Follow @chemedya

15 Ocak 2010 Cuma

Şansal Büyüka Tarzının Sonu Geldi...



İhalenin ardından Ertan Özerdem'i ve FB TV'de Şekip Mosturoğlu'nu izleme fırsatım oldu. Bu 2 önemli ismin açıklamaları önümüzdeki dönemde Türk medyasında bir devrim yaşanacağının ya da yaşanması gerektiğine işaret ediyordu.

Öncelikle Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarına değinelim. Geçtiğimiz dönemde Lig Tv'de içerik ve görüntü açısından yeterli kalitede olmadığını vurguladı. Teknik kısmı bizi çok ilgilendirmiyor ancak içerik kısmı hepimizin şikayet ettiği bir konuydu. Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım'ın Türk Futbolu'nun marka değerinin artması için gerekli görüşmeleri yaptığını ve beklentilerinin yeni dönemde Lig Tv'nin futbolcuların, kulüplerin değerini düşürmeyecek kadar yayın yapması olacak dedi.

Aslında çok acı bir durum Şansal Büyüka adına. Bir ihalenin pazarlık konularından biri Lig Tv genel müdürünün tarafsızlığı. Yani Şansal Büyüka artık istediği gibi at koşturamayacak, istediği takımı ileri itemeyecek, istediği oyuncuya ceza aldıramayacak. Belli ki bunun pazarlığı çoktan yapılmış.

Yani anlayacağınız Lig Tv, öyle yamuk ofsayt çizgileri çizemeyecek,
istediği pozisyonu ekrana getirip istemediğini gözden kaçıramayacak,
maç özetlerini manipüle edemeyecek,
Şansal Büyüka, Aziz Yıldırım'ı devirmek için spor müdürlerini toplamayacak,
Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağına dair iddiaya giremeyecek, penaltı olmayana penaltı, penaltı olana penaltı değil diyemeyecek. Hatta Erman Toroğlu kol böreği tarifi bile veremeyecek. Artık İngiltere Liginin kalitesinde bir yayın ve bu yayında ürünün en iyi biçimde, olumsuzluklardan arındırılmış bir biçimde gösterilmesi isteniyor. Eski usul gazetecilikle, Aziz Yıldırım benim istediğimi yapmıyorsa bende onu yayında çökertmeye çalışırım mantığı artık işlemeyecek. Yani bir devrin sonuna geldik artık.

Şu an için bu açıklamadan çıkarımımız bu. Umarım ilerleyen dönemde somut adımlar da atılır. Eğer Şansal Büyüka devam edecekse, kendini ve ekibini toparlar. Devam etmeyecekse yerine gelecek kişi tarafsızlık konusunda azami özen gösterecek.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise bundan sonra olaya farklı bir açıdan bakmaları gerektiğini söyledi. Futbolu bir kadame daha yukarı sıçratmaları gerektiğini söyleyen Özerdem, futbolu oyun kalitesini arttırmaya yönelik ve içindeki problemlerin çözümüne yönelik projeler üretmeleri gerektiğini söyledi.

Umarım bundan sonra geçmiş yıllardaki gibi ekranda külhanbeyi tavırlarla yayınlar yapılmaz. Kral biziz biz ne dersek o olur anlayışı son bulur. Çünkü futbol pastası bu ihalinin ardından çok daha büyüdü. Lig tv'nin ayakta durabilmesi için her kesime eşit durması ve herkesimden destek alması gerekir. Bu iş Şansal Büyüka ile yürür mü yürümez mi bunu zaman gösterecek ama yüreyecekse bile değişecek olan kişi Şansal Büyüka olmak zorunda.

Bu ihalenin kazananı Türk futbolu ve Aziz Yıldırım oldu. Kaybedenin kim olduğunun takdiri size kalsın.

4 yorum:

todor dedi ki...

keşke öyle olsa. ancak hiçbir şeyin değişeceğini zannetmiyorum. şansal ın başını çektiği, erman,musa, bahri ve diğerleriyle devam eden bu tarikatın tavrının değişeceği konusunda en ufak bir ümidim yok.
digiturk bunları kazıyıp veya birinin kellesini alıp göz dağı vererek yepyeni bir yapılanmaya giderse bilemem ama dediğim gibi pek zannetmiyorum.
başka tartışılması gereken konu da, digiturk un bu yaklaşık 1,8 milyar dolarlık maliyeti nasıl karşılayacağı. tüm yükü abonelere bindirmeye kalkarsa, zaten sıkıntılı bir ekonomik dönemden geçen kitlenin aboneliğini iptal edip yeni bir teleon vakası yaşanması bile muhtemeldir.

n30uploader dedi ki...

Ercan bey bunu duydunuz mu ?

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17835025

:)

mozlu dedi ki...

Abi, sen inanıyor musun böyle bir değişkliğe ve iyileşmeye gidileceğine...bence aynen kaldıkları yerden 321 dıye soylene soylene devam edecekler...

Chemedya dedi ki...

O açıklamayı dinledim N30. Bu anlaşmanın bozulması gayet iyi olmuş anlaşmalarının bozulması.

Ertan Özerdem ilk geldiği dönemlerde Şansal Büyüka ve ekibinin işine son vermişti. hatta 10 gün yayın yapmadılar. Sonra tabi siyasileri ve kulisleri göndererek geri geldiler. Bundan sonra ne olur zaman gösterir. Ancak Şansal Büyüka ve ekibi gitmese bile birşeyler değişecek.