Follow @chemedya

9 Nisan 2010 Cuma

Ben eleştiriyorum O yanıtlıyor

İbrahim Seten gerçekten de çok ilginç bir insan. Beni sürekli şaşırtıyor.
Buradan kendisine çok sert eleştiriler yapıyorum. Sonra beni arıyor. Yanıtlıyor. Hatta bugün biraz da veryansın etti. Haklıydı belki. Burada yazmadan önce gazetecilik kuralları gereği kendisini arayıp sormam gerekirdi. Şansal Büyüka ile birlikte Mahmut Özgener'in basın toplantısının metinlerini yazdıklarına yönelik sözlerimin kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Bu nedenle bu konuyu düzeltiyorum öncelikle.

Aslında Vatan Gazetesi ile ilgili bir eleştirim yok. Şu an en iyi haberciliği onlar yapıyorlar. Eleştirimin temel nedeni sürekli negatifin peşinden koşmaları. Halbuki spor medyası biraz pozitifin peşinden koşmalı. Bir Fenerbahçeli olarak Vatan Gazetesi'ni almak istemiyorum. Bir gazeteci olarak ise merak ediyorum. Bugün yine ne yakalamışlar diye.

Ama Vatan Gazetesi'nin gerçek alıcısı ben değilim. Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar. Bu insanların en büyük mutlulukları takımları hakkında birkaç güzel haber okumak. Oysa bizim spor medyası hep negatifin peşinde. Ligin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe- Galatasaray maçından sonra güzellikleri kim konuştu? Peki ligin ikinci devresinde oynanan Galatasaray- Fenerbahçe maçından sonra? Varsa yoksa polemik, kavga, bel altı eleştiriler.

Sen daha çok gazete satmak istiyorsan pozitifi göstereceksin. Öldürdüğün şeyin farkında değilsin. Senin müşterin futbol müşterisi. Oysa sen futbolu öldürüyorsun. Sen müşterilerinin umutlarını öldürüyorsun. Sen ona çakayım, buna çakayım derken gazetenin güvenirliliğini öldürüyorsun. Yakında sen futbol izleyicisi bulamayacaksın. Gittikçe azalıyor.( Bu kısım tüm spor medyasına yönelik)

Neyse dönelim İbrahim Seten'e. Daha önce kendisine sempatim arttığını söylediğimde bana tepki gösterilmişti buradan. Ama medenice beni arıyor ve eleştiriyor. Ne güzel. Adam karnından konuşmuyor. Bakın yukarıda yazdığım eleştirilerin hepsi İbrahim Seten'e de yönelik. Hatta belki en çok O'na. Kendi gazetemle ilgili eleştirilerimi zaten birebir iletiyorum. Bu medyayı İbrahim Seten(ler) ya batırır ya yeniden diriltir. Bu nedenle İbrahim Seten üzerinde çok duruyorum. Kendisinden özeleştiri istiyorum...

15 yorum:

Arkhe dedi ki...

Kusura bakma ama sen İbrahim Seten'den böyle övgü dolu sözlerle bahsettikçe senden de soğuyorum..

Ben o adamın başında olduğu servisin Fenerbahçe'ye özel yaklaşımını çok iyi görüyorum. Aramış, eleştiriye cevap vermiş, diyaloğa girmiş falan umrumda değil. Başta Feridun'u olmak üzere Vatan gazetesi spor servisinden nefret ediyorum, iğreniyorum.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Arkhe.
Bana bir telefon uzaklıkta olan bir insana direktmen buradan birçok eleştiri yolluyorum. Bu yazıda da eleştiri var. İçimden geçen gerçek duygularımı yazıyorum. Ancak pozitif şeylerini de yazmak zorundayım. Aksi takdirde kendimle çelişirim.

Adsız dedi ki...

Ne zaman Feridun gibi paralı, Tahir Kıran destekli adamları etrafından uzaklaştırır o zaman biraz iyi niyetli olduğuna inanırım.. Eşi Sanem Altan'la az ağır haberler yapmadılar Fb aleyhine

todor dedi ki...

feridun un sürekli üfürük haberlerinin yer aldığı bir gazetenin spor müdürü ne kadar sevilebilirse o kadar sevgi duyuyorum, aziz yıldırımdan olan kuyruk acısı nedeniyle nefreti objektifliğinin önüne geçen birine ne kadar saygı duyulursa o kadar saygı duyuyorum bu adama. yoksa ahmet ercanlara telefon açmışta, eleştirilerine açık gönüllükle cevap vermişte falan filan bunlar ikisi arasındaki muhabbet, bana vız gelir tırıs gider, gazetesini zaten almıyorum ama arada açtığımda internet sitelerinden fenerbahçeye bir bahane ile kustukları nefreti her okuduğumda "vatan nedir sana batan" demek geliyor.

Adsız dedi ki...

feridun niğdelioğlu ve habercilik(!)...
"fenerbahçe, o kadar kapalı bir camia oldu ki, içeriden bilgi alamıyoruz. ama her gün haber yazılması gereken de bir gazete var..." sözünün sahibi bir insan gazeteci ve nuhabir ise; ve Ahmet bey siz de bu gazetenin şu an en iyi haberciliği yaptığını düşünüyorsanız,
ben sizden de feridundan da ibrahim setenden de daha iyi habercilik ve gazetecilik yaparım.

haa unutmadan... feridun un gazeteci olduğu duyuldu, bildirildi, öğrenildi(!)

Adsız dedi ki...

Vatan gazetesi mi en iyi haberciliğimi yapıyor!Bence ülkedeki en popilist,yalan spor haberciliğinin merkezidir.

Ibrahim-Ethem dedi ki...

ibrahim setene cevap verme seklin nazikligini ve asaletini gösterir sevgili ahmet kardesim.

ama bu adama yakinlik yada ne bileyim prim vermeye yanasma derim,bilhassa BU ADAMIN TAM OLARAK NE OLDUGUNU BELLI ETMEDEN,EYYAMCILIKTAN VAZGECMEDIKCE
yaklasma derim,yüz verme derim,kendini birsey sanacak,senin yerin ve konumunda belli medyada

nacizane görüsüm tabi.bu arada fb tv de adin gecti,yalanlamaydi galiba :)))

adasin ahmet cakarda yakinda sana seslenir : eeeeey ahmet diye,karisir ise :)))

islerinde basarilar,bildigin yolda dosdogru ilerle

tofi dedi ki...

valla vatan gazetesinin en iyi spor haberlerini yaptıgına katilmiyorum...gecen sene, fenerbahce, kayserispora yenildi..ve bu ilk dönem oluyor...aradan yaklasık 3 ay gecti, ve besiktas, o kayseriyi yendi..bi gun sonra vatanın başlığı: Beşiktaş, fenerbahceye 4 atan kayseri'yi, yendi.....böyle komedi olur mu, sanki bi hafta evvel feneri yendi de, onun yenemedigini bjk yenmiş gibi. sen ne hatirlatiyorsun 3 ay evvel ki macı...buz gibi taraflı, kulaklarını çınlatmak isteyenlerin yayınları..aynısını voleybol davasına milliyet yaptı, sen de iyibiliyorsun che.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Her seferinde, Mahmut Özegner ve Mustafa Denizli ile yedikleri yemekten bahsediyor, sonra da satır arasıda Fenerbahçe'ye sallamıyı ihmal etmiyor..
İbrahim Seten'nin Fenerbahçe ile kişisel bir husumeti olduğu kesin. GS Muhaberi olarak, Kadir Çetinçalı ve Gökmen Özdemir gibi adamları çalıştırırken, Fenerbahçe muhabiri olarak ise bitirim Ferudun'u çalıştırıyor..

Ayrıca Mustafa Denizli ile olan yakın arkadaşlığı gazete sayfalarından anlamak mümkün varın siz düşünün ne kadar tarafsız. Mustafa Denizli'yi futbol filozofu ilan etti adamlar..

enis dedi ki...

Aha geri vites. Valla geri vites bu. Yakinda en iyi gazeteci secersen bu adami sasirmayacagim simdi sasirdigim kadar. Bir telefon uzaginda olsa deniz derinsu, feridun ya da senad ok onlar da bu medyayi yuceltme potansiyeline sahip olurlar mi dersin? Tam anlamiyla hayal kirikligi.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Enis,
Bir taraftarken ben de sizin gibi düşünüyorum. Ancak işin içindeyim. Hem bazı şeyleri görebiliyorum hem de yaşıyorum. İbrahim Seten'i de burada bu yazıda dahi eleştiriyorum. Medyada herkes birbirinin yüzüne gülüp arkasından kuyu kazıp küfür ederken ben eleştirilerimi açık açık ifade ediyorum. İbrahim Seten ile yüz yüze tanışmadım. 2 kez telefonda görüştüm. Gazetesini eleştiriyorum. Spora bakış açısını eleştiriyorum. Ama haberciliklerini eleştiremiyorum. Çünkü bende haberciyim ve benim rakibim olan bir gazete. Gazetecilik anlamında başarılı işler yapıyorlar. Bir o kadar da eleştirilecek işler yapmadıkları anlamına gelmez bu. Önemli olan eleştiriyi, eleştirdiğiniz kişiler gibi yapmamanız. Eğer ki siz İbrahim Seten'i yaptığı işler bakımından eleştiriyorsanız o zaman siz O'nu gerçekten de düzgün bir biçimde eleştirebilmelisiniz.

Geri vites? Benim öyle şeylerle işim olmaz...Çünkü 33 yaşındayım ve geri vites yapsam çok farklı konumlarda olurdum.

enis dedi ki...

Olmamasini umuyorum ictenlikle. Tam benim gibi akl-i selim sahibi fenerbahceliler gibi biri cikmis cesurca blogunda hislermize tercuman oluyorken bu meslek etiginden uzak gazeteci musvetteleri hakkinda bu yazdiklarin bizi, sen de takdir edersin ki dumura ugratti. Bir de kendini bizim yerimize koy lutfen.

Ama bu senin blogun hickimseye hicbisey begendirme zorunlugun yok o da ayri mesele. Saygilar

Arkhe dedi ki...

O Seten'e Rıdvan ile alıp veremediği nedir diye sormanı rica ediyorum.

Hıncal Uluç bile gözümde ondan daha değerlidir. İbrahim Seten bugün ölse zerre üzülmem.

gökhan dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14569057.asp?gid=373

Bir vatan ve bitirim feridun klasiği :))

gökhan dedi ki...

Ahmet Bey, gönderdiğim bu yorum bu konuda ki 3. yorumum olacak.
ısrarla feridunun bütün yalan haberlerini buraya kopyalamaya çalışacağım...
Lütfen sizde beğenilerinizi tekrar gözden geçirin.
http://www.ankaragucu.org.tr/umit-ozat-ben-boyle-bir-saygisizlik-yapmam.html

Saygılar...