Follow @chemedya

9 Mart 2010 Salı

Son Nokta...Daha ileri boyutu yok bunun...

Vatan Gazetesi'nin manşeti böyle...Bu sayfayı bir ultraslan üyesi mi hazırladı? Çok mu sinirliydi? Çok mu üzülmüştü? Bilemiyorum...Ancak bu hislerine tercüman olacak yer Vatan Gazetesi olmamalıydı diye düşünüyorum...Bülent Yıldırım çok kötü bir maç yönetti. Eskişehirspor'un attığı golde top ele çarpıyordu ve serbest vuruş vermesi gerekirdi...

Ancak...
Böyle bir başlık atılması için hakemin tek taraflı bir maç yönetmesi gerekirdi...Bakıyorsunuz maça...Galatasaray'ın kazandığı penaltının uzaktan yakından ilgisi yok penaltıyla...Jo hakeme kart işareti yapıyor kart göstermiyor... İkinci devre sanki talimat almış gibi tüm takdir haklarını Galatasaray lehine kullanıyor...Yine de bu yazdıklarım da tartışılabilir...Ama tartışılmayacak şey şu...Bir ulusal gazete bu kadar taraflı sayfa yapabilir mi?

34 yorum:

Arkhe dedi ki...

Ya çüş ama, oha..

muhtar dedi ki...

Peki "spor servisi"ne ne demeli, alıyor sayfayı 2 dakika ekranda tutuyor. Sonra yarım ağızla "yok ya bu kadar değildi" diyebiliyorlar yalnızca. Yönetim tetikçilerinin hazırladığı belli olan sayfayı ekranda bu kadar tutarak "Spor servisi" çanak tutmuş oluyor iliştirilmiş gazeteciliğe. Demek ki gs başkanın kanala yaptığı baskınlar işe yarıyormuş. (bugün de tesadüf eseri öğrendik onu)

Sekhranikos dedi ki...

2 dakika evvel manşetleri bakarken dikkatimi çekti. bir gazetenin ilk sayfasındada benzer bir durum vardı. direk koray ahanda böyle eliyle alıp attı diye basmışlar sayfaya. nede olsa hıncalın fenerli medyası. sövmeyeyim dimi ben. yok yok sövmeyeyim gerek yok.

Bolat dedi ki...

jo'nun rakibinin ensesine attığı osmanlı tokadının da kırmızı ile cezalandırılmadan geçildiğini hatırlatmak lazım...

Bolat dedi ki...

jo'nun rakibinin ensesine attığı osmanlı tokadının da kırmızı ile cezalandırılmadan geçildiğini hatırlatmak lazım...

Corpse dedi ki...

Galatasaray Gazetesi olsa eminim ki bu kadarını yapmazdı.. Adam değiller ki doğru düzgün bir şey bekleyelim!

bülent dedi ki...

Söz konusu vatan spor servisi olunca her türlü saçmalığa hazır olmak lazım.

Arkhe dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14049555.asp


Erman iki el pozisyonu haricinde hiçbir pozisyona değinmemiş.

Hayır işin komiği golden önceki ele sarı kart gösterilmez.

todor dedi ki...

belliki batan birşey var vatana.

Fabio Luciano dedi ki...

şu maçta gs yerine biz olsaydık oynanan kötü futbol ön plana çıkarılır yenilen ilk golde de el yerine defans hatasından bahsedilirdi.

ne de olsa "kutsal ittifak" medyası.aynı başlığın tersini bir fener maçından sonra atsınlar da bakın bakalım kaç tane gs'li yazar,blooger üşüşüyor.

misal belediye maçından sonra fırat'ın bizi doğramasına atfen "polat(sarı kırmızı)alemdar" başlığı atabilir miydi aynı vatan?ama biz o maçta çok kötüydük be hacı.ofsayt golde de bırak ofsaytı sen defansına baksana nerede duruyorlar değil mi ama?

Serap taş dedi ki...

Dünkü Eskişehir maçı çok önemli bir maçtı. Haftalardır süren Fenerbahçeyi hakemlerle durdurma serisinin son hamlesiydi. Gs nin yediği ilk golde bariz bir hakem hatası vardı. Bu herkese işte Gs yede hakem hatası yapılıyor demenin en güzel yoluydu. Hakem 2. yarı durumu toparlayacaktı, plan tam güzel işlerken 2.yarının başında ilahi adalet koray 1 gol daha attı. Ondan sonra hakemin bütün çabalarına rağmen maç Gs ye dönmedi. Şimdi biz sezon sonuna kadar ne kadar hakemlerden yakınsak medya önümüze bu pozisyonu koyacak. İkinci yarı Gs lehine yapılan bilinçli hatalardan kimse bahsetmiyecek...

enis dedi ki...

yavsak medya...hazımsız öküzler..aman dinamosaray maç kaybetmesin sakın..topluca yas ilan ediyo azonce de dediğim gibi yavsaklar..

bkz:(yavsak = bit yavrusu)tdk sözlük

Burak dedi ki...

Tamam böyle tek taraflı sayfalara karşıyız ama daha geçen hafta fotomaç,fanatik,star,fotospor gibi gazeteler ana sayfalarından tıpkı bu vatanın sayfası gibi "fırat aydınus fenerbahçe'yi yaktı, fenerbahçe hakem kurbanı" manşetleri attı.Üstelik aynı maçta ilk olarak christian atılmadığı halde. Keşke o zaman da bi tepki verseydiniz.Galiba o gün mağlubiyetin moral bozukluğuyla gazetelere pek bakmadınız. Hep bana hep bana olmuyor ama!!! Bu sayfaya şaşıran fenerbahçeli arkadaşlar da anlaşılan geçen hafta gazetelere hiç bakmadılar.

Nihat dedi ki...

ahmet senin yaptığın sayfaları da biliyoruz ahmeeett...

Chemedya dedi ki...

Nihat ben sayfa yapmıyorum...Sadece muhabir olarak çalışıyorum.

Nihat dedi ki...

o zaman senin yaptığın haberlerin düzenlendiği sayfaları da biliyoruz...

Chemedya dedi ki...

Mesela ne yapıyoruz?

Nihat dedi ki...

geçen hafta fırat aydınusla ilgili yapılan haberler... bugünkü "hıncal uluç'umuz yok" haberi... ki ne kadar sevmesem de bu hıncal uluç'u hedef gstermetir. sayayım mı daha??? "ilk taşı masum olanlar atsın"

Chemedya dedi ki...

Ne yapayım? Olan birşeyi yazmayayım mı? Ya da Şekip Mosturoğlu bana açıklama yaptığında yayınlamayayım mı? Bunu mu istiyorsunuz? Ben mesleğimle ilgili burada hesap vermek istemiyorum. Burada blogumda yazdığım şeyleri tartışırsak daha hoş olacak. Ben mesleğimi kutsal olarak görenlerdenim. Oraya duygularımı karıştırmam.

Nihat dedi ki...

ahmet ben senin yaptığın haberde değilim zaten sayfa düzenlemesindeyim. yaptığın haberle ilgili tek laf ettim mi?? haberi de okudum , haberin içinde geçen herkese cevap hakkı tanınmış ancak olay zaten haber sayfasında. sen sordun ben söyledim haksız olduğumu da söyleyemezsin her gazete haber yapıyor bu şekilde....

ancaaaak.... madem burda tarafsızım diyorsun adnan polat'ın açıklamalrından sonra ağlama dediysen nihat özdemir ve şekip Bey'in de açıklamalarından sonra aynı şeyi yazacaksın. yazamıyorsan tarafsızım demeyeceksin...

Chemedya dedi ki...

Ben o yazdığım yazıda Adnan Polat bizim ağlama edebiyatımız yok diye söze başlayıp sonra da hakemlerden şikayet etmesini eleştirdim.Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...Eğer Şekip Mosturoğlu da dün söze öyle başlasaydı ve deseydi ki bizim ağlama kültürümüz yok ve sonra da bu eleştirileri yapsaydı aynı şeyi ona da söylerdim...Hem de yüzüne karşı. Ki bu haberle ilgili kendisiyle konuşurken bir çok eleştirimi de yüzüne karşı söylediğimden emin olabilirsiniz...

Nihat dedi ki...

ağlama kültürümüzün olmaması hakkımız yendiğinde susmayı gerektirmiyor herhalde değil mi?? yani lafa ağlama kültürümüz yok diye başlamak hata. yoksa hakemler hakkında sürekli konuşulabilir.

açıkcası bu sene neredeyse fenerbahçenin tüm ynetim kurulu hakemler hakkında konuştu. aziz yıldırım , nihat özdemir, şekip mosturoğlu. herhalde ağlama kültürümüz yok demeyecekler... zira bariz bir ağlama kültürü var fenerbahçede.

ve artık senin şunu demen gerekir evet ben yaptığım haberlerde tarafsızım ki buna tüm kalbimle inanırım ancak bu blogda taraflı yorum yapıyorum. yani taraflı yorum yapıyorum desen kim karşır yaptığın yoruma ancak tarafsızım diyip taraf tutmak çifte standart oluyor.

Chemedya dedi ki...

Nihat sen bu blogu uzun zamandır takip eden biri olmasan dediğin şeyi anlayacağım. Ama ben enaz 40 kez taraflı olduğumu yazdım...Hatta taraflı olduğumu ve buranın kişisel bir blog olduğunu da yazdım...Ancak hep şunu belirttim...Mesleğim ayrı blogum ayrıdır...Burada taraflı olmam, mesleğimde taraflı olacağım anlamına gelmez...O zaman eleştirdiğim insanların durumuna düşerim. Bu blogu yapmamın da bir anlamı kalmaz...

Nihat dedi ki...

mesleğinde tarafsız olduğunu zaten yaptığın haberlerden biliyorum. özellikle bugünkü haberin bunu bir kere daha gösterdi. yani bizim hıncalımız yok haberinin altında hem hıncal uluçtan hem mehmet cansundan yorumları koyuyorsan yaptıın için ciddiyetin ortaya çıkar.

blog için de o zaman atışmaya devam edeceğiz gibi gözküyor :)))

Chemedya dedi ki...

Tabi ki her zaman tarışacağız. Fikir ayrılıklarımız olsun ki tartışıp kendimizi geliştirebilirim. Ben sizden birşeyler öğrendiğimi düşünüyorum...

tozlu parkeler dedi ki...

O kadar Fenerli medya ki Yıldırım'ı da sarı lacivert yazmışlar, kanlarına işlemiş sarı-lacivert sevgisi.

SARSLAN dedi ki...

Adamlar Pankart hazirlar gibi manşet atmışlar.

Hadddini bilmezliğin bu kadarına da pes doğrusu !!!

Ahmet sen birde bu gazetenin yayın yönetmenini bloguna taşıyıp kendisiyle telefonda konuştuğunu geçmişte yaşanan bazı olaylardaki hatalarını kabul ettiğini bundan sonra adam gibi davranmaya çalışacağını (burası kendi yorumum) söylemiştin.

Kocaman bir aferin o yandı gülüm SETEN helvaya. Hiç bozmadan aynen böyle devam etsin spor müdürlüğüne. Nede olsa yarın da bu pankart-manşetini bir hata olarak kabul eder sonrasında da yeni bir ısmarlama-yalan haber için tetikçisine talimat verir.

Tarih şahittir ki nice krallar vardır, sadece görüntüden ibarettirler. Esas GÖnetici kadro arkada bulunan 2. adam rolündeki şahıs yada daha derin kadrolardır.

Vatan Spor Servisi de o hesap birşey işte...

Adsız dedi ki...

Turk spor medyasi tarihinde böyle skandal,rezil bir şey olmamıştır

ben buradayim dedi ki...

Demek ki Vatan Gazetesi bildiğimiz Vatan Gazetesi, İ.Seten de bildiğimiz İ.Seten.
Yani herhangi bir değişim yok. Bu herifle başka bir röportaja da, çaya da, kahveye de gerek yok.

erkan dedi ki...

Aybars Hünalp bugün yazısına "Vatan'da dün İbrahim Seten'in attığı başlık muhteşem olmuş" şeklinde başlıyor. Kendisi Show tv spor müdürü oluyor, aynı zamanda Şansal A'nın yılmaz yalakası. Vatan spor'a teşekkür etmek lazım bir yerde, bu zihniyete sahip yazarları (!), müdürleri ortaya çıkardığı için.

Burak dedi ki...

Bundan bir süre önce Vatan Gazetesi Aziz Yıldırım'ın hakemler hakkındaki açıklamalarından sonra ligin başından itibaren Fenerbahçe lehine ve aleyhine yapılan hataların haberini yaptığında bu blogdan Vatan'a tepki gösteren ağır bir yazı yazmıştınız. Önceki gün Arda'nın "tekmeler"le ilgili açıklamasının ardından bugün gazetenizde bir haber yayınlamışsınız. En çok tekmeyi Emre'nin yediği, Bilica'nın bile Arda'dan daha fazla maruz kaldığı ve ilk 20'de hiçbir Galatasaraylı olmadığı ifadelerinin yer aldığı bir haber. Yani faul istatistiklerini kanıt göstererek bir gazeteci olarak Arda'ya cevap vermeyi kendinize görev edinmişsiniz.Kısa bir süre önce Vatan ile ilgili eleştirilerinizden sonra aynı habercilik yöntemiyle haber yapmanız bana Mevlana'nın çok sevdiğim şu sözünü hatırlattı : "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" Saygılarımla

Chemedya dedi ki...

Yorum ve istatistik çok farklı şeyler...Ben vatan'ın haberini eksik ve taraflı olduğu için eleştirdim...Oysa bu bir gerçek...siz gazeteci olsanız gerçekleri mi yoksa yorumları mı yazardınız? Benim elimde rakamsal veriler var...Bu rakamsal verilerin söylediklerini yazdım...Habere yorum katmadım...

berker dedi ki...

ultraslan bir de vatan alma aldırma protesto yapsın

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Bu sayfaya Fenerbahçe'nin tepki vermemesi, sayfanın hazırlanmasından daha büyük rezilliktir.
Bu yönetim anlaşıyına her şey müstahak.. Fenerbahçe yönetiminin yüzüne tükürseler, gökten yağmur yağda yarabbi şükür diyecekler..