Follow @chemedya

6 Nisan 2010 Salı

Neresinden tutsam olmuyor

Fenerbahçe Acıbadem'in Avrupa'daki başarısı kimleri rahatsız etti bilmem ama bir kesim Avrupa Şampiyonluğu gelmemesine çok sevindi. Çünkü Challange kupasında alınan 3.lükler gölgede kalabilirdi. Ancak bu akşam Atatürk Havalimanında gördüklerim karşısında hem duygulandım hem de aklıma dünkü Milliyet'in manşeti geldi. Avrupa'da kupa hayal diyerek kelime oyunu yapmaya kalkmışlardı. Fanatik bir şekilde Fenerbahçe'ye gönderme yapılmış...Olsun...Bu ülkede bir kesim var ki sadece Fenerbahçelilerin yaptıklarını görüyor. Bu tarz şeyler unutulur gider. Ama Fenerbahçeliysen her zaman şüphelisin.Fanatiksin. Satılmışsın...Bakış açısı bu şekilde...

Aziz Yıldırım lehine haber mi yaptın...
Aziz'in adamı...
Şekip Mosturoğlu'ndan demeç mi aldın?
Şekip bunu kullanıyor...

Ama mesela bir Galatasaray muhabiriysen çok rahat bir şekilde kalemini teslim edebilirsin...Çünkü bu doğal bir süreç zaten. Onları üzecek birşey yazamazsın. Yazarsan fişlenirsin...Alınmazsın Florya'ya...

Ama Aziz Yıldırım diktatördür onlara göre...
Galatasaray istemediği haberleri yapmayını kış kışlar...Onlar demokrattır. Liselidir. Temizdir...

Bu ülkede Fenerbahçeli gazeteci olmak çok ama çok zordur...Kulüp için şüpheli adamsın...Geçenlerde bir basın toplantısının ardından Aziz Yıldırım yanıma geldi ve medyanın çok yalan haber yaptığını söyledim. Ben de ama bu yalan haber yapıyor dediğiniz insanlar Fenerbahçeli dedim. Zaten sorun Fenerbahçelilerde dedi. Fenerbahçelilerin verdiği zararı hiç kimse vermiyor...

İşte medyanın hali bu...Fenerbahçe Acıbadem'in başarısına bile tahammülü olmayan insanlar, federayon başkanını gazlayan spor müdürleri, kişisel çekişmelerini gazete sutunlarına yansıtanlar... Hep kısır çekişme...Hep negatifi arayan bir medya...
(Resim için Doğukan'a teşekkürler.Bu resimde de görülüyor ki ofsayt çizgisi sürekli yamuk...Ve aynı zamanda manipüle edici)
Ya yayıncı kuruluş? Onlara söyleyecek sözüm kalmadı...Temizliği yeterince yapamadıkları için bana göre bu dönem maddi olarak çok sıkıntılı günler yaşayacaklar...Mesela ben bundan birkaç gün önce Lig Tv'mi iptal ettirdim. Çünkü bıktım usandım saçma sapan ve taraflı maç yayınlarından...Yamuk çizilen ofsayt çizgilerinden, işlerine gelen pozisyonları tekrar edip işlerine gelmeyenleri tekrar etmemelerinden, bugün Sivasspor- Galatasaray maçında olduğu gibi (Barış'ın kırmızısı) işlerine gelmeyen pozisyonları özetlere koymamalarından...Aptal değilim bu saçmalıklara her ay 100 Tl verecek kadar...Temizliği yaptıkları zaman üyeliğimi yenileceğim...Ama onlar 3-5 sivri sineği öldürerek bataklığı kurutamayacaklarını öğrendikleri zaman yeniden arayacağım üyelik için....

17 yorum:

Nihat dedi ki...

bir kulübün başkanı başka bir kulübün avrupa'da kazandığı kupalar hakkında tesadüftür açıklaması yapmadığı zaman, açıklayı yapan kulüp için sevinebilirim.

ama benim gözümde fenerbahçe acıbadem'in kazandığı başarı tesadüftür. ha seneye de aynı başarıyı tekrarlarlar amenna. ancak çok sevgili türk büyüğü aziz yıldırım da dediği gibi "tekrarlanmayan başarı tesadüftür".
merakla ve heyecanla gelcek seneyi bekliyoruz...

mozlu dedi ki...

biraz geç kalmışssın, benim 4 ay oldu :)

Chemedya dedi ki...

Nihat'ın bu yazdıkları bile medyanın gücünü ve insanların beyinlerine nasıl işlediğinin göstergesi.
Bu yazacklarım yüz kere açıklandı ama Hıncal Uluç'un o dönem yazdıkları insanalrın bilinç altına işledi.
Aziz Yıldırım alt yapısı olmayan ülkemiz futbolunda kazanılan başarı tesadüften öte olmaz, öncelikle kulüpler ekonomik alt yapılarını oluşturmalı ve başarılarda süreklilik kazanmalılar dedi. Yani mesela M. united her sene zirvede. Mesela Inter, Barcelona, Real Madrid. Oysa gs bugün Avrupa liginde 2. turdan öteye gidemiyor. Arada müthiş bir kulvar farkı var. maalesef ki bunu algılamak yerine hep kısır çekişmelerin içine giriyoruz...Aziz Yıldırım bize tesadüf demişti. O zaman onların ki de tesadüf...Bu kısır tartışmadır. Oysa neden tesadüftür diye tartışsaydı o gün Türk spor medyası, Hıncal Uluç'un gün kurtarma yazılarına kanmasaydı bugün belki o alt yapıyı çoktan kurmuştuk. belki kulüplerin mali olarak Fransa ligi gibi denetimlerini yapıyorduk...Kulüp başkanları kulüpleribabalarının çiftliği gibi yönetmiyordu. Oysa biz bunu tartışacağımıza gittik vay efendim nasıl tesadüf dersine getirdik işi...Bu zihniyetle hep yerimizde sayarız...

Nihat dedi ki...

ahmet bari sen yapma. yahu yorumumda zaten aziz yıldırımın söylediğini direk alıntılamışım tekrar etmeyen başarı tesadüftür diye.

hatta sonra da eklemişim demişim ki seneye olacak maçları heyecanla bekliyorum. daha nasıl söyleyeyim anlamadım ki??

madem aziz yıldırım altyapı oluşturma peşindeydi neden gidip guizaya 17 milyon euro verdi?? madem öyle semih2i kullansaydı. zira o bahsettiği kulüplerin hepsinde en az 3 tane altyapıdan oyuncu bulunuyor 11in içinde.neden yapamadığını söyleyeyim çünkü doğruları söylemekle uygulamak bambaşka şeyler. aziz yıldırım da günlük başarıların peşinden koştuğu için söylediği doğruları uygulayamadı. hem diyeceksin ki futbol sistemi yanlış sistemi düzeltmemiz lazım hem de herkesin içinde teknik direktörüne takımı sen mi şampiyon yaptın sanıyorsun diye bağıracaksın? bu ne perhiz bu ne alahan turşusu?


bu arada senin fotoğraflarını verdiğin ve yanlış çizgi dediğin olay göz yanılsaması. yani öncekiler için bir şey diyemem ama bu verdiklerinde arada öyle bir fark yok. derinlik farkı ya da perspektif denilen olay gözü yanıltıyor. bir de kamerların koyuluş açısı yanlış bir de hala çizgi kamerası yok dolayısıyla çizgililer tahmini çiziliyor.

BurGülEm dedi ki...

Bildigim kadari ile "Tekrarlanmayan basari tesadüftür" sözünü rahmetli Özhan Canaydin söylemisti. Yoksa yaniliyormuyum.

todor dedi ki...

pazar günü kadıköyde kendi spikeri "musa çözen şu muhteşem atkı şovunu göstersin" dediği halde göstermeyip
boktan bir kavgayı acaba bjk maçı öncesi bir ceza aldırabilmiyim ezikliğiyle zırt pırt ekrana getiren bu aşağılık zihniyet, 90 dakikanın dışında oldu diye barışın attığı idda edilen tokatı, rijkaardın sivasın yardımcı hocasının boğazını sıkmasını göstermiyor, keitanın hayrettinin dilini yutmasına sebep olan hareketini uzaydan çektiği kamerayla gösteriyor.
3 tane lig tv mi iptal ettirmek için başvurduğumda 3 ay köpek gibi peşimden koşup her seferinde erman,şansal,musa üçlüsü orda olduğu sürece nah alırım cevabı ile karşılaşanlar, yeni sezonda üye almak istiyorlarsa bunlara da dikkat etmeli, yoksa o eğik çizdikleri ofsayt çizgileri bir yerlerine kaçar.
sarı meleklere gelince
evet tesadüftü onların başarısı, koskoca ligde sadece 1 set vermeleri, avrupada maç kaybetmeden finale gelmeleri hep tesadüftü.
şampiyonlar liginde final oynayan bizim kızlar değilde gs engelli basketbolcuları olsa şimdi nasıl kahramanlık hikayeleri yazılıyordu merak ediyorum.

Nihat dedi ki...

@todor
nasıl ki galatasaray'ın maç kaybetmeden uefa kupasını alması tesadüf diye yorumlandıysa fenerbahçeli voleybolcuların da kazandıkları tesadüftü.

zaten tesadüfü ben değil başkanınız söyledi. açıklama yaparken ileriyi düşünmek lazım biraz da. asıl efsanelerştirmeyi ve küçümsemeyi fenerbahçeliler yapıyor. galatasaray kazanınca tesadüf fenerbahçe kazanınca hakkıyla. emeğe saygı bekliyorsanız önce kendiniz saygı göstermesini bileceksiniz.

@burgülem

yanılıyorsun açıklama aziz yıldırıma ait.

SARSLAN dedi ki...

Ofsyat çizgideki abukluğu anlamak için ceza sahası çizgisi ile çimlerin oluşturduğu çizgi arasındaki perspektifi daralmaya dikkat ediniz.

Ofsyat çizgisinin de benzer bir rota çizmesi gerekirken her nedense çilere paralel ilerliyor.

Eğer çizgi doğru çizilmis olsaydı sağa daha yakın olarak çizilmiş olacaktı. Böyle olunca da Alex'in ofsaytta olmadığını yada en azından arkadaki oyuncu ile hizada olduklarını görebilecektik.

Ayrıca bu çizgilerin nasıl çizildiğini zaten Erman Lig TV den ayrılır ayrılmaz kendisi itiraf etmedi mi! Daha neyi tartışıyoruz ki biz...

tofi dedi ki...

ya cizgi yamuk da olsa ofsayt belki ama milimle ölcülür, biz servetin antep deplasmanında 3 adam boyu ofsaytla attigi golleri de gördük; kaleci martinezin, semihe uçan tekmesiyle verilmeyen penaltıları da...alıstık artik... gazeteler de beni pek bağlamıyor aslında, hangi kupa daha büyük, ikincilik mi üçüncülük mu daha tatminker bunu tartismaya bile degmez.

todor dedi ki...

milliyetin internet sitesini hazırlayan maymunlar allah belanızı versin.
daha bir sürü şey yazarım ama cidden aklıma gelen en büyük hakaret bile sizin için iltifat sayılır. yılların milliyetini bu hale düşürenler utansın.

Adsız dedi ki...

@Nihat
Hala tesadüf kelimesine takılıp kalmışsın.İstediğin yerde kalda sana çok basit bazı sorular soracağım,
1-)Acaba 99-00 sezonu öncesinde Gs'nin hedefinde "herhangi bir Avrupa kupasını kazanmak veya final oynamak" varmıydı?
2-)Chelsea'ye 5-0 yenildiğinde Faruk Süren'e "bu sene UEFA'yı kazanacaksınız" dense cevabı ne olurdu sence?
3-)Veya Hagi Gs ile sözleşme imzalarken "Avrupa'da kupa kazanılırsa ekstra şu kadar milyon dolar alırım" yazdırdığında sizin yöneticilerin kendi aralarında makara yapıp,"he tamam olur,ne istiyorsa yazsın" demeleri içlerinde bulunan kupa kazanma inancımıdır yoksa olmayacak duaya amin demelerimidir?
Ayrıca FB bayan voleybol takımının bu kupayı kazanma hedefi sezon başı açıklanmıştı M.Ali Aydınlar ve voleybolcular tarafından,kupa kazandıktan sonra değil !

Barış

Nihat dedi ki...

@ barış

fatih terim 4 senelik anlaşma yaparken sözleşmesine avrupada kupa alınmasına karşı ekstra prim koydurmuştu. bu da demek oluyor ki 4 sene öncesinden olabilecekleri ön görmüş inanmış.

kaldı ki galatasaray 96-2000 yılları arasında şampiyonlar liginde 2. olup o zamanki statü gereği üst tura çıkamamışlığı da var.

kaldı ki aziz yıldırımın söylediği sözde sezon başında inanmak yok başarının tekrar etmesi var. sizin de başarınız tekrar etmezse tesadüftür. bu yüzden gelcek seneyi bekliyorum heyecanla.

Adsız dedi ki...

Bayan voleybol takimi gecen sene yine avrupada baska bir kupada 3. olmustu.

2 yil ustuste avrupa kulvarinda bu denli buyuk basarilar yakalayan bir sonraki sezon icinde kupanin favorilerinden birisi olarak gosterilen bir takimin basarisina tesaduf demek ya sacmaliktir yada cekememezliktir.

Ama Fenerbahce futbol takiminin CL ceyrek final oynamasi tesaduftur.

Nihat dedi ki...

@adsız

o zaman galatasaray'ın uefa kupasını alması da tesadüf değil. zira ondan sonraki sene süper kupayı aldı. sonrasında bir kere çeyrek final oynadı şampiyonalr liginde birinde de son anda kapısındna döndü çeyrek finalin.

enis dedi ki...

O zaman gs'nin her yil yasadigi kadikoy hezimetleri planli bir calismanin urunu. Nihat'in dediklerinden bu cikiyor. Super kupayi bir sene sonra aldi demen de ayri bir mevzu ya neyse o da senin kendine yontman.

Adsız dedi ki...

@Nihat

Ne kadarda tipik bir GS lisin sen oyle! Her zaman en uzaga sen isersin degil mi ?

Simdi ben sana pantolonun utusuzmus desem olsun bizim super kupamiz diye cevap verirsi hatta super kupa macinda ilk tac atan turk futbolcusu da GS lidir diye GSnin ilkleri kitabina bir madde daha eklemeye calisirsin.

Senin super kupa dedigin sey, ikina sikila canakkale gecilmezi oynayarak es kaza aldiginiz o tesaduf kupadan 2 ay sonra oynanmis ve rakibin sizi ciddiye almama gafletine kapilarak bir sezon acilisi havasinda oynadigi ve cezasini da cektigi bir macti. Bunu nasil 1 sezon sonrasi gibi gosteriyorsun sasilacak gibi degil.

Ceyrek final hadisenizi de unutmadik cok sukur. Oynadiginiz o aciz maclar neticesinde aldiginiz 0-0 beraberlikler kendi yonetiminizi dahi tatmin etmemisti de hocanizi degistirmistiniz.

Kardesim bak ben soyluyorum Fenerbahcenin CL ceyrek finali oynamasi tesaduftu diyorum. Sen neden dogru bildigini soylemeye cekiniyorsun ?

Soylersen camiaca nefret ettiginiz Aziz Yildirim'a hak vermis olacagindan mi korkuyorsun ?

Birak Allahini seversen.

Nihat dedi ki...

@ adsız

galatasaray tarihini bilmediğin ortada. galatasaray'ın çeyrek final oynadığı sene rakibi ,sene başında senin kendilerini sıkmadığı dediğin real madrid'di. 2 sıfırdan 3-2 almıştı galtasaray buradaki maçı.
ondan sonraki sene de çeyrek finalin kapsından döndü.


yani sana basitçe özetlemek gerekirse uefa kupasını aldıktasn sonraki iki sene de galtasaray'ın bir şampiyonlar ligi çeyrek finali bir de ,bir kereye mahsus olmak üzere, iki aşamalı lig usulu oynanan şampiyonlar liginde çeyrek finalin kapısından dönmüşlüğü var.

sen dedin ya fenerbahçe acıbadem geçen sene de başka bir kupada 3. olmuştu diye. ben de diyorum ki madem 3. olduktan sonra bu sene final oynaması tesadüf değil. galatasaray'ın başarıları da tesadüf değil.

asıl sen tipik bir fenerli gibi yazıyorsun. bilgin yok ama fikrin var.