Follow @chemedya

11 Aralık 2010 Cumartesi

Beşiktaş'a yapılan büyük haksızlıklar!


Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından kimse maçı konuşmadı.. Herkes malum olayları gündeme taşıdı ve Beşiktaş'ın malum Bursaspor zaferi güme gitti. Halbuki siyah beyazlı taraftarların maçın ertesi günü gazeteleri açınca takımları ile ilgili mutlu olacakları haberleri okumaya hakları vardı. Maalesef ki bu hazzı yaşayamadılar.


Gelelim bu haftaya...
Eskişehirspor maçında Guti iki sarıdan kırmızı kart görüyor...Her futbolcunun başına gelebilir. Ancak lig tv'nin iş güzar spikeri Melih Gümüşbıçak yaftayı yapıştırıveriyor...Guti Noel tatiline erken gidebilmek için kasıtlı olarak kırmızı gördü...Doğal olarak Beşiktaşlılar sinirlendi ve büyük tepki gösterdi. Haksızlar mı? Kim bilerek kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakır ki? Kaldı ki ligin son maçı 19 Aralıkta oynanacak yani Noel'e 10 gün kala...Beşiktaşlılar ortalığı ayağa kaldırdı bile... Daha aynı gece bildiri yayınlandı.

Haksız mıyım? Beşiktaşlılara büyük haksızlıklar yapılıyor değil mi? Sevgili Beşiktaşlılar da benim gibi düşünüyor olmalı değil mi?

SEZON 2009-10
Fenerbahçe-Galatasaray maçı
Maçtan önce Arda ile Cristian kavga ediyor. Bir madde yardımcı hakemin kafasını yarıyor. Daha sonra başlayan maç 3-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona eriyor. Büyük bir hevesle tv karşısına oturan Fenerbahçeliler neredeyse hiçbir kanalda maç ile ilgili tek kelime duyamıyorlar. Varsa yoksa maç öncesi yaşananlar. Maraton programında yaklaşık 45 dakika olaylardan bahsediliyor. Ne Fenerbahçe'nin oynadığı futbol ne de atılan goller gündemde...Fenerbahçeliler kazandıkları derbi sonrası son derece mutsuz bir şekilde uyuyorlar...

SEZON 2008-09

Fenerbahçe Antalyaspor maçı
Fenerbahçe'de Lugano sarı kart görüyor ve cezalı duruma düşüyor. İlk devrenin son maçı olan Konyaspor maçında oynayamayacak. Bütün medya Lugano'nun bilerek sarı kart
gördüğü konusunda hem fikir olmuş durumda. Kimsenin hiçbir şüphesi yok. Noel tatiline erken gitmeyi düşünen Lugano bilerek sarı kart görmüştü.
Neyse sonra gerçek ortaya çıktı. Lugano takımla birlikte Konya'ya götürülecekti ve tatile falan da çıkmıyordu...




Bu ülkede bazı şeylere tepki göstermek için mutlaka o şeyin kendi başımıza mı gelmesi gerekiyor? Lugano'ya bu haksız itham yapıldığı zaman buna tepki gösteremez miydi tüm futbol severler? Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından futbol konuşulmamasına insanlar tepki koyamaz mıydı? Fenerbahçe taraftarı bilinçli olarak mutsuzlaştırılırken bugün isyan eden Beşiktaşlılar bu adamlar haklı diyemez miydi?

Yok yok...Beşiktaşlılar haklı...

10 yorum:

atigol dedi ki...

Güzel yazı olmuş ama yanlış bir bilgiyi hatırlatmak isterim.

"19 unda son maçına çıkacak ve christmas a 10 gun varken"" cumlesi yanlış olmuş.

Çünkü christmas Türkiye'de oldugu gibi 31 aralık gecesi kutlanmaz. Hristiyanlıkta christmas isa'nın doğuşudur ve 2010 yılı için christmas tatil tarihi 17 si cuma başlıyor. bilginize.

simerazzi dedi ki...

belki alakasız olacak ama lugano'nun durumu aynı. şahsen lugano'yu çok severim, ama zerre güvenmem. böyle bir şeyi yapabilecek bir adam. bunun dışında kimine göre alakalı olabilir kimine alakasız gelebilir ama her sezon sonu kulüp kulüp dolaşıp takım aradığı haberleri de taraftar kafasındaki "lugano" karakterini epey değiştirdi.

Chemedya dedi ki...

Tşkler Atigol. Şu Noel işini çözemedim:) Ermeniler de sanırım Ocak Ayının başlarında kutluyor Noel'i. Sorun burada medyanın sürekli olarak negatifi görme isteği. Halbuki Guti veya x futbolcunun niyetini sorgulamak bizim işimiz değil. Gazeteciler niyet okuyucusu olmamalı. Objektif ve tarafsız olmalı.

Adsız dedi ki...

Bu arada Guti'nin salladığı tekmenin sarı kartla geçiştirilmesinden niye kimse bahsetmiyor?Alex vurunca bülbül kesilen spikerler Guti'nin tekmesini izlerken sus pus oldular nedense...
Ne kadar fesatım yahu :)

Adsız dedi ki...

christianla arda'nın kavga ettiği maçındaki gollerin güme gitmesi fenerbahçelilerin işine gelmiştir. zira atılan ilk gol ofsayt ikinci goldeki penaltıda ise bariz bir şekilde penaltı yoktu. ha tabi hakan balta'nın attığı golden sonra fener tribünlerine yaptığı el kol da güme gitti orası ayrı. ama örnek verirken daha tutarlı şeyler seçersen anlattığın şeylerin inandırıcılığı artar.

Chemedya dedi ki...

Sevgili adsız tavsiyelerin için teşekkürler. Ancak o maç 3-1 bitti. o karşılaşmada galatasaray'ın attığı gol dışında herhangi bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Ayrıca penaltıda bariz bir şekilde penaltı yoktu demek biraz insafsızlık. Penaltı olma ihtimali olmama ihtimalinden çok yüksek bir pozisyondu.

Adsız dedi ki...

galatasaray'ın attığı gol dışında pozisyonunun olmamasından dolayı haksızlıklık yapılabilecğeini söylüyorsun öyle mi?

istersen o maçtaki penaltı pozisyonunu beraber seyredelim alex'in kendisini yere nasıl bıraktığına beraber bakalım?

sevgili ahmet daha öncede söylediğim gibi savunduğun fikirler doğru verdiğin örnekler yanlış. ha yanlışsa yanlışı da kabullenmek erdemdir.

fenerlihüseyin dedi ki...

Adsız efendi , yine her zamanki gibi kendi kurduğunuz hayalleri gerçek dünya ile karıştırıyorsunuz .
O pozisyon bal gibi penaltı . Aleks'in kendini yere attığı 5 tane poziszyon gösteremezsin toplam Türkiye kariyerinde hatta hiç gösteremezsin derim ama fazla iddialı olur.
Aleks'i başkalarıyla karıştırıyorsun . Arif gibi Hakan Şükür gibi profesyonellerle mesela .

İlk gol ofsayt olabilir , hadi için serinlesin kesin ofsayt.
Ama 10 sene be kardeşim . 10 senenin 10'una da bahane bulamazsın ya .

Adsız dedi ki...

@fenerlihüseyin okuduğunu anlama konusunda sorunların var sanırım. ben 10 senenin 10'unda da bahane aramıyorum. sadece ahmet'in verdiği örneğin yanlış olduğunu söyledim. evet belki alex'in kendini yere attığı 5 pozsiyon bulamam ama alex'in rakibe tekme attığı "en az" 5 pozisyon bulurum.

konu bu değil ama. sonuçta birine haksızlık yapıldıysa " siz zaten yenildiniz, o yüzden haksızlığınızı söylemeye gerek yok" denmesi iki yüzlülükten başka bir şey değildir.

fenerlihüseyin dedi ki...

@ Adsız;

Okuduğunu anlama konusunda sorunu olan biri var ama o ben değilim.
Ben 10 seneye de bahane buluyorsun mu demişim , Bulamazsın demişim. Sonuçta da bulamazsın.

Aleks'in rakibe tekme attığı 5 pozisyon bulursun demek ?
Evet ben kaçırmışım ya hakikaten Türkiye'ye gelmiş en kasap topçudan bahsediyoruz biz diii mi ?

Öyle kasap ki, 1 sezon dışında gsnin stoperlerinin toplamından fazla kart görmüş.
Türk futbolnunu marka değeri yükselmeli.
Aleks gibiler kovulmalı , Neill, Servet, Emre Aşık, Song gibi futbolun güzelliklerini sahaya yansıtan değerli futbolculara da Türkiyeyi tanıtma fonundan ödeme yapılmalı.