Follow @chemedya

3 Eylül 2010 Cuma

Ruhunda dansözlük olanlar...


Bundan birkaç yıl önce yaşanan Cihan Oksay rezaletini hatırlayanlar vardır...Serhat Ulueren'in büyük gazetecilik başarısıydı!!
O meczup kişiliğin saçma sapan iddialarının fos çıkmasının ardından Serhat Ulueren hiçbir şey olmamış gibi meslek hayatını sürdürmüştü...
İşte o iddialarının yayınlandığı gün bir spor gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve şu an ATV haber müdürü olarak çalışan Hasan Ali Atasoy'un yanında Süleyman Rodop ile konuşan Ulueren, Fenerbahçe'yi bu kez bitirdik diyerek kıs kıs gülüyordu...

Aynı Ulueren Ankaragücü'nden Cafer'in hem Galatasaray'dan hem Fenerbahçe'den teşvik primi aldık açıklamalarının Galatasaray kısmını görmezden gelip sadece Fenerbahçe teşvik primi vermiş gibi aylarca yayın yapmıştı...

Aynı şahsiyet bugün yeni bir bomba patlattı....Ahmet Çakar tam Galatasaray- Manchester United maçında hakemin nasıl bağlandığını açıklayacakken konuyu keserek reklama girdi...Ahmet Çakar, o maçın hakemi Kurt Rotlisberger'in (Ebru'nun uyarısı ile düzeltme) şike yaptığını açıklayamadan sözü kesildi ve program reklama girdi...Reklam dönüşü maalesef o konu açılmadı bile...

Bu mudur çok saygı duyulan araştırmacı gazetecilik...Bu mudur tarafsızlık?

Bu olsa olsa soytarılık...Siz izleyicilerinizi aptal mı sanıyorsunuz? Orası babanızın yeri mi? Banane sizin hangi takımı tuttuğunuzdan? Orada kamu görevi yapmıyor musunuz? Adam gibi işinizi yapacağınıza bu dansözlükler neden?

13 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Hangi gazetecilikten bahsediyorsun üstad ? Bunlar mı gazeteci ? Öyleyse ben vazgeçiyorum gazeteci olmaktan,okuldaki kaydımı da donduruyorum.

Adsız dedi ki...

Böylelerine soytarı denir,gazeteci değil.Böyle dengesizlerin yanında,görevini tarafsız ve doğru bir biçimde yapan gazetecilerde kaynıyor.

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet;Bu kişilerden gazeticilik değil,insanlık kırıntıları beklemek bile ütopya:)Bu arada sana da Allah kolaylık versin gazetende.Çüğnkü Feridun Niğdelioğlu denilen ne olduğu belirsiz kişi de Hürriyet gazetesine gelmiş0 yaşındayım.kendimi bildim bileli eve Hürriyet gazetesi alınır.Bu sabah itibarı ile bıraktım Hürriyet gazetesi almnayı.Bunu da Sevgili Ercan saatçi'ye ilet lütfen.Sevgiler

ebru dedi ki...

Bahsedilen hakem, 3 Kasım 1993'de oynanan Gs - Manchester United maçının hakemi. Kurt Rothlisberger. Karşılaşma 0-0 bitmişti ve ilk maç 3-3 olduğu için Gs tur atlamıştı. CAntona maçtan sonra hakemi maçı sattı diye suçlamıştı.

Rothlisberger, UEFA tarihindeki en büyük skandallardan birinin de kahramanı oldu 1997'de. İsiçre'nin Türkiye ile yaptığı karşılaşmada Romen hakemi satın aldığını iddia etti.Ama kendisi hakkında da iddialar ortaya atıldı. Ve ömür boyu men cezası aldı.

1997'deki Sion-Gs maçında da Sion başkanı bir İsiçreli hakemin maçın Rus hakemine şike yaptırabileceklerini belirterek teklifte bulunduğunu, kendinin reddettiğini ama Gs'ın kabul etmiş olabileceğini açıkladı.

O yıllarda, 2000lerde neler olduğunu herkes biliyor. ŞEnes Erzikler, federasyonlar, medya...

Adsız dedi ki...

begenmıyorsan izleme arkadasım neden izliyorsun.

Burak dedi ki...

Yapmışsa helal olsun Adnan Başkan'a! Meğer göründüğü kadar saf değilmiş.Manchester United gibi lobisi güçlü bir İngiliz devini kumpasa getirmek kolay iş değildir. Aslında ciddi bir araştırmayla Şampiyonlar Ligi ve Uefa Kupası tarihinde çok sayıda şaibeli maç çıkar. Kurtlar arenasında oyunu kuralına göre oynayacaksın.Oysa şimdi o eski Adnan Polat gitti yerine bir tokat yediği zaman öteki yanını dönen ezik bir Adnan Polat geldi. Ama bak Manchester maçı icraatıyla gurur duydum :)

tofi dedi ki...

bunların hepsi aynı, gecen pazertesi yada salı günü reha muhtar da bi yanına ermanı, diger yanına ahmet çakarı oturtmus program yapıyordu, sözüm ona şekip mosturoğlu ve adnan sezgin eşleriyle beraber bi kumpas kurmuslar vs.... reha muhtar, adnan sezgin telefonlarımıza cıkmıyor, konusmak istemiyor dedi, anlayıp dinlemeden, meger adam ucaktan yeni inmiş, oyle bi istekte bulunan da olmamıs, baglandıgı gibi bunu dedi, sucu kulaklıkta ona bilgi veren adama atiyo, insan özür diler, geçiştiriyo...bu zat sarah ile musa aşkında, kız ısrarla armeniaya kactık dediginde almanya mı diyo 10 kere sormustu...alllahım yıllarca atina muhabirligi de yaptı bunlar.
ayrıca adsız yorumları yayınlamazsanız sevinirim. begenmeyen izlemesin demiş, ben küfretmek için izliyorum bir cok fenerli gibi deşarj yontemi merak etme!!

SARSLAN dedi ki...

Ahmet Çakar daha öncede bu hakem hakkında konuşmusştu ama anlatılanlar malum camia hakkında olduğundan dolayı nedense her defasında ya engelleniyor yada hemen geçiştirilip gündem dışına atılıyor.

Peki ne demişti Ahmet Çakar?

Eğer birgün Türk Futbolunun Kurtlar Vadisi filmi çekilecek olursa bu film 1993 yılında Kurt Rothlisberger'in Atatürk Havalimanına inmesiyle başlar demişti. Daha sonrada bu adam hakkında Ebru'nun değindiği şeylere benzer şeyleri anlatmıştı.

Tabii bu malum camianın icraatları anlatılan bu olayla sınırlı değil. Yine kendi ağızlarından kaçırdıkları bazı ifadelerle dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışalım.

Mehmet Cansun:

Kendisiyle yapılan bir söyleşide, Ben UEFA başkanını her ziyarete gittiğimde eşine çok güzel takılar hediye ederdim.

Hatırlanacağı gibi Roma - GS maçı sonrası çıkan olaylarda GS alabıleceği en hafif cezayı almıştı. Peki bu durum nasıl sağlanmıştı? O zamanlar TV lerde anlatılanlara göre UEFA GS ye bir kıyak yapmış ve savunmasını vermesi gereken zamandan daha sonra vermesine ve bu savunmayı Roma klubünün yaptığı savunmaya karşı tam bir anti-tez şeklinde hazırlamalarına olanak sağlamış. Neticesi malum!

Aziz Üstel:

Zannedersem CNN-Türk televizyonunda yayınlanan bir programdı. Bir avrupa kupası maçımızı yönetmek için gelen bir hakemi KapalıÇarşıya gezmeye götürmüştük. Adam bir dükkanın önünde durdu ve bir halıyı çok beğendi ama bir türlü oradan ayrılmak istemiyordu. En sonunda anladık ki adam o halıyı bizim ona hediye etmemizi istiyordu.

Program konuklarından birisinin peki hediye ettiniz mi sorusu üzerine, Hayır canım ne alaksı var şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine yine program konuklarından birisi (Ahmet Güvener olabilir) bahsettiğiniz maç Polonyanın kösice takımıydı ve o takımla yaptığınız maçı hakemin vermiş olduğu uyduruk bir penaltı ile güç bela kazanıp öyle tur atlamıştınız dedi.

Bunun üzerine programdaki herkes kahkaha atıp Aziz Üstele döndü ve demek o halıyı hakeme hediye etmedin öylemi diye sordular. Aziz Üstel,de kem küm ettikten sonra konu hemen kapatılıp başka bir konuya geşildi.

Fatih Altaylı:

Haber Türk televizyonunda katıldığı bir programda,

Biz 1987 senesinde oluşturduğumuz bir yapılanma neticesinde 2000 li yıllara kadar hangi sene kimin başkan olacağını dahi ta o zamandan belirlemiştik.

Unknown dedi ki...

Kardeşim kalemine sağlık . Bunları sen bitiricen. Öyle diyor hislerim. Bunların yaptığı spor programı değil zaten. Onların derdi zaten iki karşı tarafı birbirine düşürmek. Geneldede hep Fenerbahçeyle uğraşırlar. Bu serhat ulueren denen şahsiyet iki kelimeyi bir araya zor getiriyor ve nasıl oluyorda bu kadar paralar kazanıp bu ülkede bu kadar çok dinleniyor ve izleniyor. Yazık çok yazık..

fenerlihüseyin dedi ki...

Son numara TFF tarafından açılan soruşturma sonucu görevden alınan A.Güvener ve O.Gorbon'un başına gelenleri Fenerbahçe lobisine bağlamak ...
Söyleyecek söz kalmadı artık. Alenen yanıltmaca yapıyorlar .

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Miğde bulantısı bir virüs bu adam..

Ciddiye nasıl alınıyor anlamış değilim..

Türk futbolu zaten kalitesiz ama bu gibi tipler, olayı dahada berbat hale getiyor ve hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor..

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Vallahi izin işiniz çok zorlaştı Ahmet Bey.Feridun Niğdelioğlu ile aynı haberde isimlerinizin çıkması,gerçekten çok zor birdurum.Tabi ki Hürriyet Gazetesinde'ki olay profesyonellik çerçevesinde değerlendirilmeli
ama Bir Fenerbahçeli için de O kişi ile aynı pozisyonda olmak da kötü...

Adsız dedi ki...

Galatasary'ın Avrupa'da başarıları,
Fenerbahçe'nin şike olaylarının ortaya çıkarılmasıda medyanın suçu oldu ya,
kelimelerin bittiği andır ..

Fenerbahçeli olmak böyle birşey olsa gerek !