Follow @chemedya

7 Ocak 2010 Perşembe

Rezalet! Ahlakçı Medya Neredesin!


Basketbol Federasyonu bekleneni yaptı ve Galatasaray'a verilen -5 puan cezasını kaldırdı. Önce küme düşürülecek dediler, ardından sponsorların baskısıyla bu karardan geri adım atıp göstermelik bir cezaya çarptırdılar. Şimdi ise verdikleri o göstermelik cezayı da kuşa çevirdiler.
Dünyanın her yerinde bu rezalettir.

Ben yine sorayım buradan. Medya ısrarla Turgay Demirel'in Aziz Yıldırım'ın oyuncağı olduğunu söylüyordu. Önce Efes Pilsen ile olan doping olayında idareten bir ceza verdiler, ardından Galatasaray'ın sahasını önce 4 maç kapatıp ardından bunu 2 maça indirdiler, şimdi de küme düşme anlamına gelen cezayı kaldırdılar. Hem de hukuki bir dayanağı yok diye kaldırdılar. Evet federasyon kurallarına göre Galatasaray'ın küme düşürülmesi gerekiyordu. Bu nedenle hukuki bir dayanağı yok bu cezanın...

Ben buradan basketbol federasyonunun ne kadar tutarsız olduğunu tartışmayacağım. Bunu tartışacak bloglar, forumlar bolca var. Benim tartışacağım konu bambaşka.

Medyanın "tarafsız yazarları" geçtiğimiz sezon Fenerbahçe-Efes Pilsen maçında meydana gelen olaylarda Efes Pilsen'den Ergin Ataman'ın ve daha sonra tahriklerinden dolayı özür dileyen Kaya Peker'in tahriklerini hiçe sayarak günlerce Fenerbahçe taraftarının vahşiliğinden bahsettiler. Bu da yetmedi verilen 5 maçlık cezayı da çok az bulduklarını, bunun göstermelik bir ceza olduğunu vurguladılar. Geçen yılki olaylardan daha vahim bir hal alan bu seneki Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olayları ise bir bayanın tahriklerine bağlayıp neredeyse Galatasaray taraftarını mağdur ilan ettiler. Geçen sene Kaya Fenerbahçe taraftarını yumruklarken normal karşılayıp bu sene Kinsey yumruklayınca rezalet etiketi yapıştırdılar.

Geçen seneki olayların ahlak bekçileri her nedense Kerem Gönlüm'ün doping olayından sonra sus pus oldular. Kerem'e kurallar gereği verilmesi gereken 2 yıllık cezanın 1 yıl olarak verilmesine ses çıkarmadılar. Bu yıl ki Cemal Nalga olayında ise olur mu böyle birşey Galatasaray'a yakışır mı diye sahte bir kınama ile geçiştirip gündemi Kazım'ın "faraza"şike olayıyla doldurdular. Sonrasında ise kelepçeler, seks partileri derken Cemal Nalga olayının unutturulduğu sanıldı.

Oysa bu olayın takipçilerinden biri olarak burada bu cezanın kaldırılacağını yazmıştım. Tahkim kurulunun sürekli bu konuyu görüşmeyi ertelemesini ise olayı soğutma taktiği olarak görmüştüm. Şimdi medyanın ahlak bekçilerine soralım buradan. Türk spor tarihinin en büyük sahtekarlığı nasıl oldu da böyle ucuz cezalarla kapatıldı? Bunun adı rezalet değilse Türk sporu adına kıyamettir.

14 yorum:

todor dedi ki...

mahmut uslu denen, turgay demirel şakşakçısı ne diyor acaba? tanjeviç i başımıza bela eden, basketbolun içine eden bu zavallı hala bu kuluüpte duruyorsa federasyon ne yapsa azdır.

tamchee dedi ki...

Her zaman olduğu gibi "Sahtekarlığın cezası yookk..!!"..

Adsız dedi ki...

Bu nasıl bir Fenerasyon ki geçen yıl şampiyonluğumuz çalınıyor bu yılda sahtekarlıklar ödüllendiriliyor..

Unknown dedi ki...

kime öncelikli küfür edecegimi sasirdim vallahi, neresinden tutsan elinde kalan bir olay. hepsinin allah belasini versin!

bunlarin sorumlularina hala destek veren yönetimimizin de ne yapmak istedigini anlayamiyorum.

steven_stiffler dedi ki...

Bu ülkede cezalar hep göstermelik zaten.

Fenerbahçe 2 maç hakeder,3 maç verilir.Ardından bir tahkim yapılır,ceza 2ye indirilir.Bundaki amaç; disiplin kurulu tarafsız demek.Fenerbahçe'nin de cezası indiriliyor demek.

Bu işlerden nedense hep Galatasaray camiası kârlı çıkıyor.

steven_stiffler dedi ki...

*Abi "demek" yazmışım,"dedirtmek" olacak orası. :)

Pacific dedi ki...

dün gece bir rezalet daha gördük 101- 58 gibi. gerçi rakip takım yine doping alıp çıkmış olabilir değil mi?

Chemedya dedi ki...

@Pacific
Keşke tüm takımların rezaletleri sahada gösterdikleri kötü performans olsa Pacific.
Mesela bir büyük takım oyuncusunun cezasını hazırlık maçında çekmesi için federasyon özel bir madde üretmese.
Mesela bu üretilen madde ile bile yetinmeyip bir de üzerine cezalı oyuncuyu o hazırlık maçında oynatmak için sahtekarlık yapmasa.

Sonra o cezayı kaldırmak için 40 takla atılmasa.

Ya da 3 yıldır yenemediği rakibini yenmek için uyuşturucu madde olarak kullanılan ve doping kurulu başkanın bile iyi seçim dediği maddeyi kullanan ve 2 senedir top 16'ya bile ulaşamayan kulüplerimiz de var.

Ben şahsen bu tarz şeref yoksunu haraketlerdense şerefiyle 40 sayı fark yiyen bir takımı tercih ederim. Çünkü büyük olmak kaybetmeyi de bilmektir. Büyük olmak başarıya giden her yol mübahtır anlayışına sahip olmak değildir. Sizin onurunuz Cemal Nalga olsun. Kullanılan Cathine maddesi olsun. Ben 40 sayı fark yiyen bir takımın taraftarı da olsam sahada kaybetse de asla kendini küçültecek bir eyleme girmeyen bir kulübün taraftarı olmaktan gurur duymaya devam edeyim müsaadenizle.

Burak dedi ki...

"Ahlakçı medya neredesin!"
Merak etmeyin Ahmet Bey daha karar açıklanır açıklanmaz Hürriyet Gazetesi anasayfadan kıyameti kopardı: "KOMEDİ Bu karara Galatasaraylılar bile şaşırdı" başlığıyla duyurdu hem de spor sayfasından değil bizzat anasayfadan. Sanki tarafsız bir haber sitesinden değil de bir taraftar sitesinden duyurur gibi haberi vermişler.Cezadaki indirim kararının doğruluğu-yanlışlığı tartışılır ama sen önce haberi objektif şekilde aktar ondan sonra yorumunu spor servisi bünyesindeki yetkililere yaptır. Öyle değil mi?

Chemedya dedi ki...

Burak bu konuda sana katılıyorum. Artık haberler yorumlu yayınlanıyor. Bunu son derece yanlış buluyorum. Zaten Fenerbahçe aleyhine yapıldı mı da eleştiriyorum. Bu yazıda kastettiğim bazı yorumcular. Gazeteciliğin belirli objektifliğe ulaşması gerek.

Adsız dedi ki...

Ülker denen basketbolla uzaktan yakından alakası olmayan camianında etkisi var bu kararda.. Marka değerine zarar verir elbet Gs'nin küme düşürülmesi en büyük sponsorları olarak..

todor dedi ki...

hala yorum yapabiliyorlar ya
helal olsun ne yüz varmış sizlerde be.

PIERREMANU dedi ki...

Bütün dünyadaki bilmem kaç milyar insan etrafıma dizilse ve hepsi elbirliği edip beni ikna etmeye çalısalar da, daha puan silme cezasının verildiği zaman ileride bunun geri alınacağının kararlaştırılmadığına veya düşünülmediğine inandıramazlar.

tamchee dedi ki...

@Pacific
Bu "utancı" hazmetmek için ne kullanıyorsun merak ettim..!?