Follow @chemedya

7 Ekim 2010 Perşembe

Melih Gümüşbıçak ve Saraçoğlu düşleri


Melih Gümüşbıçak'ı hayretler içinde takip ediyorum uzun zamandır. Fenerbahçe maçlarındaki taraflı yorumlarını izlerken ruh halini sorguluyor ve gerçekten de bir insanın bu şekilde davranmasını işine ihanet ve her şeyden önce kendine ihanet olarak görüyorum.

Melih Gümüşbıçak'ın Beşiktaşlı olduğunu herkes biliyor.
Melih Şendil Fenerbahçeli,
Ercan Taner Beşiktaşlı,
Okay Karacan Beşiktaşlı,
Mustafa Bir Fenerbahçeli,
Öztürk Pekin Galatasaraylı,
Güntekin Onay Beşiktaşlı,
Cem Yılmaz Galatasaraylı,
Emre Tilev Galatasaraylı,
Ertem Şener Beşiktaşlı,
Sabri Ugan Galatasaraylı...
Bu liste uzar gider...Herkes bir takımın taraftarı doğal olarak. Ancak yukarıda ismi geçenlerden hiçbiri Melih Gümüşbıçak kadar rengini belli etmiyor, hiç biri hoşlanmadıkları takıma karşı bu denli taraflı davranmamışlardır. Hiç biri mesleklerine bu şekilde ihanet etmemiştir.

Bir meslek mensubu hele ki bu gazetecilik, spikerlik gibi kamu işiyse meslekleri taraflı olabilme hakkına sahip değildir. Duyguları ne olursa olsun içlerinde tutarlar...
Çünkü kendilerini her takımın taraftarı izler...Her takımın taraftarı bu spikerlerin yorumlarından olumlu ya da olumsuz etkilenir.

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçını stadyumdan izledim. Maç yayınını az önce FB Tv'den izledim ve gerçekten de şok oldum.

Maç izlerken bir istatistik tutmuştum çalıştığım kurum için. Maçın 20. dakikasında yanımda oturan Atilla Türker'e bu istatistiği gösterdim.
- Atilla ağabey maçın daha 20. dakikası ve Gençlerbirliği tam 13 faül yapmış dedim.

Gerçekten de Gençlerbirliği taktik faüllerle oynuyordu. Bu faüllere sarı kart vermekte zordu. Çünkü çok sert sayılmayacak faüllerdi ancak süreklilik arz ettiği için kart vermek hakemin takdiriyle olabilirdi.

Ancak maç yayınında tarafsız olması gereken Melih Gümüşbıçak sanki bir takımın holigan taraftarı gibi yorumlar yapmış...Kulaklarıma inanamadım izlerken...

Bak Gümüşbıçak,
Sen orada spikerlik yapıyorsan eğer bunun nedeni bu ülkede başarıya değil isme verilen değerdir. Eğer başarı ve işini iyi yapmaya prim verilseydi bu ülkede sen ancak bir manken olurdun...Asla bir spiker olamazdın. Çünkü spikerlik bir takımın tarafını tutarak bir takımı sürekli yererek yapılmaz.

Türk halkı artık milli maçlarda bile bu taraflı anlatımlardan tiksinmiş durumda. Herkesin gördüğü şeyleri farklı anlatan salak spiker dönemi bitti bitecek.

Sen bu kafayla gidersen hem kurumuna zarar verirsin hem de kendine...

Tamam artık Fenerbahçe taraftarı tepkisiz,
Fenerbahçe yönetimi tepkisiz,
ama futbol severler aptal değil. Senin bu yorumlarını ancak fanatiklikten beyni uyuşmuş Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar hoş karşılar.

Gerçek sporsever rengi ne olursa olsun gördüklerini yorumlayabiliyor. İnsanlar artık maç izlerken tv'nin sesini kısmak değil gerçekten kendilerini bilgilendirecek, görmediklerini anlatacak spikerler, yorumcular istiyor. Bu aptalca yorumlarını kendine sakla ve tarafsızca işini yap...

Ayda 100 TL'ye yakın Lig Tv'ye para veren Fenerbahçelileri ve sporseverleri aptal yerine koyma...

Umarım neslinin son temsilcisi olursun...Çünkü artık şark kurnazı devirleri bitiyor...

16 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

Usta ne güzel yazmışsın yav.
Eline sağlık diyorum,başka da bi şey demiyorum.

Adsız dedi ki...

bu tahta kurusu 6 pas denen programlardada sinir bozucu fener yorumları yapardı hep , oldum olsaı gıcık olurum bu tipe , adam haklı meydan ı boş buldu azıttıkça azıtıyor ...

Adsız dedi ki...

Yazı şahane olmuş.Ve artık şunu kabullenelim bu ülkedeki spikerler,sunucular her zaman Fenerbahçe düşmanlığı beslerler.He aralarında dürüst olup tarafsız davrananlar elbette var ve her zaman içinde dürüst olması lazım zaten bu arada Cem Yılmaz,Fenerbahçeli değilmi ya?
Ama bunların en başında erdoğan arıkan denen 2 paralık adam geliyor.Bence sizde artık Fenerbahçe aleyhine konuşmalara kendinizi hazırlayın. Bu ülkede çifte standart var. Fenerbahçe ve diğerleri ,Fenerbahçe'yi çekemeyince ancak çamurlar atıp,olumsuz yorumlar yaparlar,zaten çok bilgili bir medyaya sahibiz ya belkide biz yanılıyoruzdur.!
Kaan

Chemedya dedi ki...

Cem Yılmaz spiker olan Cem Yılmaz:)
D-Spor'un maç spikeri. Avrupa Ligi maçlarını anlatır. Geçmişte Cin5'teydi.

Adsız dedi ki...

ben artık maçları tv'den sesini kısıp öyle izliyorum..
M.Gümüşbıçak,şımarıklığın doruklarında dolaşıyor artık..Ancak bu biraz da çalıştığı kurumun verdiği destek ile yapılabilecek bir sunum şekli..Malum bu sene lig tv de moda siyah&beyaz (bck)...Bu yıl bck'yi parlatıyorlar..Geçen yıl Arda için uyguladıkları yöntemi bu yıl bck için kullanıyorlar..Türkiyede 7-8 milyona hitap eden bir kitleye güvenip,koskoca Fenerbahçe camiasını karşılarına almak ya apatallıktır,ya cinliktir derinliğini ve çapını bilemediğimiz..

Adsız dedi ki...

He pardon o zaman ya görünce şaşırdım,araştırma hissi duymadan direkt yazdım:) D-spor kapandı ve Sports Tv oldu orada avrupa maçlarını yayınlayan,arkadaş o zaman kendisi..Ama bu Melih'i hiç sevmem zaten,aslında böylelerine karşı çıkabilsek...

Adsız dedi ki...

ya böyle adamlarla uğraşmazsak daha çok çekeriz ... ben sana demiştim kardeş şu kopil olayı ! bu tipler son 5 haftaya fener lider girince ar damarlarını çatlatıyorlar , tüm düşmanlıklarını asıl o zaman kusuyorlar ...

Sekhranikos dedi ki...

Fener taraftarı buna özel bir "beste" hazırlamalı.

Adsız dedi ki...

eşşek hoşafı naapacak
boyu da eğeri de alçak
ey melih gümüşbıçak
fener sana fena koyacak !

lkrsdn dedi ki...

Yazının tamamına katılıyorum. Konuyla ilgili ben de birşeyler çiziktirmiştim.
http://romantikfanatik.blogspot.com/2010/10/lig-tvnin-spikerleri-ve-futbolun-marka.html

ozz dedi ki...

siz olayın taraflı olma ve üstüne işini kötüye kullanmayı ele almışsınız ama gelin görün ki bu olayın bir de becereksizlik kısmı var, bir spiker semihe almanlar gibi sürekli semiş diyorsa, yaptığı yorumu yılların uleması moduna sokuyorsa, teknik direktörlerin her hareketine ve her türlü alakasız şeyede yine duayen edasıyla yaklaşıyorsa zaten bu adamlardan ne hayır gelir, takım formalarını çıkarsalar bile bunu düzeltemeyizki. o kadar para veriyoruz bir de elemanları dinliyoruz parayla mı verdiler sizi desek hakkaten parayla verdiler bize.

todor dedi ki...

tüm yazılanlara katılıyorum.
bu digitürk çülerde yemin ediyorum hiç akıl yok, tüm bunların onlarda bilincidedirler mutlaka, hala utanmadan her 15 günde bir arayıp başka bir teklifle "gelin sizi tekrar lig tvli yapalım " diyorlar. ben laf anlatmaktan,onlar ısrar etmkten bıkmadılar.
utanmazlar.

Tuncer YILDIZ dedi ki...

LigTv uyeligimi iptal edeli oldukca uzun sure oldu. Bahsi gecen sahis ve benzeri tipler mac anlattigi surece LigTv ne evime sokarim, ne de gider izlerim.

Es gecmeyelim ayni durum cok degerli devlet kanalimiz trt'de de gecerli. Gecen sene Manisa kupa maci, 2-0 ondeyiz: o girmes bu girse su topu tutsa bu biraksa, onde olan manisa olurdu. Manisalilarin yuregine su serpmek devlet kanalina mi dustu nerdeyse yeniyorduk be feneri diye.

Bu takimin yaptigi yapmadigi her seyi insanlara yansitan kanal medya, resmi internet sitesini idare edemeyen bir is bilmezlik var bir yandan.

Bunca zaman ermani kovalicam diye ugrasacagina boyle bocekleri cit cit ezerdi bu yonetim, bu isin geregini kavrayacak bilinc var mi veya maci staddan izleyemeyen milyonlarca insan maca bakinca ne goruyor ne duyuyor umursayan var mi?

fenerlihüseyin dedi ki...

Bu melih , şansal meselesi değil artık .
Fenerbahçe birileri için hakkında rahatça atılıp tutulabilecek bir camia , hakkı alenen gasp edilebilecek bir takım .
Bunu sağlayan da maalesef yönetim. Eskiden reytingimiz var onun için bize vuruyorlar derdik ama artık o mızrak çuvala sığmıyor.
Bir dönem Fenerbahçe başlı başına bir güçtü diğerleri peşi sıra gelmeye çalışırdı. Şimdi modern futbol zamanları her takımın taraftarı oluştu ve bizden başka medyanın yönlerdirmesini yalanlama ile engelleme düşüncesinde - naifliğinde olan camia yok.
Adam alenen şike ile suçluyor Fenerbahçe'yi.
Biri(başkan) çıkıp "ispat edin ulan, edemeyen şerefsizdir " ana fikrini başkan nezaketinin arasına gizleyip ağzına tıkayamıyor lafını densizlerin.
İş işten geçtikten sonra konuşmak bir işe yaramıyor.
Fenerbahçe hakkında konuşmak atıp tutmak bu kadar kolay olursa maç anlatan dünün sümüklüsü de ağzına geleni söyler biz de üste para verip dinleriz bir de .

Adsız dedi ki...

fenerlihüseyin adlı arkadaşım sana şu yönde katılmıyorum.Fenerbahçe hala başlı başına bir güçtür,eskiden olduğu gibi hala da öyleyiz.Evet şu yönde sana katılıyorum sayın başkanımız böyle durumlarda piyasaya çıkıp konuşabilir.Ya birde bu ülkede Fener düşmanlığını herkes biliyor ve bunun da nedeni Fenerbahçe'yi kimse çekemiyor.Ama maçları izlerken ve milli devlet kanalımız trt'de bunları dinlerken çok sinir oluyorum,birilerinin çıkıp bunlara bir son vermesi lazım.Biz de taraftar olarak hiç sesimizi duyuramıyoruz..

hadrianus dedi ki...

Bu adamın Beşiktaş-Antalya maçını seyrettim. Sinirden ne yapacağımı bilemedim.