Follow @chemedya

27 Eylül 2010 Pazartesi

Fenerbahçe haindir!

Özgürlükler ne ile sınırlıdır? Ne kadar özgürüz ve ne kadar ileri gidebiliriz?

Örneğin gazeteler istenildiği gibi kullanılabilir mi?
Her fikir, her iddia gazetelerde yer bulabilir mi?
Her konuşan manşet olur mu?

Bu kişiden kişiye değişir değil mi?
Mesela çok önemli konumda olan biri konuştuğu zaman bu ciddiye alınır.

Bugün Takvim Gazetesi'nden medyanın internet sitelerine yayılan iddialara göre Fenerbahçe Rumların kurduğu bir takımmış...

Fenerbahçe'nin efsanevi başkanı Şükrü Saraçoğlu ABD ajanıymış...

Beşiktaş kurtuluş savaşında Anadolu'ya silah kaçırmış...

Galatasaray ise masonların takımıymış.

Galatasaray konusunda bir uzman değilim ama Fenerbahçe tarihini neredeyse ezbere bilirim. Kuruluşundan bugüne nasıl bir yapıya sahip olduğunu çok iyi bir biçimde bildiğime inanırım.

Tesadüfen dün Fenerbahçe müzesindeydim ve Fenerbahçe müzesini gezip orada Fenerbahçe'nin Türkiye için ne anlama geldiğini yeniden görmüştüm.

Bu Beşiktaşlı tarihçi arkadaş hiç utanmadan Fenerbahçe'yi neredeyse vatan haini ilan etmiş. Bu da gazetelere manşet olmuş...

Fenerbahçe'nin kurucuları Fuad Hüsnü Kayacan, Necip Okaner, Ayetullah Bey, Rum değil Türk gençleriydi. Bu isimlerin içinde Rum olan hangisi bulamadım.

Bu teze bir de şu tezle destek verilmiş. Fenerbahçe'nin stadının adı bile Papazın Çayırıymış...

Orası Fenerbahçe'nin stadı değil maçlarını oynadığı yerin adıydı. Orada sadece Fenerbahçe değil Rum gençlerinin kurduğu Kadıköy spor kulübü ve benzeri birçok kulüp maçlarını yapıyordu.

Vatanperver Beşiktaş ise herkesin bildiği gibi sarayın takımıydı. Osmanlıların sadrazamları ve saray eşrafının kurduğu bir takımdır. Bu takımın cumhuriyetin kuruluşunda bir katkısı olduğu ya da Anadolu'ya silah kaçırdığı nasıl iddia edilebilir? Yani sarayın çocukları gitmiş kendi imparatorluklarını yıkmak için Anadolu'ya silah kaçırmış!!! Komediye bakın!

Fenerbahçe Kulübü Anadolu'ya silah kaçırdığı için defalarca işgal kuvvetleri tarafından basılmış ve kapatılmıştır. Bir dönem 8 ay kadar kapalı kalmıştır.

Şükrü Saraçoğlu ise Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun ardından Mustafa Kemal'in en güvendiği, en önemli görevleri verdiği isimdir. Hem bunu söyleyip hem de Şükrü Saraçoğlu'na yani Türkiye'nin Başbakanına ajan demek hangi kompleksli ruh halinin ürünüdür çözemedim.


Medya öyle bir hal aldı ki Fenerbahçe hakkında her türlü iftirayı, iddiayı ortaya atmak serbest bir hal aldı. Fenerbahçe bu ülkenin kuruluşunda kahramanlık destanı yazmış bir kulüptür. Ne Saray'ın takımıdır ne de masonların....Fenerbahçe halkın takımıdır. Bunu günümüzde dezenfarmasyonlarla değiştireceklerini düşünenlere yanıtı yine Fenerbahçeliler çok sert bir biçimde verecektir.

Fenerbahçe haindir!!
Evet haindir...Osmanlı'yı İngilizlere peşkeş çekenlere haindir...Fenerbahçe bu ülkeyi satanlara göre haindir...Gerçek hainlere göre haindir...

Not: Bu Beşiktaş sarayın bahçesinden mi silah kaçırmış Anadolu'ya...Yani İngiliz gemilerinin arasından mı?

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe gibi şanlı tarihi olan bir takım yoktur,Türkiyede,kulübümüzün tesisleri aleve verilmiş ve birçok kupamız,belgeler yanmıştır.Bunun sonucunda da Atatürk en başta olmak üzere kulübümüze bağışta bulunmuştur.Peki Atatürk sözde hain olan bir takıma neden yardım etsinki? Fenerbahçeli futbolcular gece yarıları izinsiz orduya silah yardımında bulunuyorlardı.Hatta 3 oyuncumuz savaşta yer almıştı ve Atatürk tarafından bu durum takdir edilmiştir.He birde halkın takımı meselesine gelirsek.Sizde bilirsiniz şuanda Beşiktaşlılar kendilerine halkın takımı ve Fenerbahçe'ye de zenginlerin takımı diyorlar.Peki Fenerbahçe kurtuluş mücadelesi sırasında,İngilizleri tek tek dize getirip o dönemin en önemli kupası olan General Harrington kupasını aldığımızda ve o umutsuz günlerde halkın tek moral kaynağı olan Fenerbahçe, esas halkın takımıdır.Ve bu şanlı tarihimizi kimse konuşmuyor yada işine gelmiyor.Fenerbahçe,Türkiye'nin en iyi spor kulübüdür..

todor dedi ki...

zavallılar

SARSLAN dedi ki...

Saray bahçesinde terazi lastik cimnastik oyunu oynarken hangi ara silah kaçırmışlar ki anadoluya ?!

Ayrıca o tarihte Beşiktaş diye bir klüp mü varmış ?

Can sıkıntısından belinde halka çevirip kasaların üzerinden atlamayı kendilerine şiar edinen saray arabacıları mı yapmış bunca fedakarlığı ?!

shadowturk dedi ki...

konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.ayrıca bugünde asli amaçlarına hizmet için gerekenleri hatırlamalı ve o şekilde yönetilmelidir.

Adsız dedi ki...

Ayıptır,ölüye saygı beklenir.Kimin vatan haini olduğu açıktır,Paok'a kardeşim diyen sefil paoktaş'ı kimse görmüyor nedense ve her geçen gün Fenerbahçe'nin aleyhine saçma sapan haberler çıkıyor.Hepsi Allahından bulsun..

fenerlihüseyin dedi ki...

Bu saçmalamların bir yaptırımı olmadıkça isteyen istediği gibi yazar konuşur maalesef.
Türk medyasında sorumluluk duygusu sıfırın altında maalesef.
Bunları yazan şahısa mesela Ş.Saraçoğlunun akrabaları ve Fenerbahçe Spor Klubü dava açmalıdır.
Hoş 5 sene sonra bitecek bir dava bu yalancıları nasıl durdurur bilmem ama hiç bir şey yapmamaktan iyidir.

Adsız dedi ki...

tepkimiz yeterli değil bu adamların başına dünyayı yıkmamaız lazım adam fb yi rum kopiller kurdu diyor ,bakın dikkat ! üç tane ağır itham var bu cümlede bir kere ırkçılık var ,rumlara kopil diyor herşeyden önce farz edelim türkiye deki x bi takımı rumlar kurmuş olsun ne olur ? ama bu adamların zihninde rum olan t.c. vatandaşı bile olsa kopil ! iki bu saray çocuğu bjk li , fb ye türk de olsa kopil yani ayak takımı sıradan halk diyerek aşşağalamaya çalışıyor biz halk takımıyız ama adam halkıda aşşağalıyor , fb ye derken aslında anadolu yakası ahalisinede ayak takımı hatta (kopil- piç manasına geliyor) demek istiyor , üç ! ey türk milleti bu fb rum takımı bu hainleri tutmayın a getiriyor ! rezalet kepazelik utanmazlık bu adamları sürüm sürüm süründürmeden bize uyku yok !

fenerlihüseyin dedi ki...

Günler geçtikçe bu yalanlardan daha fazla koyan bir şey var.
Her şeyi yalanlayan resmi sitemizde bu iftiralarla ilgili tek kelime yok.
Fenerbahçe yönetimi klubün ceza almasını engellemeye çalışmalı ve bu konuda uyarılarda bulunmalıdır elbet . Ama bugün resmi sitenin " Ceza alabiliriz" başlığında saha kapatmaya tehlikesine karşı duyduğu hassasiyeti klubün tarihine ve kurucularına söven zihniyete karşı da görmek isterdim.
100. yılımızda şampiyonluk maçımız olan trabzon maçını cezalı olarak İzmir'de oynamamıza sebep olan 8jk kupa maçı vardır mesela...
S.Dereli namındaki şahsın yediği haltlar karşısında Ali Koç'un bile kendine hakim olamayıp " şerefsizler hırsızlar emeğimizi çaldı" dediği maç.
Öyle bir maçta öyle bir federasyonun öyle hakemine yapılanlardan dolayı ceza alamk onurdur mesela.
Zalimin zulmüne boyun eğmekten daha ağır bir zillet var mı ?

Adsız dedi ki...

Fener Rum patrikhanesinin Fenerbahçe ile ilişkisi olduğunu düşünebilen bir seviyede olan toplumuz biz,normaldir bunlarda...
Saraydakiler "İngiliz mandası mı iyi olur bizim için yoksa Amerikan mandası mı" diye düşünürlerken spor olsun diye göndermişlerdir silahları Anadoluya...belki de o sırada çok indir-kaldır yaptıkları için jimnastik kulübü olmuştur damyanaklar....
Barış

Adsız dedi ki...

Bence başkanımız bu kolpa haberlere karşı çıkmalıdır.Ali Şen gibilerine cevap vereceğine kadar eski efsanevi başkanımız ve bu büyük camiamıza zarar verenlerle uğraşsın.Ve 'fenerlihüseyin' adlı arkadaşımın demiş olduğu kulübümüzün resmi sitesi neden bu tür haberlere cevap vermiyor veya bunlarla ilgili bir yazı yazmıyorlar.Ve yine aynı arkadaşın yazmış olduğu şu sözüne de cevap vermek istiyorum.Federasyon artık Fenerbahçeye nasıl ceza vereceğini şaşırdı.O yüzden de bizim lehimize bir karar vermesini hiç beklemeyelim.
Kaan