Follow @chemedya

26 Nisan 2010 Pazartesi

Mehmet Çiftçi'den Açıklama

Milliyet Gazetesi İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi kendisine yönelik eleştirilerime yanıt göndermiş. Bu açıklamasını saygı ile karşılıyor ve noktasına virgülüne dokunmadan burada yayınlıyorum. Burada eleştirilerimi yaparken tribünlere oynamak amacıyla değil, eleştirilerim gerçekten de yerine ulaşsın diye yapıyorum. Mehmet Çiftçi kendisini eleştirmem nedeniyle burada en az eleştirdiğim yer kadar kendini anlatma ya da eleştirilerime yanıt verme hakkına sahiptir. Bu herşeyden önce benim vicdani sorumluluğumdur.
Sevgiler
Ahmet Ercanlar
--------------------------------------------------------------------------------


Sayin Ercanlar merhaba, ben Mehmet ÇIFTÇI. Milliyet gazetesinin Ispanya muhabiriyim. Bugun sizin blog ile tanisma firsati buldum. Kosenizde yaptiginiz elestirileri saygi ile karsiliyorum. Musaade ederseniz savunma hakkimi kullanayim. Oncelikle benim Alex ile yaptigim roportaj hayali degildi. Fenerbahçe kulubu o roportaj ile çok zor durumda kaldigindan Brezilyaya kendi resmi televizyonunu gondererek beni yalanlama yolunu seçti. Bizde olayin pek fazla uzerine gitmedik. Yoksa bizdede kayitlar vardi. Ben Alex roportajini DHA için goruntulu Fanatik gazetesi için ise resimli ve yazili yaptim. Alexin soyledikleri tamamen DHA arsivlerinde goruntulu olarak mevcuttur. Alex benim Turkiyeden geldigimi ve roportaji Turkiyede DHA ya ve bir spor gazetesine yaptigimi biliyordu. Ancak Alex ile randavuyu bana Cruziero kulubunden Marca gazetesi aldi. Kaldiki roportaj yaparken mikrofondaki DHA markasi belirginde ve Marca gazetesinin televizyonuda yok. Size sadece sunu soylemek isterim.. Beni yalanlayan kuçuk duruma dusuren kim? Fenerbahçe televizyonu.. yani resmi televizyon. O donem Alex bagimsiz bir turk televizyonuna ayni yonde açiklama yapsaydi. Size birsey demezdim.. Ama ben asla resmi goruslere inanmadim...sizede tavsiye ederim....! Ikinci konu benim Carlos ve Edu roportajlarim. Inanin onlarda dogru ve asla ekleme yapmadim. Gene hepsi kayit altinda. Bazi haberlerim abartili ve yanlis cumleler ile doluysa bunun sorumlusu ben degilim. Bende baska gazeteden aldim ve aktarmak benim gorevim. Bayram Tutumlu ile olan iliskimi zaten siz kosenize tasimissiniz. Bu konuyu ataryemezde açiklama olarak kullandim. Ek yapmaya gerek yok. Portekizce bilip bilmeme konusunda kendimi ispatlamak zorunda oldugumu sanmiyorum. Kaldiki her Ispanyolca bilen Portekizceye rahatlikla anlar. Bu durum Portekizler içinde geçerlidir. 18 yildir Ispanyada yasayan bir Turk olarak birgun Baskan Aziz Yildirim benim için o Ispanyolca bile bilmiyor dedi. Dogrudur... bunun içinde Ispanya Madrid Autonoma universitesinde ispanyolca olarak uluslararasi Akdeniz iliskileri uzerine doktora yaptigimi baskana ispat etmem mi gerekiyor?
Ben bir Turk olarak ulkemi ve milletimi Ispanyada iyi temsil ettigimi dusunuyorum. Benim uzuntum Turkiyemin paralarini alan ve karsiligini vermeyen yabanci hoca ile futbolculara ve buna goz yuman yeteneksiz yoneticilere karsidir. Guiza ile Aragones bunun tipik ornekleridir.
Sizi saygi ile selamliyorum. Elestirilerinizi bundan sonra daha dikkatli ve guncel sekilde okuyacagima soz veriyorum.
Hurmetlerimle
MEHMET ÇIFTÇI
MILLIYET GAZETESI
ISPANYA

10 yorum:

mozlu dedi ki...

geçiniz...

Arkhe dedi ki...

Bugün ölse üzülmeyeceğim gazetecilerden biri daha..

azapaza dedi ki...

guiza ve aragones için üzülüyorsan,öyle ispanyalardan spekülatif haberler uydurmayacaksın.ülkenin insanının boşa harcadığı paralar zoruna gidiyorsa adamları kötü göstererek o paralar geri dönmez.gerekirse bu adamları allayıp pulla ,oralarda çok sevdiğin ülken için kulis yap.sürekli sallama haberler,çevirilerle bu iş olmaz sayın çiftçi.

todor dedi ki...

yersen...

Adsız dedi ki...

Benim merak ettigim konuda nicin sadece Fenerbahceden ayrilan futbolculari bulup roportaj yapiyor,hicmi baska takimdan ayrilipta sikayeti olan yok?

Corpse dedi ki...

Fiyat ne kadar?

mozlu dedi ki...

@arkhe hıncal ölğnce benim bloga yazını bekliyorum günün anlam ve önemini anlatan...noktasında dokunmam :) işte aramız düşünce tarzı bu

seçkinhan dedi ki...

Mehmet Çiftçi'nin yazdığı her haber yalandır ve muhakkak Fenerbahçe aleyhinedir.Son yaptığı haber ise tam bir komedi Hani şu ispanyol spiker Fenerbahçe Beşiktaş maçında Yıldırım Demirören'i haklı bulup Fenerbahçeli oyuncuların sürekli hakemi baskı altında tututuğu,Emre'nin sürekli hakeme oynadığı haberi.
Malesef medya böyle isimlere emanet.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Kahramanımız Mehmet her zaman olduğu gibi Sahibinin sesi radyosunu bağlanır ve şöyle bir diyolog geçer..

Ö. (Özgür Sancar)
M. (Mehmet Çiftci)

Ö : Evet hattımızda sayın M. var. Sevgili M. Nurcia (Güiza'nın eski eşi ve menajeri) ile yaptığın görüşmede Nurcia'nın çok çarpıcı tespitler yaptığından bahssetin bize, bunu biraz acarmısın.

M: Sevgili Ö Nurcia, Güiza'nın başarısızlığının asıl nedenlerinden birtanesinin Alex olduğuğu, Alex'in olduğu takımda, santafor oyuncularının başırlı olmasının zor olduğundan basetti.Kezman'nı örnek vererek, iddasını yineledi ve Alex'in son tercilerini ve pas zamanlalaranı yanlış yaptığı ve bunu bilerek yaptığını söyledi. Alex'in Fenerbahçe'de tek adam olmak istediğini, Alex olduğu sürece kolay kolay hiç bir santraforun Fenerbahçe'de başarılı olamayacağını iletti.

Ö: Son derece çarpıcı tespitler.

M: Evet, Nurcia'yı da hafife almamak gerek, futbol bilgisi son derece geniş, bir çok futbolcunun menajeri. Söyledikleri bence çok önemli ve dikkate alınmalı..

YORUM YAPMAMAK GEREK YOK SANIRIM..

Unknown dedi ki...

Utanmadan savunmasinda bile yalan soyluyor. Kayitlari varmis! Doktorasi varmis! Yazdiklarinin seviyesine bakildiginda ilkokul diplomasi olup olmadigi hakkinda supheye dusuyor insan. En komigi Ispanyol televizyonundaki spikerin Turk hakemleri hakkindaki yorumuydu. Rezil biri.