Follow @chemedya

15 Temmuz 2012 Pazar

Hamit tartışmasının Fenerbahçe tarafı...


Dünyada herhalde en kolay şeylerden bir tanesi gidenin arkasından konuşmaktır. Gerçi bu Hamit- Fenerbahçe durumuna tam manasıyla uymasa da bu durumu bugüne kadar neden yazmadığımın yanıtı burada saklı... Öncelikle şunu belirtmem gerekir: Hamit'in Galatasaray ile transfer hikayesi nerede başladı? Nasıl sonuçlandı bilmiyorum. Aşağıda okuyacaklarınız Hamit- Galatasaray hikayesinden bağımsız olarak Fenerbahçe'nin Hamit ile hikayesinin başlangıcı ve bitişi ile ilgili...Bana bunları Fenerbahçe'nin transferlerinde etkili olan o meşhur 3 kişiden bir tanesi anlattı. O nedenle tek bir yorum katmadan kendi ağzından yazıyorum...Anlatan kişinin ben diye anlattığı kısımları kendi ismini yazarak değiştireceğim sadece. Aşağıdaki yazının Galatasaray versiyonu da yazılabilir. O'nu da başkası yazar. Ancak ben hiçbir yorum katmadan birebir olarak konuşulanları aktarıyorum...
-
Biz Hamit ile ilgilenmiyorduk. 29 Mayıs'ta milli takım kampı devam ederken Emre, Atletico Madrid ile anlaştı. Hamit o gün Volkan'ın yanına geliyor. Emre'den hiç hoşlanmadığını ve Emre'nin Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından Fenerbahçe'ye gelebileceğini söylüyor. Kendisine Galatasaray'dan da teklif olduğunu ancak Fatih Terim ile çalışmayacağını çünkü 2008 Avrupa Şampiyonası'nda kardeşine yaptıklarını unutmadığını belirtiyor. Terim'in Almanya kökenli oyunculara karşı ön yargılı olduğunu anlatıyor ve Aykut Kocaman ile görüşmek istediğini belirtiyor. Bunun üzerine Volkan Demirel, Hasan Çetinkaya'yı aradı. O da Aykut Kocaman'a durumu bildirdi ve Kocaman- Hamit görüşmesi kısa bir süre sonra gerçekleşti.
- Hamit'in alınmasını en çok Aziz Yıldırım istiyordu. Biz de istedik. Aykut Kocaman listesinde olmamasına rağmen Hamit'in alınmasına karşı çıkmadı...Görüşmeler sürdürüldü. Ancak Hamit'in menajeri her görüşmede bizden daha farklı şeyler talep etti...Ancak her şeye rağmen başkanın da isteğiyle anlaşma noktasına geldik. İmza parası dahil 5 yıllık bize maliyeti 25 milyon Euro'ya yaklaşacaktı.
- Hamit ile son görüşmede talepler yine arttı. Bunun üzerine Aykut Kocaman durumu dinlenmeye aldı. Ekibine Hamit ile ilgili geniş çaplı bir rapor hazırlamalarını istedi...Rapor hazırlandı ve Kocaman'a sunuldu. Kocaman, Hamit'in kariyeri boyunca toplam 70 maçta 90 dakika oynadığını ve özel yaşamında çok fazla sigara içtiğini belirterek Hasan Çetinkaya'ya talimatı verdi: "Transfer olsa da olur olmasa da...Bu şartları kabul etmeyin. Bizim şartlarımızda olursa iş olmasında mahsur yok. "
- Bunun ardından başkan Aziz Yıldırım da ikna edildi ve geçtiğimiz Salı günü öğlene kadar olan iki tarafın birbirine tanıdığı opsiyon süresi sona erene kadar Fenerbahçe'den ses seda çıkmayınca Hamit, Galatasaray'lı oldu. Ancak üstüne basa basa söylüyorum. Biz Hamit'e talip olmadık. Hamit bize gelmek istedi...

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler abi güzel olmuş

Adsız dedi ki...

bunu sizin klavyenizden okumak en cok beklediğim seydi ahmet abi. klavyene saglık simdi kim ne derse desin inanıcagımız gercek budur. tesekkürler.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar eksik bilgi vermeyelim lütfen hamit'in aziz başkanı arayıp başganım beni al dediğini atlamanız bana çok manidar geldi !!!

Unknown dedi ki...

Olmadi ki böyle abdurrahim emice boşa mi o kadar atıp tuttu şimdi

Unknown dedi ki...

Yani şimdi olmadı ki böyle abdurrahim emice tv de o kadar atıp tuttu parayı değil bizi seçti diye

Adsız dedi ki...

gerçekten sen bu yazdığına kendın inanarakmı yazdın tutarsızlıga bak yazıda aykut kocaman istemıcek olsa en başta istemez sonradan değil

Adsız dedi ki...

he he saldırmak için geç kalmadınız buraya da geldiniz mi kedigiller :))

demirturkoktay dedi ki...

KOCAMAN bir doğru yapmışız. Hocamızın kasırgada dahi bizi yanaştırdığı limanlara bu sezon güle oynaya gideriz. Aykut hocamız Salihten de Recepten de hamitin sağladığından daha çok katkı alacaktır. Hocamıza sonsuz güven.

kubilay turkoglu dedi ki...

Ahmet bey sizde ufak tefek de olsa gazetecilik kirintilari vardi. Bu yazi ile onlari da süpürdün. A.Y.(60) yalakasi Ercan Saaatcinin yalakasi olmak yakıştı sana.
Bravo diyorum. Devam et yakinda passat sahibi bile olursun.

Evrim dedi ki...

Gel bakalım yalancı çoban...

1- Terim'in almanya kökenli oyunculara kaşı olduğu yalanın önde gidenidir. Nuri Şahin'i kim aldı milli takıma, Ceyhun Gülselam'ı Alman 4.liginden kim buldu? Engin Baytar, Ümit Davala, Hakan Balta. Bunlar Almanya kökenli değil mi?Ağır yalancısın be Ahmet.

2- Daha dün Aykut Hamit'i istediğini söylerken, sen düşünmüyordu, olsa da olur olmasa da olur dediğini yazıyorsun Yalancı Ahmet.

3- Önce Aziz Yıldırım'ın çok istediğini yazıyor, bir sonraki paragrafta tekrardan (!) ikna edildiğini söylüyorsun. Ahmet n'oluyor?...

4- Gazetecisin ama Fenerbahçe'den " Biz, Biz istemedik, o bize geldi " diye bahsediyorsun. Sana inanmamızı bekliyorsun. 3 kuruşluk adamsın Ahmet.

Unknown dedi ki...

eheheh komik adamsın. kudurduğunuzu görmek hoşuma gidiyor aynen devam

kubilay turkoglu dedi ki...

A.Y(60)tetikcisi Ercan Saatciye yalakalik yapmak yakisti sana ahmet bey. Yakinda passatin bile olabilir. Devammm

Unknown dedi ki...

eheheh komik bir hikaye olmuş. eğlendik. biraz dönün aynaya bakın. fatih terimin yardımcısı ümit davala uzaydan mı geldi. kendinizi kandırmayın.

Chemedya dedi ki...

Okuma konusunda çok sıkıntılı bir toplumuz...Burada başkasının ağzından yazdığım şeyi kendi yazım ve fikrimmiş gibi yorumlayan arkadaşların yazıyı okuduğuna bile inancım yok...

Adsız dedi ki...

Okuma konusunda olduğu kadar yazma hususunda da çok başarılı bir toplum sayılmayız. Zira ortalığı karıştırmak için bu tip safsataları duyum diyerek öne sürmek, hele ki ercan saatçi isimli komedyenin peşinden koşarak bu tarz tiyatrolardan medet ummak, çıkar sağlamak değil yazarlığa, adamlığa sığmaz... adam dediysek de siz alınmayın hemen. Iyi akşamlar...

Adsız dedi ki...

yazdıklarınız pek inandırıcı bulmuyorum açıkçası. "o öyle dedi bu böyle dedi" iddalarını doğrulatmak neredeyse imkansız. siz burada yazdıklarınıza inanıyorsunuz ben de inanmıyorum.

yalnız yazınızda bazı maddi hatalar var. onları düzeltebilirim.
kariyeri boyunca toplam 418 maça çıkmış.
343 maça ilk 11 de başlamış,
bunların 216 sında 90 dakika oynamıştır.

176 bundesliga
27 şampiyonlar ligi
26 dfb-pokal
23 avrupa ligi maçında forma giymiştir.

Bu yanlışlık diğer yazdıklarınızın da doğru olma ihtimalini azaltıyor.

Chemedya dedi ki...

Hamit Bundesliga ve La Liga kariyeri boyunca toplam 114 maçta ilk 11'de oynamış. 114 maçın 70'inde 90 dakika oynamış deniliyor. Bu da olağan... Bu rakamları size veren yanlış vermiş... Buyrun bu da linki: http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=11606&season=2012%2F2013

yalper dedi ki...

çok heyecanlıymış :)

Mehmet Reşit dedi ki...

Bundan yaklaşık bir buçuk ay kadar evvel, buraya, bu yazıda geçen istatistiki verilerin doğru olmadığını iddia eden bir yorum yazdım.

İyi niyetli bir insan olduğunuza ve yorumumun teknik bir hataya kurban giderek yayınlanamadığına inanıyorum. Bunu teyit edebilirseniz, aynı yorumu tekrar yazıp göndermek isterim. Teyit edemiyorsanız zaten şu an bu yazıyı okuyor olmanız yeterli.

Mehmet Reşit dedi ki...

Öncelikle teşekkür ederim.

Yazıda, Aykut Kocaman'ın, Hamit'in "kariyeri boyunca" sadece 70 maçta 90 dakika oynadığını tespit ettirdiğini yazmışsınız; yazıya gelen eleştirilerden birine cevaben ise, bu tespiti desteklediğini düşündüğünüz "Bundesliga ve La Liga" verilerini göstermişsiniz.

"Kariyeri boyunca sadece 70 maç" iddiası, ortalama bir futbolseverin kafasında şöyle bir algoritma çalıştırır: "Hamit 30 yaşında. 18 yaşında profesyonel olmuş olsa, 12 senelik kariyeri var demektir. Günümüz futbolunda herhangi bir takım, bir sezonda en azından 35 maç yapıyor. Demek ki Hamit'in dahil olduğu takımlar, Hamit'in kadrolarında bulunduğu süre boyunca en azından 420 maç yapmış olmalılar. Hamit bunların sadece 70'inde 90 dakika sahada kalmış; yani her 6 maçtan sadece 1'inde."

http://www.transfermarkt.de/de/hamit-altintop/leistungsdaten/spieler_1792_gesamt.html

Yukarıdaki linkte, Hamit'in kariyeri boyunca oynadığı maçlar var. Zannediyorum mackolik'ten daha ayrıntılı ve daha anlaşılır bir sayfa. Galatasaray'a imza attıktan sonra oynadığı 4 maçı çıkararak rakamları naklediyorum: Kariyeri boyunca 418 maça çıkmış; 117'sinde sonradan oyuna girmiş, 85'inde sonradan oyundan alınmış, 1'inde ise kırmızı kart görmüş. Basit bir hesapla: 418 - (117 + 85 + 1) = 215 maçta 90 dakika forma giymiş. Yani, yukarıda oynadığı takımların toplamda yaptığını farzettiğimiz 420 maç hesabına güvenmeye devam edecek olursak, her 2 maçtan 1'inde 90 dakika oynadığını söyleyebiliriz.

Kurtlar Vadisi dedi ki...

Teşekkürler Güzel Yorum Olmuş