Follow @chemedya

16 Kasım 2009 Pazartesi

Bu Zihniyetle Nasıl Çözeceksiniz?

Dünkü derbi faciasından sonra olay sonrası ve bugün yapılan bazı açıklamalar benim bu olayların önleneceğine dair inancımı iyice bitirdi. 6 yaşındaki babasının kucağındaki Fenerbahçeli bir çocuğa bile tahammül edemeyen Galatasaray yöneticileri varken seyircileri neler yapmaz ki?

Bugün Türkiye'de tek konuşulan şey tribünlere o haraketi yapan bayan seyirci. Peki ben size geçen sene Fenerbahçe'nin sahasında oynanan maçta o haraketin aynısının Galatasaray yöneticisi Ahmet Dedehayır tarafından Fenerbahçe tribünlerine yapıldığını söylesem ne dersiniz? Ve bu olayların 10'da biri bile olmuyor. Hatta neredeyse hiç olay olmuyor. Çünkü Fenerbahçe tribünlerinin arkasında onların yaptığı holiganizmi destekleyen bir yönetici grubu yok. Bu nedenle Fenerbahçe yönetimi küfür yiyiyor hala. Galatasaray tribünü ise bedava bilet aldıkları yönetimlerinin kendilerini nasılsa koruyacaklarını yanlarına kar kalacağını biliyor. Kendi başarısızlıklarını sürekli olarak mazaretlerle başka etkenlere bağlayanlar bu holiganizmin en büyük nedenidir.

Dünkü olayları bir kadına bağlayan Kaan Kural, Murat Didin gibi güdümlü insanlara ne diyeceğiz? Kaan Kural geçen sene Efes Pilsen serisinde Fenerbahçe taraftarlarına Kaya Peker ve Ergin Ataman'ın el kol haraketlerini, tahriklerini hiç gündeme getirmemiş ve olayları vahşet diye nitelendirmişti. Aynı Kaan Kural bugün çıkmış kafasına bozuk para yemiş bir kadının öfkeyle yaptığı haraketi olayların başlangıcı olarak niteliyor. Peki soralım o kadın o haraketi yapmadan önce tribünden çıkmaya çalışıyordu. Öncesinde neler yaşadığını hiç düşünmüyor musunuz?

Türkiye'de en büyük sorun medyanın ve yönetimlerin holiganizmi. Tribünlerin holiganizmi nasılsa önlenir. Ama biz şu medyanın holiganlarını ve tribünlere haraket çeken yönetimlerin holiganizmini nasıl önleyeceğiz?

3 haftadır zemin hazırlanıyor dünkü olaylar için.Konuşmayan, tahrik etmeyen Galatasaray yöneticisi kalmadı. Eski bakan Işın Çelebi baş tahrikçi olarak görevini yaptı. Dün yazdığım gibi Galatasaray camiası tereyağı gibi üste çıkmayı başardı. Bütün suçu bir kadının üzerine yıktı. Meğer ne kadar ak pakmış Galatasaray tribünleri. Meğer ne kadar ak pakmış Galatasaray camiası. Medyadaki holiganlar ne kadar masummuş. Holiganizmin tek sorumlusu Fenerbahçeymiş...

4 yorum:

todor dedi ki...

tık yok dimi. 10 senedir her seferinde üstlerinden hoyratça geçtiğimizde ve enson 3 tane yediklerinde salya sümük ağlayan köpeklerin hiç birinden ses çıkmıyor.hani centilmenlik nutukları atan şerefsizlerden niye ses çıkmıyor? insan dediğin adam dediğin tutarlı olacak, köprü altında bekleyen, 50 yi devirmiş, hor kullanılmış orospular gibi kıvırmayacak. biz zaten biliyorduk sizlerin karaktersiz yavşaklar olduğunuzu ama bir kez daha gördük.
3 çeyrek önde götürdükleri maç az daha dönüyordu, ömer o düdüğü duymasaydı ve o sayıyı yapsaydı yine alacaklardı ellerine. o zaman ne diye havlayacaklardı çok merak ediyorum. şimdi başladılar kadın hareket çekti de ondan tahrik olduk diye. bahaneleri hazır. ama biz de tahrik olduk abdi ipekçi de 2 maçta göreceksiniz. o maçtan sonra kıvırtkan-çığırtkan orospu medya kalemşörleriniz sizi nasıl kurtaracak bakalım???

Griffith dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Chemedya dedi ki...

Sevgili Todor,
Blogumun en sıkı takipçilerinden birisin. O nedenle yorumunu yayınladım. ancak maalesef tuzağa düşüyorsunuz. Onlar bu işten sıyrılacak medyaları sayesinde. Fenerbahçe yaptığında ise bu olaylar büyütülüp yine Fenerbahçe'nin zarar görmesi sağlanacak. Sağduyulu olması gereken Fenerbahçe taraftarı olmalı. Bizler bu ortamı yaratanları deşifre edelim. onlarla mücadele edelim ama onların yaptığı şeyleri yaparak ekmeklerine yağ sürmeyelim.

todor dedi ki...

haklısınız. medyanın bu hafta ki görevi dünkü maçtaki olayların üstünü örtmek olacak. pazar 3 tane yiyip pazartesi uyanır uyanmaz hemen atılan 4 tane plastik su bardağını hezimetin baş müsebbibi gösteren zihniyet nedense bugün kış uykusunda.
ben en çok kimin yorumunu merak ediyorum biliyormusunuz? Turgay Renklikurt diye bir yaratık var. Böyle kelli felli, yolda görseniz adam sanırsınız, sanırım gazeteciliğin (!) yanında akademik bir sıfatı da var. bu adam kadar vıcık vıcık yalakalık, ters manyel ve ajitasyon yapan bir adam görmedim. daha önceleri de bir kaç defa radyo da rastladığım için biliyorum hıncal denen eziğin ağabeyi öcal (sakatlık babadan başlıyor, nasıl hasta bir zihniyetse iki oğluna (benim bildiğim) hıncal,öcal gibi isimler koyar ki)ile konuşurken fairplay den gem vurup Fenerbahçe ye kin kusmuştu. bakalım bu vıcık vıcık yağcı adam dünkü maç için ne diyecek.