Follow @chemedya

25 Mayıs 2010 Salı

Temiz Kalmak Bu Kadar Zor mu?

Fenerbahçe-Efes Pilsen final serisi yine birçok şeye gebe gibi duruyor...
Bu akşam izlediğim maçta izlediğim hakemler gerçekten de çok kötüydü. Efes Pilsen lehine çok kolay faülleri çaldılar...

Aklıma 2 gün önce bir görüşme yaptığım Nedim Karakaş geldi.
Şöyle diyordu Karakaş: İlk maçın devre arasında Efes Pilsen yöneticileri hakemlerin başkanı olan Recep Ankaralı'yı aradılar. Maçın hakemlerini şikayet ettiler. Bir sonraki maça tesadüf bu ki Recep Ankaralı atandı. Maçı kaybettik.

Bu akşam izlediğim maçta özellikle Efes'in sıkıştığı anlarda Smith ve Rakoceviç'in faülleriyle toplam 27 sayı buldu....
Bu istatistik şaka gibi değil mi? Sadece iki oyuncunun serbest atışlarından 27 sayı. Her aldatmaya kolayca faüller çalındı. Ancak Efes Pilsen yarı sahasında bu fauller çalınmadı.

Efes Pilsen bu işi gerçekten de iyi biliyor. Ancak benim merak ettiğim şey Skyturk'teki yorumlar ve spiker. Biliyorsunuz burada medya eleştirisi yapıyorum. Orada sadece Efes Pilsen'in istediği isimler yorum yapabiliyor ve bu kişilerin maaşlarını Efes Pilsen ödüyor...Direkt olmasa bile dolaylı yoldan bunu yapıyor...

İyi de dünyanın neresinde böyle birşey olabilir...
Düşünebiliyor musunuz Lig Tv'de yayınlanan Fenerbahçe- Galatasaray maçında Fenerbahçe'nin ya da Galatasaray'ın atadığı bir yorumcu yorum yapıyor...Bu ülkede neler söylenmezdi?
Konu basketbol olunca bu çok mu normalleşiyor?

Bu normalleşmesinin nedeni Efes Pilsen'in yıl boyunca gazetecileri ücretsiz olarak gittiği deplasmanlara götürüp yedirip içirmesi olabilir mi? Gerçekten de çok ilginç bir ülkeyiz...

Şimdi bu yazdıklarıma Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlarım muhalif edecektir. Yahu bir düşünün bu finalde Fenerbahçe değil Galatasaray ya da Beşiktaş olabilirdi...Bu saçmalığa nasıl göz yumarız...Yani Fenerbahçe aleyhine olunca herşey mübah mı?

Peki...

1 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Gün olur devran döner...Bugün bize yapılan haksızlıklara göz yumanlar yarın kendileri bu haksızlıklarla karşı karşıya kaldıklarında ne şekillere gireceklerini görücez.