Follow @chemedya

26 Ekim 2010 Salı

Bu bir Türk sporu resmidir...O skandalın failleri ne oldu?




Sahi bir Cemal Nalga skandalı yaşandı değil mi bu ülkede...

Peki ne oldu bu skandalın faillerine?

Gelin birlikte inceleyelim...Bakalım medya gerçekten bu işin üzerine gitmiş mi? Olayın faillerine neler olmuş?

Ceza: Galatasaray'ın puanı sıfırlandı. 5 Puanı silindi. Normalde küme düşürülmesi gerekirken Federasyon Galatasaray'ı dolaylı olarak küme düşürdü denildi...

Sonuç: Silinen 5 puan iade edildi. Galatasaray kümede kaldı...


Ceza: Yiğit Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası...

Cezası kaldırıldı...O dönem yönetim kurulundan istifa etmişti. Şu anda Galatasaray'ın 2. başkanı...

Ceza: Cemal Nalga'ya 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası

Cezası müsabakalardan men olarak değiştirilip Avrupa'da oynaması sağlandı. Ceza ödüle döndü. Geçen sezon Frankfurt'ta oynadı. Bu sezon Euroleague takımlarından Rytas'ta forma giyiyor.

Tufan Ersöz: 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası,

Cezası müsabakalarda men olarak değiştirildi. Zaten o dönemler sakattı. Sakat olduğu dönemi cezalı olarak geçirdi o kadar. Askere gitmekten kurtuldu...

Gerçekten cezalandırılanlar kimler oldu peki?
Okan Çevik, Mert Uyguç, Ali Tursan, Yard. Koç Cengiz Karadağ...Yani olaydan 2. derecede sorumlu olanlar...


İşte size bir Türk sporu resmi...İşte size bu olayın üzerine gidermiş gibi yapıp sonra mazlum edebiyatıyla skandalın faillerini bir bir aklayan medya...Çok fazla söze gerek yok...

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Ah kardeşim ah ! şimdi nerden hatırlattın bunları bana , efes in katin bir şekilde elimizden aldığı şampiyonluğuda ekle buna çifte darbe fb ye , neyse elimizde öyle şanlı şerefli bi medya var ki , kara ya ak dediler bu işleri sümen altı ettiler ...

Unknown dedi ki...

gönül bu tür yazilarini hürriyet'te de görmeyi isterdi ama herhalde imkansiz bir sey.

zaten ilk günden beri böyle olacagini biliyorduk, lise lobisi asla izin vermezdi küme düsürülmelerine veya gercekten cezalandirilmalarina. ayni efes'in doping lobisi gibi.

vurall_ dedi ki...

stadta lazer tutanların peşine düşüp hatta kendi taraftarına şunları bize ihbar edin diyene kadar azcık da şunların peşine düşse ya sevgili Fenerbahçe yönetimi

ozz dedi ki...

biz zamanında çok dillendirdik bu konuyu ama her yerde söylediğim gibi kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz, 6Sliler hep medyanın fenerbahçe kontrolünde olduğunu ve onun isteği ile yayın yaptığını iddia ederler. Bu da bir yöntem onlar yapıyor deyip kendileri neler neler yapıyorlar, bir önceki penaltı konusunu ve daha önce yazdığınız onlarca yazıyı rahatlıkla buna örnek gösterebiliriz.

saLsa dedi ki...

Yard. Koç Cengiz Karadağ unutulmuş. O da yok yere ceza alanlardan. Koça üzülmem, ona üzülürüm.

saLsa

Chemedya dedi ki...

Teşekkürler Salsa. Onu da ekliyorum.

ozz dedi ki...

salsa konuyu salsala :)

Yavuz dedi ki...

Aslında yazının özeti en sonunda "Söyleyecek Bir şey yok" cümlesinde.

Sıradan bir hazırlık maçında bir kaç gerizekalının yaptığı hata yüzünden kulübün küme düşürülmesini istemek arsızlığın tavan yapmasıdır.

Geçen pazar kadıköy'de fb-GALATASARAY'ı yenmiş olsaydı bu yazının yazılmayacak olması bana nedense her başarısız sezondan sonra istifa eden başkanınızı hatırlattı boşuna dememişler üzüm üzüme baka baka diye.

Tarihi karanlık sayfalarla dolu bir camianın böyle herkese çamur atması gerçektende çok ilginç.

simerazzi dedi ki...

cezalarla ilgili bölümü itüsözlük için alıntı yapıyorum hocam. bi sıkıntı olur mu?

Chemedya dedi ki...

Bir sıkıntı olmaz DOn Juan...

Sevgili Yavuz...
Demişsin ki birkaç geri zekalının yaptığı şey için küme düşürülmesinin istenmesi...
Şimdi diyelim ki birkaç geri zekalı üstüne vazife olmadığı halde gittiler Fenerbahçe'nin bir maçının hakemini satın aldılar. Ya da bir kaç geri zekalı gittiler Fenerbahçeli futbolculara gs maçında doping verdiler... Bunları yapan bir kaç geri zekalı hem de Fenerbahçe kulübünün görevlililerse sen buradan çıkıp birkaç geri zekalı yapmış ne olacak mı diyecektin?

Yorum yaparken empati yapabilseniz eğer bunu söylemezdiniz.

Bakın eğer TBF Cemal'in o cezasını tarihte görülmemiş bir biçimde hazırlık maçında çekebileceğini söylemesi asıl skandalken bu hiç konuşulmadı bile...Asıl skandal budur. Bir takıma bu kadar iltimas geçilirken o takımın yöneticilerinin bununla bile yetinmeyişi bir utançtır gs camiası adına. Ama bu bile sizi bir gs'li olarak pek üzmemiş anlaşılan...

Bu yorumumum da anafikri bu olsun o zaman...Bu yorumun üzerine "söyleyecek bir şeyim yok"

fenerlihüseyin dedi ki...

@ yavuz ,

İşte bunun için 6Slisiniz siz .
Ortada bir öbek dolusu gübre var , tuttuğun takım tarafından becerilmiş.
Sen bunu bile mazur gösterecek bahaneler üretebiliyorsun.
Sonra da " tarihi kara sayfalarla dolu" diye FENERBAHÇE'ye bok atmaya kalkıyorsun.
Fenerbahçe'nin tarihinde Malatya'ya giden Doğanlar da yok 8-0 lık A.gücü maçı gibi rezillikler de .
6s başkanlığı yapmış bir zatın TFF başkanı olması ve tesadüf bu ya 13 yıl şampiyon olamamış 6Snin tam da bu zatın federasyon başkanlığı sırasında bu kem talihini yenmesi tamamen tesadüftür.
Bir sezonda 19 penaltı atan 6S hakkıyla şampiyon olmuştur da sezonda 5 penaltı atan Fenerbahçe'nin adı penaltıbahçe olmuştur.
Ulusoy tarafsız bir TFF başkanıdır . Bunun da en büyük delili Fenerbahçe'nin onun başkanlığı zamanında şampiyon olmasıdır.
Eğer 6Sli olsa idi Fenerbahçe'nin hiç şampiyon olamaması gerekirdi çünkü.
Ayıp diyeceğim ama anlamayacaksın .
Azıcık kendi tarihinize bak. Ne kadar arıyorsan o kadar pisliği bulacaksın ama gören bir gözün ve dumura uğramamış bir vicdanın varsa .

ozz dedi ki...

@ yavuz ,

Bir kaç gerizekalının yaptığı hata !
Evet gerizekalı oldukları doğru ama olayı hata diye tanımlamanda da 6Slilere göre olmuş, adamlar cezalı oyuncuyu oynatmak için cezası olmayan oyuncunun formasını giydirip oyuna sokmuş ve buna hata mı diyorsunuz komiksiniz. Bir kadın taraftar bizi tahrik etti deyip sahaya atmadık malzeme bırakmayan, derbilerde istanbuldaki su sıkıntısını çıkaracak kadar suyu sahaya boşaltan da ufak hatalar yapmış.
Herkese çamur atmışlık yok çamur atmada yok doğrudan gerçeği sahibine söylemiş blog sahibi, yanlış bir şey de yapmamış ki sana düşmez bu.
Yenilseydiniz böyle konuşmazdınız lafı çok komik, ben çıkıpta 6Slilerin forumlarında gezip sağa sola laf atanlardan değilim, ama yenilmediğiniz için kendinizi bir şey zannettiniz (inanılmaz sevindiniz) yine ve Fenerbahçe ile ilgili sayfalara girip sataşır olmuşsunuz. Nasıl bir zevk alma, nasıl bir hastalık haliyse insanlardan duyulan lafları okumak...

Yavuz dedi ki...

@ fenerlihüseyin

Çok bildiğini sanıyorsun ama bizim a.gücünü 8-0 yendiğimiz haftadan birkaç hafta evvel bjk'nin a.gücü'nü 6-0 yendiğini ama bunun neden hiç konuşulmadığını sorsam bıdı bıdı yapacaksın sanırım heralde sana göre 6'dan sonrası şike oluyor.

Bizim başkanlığımızı yapan zatın tff başkanı olması rezillikse Atatürk'e suikastten idam edilen vatan hainin fb başkanlığı yapması nasıl bir rezalettir bunuda sen açıkla istersen.

Siz öylesine bok atmaya programlanmışsınız ki canlı yayında Aziz Yıldırım'ın yaptığı şikeleri anlatan ve fb'de zamanında etkin rol üstlenmiş Cihan OKSAY isimli herifi sorsam delinin teki diyerek geçiştirmeye çalışırsınız.

3-0'dan 4-3 yendiğiniz Gaziantep maçını ve sonrasında yıllarca GALATASARAY ve bjk maçlarında ölümüne oynarken sizin içerde dışarda yendiğiniz ve yine sadece sizin maçlarınızda oynayan eski fb'li kaleci Oğuz'u sorsam sizide 3-0'dan 4-3 yendik diyerek bunuda geçiştirmeye çalışacaksın.

O dilinden düşürmediğin A.gücü'ne 2001 yılında teşvik primi gönderdiğinizi Ersun YANAL'ın bizzat kendisi açıkladı koçum ama sen Ersun YANAL'a da bok atıp çıkarsın işin içinden.

Siz kabul edin yada etmeyin biz Türkiye'nin en büyük ve en başarılı takımıyız.

Siz başarıyı GALATASARAY'ı yenmek sanıyorsunuz bu yüzdende başarısız olduğunuz her dönemde GALATASARAY'a bok atıyorsunuz.

Bunun en basit örneği GALATASARAY'ı 6s olarak tanımlamaya çalışman.

2000 yılında alınan uefa ve süper kupayı ohooo oo hala onumu konuşuyorsunuz diyen gerizekalıların 2002'deki 6-0'lık maçı hala kutlamalarıda sadece size özgü bir davranış olsa gerek.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Böyle bir olay Fenerbahçe'nin başına gelse kıyamet kopardı. Lanet olsun böyle ülkeye. Hakikaten yazık!

fenerlihüseyin dedi ki...

@ yavuz ;
Böyle düşünebilen (!) bir canlı türüne ayıracak çok fazla zamanım yok.
Ayrıca ne anlatırsan anlat karşındakinin algılama kabiliyetine takılmanın mukadder olduğu bir kısır döngüye girecek de değilim.
Atatürk'e suikastten idam edilen kişinin siyasi kimliğini olayın iç yüzünü bilmeden yapılabilecek sığ bir yorum.
Ali Uras'ın başkanlığında 13 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan 6S diyorum sen bana Doktor Nazım&İzmir Suikastı diyorsun.
Olay bir 6S başkanının kendi takımını kayırmasına karşılık bir FB başkanını siyasi yenilgisinin kıyaslaması da tam sana yakışır cinsden olmuş.
Eğer doktor nazım başarılı olsa idi ( suikasti kastekmiyorum öncesi) sen şimdi Mustafa Kemal'e (o zaman Atatürk soyadını da alamayacaktı zira) vatan haini diyecektin. O olay çok başka bir şey senin algılayamacağır kadar çok boyutlu ;)
A.Gücüne atılan 6 golü 8golü bilmem , youtube yasağı hazır kalkmışken otur seyret o maçın gollerini , eğer miden kalkmadan diyebiliyorsan "ne var bunda" diye , sana o gübre kaplamalı kupalarınla saadetler dilerim.
Fenerbahçe , A.gücüne teşvik yollamışmış. Unutmuşsun İstanbulspora da yollamıştı.Hem de Adnan Sezgin'in içinde olduğu bir organizasyonla :lol:
Cihan Oksay değil ayrıca Oskay . Bulabileceğin bunlar mı sadece ?
Başka ? Zorla biraz kendini . Mesela 6 sezon önce bir Antalya deplasman maçında hakem Fenerbahçe'ye haksız bir tac vermişti de top dolanıp dolanıp size gol olmuştu :lol:
Malatyaya giden doğanları , ulusoyun kıyaklarını zikretmeye gerek duymuyorsun demek .
Geçen bir yerde okudum , o sizin ueva kupanızı kültür bakanlığı andolu medeniyetleri müzesine kaldıracakmış , zamanı geldiği için.
Çok büyüksünüz ya , haydi bir kere daha alın da göreyim . Tesadüfsünüz.
Midesizsiniz .
Gübreye bulanmış bir tarihe bakıp gurur duyacak midesizsiniz .
Kendinizi Türk değil de kelt artığı olarak tanımlayacak kadar da başkasınız.
Beleştepeye "hakkımız" diyecek kadar haramzadesiniz.
Size küçük dünyanızda mutluluklar ufaklık.

Yavuz dedi ki...

Tamda bir fb'liden beklediğim tarzda cevap vermişsin hüso.

Ben 6 golü bilmem...
Oksay değil Oskay...
Yollamışmış...

verilecek cevap olmayınca hep bir laf kalabalığı,
hep bir konuyu dağıtma çabası.

Adam tv'de Aziz'in şike yaptığını açıkladı diyorum o Oksay değil Oskay diyip işin içinden çıktığını sanıyorsun sonra kalkmış bana nelerden bahsediyorsun.

Youtube kapanmadan bence sende 4-3 kazandığınız! g.antep maçını izle yedikleri golleri tekrar bir hatırla ama sen izledikten sonra eminim taraftar harikaydı diyerek yine alakasız bir cevap yazarsın buraya.

Kültür bakanlığına bir mail at koçum, müzeyi gezdik çok beğendik lütfen Süper kupayı'da getirin onuda görelim diye.

Tesadüf yazmışsın ya inşallah bir tesadüfte Türkiye Kupasında yaşanırda torunlarınıza anlacak bir hikayeniz olur.

Ayrıca sen istediğin kadar kıçını yırt Aslantepe bitiyor evladım.

Devletin bu işten kar ettiğini anlatırdım sana ama sen beyni yıkanmış bir ahmak olduğun için boşa zaman harcamış olurum.

Maçan yerse 2.yarı deplasmana yemezse bir GALATASARAY maçında statımızı görmeye bekleriz.

Ali URAS yazmışsın benim son sözüm adaşı Ali TANRIYAR'ın sözü olsun.

GALATASARAY'ı sevmeyen ölsün.

fenerlihüseyin dedi ki...

Olmayan karakterini hitap şekline sonuna kadar yansıtmışsın.
Tam bir 6Slisin .
Ne karakter ne kişilik ne haram helal anlayışın yok.
Saygın da !
Bana koçum , evladım diye hitap edince kendini daha mı iyi hissediyorsun ?
Devlet kar etmiş falan filan .
Siz busunuz işte.
Yediğiniz haltı bir de lütuf gibi sunarsınız.

" ama bizim uefa kupamız var " yalamalığından sonra sözü Türkiye kupasına getirmen de tam sana yakışan bir tartışma kültürü .
Evet biz 25 senedir Türkiye Kupası alamıyoruz , çünkü şikeciyiz , istediğimiz maçı , topçuyu ,takımı satın alırız (!). 8jk nin aldığı son Türkiye kupaları gibi hastanelerde gezdirilen kupalarımız olacağına hiç olmasın.
Senin gibiler boka bulanmış kupalarıyla övünür , bense pisliğe bulaşmış, papermoonda paylaşılmış kupalarımla övüneceğme senin gibi yetim malı yiyenlerin şakşakçısı yalakası yancısı olarak hayatını devam ettiren yaşam formlarına gülerim sadece.
Tuttuğu klube üye olarak bile alınmayan yancılarsınız .
Benim alnımın teriyle yapılmış tertemiz stadım var , senin bok kokulu stadına gelip ne yapacağım.
Maçan yerse sen gel polis kordonunun arkasına saklanmadan , çelik kafeslerin arkasında gider yapmadan Kadıköy'e de gözün hırsızlık malı olmayan bir değer görsün.
Ayrıca o Aziz diye hitap ettiğin kişi, senin gibilerin adam diye baktığı o yöneticilerinizden bin tanesini cebinden çıkarır adamlıkta. O yüzden önce boy abdesti al , ağzını iyice çalkala sonra an Aziz Başkan'ın adını.

Ha bütün bu mesele nerden başlamıştı hatırlatayım.
Senin pislikten başka bir şey bilmeyen fransız yalaması kelt artığı klubün cezalı basketblcusunun cezasını özel maçta çekmesine bile tahammül edemeyip onu başkasının formasını giydirerek oynatmıştı.
Sen de bunu yapan bir kaç geri zekalı demiştin.
Bunu içine sindirebilen bir organizmadan ben de ne bekliyorsam .
Pisliğinizde boğulun .

todor dedi ki...

vallahi beyin bedava