Follow @chemedya

28 Kasım 2009 Cumartesi

Bir Yönetimin İflası!


Kasımpaşa maçı Fenerbahçe yönetiminin iflasıdır. Bir yönetim düşünün seyircisiz oynanan maçta tribünlere taraftarların pankartlarını asmak yerine Fenercell, Fenerkart pankartları assın. Bir yönetim düşünün takımı hakemler tarafından her hafta katledilirken sesini çıkarmasın. Geçen hafta verilmeyen bir penaltı, ofsayttan yenilen bir gol. Bu hafta ofsayttan yenilen 2 gol...

Fenerbahçe yönetimi bu ülkenin gerçeklerini göz ardı ediyor. Siz konuşmazsanız kamuoyunda sizin hakkınızın yenilmesi hiç konuşulmaz. Bu ülke medyası sadece konuşanın gündemini yaratır. Ofsayttan goller yersiniz, penaltılarınız verilmez. Sonra sadece oynadığınız kötü futbol konuşulur. Bir sonraki hafta 2 tane ofsayttan gol yersiniz. Yine bunlar değil oynadığınız futbol konuşulur.

Siz taraftarı sadece müşteri zihniyetiyle görürseniz işte böyle seyircisiz maça da Fenercell pankartlarıyla çıkarsınız. Fenerbahçe yönetimi artık iflas ediyor. İletişimden bu denli yoksun bir yönetim hem kendini hem Fenerbahçe'yi bitiriyor.

20 yorum:

seçkinhan dedi ki...

Sayın blog sahibi; eski yazılarınızda Aziz Yıldırım'a eleştiri getirilen ortamların mesala Antu'nun direkt Tahir Kıran'a yakınlığına dem vuran yazılarınız var.Siz kendinizede eleştiri getiriyormusunuz?Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi, koyulan hedeflerle belli bir aşamaya getirmiştir ama sonrasını berbat yönetmiştir.Büyük başarılar kazandıran Aydın Örs'ü Zico'yu kovan Aurelio'yu elinde tutamayan Büyük başarılar kazanan bayan basket takımının sürekli geri gittiği bir kulübüz.Ayıptır ya şu bayram günü milyonlarca Fenerbahçeli kan ağlıyor bugün.Cenk İşler, Murat Erdoğan, Koray gibi popülaritesi 10 sene öncede kalan Gökkan Güleç gibi bank asya liginde 34 maçta 0, yazıyla sıfır gol atan futbolcular bugün çuvalla para verdiğimiz adamları maymun etti sahada.
Ligtv manipülasyonlarına karşı ise 100. yılda kazanılan şampiyonluktan sonra geri adam atıldı.En nihayet bugün Erman'a bir cevap koymuşlar resmi siteye.Ama ne kadar gereksiz Fenerbahçe'yle prim yapmak isteyen isim varsa hepsine tekzip metniyle dolu resmi site.Biz bu mantıkla ALLAH korusun ama daha çok 14 mayıslar yaşarız.

Chemedya dedi ki...

@Seçkinhan
ne alakası var mafyanın kasası olarak bilinen Tahir Kıran'la antu'nun yakınlığını eleştirmem ile benim Aziz Yıldırım'ı eleştirmem?
Tahir Kıran'la ilişkisini yine eleştiriyorum.Ne alakası var Aziz Yıldırım'ı eleştirmem ile bir mafyatik insanı eleştirmemin? Tahir Kıran ise eğer Aziz Yıldırım'ın yerine gelecek isim vay Fenerbahçe'nin haline. Fenerbahçe yönetimi eleştirilmelidir. Ama Tahir Kıran üzerinden değil.

todor dedi ki...

Harika tespit. Heleki böyle ruhsuz, vurdum duymaz, geniş bir takım varken sahada, insan daha da bir irite oluyor o Fenerbahçe kartmış, Fenercell.. reklamlarından. İnsanın daha da bir gözüne batıyor ve düşünüyor "taraftarmıyız, müşterimiyiz" diye.
Velevki müşteriyiz, kardeşim böyle kötü bir ürünü nasıl satarsın o zaman müşterine. İşin kötü tarafı yönetimin taraftarı sağılacak inek görmesi, futbolculara da aks etmişki, takım futbol adına hiçbir şey yapmıyor. Yanlış bilmiyorsam kombine fiyatlarında Türkiye liglerinde en pahalıya maç seyreden taraftarız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. PVH dan beri bu takım için elinden gelenin fazlasını, yüreğini ortaya koyan bir forvet getiremez mi bir yönetim?
Ofsaytlara gelince, daha önce söylediğimin arkasındayım. Galipken gerek medya gerek federasyonun ortaya koyduğu komediye sesini çıkarmayan (GS maçı sonrası)yönetim, mağlubiyetten sonra konuşmaya hakkı yoktur. Ya kardeşim takımın top mu oynuyor diyenler çıkabilir,ancak elma ile armutu birbirine karıştırmamak gerekir, evet takım futbol adına ortaya hiçbir şey koymuyor bu başka birşey, penaltıların verilmemesi, ofsayttan yenilen gollere ses çıkarmamak başka birşey. Ligin sonunda ikili üçlü veya genel averajlarla şampiyonun, avrupaya gideceklerin ve/veya düşeceklerin belli olduğunu düşünürsek, bu yapılan hataların nelere yol açacağını kestirebiliriz.
Yönetimdeki bu sessizlik, pısırıklık nedendir? Tası tarağı toplayıp bırakmak mı istiyorlar, perde arkasında garip ilişkiler mi var cidden merak ediyorum....
Bu arada ben Aziz Yıldırım a çok bayılan biri değilim hatta mümkünse betondan değil de futboldan anlayan biri gelse bayram ederim ancak alternatifler Tahir Kıran, Şadan Kalkavan, Sadettin Saran ise aman ellemeyin yönetimi...

seçkinhan dedi ki...

Ama Aziz Yıldırım'a eleştiri getiren herkes ya Tahir Kıran'ın adamı Ya Sadettin Saran'ın adamı olrak yaftalandığı bir ortam oldu Antu'da Onu demek istemiştim.Bu da Aziz Yıldırım'ın ne yaparsa yapsın doğru olduğu izlenimi veriyor insanlara

Diego dedi ki...

evt eleştirilmelidir ama kaybedilen bir mac sonrası bos tribunlere hangi pankartın kondugu ile de olmamalı bence. sahadaki, teknik heyetteki eksikliklerle ilgili elestirilmeli. dususe mudahale edilmemesiyle eleştirilmeli.
tribunlerde fenercell degildi taraftar pankartları olsaydı ne degisirdi ki?
sahada ve saha dısında bize karsı yapılan belki de kasti hatalardan dem vurma cigirtkanlık yapma konusunda hem fikir degilim seninle. baskalarına benzemek istemiyorum. takımımın bir butun olarak macı kazanmasını istiyorum.
yine de yonetimin iletisim eksikligi ile ilgili goruslerine katıliyorum ama izledigim mac sonrasında bu konu ikinci gundemde bende su anda.

Chemedya dedi ki...

Seçkinhan Antu'dan bana ne ki?Ben Antu'nun duayeniydim 2 sene önce. umudu kestiğim için kendi isteğiyle ayrıl butonuna bastım ve ayrıldım. orası Fenerbahçelileri temsil etmiyor. Şahsen o dediğin adamlar geleceğine Aziz Yıldırım'ın tüm yanlışlarına razıyım ancak gerçekten de eleştiriye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Ancak eleştiren insanların yanlışlığı Fenerbahçe'ye zarar veriyor.

@Diego dediğin gibi ben bu maç sonrası bu konuyu gündeme getirmedim. Daha dün bu konuyla ilgili uzun ve kapsamlı bir yazı yazdım. Bugün de simgesel olarak bu maçın bir örnek olduğunu düşünerek böyle bir değerlendirme yaptım. Bende senin gibi yönetim çığırtkanlık yapmasın istiyorum ancak Türkiye'nin gerçeği bu. Bakın bugün Erman hakkında bir açıklama yayınlanmış Fenerbahce.org'dan. Erman Toroğlu bugün kuzu gibi yayında. Bu maalesef Türkiye'nin gerçeği.

todor dedi ki...

Diego ve sizin gibi ben de çığırtkanlık yapılmasını istemiyorum, sokağa çıkıp yürüyelim, federasyona siyah çelenk bırakalım diyenlerden de değilim, hatta yönetimin en çok sesinin çıktığı dönemde Denizli de nasıl şampiyonluğun verildiğini, federasyon kupasının nasıl el değiştirdiğini de unutmadım. Ancak cidden bu kadar sessizlik te hoş değil. Bu pısırıklığın futbolculara da sirayet ettiğini düşünüyorum. Yönetim sallamıyor bana ne der gibiler...

todor dedi ki...

@ Diego
bence Erman ın uysallığı resmi siteden değil, GS yenilmiş, Fenerbahçe yenilmiş, 4 maç verdirmiş cezasını, sahasını kapattırmış,artık hakemler Fener kalesine gelene ofsayt bayrağı kaldırmıyor, penaltıyı çalmıyorlar, üstüne üstlük Fener zaten tp ta oynamıyor, bu hatalar arada kaynıyor,eee BJK da potaya girmiş daha ne stres olacak ki, yağları erimiş, sinirleri alınmış mis gibi...

Erman a ne kadar kızıyorsam yanındaki esas beyinin Şansal denen simsar olduğuna inanıyorum esas O na köpürüyorum.

Diego dedi ki...

Ahmet hocam yazılarını mumkun mertebe takip etmeye calişiyoum ancak 2 haftadır buralarda olmadıgım icin bu aralar uzak kaldım blog aleminden. bir onceki yazını da atlamısım acıkcası. sadece mac sonrası blogları dolanırken bunu gorunce boyle bir yorumda bulundum. yani saatine dahi bakmadım acikcasi. bendeki kaybedilen mac sonrası psikolojisi biraz oyuna sahadakine odaklı.
turkiye nin gercegi budur soylemine katılıyorum ki sen bizlerden daha cok medya nın icindesin ama yine de belki biz gormeyiz ama cocuklarımız gorur turkiyenin bu gerceginin degistigini diye de umit etmek istiyorum.

Chemedya dedi ki...

İnşallah sevgili Diego.
Tek istediğimiz şey herşeyin temiz olması. Yenilsekte yensekte herşeyin temiz olduğundan emin olduğumuz gün temiz bir lig hayalimiz gerçek olur.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

valla fener yönetimi ilk defa tutarlı davranıyor. zira olmayan penaltıdan ve ofsayttan gol attıklarında nasıl konuşmuyorlarsa ofsayttan gol yediklerinde de konuşmuyorlar.

Chemedya dedi ki...

Olmayan penaltı derken?
Son 10 yılda 10 penaltı atmış mıyız?
Attığımız toplam penaltıyı çok merak ediyorum çünkü ulusoy döneminde 35 hafta penaltı almadığımızı biliyorum.

Adsız dedi ki...

valla yaklaşık 3 hafta önce olmayan penaltıdan gol attı fenerbahçe. ve ofsayttan da gol attı. kasımpaşa'nın yaptıkları gözümüzü kör etmesin.

nihat dedi ki...

hala mı uusoy yönetimi yahu?? nerdeyse 10 sene olmuş ulusoy yönetimi bırakalı hala ulusoy yönetimine bahane. elle atılan goller de ulusyo yönetimindeydi. bir kere de başaksına bok atmak yerine kendi yaptıklarınıza ya da yapadıklarınıza bakın.

todor dedi ki...

Tutarlılar tabii ama GS yönetimi gibi yapmalılar bence, çakma lisans çakma oyuncuyla çıktığın maçta yakalandın diye sesini çıkarmayacaksın ama eski yöneticilerini kullanacaksın Fenerliler yapmıştır demek için. Biz de Ali Şen i falan kullanalım diyecem ama bizimkiler yapamıyorlar.

Chemedya dedi ki...

@Nihat

Peki abicim. Söz Fenerbahçe'ye yenildiğiniz bir maç sonrası bin tane bahane bulmayın o gün biz Ulusoy yönetiminden bahsetmeyeceğiz.

Rosso Relativo dedi ki...

Performansa göre ceza forma uygulaması olmadan keyfe keder forma dağıtırsan, sahada koşmasa da, mağlupken terlemese de formayı giydirirsen, burda puan imkansız orda beraberlik mükemmel dersen, sen öyle kenarda ''puff''larken o sahada yarın istinye parka gideyim diye düşünür. Tepkisiz yönetim ruhu yoksayıp, görmezden gelirken, endüstriyeliz kardeşim deyip ohh madem tribün boş hemen kart, hat reklamı koyayım derse, futbolcunda ruhsuz endüstriyel şekliyle, formasını kirletmeden sahadan çıkar. Ne veriyorsun ki futbolcundan ne alacaksın. Sen ruhunu yoksayarsan, futbolcuda ezer geçer!

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Taraftar kartım yok !
Fenercell hattım yok!
Aziz Yıldırım'ın arka bahçesindeki bu takımın sadece forması benim. Yakında onu da değiştirir.
Benim maça gitme ve izleme hakkım bile yok.

Bazen uzaktan sevmek güzeldir. Aziz Yıldırım sayesinde endüstriyel sporun kalesi olmuş, vahşi kapitalizmin her aşamasının alçakca uygulandığı, gittikçe halktan kopartılan Fenerbahçe maç kazandı diye sevinmeye, yenildi diye üzülmeye vakit yok. Bu işgal ve işgali gerçekleştiren zihniyet Fenerbahçeyi bitiriyor. Fenerbahçe tribünleri Fenerbahçelilere, Fenerbahçe takımları halka yasaklanıyor. Kurumsallık adı altında Fenerbahçe sevdalıları uzaklaştırılıyor. Kalanlar ise bir elin parmakları kadar.
Fenerbahçe Spor Kulübü sim karta, plastik karta ve kongrede atılabilecek bir oya teslim ediliyor. Fenerbahçe 15000 kongre üyesi, yalanlarla arttırılmış 90000 Fenercell hat sahibi ve 170000 kart sahibinindir. Gerisi sevinmesin, üzülmesin.

Adsız dedi ki...

kasımpaşanın 3. golü dışında hangisi ofsayttı? ikinci golde ofsaytı bozan lugano'yu görmeyecek kadar mı kör olmuş gözlerin ya??

Chemedya dedi ki...

Adsız fazla sinir bünyene zarar. Önce bir sakinleş sen. Kasımpaşa'nın 2. golü bana göre ofsayttı ancak Lig Tv o pozisyonu geçiştirdi. Doğru dürüst bir açıdan vermediler. Gördüğümü yazdım. Sende ofsayt görmüşsün. Varsa kendi blogun orada ofsayt değil diye yazarsın. Olur mu?