ile ilgili bir tribün tepkisi yoktu diyor yazıda. O zaman sorarlar geçen haftaki Keita'nın hareketine de tribün tepkisi yoktu. Ama Ahmet Bey tribünlere yönelik olmadığı belli olan bir harekete ille de ceza diye tutturmuştu.

fenerlihüseyin dedi ki...

@ Nihat
Hayır Hihat kardeşim , takım top oynamasa da hakemin kimseye haksızlık etme yetkisi yok.
G.s. eğer hakem tarafından haksızlığa uğradığını düşünüyorsa çıkıp konuşabilir,istemezse konuşmayabilir, ama " takım top mu oynadı " diye hakemin her yaptığına boyun eğmek gibi bir kaide yok , olamaz da .Bunu yapmak da bir erdem değildir ayrıca.
Penaltı pozisyonuna gelince , hakemin başı dönmüştür ceza sahası içinde rakibin rüzgarını hisseden g.slinin kendini yere atmasından , bunu da öyle bir rüzgarın marifeti sayıp meseleyi meteoroloji işleri müdürlüğüne havale etmiştir.
O pozisyonlar hakkında " bu tür pozisyonlara penaltı vermeyin " denmiş hakemlere diye biliyorum ben ,R.Carlos'un Kayseri'deki pozisyonundan sonra . Tabii Fenerbahçe'nin giden 2 puanına Allah rahmet eylesin , n'aparsın kötü kader.
Ama Pazar akşamı Servet'in döner tokatlarına(ki g.sliler için tarafgir Fenerli yorumcu Rıdvan " servet'in koşu stili bu " dedi o harekete :D), Keita'nın konservatuar seçmelerinde " Magnumla vurulmuş gibi ol bakiimm çocuuumm" denmiş talebe performanslarına ses etmeyen, 3 (yazıyla üç) adet G.sli topçunun metrelerle ofsaytta olmalarını gör(e)meyen (!) , Guiza'nın ofsaytla alakası olmayan pozisyonuna hevesle bayrağını sallayan hakemlerin olduğu bir sahada " hakem hakkımızı yedi " demek a.polat'a bile abartı gelmiş olabilir belki .

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

daha neler vardır gözden kaçan kim bilir. arda geçen sene bir hareket yapmıştı onu da görmemişlerdi.penaltı olayına da değinmek istiyorum ne hikmetse herkes penaltıya bağlamış olayı,hani böyle 90 dakika top oynayan Galatasaray sanki de. ona gelene kadar ofsayt la kesilen pozisyonumuz var,ve el ile almıyor onu da kestiler. servetin dirseği var ,var da var yani.mehmet topuz dirsek atmaz sarı servet yaptın ne sarı kart ne faul işte böyle birşey.

Nihat dedi ki...

arkadaşlar benim yazdığım yorumları nasıl okuyorsunuz anlamadım ki?? yani yorumum da demişim ki verilen ofsayt da yanlıştı demiş adnan polat . biri çıkmış rüzagar müzgar, diğeri gelmiş ofsayt. yahu bunları söylemişim zaten iyi misiniz??

ancak burak arkadaşım galatasaray maçına kadar 4 maç üst üste kazansa da kaybetse de haklı da olsa haksız da olsa konuşan bir fenerbahçe yönetimi var. madem öyleydi o zaman önce kendi futbolcularına bakmaları gerekmez miydi??

adnan polat da bilirdi maçtan sonra çıkıp televizyona bombalamayı. ama bombalamadı. eskişehirde elle gol atıldığında da söylemedi, fenerbahçe maçında penaltısı verilmediğinde de çünkü biliyordu ki takım zaten iyi oyun oynamıyor.
ama takımı oynamadan çıkıp hakkımız yenilenleri de biliyoruz..

burda ahmet'e de yazdım kaç kere. ahmet de cevap olarak " ama fenerbahçe bizim ağlama kültürümüz yok demedi" dedi. anlatmak istediğimi bu kez anlatabilmişimdir umarım.

haftasonu fenerbahçe takım gibi oynadı ve maçı kazandı , galatasaray takım gibi oynamadı ve kaybetti. bu kadar basit. çıkıp bağırınmaya gerek yok...

Adsız dedi ki...

Hakemin Guiza ya el ile müdahale etti ve Guiza'ya yanlış ofsayt kaldırdı veya değerlendirdi diye kızmam. Hakem takdiri derim. Bunlar yaşanabilecek hakem hatalarıdır.

Ama 3X3 ofsayt nedeniyle maçın son dakikasında Gs lıların penaltısını vermemesini doğru bulmam ve anlayamam.

3 Gs lı futbolcunun en az 3metre ofsaytta olmalarını görmesine rağmen bayrak kaldırmayarak devam kararı veren yardımcı hakem ile aynı pozisyonu net olarak gören hakemi tartışmak bile abestir.

Bu adam (özellikle yardımcı Hakem) Türk Futboluna zararları ve Ligin marka değerine zarar verdikleri için derhal vatandaşlıktan ihraç edilmelidir.

FENERANT

Burak dedi ki...

Bugün bazı internet sitelerinde Hürriyet kaynaklı olarak Arda'nın yan hakeme hakaret ettiği şeklinde haberler gördüm. Gazetedeki orijinal haberi görmedim ama aklıma hemen Ahmet Ercanlar geldi. Sakın bu haberi ben yaptım demeyin düşüp bayılırım.

todor dedi ki...

bugün ht de fotoğrafın orjinalini gördüm, montaj değilmiş onun için onlara bir özür borçluyum.
tabi fotoğrafın montaj olmaması santosun seyirciye tombala çekti anlamına gelmiyor, adam şortunu da düzeltiyor olabilir ki muhtemelen öyle çünkü seyirci herhangi bir tepki göstermedi.

maçla ilgili çok şey yazılıp çizildi ancak süleyman abay denen yaratığa da bir paragraf açmak gerekir.
bu insan müstevtesi kendini ne zannediyor anlamadım. daum a neredeyse kafa atacaktı. adamın dibine gelip horoz gibi diklenmesi ne anlama geliyordu bunu da çözemedim. kendisinde acaba aynı hareketi fatih terime yapacak göt var mı onu da merak ediyorum?
yalan yanlış açıklamalarla fenere saldıran mahmut efendi, saldırmaktan fırsat bulduğu bir ara bu görüntüyü izlerse fena olmaz.
bu arada adnan polat konuşmaz falan diyen arkadaşlar bugünkü açıklamalarını seyrettimi onu da çok merak ediyorum. eğer kaçırmışlarsa zaten önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklamalar yapacağını söyledi polat. bir de yanlış duymadıysam bugüne kadar federasyon hakkında hiç konuşmadık falan dedi ki herhalde bizleri balık hafızalı sanıyor.

fenerlihüseyin dedi ki...

@ Nihat ,
Yorumların nasıl okunduğu ile ilgili sıkıntı genel demek ki !
A.polat kendi takımının hakkının yendiğini düşünüyorsa çıkıp konuşsaymış. Konuşmadıysa kendi bileceği iş yada bizim bilmediğimiz başka heseplar var.
Hakem hakkında konuşmamak bir erdem ise bile bu erdemden a.polatın semtine uğramamıştır.
4-0'lık maçtan sonra pozisyonu olmayan , tarihi farktan direkler ve şans sayesinde kurtulan takımın futbol şube sorumlusu olarak verdiği beyanatta " Hakem bizi ince ince doğradı " diyebilen birisinin " takım top oynamadı , hakemin neyini konuşayım " demesinin altında başka şeyler yatar , sonucu kabullenmek , hakeme - rakibe saygı vb . hiç bir erdem ögesi içerdiğini kabul etmem o sözde.
Hele a.polat gibi " yan hakemleri ayarlayın , yeter " düsturunu Türk futboluna hediye eden birinden asla !
Ayrıca teraziye koyduğunda aleyhine daha fazla hata yapılan bir Fenerbahçe var . haa hepsi olur , son dakika o penaltı çalınırdı maç 1-1 biterdi , ama o zaman benzer pozisyonu bir hafta önce çalınmamış Fenerbahçe'nin hakemler - federasyon ve kararlarda çifte standrat iddialarının tamamı kabul edilmiş olurdu.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Burak,
Arda haberinin kaynağı ben değilim ancak bunun haber olması gerektiğini ben söyledim. Bu olayı bizim tam kornber çizgisinin yanında duran fotmuhabirimiz kulağıyla duyduğu için verdi. Bir laf arasında bana söyledi ve bende bunun bir haber olduğunu söyledim. Sen olsan bunun bir haber olduğunu düşünmez miydin?

yorulmaz_uğur dedi ki...

andre santos un olayı hakkında birşeyler yazmak istedim.Bugün aynı gazetenin bu konudaki "fotomontaj dediler " haberine baktığımızda gördüğümüz andre nin resmindeki nike atletinde çizgi yok, halbuki aynı haberin altındaki fotoğraf galerisine girip 7 numaralı resme baktığımızda keita ile forma değiştirirken atletinde omuzdan inen beyaz çizgiler var...bence sırf bu bile olayı açıklamaya yetiyor çünkü halil özer fotoğrafların maçtan sonra çekildiğini söylüyor...bana göre bu fotoğraflar o maçtan değil eğer andre saha ortasında atlet değiştirmediyse.Sayın Ahmet Bey bu konuda birkaç kelime söylerseniz sevinirim.

todor dedi ki...

@yorulmaz_uğur

evet ilginç detay. cidden çizgiler yok.