Follow @chemedya

18 Mart 2010 Perşembe

Emre Tehlikesini Bertaraf Etmek Gerek


Hıncal Uluç geçmiş yıllarda Emre'ye tv'de karaktersiz demiş Emre ise buna kendisini mahkemeye vererek yanıt vermişti. Geçen zaman içinde Hıncal Uluç'un Emre sevgisi artmadı doğal olarak. Galatasaray'dayken agresif tavırları göze batmayan "şeker çocuk" olan Emre bugünlerde Galatasaray medyası tarafından yerden yere vuruluyor. Tesadüftür tabi ki bunun Galatasaray maçı öncesine denk gelmesi...Neyin? Emre'nin hakemlere hedef gösterilmesinin. Hıncal Uluç'a göre Emre çok acilinden Gaziantepspor maçında kırmızı kart görmeli...

Çünkü Galatasaray'ın önündeki engellerden en büyüğü Fenerbahçe ile oynanacak maç...Fenerbahçe'de de en formda oyuncu Emre...Tez elden kellesi vurula...Tez elden Emre'yi hedef göstermeli...Ne de olsa sezon başından beri Erman Toroğlu kimi hedef gösterdiyse hakemler gereğini yaptı. Hıncal Uluç'un nesi eksik? Bir nevi amme hizmeti. Galatasaray'a hizmet hakka hizmet gibi...Ey hakemler aldınız mı mesajı...Emre tehlikesini bertaraf edin hemen...Yoksa...Hepiniz satılmışsınız...Yoksa Türk hakemliği bitmiş...Yoksa Fenerasyon...Yoksa 34 abs 59

121 yorum:

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet;yerden göğe kadar haklısın.Ben Alex'e de bir kırmızı bekliyorum aslında.Cumartesi akşamı statda bir komedi filmi izleyebiliriz.Konu başlığın dışında küçük bir yorum daha yapmak istiyorum.PFDK,Galatasaray-Ankaragücü maçı için saha kapatma vermez diyenler fena halde yanıldı ve saha kapatma kararı çıktı.Kime çıktı?Ankaragücü'ne:)sanırım sözün bittiği yer...

Kanzook dedi ki...

Bilmiyorum bu yazımı yayınlayacak cesaretin olur mu ama pek sanmıyorum..

Yine de 12 yıldır yaptığınızı bugün de yapmaya devam ediyorsunuz..

Nasıl bir Fenerbahçe büyüklüğüymüş ki bu 12 yıldır TEK suçlu FEDERASYON TEK suçlu HAKEMLER, TEK SUÇLU sizin dışınızdaki herkes..

Aziz Yıldırım'ın hatası nedir biliyor musunuz ? Bir gün olsun çıkıp yüreği yetip diyemedi takımımız kötü hatalıyım diye..Her fıstatta hayali gündemler yaratıp bugünkü Fenerbahçe taraftarı profilini yarattı..

Ak Fenerbahçe..ve diğer kaka takımlar gruplar lobiler maçlar hakemler..

Maç devam ederken birinin BIÇAKLA birinin KURŞUNLA yaralanmasını bir ayyaşın maç sonunda milleti tahrik ettikten sonra KENDİ KENDİNİ tribünden atmasıyla bir tutacak kadar gözlerinizi fanatizm dolmuş arkadaşım..

Bu da sizin suçunuz değil kesinlikle..Size biçilmiş görev..

Hepiniz ULUSOY KUDDUSI falan derken.12 yılda aldığınız kaç şampiyonluğun bu hakem ve bu federasyın başkanının zamanında olduğunu söylemekten imtina ediyorsunuz..

Zira onu da söylerseniz savunacak bir yanınız kalmayacak..

12 yıldır hem insanı hem kulüp hem de taraftarlar olarak kendinizi sevimsiz, bencil, her zaman haklı ve Real Madrid kadar iyi top oynamanıza rağmen şampiyon yapılmadığına inarak ve bu şekilde davranarak geçirdiniz..

Gidip Avrupadan bir kupa almayı başarmak yerine başkalarının aldığı 1 değil 2 kupaya tesadüf dediniz..

Avrupa'da "0" çekerken de mi Ulusoy vardı Kuddusi vardı..?

Ben çoğu Fenerbahçeli`nin bu anlamda gerçekleri gören diğer Fenerbahçiler tarafından aydınlatılmasını bekliyorum..Gerçi onlara da kedi köpek diyerek geçiştiriyor ağızlarına lafları tıkıyorsunuz..

Kanzook dedi ki...

Ve her başarısızlığında kimi zaman istifasını ve çoğu zaman da hakemler ve federasyonu atmıştır öne..

12 yılın 10 unda 2 tane başarınız var..10 yıl boyunca kendi evinizde Galatasaray ı yenmek ve hiçbir altyapısı olmadan gazla gittiğiniz CL çeyrek finali..

4 yıllık çalışmanın dayanışmanın deli gibi top oynayıp kimseye yenilmeden UEFA yı sonra da SUPER CUP ı almanın tesadüf olduğunu düşünen başkanınızda o koltukta oturduğu sürece..Anca Galatasaray ı yener hakemlere çamur atar Galatasaray a lobici der ve kendi kendiniz kandırmaya milleti aldatmaya devam edersiniz.

Bugün bakıyorum ANTU ya adam koca başlık açmış..Biriniz çıkıp itiraz etmiyorsunuz..Ne diyor..Bu federasyon Diyarbakır ı küme düşüremez diyor..

Alacağı 2 puanın derdinde bazıları..Bazıları o kadar bencil ki..Türkiye Cumhuriyeti yerine Fenerbahçe cumhuriyetini düşünüyor..

Şimdi ağlamak yerine gidin Aziz Başkanınıza sorun..Ali Şen döneminde Galatasaralılar sevmezdi bizi de 12 yıl sonra ne oldu da tüm takımlar bizden nefret edecek duruma geldi diye..?

Hakemleri federasyonu işaret ederse de yemeyin bir zahmet..12 yıldır yediğiniz yetti..Ben Şükrü Şaraçoğlu mabedinizde 1 maçı 3 fenerli arkadaşımla yanyana izlemek istiyorum..Biramı içip Futbol konuşmak istiyorum güzel kardeşim..

55 TL lik değil 5 TL lik futbol izleyip sonrasında herkese suç bulmak o kadar kolay ki..

Geti bakalım 120 milyon euro luk bir takımı ingiltereden..Kasımpaşa ya İBB ye Bursa ya her maç kaç atıyor ağlamadan hakem hatlarına rağmen..

Öğretilmiş cümleler kurmak yerine biraz objektif olmayı deneyin..Türk Futbolunu 12 yıldır siz ve sizin gibi düşünen arkadaşlar katlediyor..Hakemler değil..Fenerasyon da değil..

Kanzook dedi ki...

Ağır kaçabilir belki yazdıklarım..İmkanın varsa başlık olarak as bunları blog una..İnsanlar biraz gerçekleri okusunlar..

Teknik direktörünüz 12 yıldır Aziz Yıldırım..Transfer komiteniz Aziz Yıldırım..Hatta koskoca kurumsal Fenerbaçe nin koskoca başkanı kıçı kırık bir topçu için korumalarıyla falan da gidebilecek kadar profesyonel yönetiyor kulübü..

Ve sizler bir Cumhuriyetin içinde özgür olduğunuzu sanan köleler gibisiniz..

Basın Medya TV açın bakın bakalım 12 yılda çaaat çaaat eleştirebilmiş mi kimse Aziz Yıldırım ı...Bizler Özhan Canaydın'ın zamanında Adnan Polat'ın daha 3 ay öncesine kadar Demirören'in nasıl eleştirilere maruz kaldıklarını hep gördük..

Bu Türk Futbolu için bir şey yapın 12 yıl sonra kardeşim..Ben rica ediyorum şahsi ricamdır bu..

Çıkın Futbol oynayın..Her hafta dibine kadar koşsun oyuncularınız..Her hafta 15 pozisyona girin ama bize FUTBOL izletin ilk önce..

Arabistan'da bile 12 yıldır sizden daha organize daha hızlı daha iyi futbol oynayan ve oynamış takımlar var..Zira o takımların 12 yıldır kanat oyuncuları..Boktan da olsa sistemleri ve bir organizasyon yapıları var..

Sizin yapınız ne peki? 12 yıldır hangi sistemi oynar bu Fenerbahçe? Futbol kültürü oluşturabilmiş midir? Yoksa pazarlama kültürü mü ön plandadır hep..

Bıktık sizlerin bu hakem federasyon şike eyyam ezik lobi mason çığırtkanlıklarınızdan..

Koskaca kulübüz diyorsunuz..12 yıl boyunca bütün başkanları MHK başkanlarını PFDK yöneticilerini hatta Basketbol Federasyonu başkanını dahil Aziz Yıldırım seçmiştir..

Kanzook dedi ki...

Emre Tehlikesini bertaraf etmek için oturmuş bir yazı yazmışsınız..

Elinize sağlık ilk önce de..Sen içinden dürüst olarak söyleyebiliyorsan eğer Emre zaten 4 hafta önce atılmalıydı diye..Gerisi hikaye kalıyor..

Son 6 hafta maçlarınızı Collina ayarında bir hakem yönetseydi..Ne BARONI ne EMRE ne BILICA ne de LUGANO oyunu tamamlayabilirdi..

Biraz Futbol bakın..3 derecelik açıyla bakmayı bırakın..

Bu paranoyaklık derecesindeki MAÇ ÖNCESİ hakem bizi satacak başlıkları TÜRK FUTBOLUNA IHANETTIR..

Takımınız Fenerbahçe İnşaat A.Ş oldu..Avrupa da tanıyan yok..Ve o kadar büyüksünüz ki tek sevinciniz kulüp kampayalarınız adı bile Galatasaray a karşı aldığınız galibiyetler üzerine..

10 yıl Mancehster ı yendiğinizi dinledik başarı olarak..Şimdi Inter i yenmeniz..Efsane! top oynatan Zico nuz var..Hayatımdaki izlediğim en kötü Fenerbahçe takımıydı..

Alex bugün kontratını iptal etse..2 yıl toparlanamazsınız farkında mısınız? Zira diğer çevrelerce ALEXBAHÇE olarakta lanse ediliyorsunuz..

Oynadığınız top top değil..Yıllardır şu ligde derbiler hariç Fenerbahçe nin presli baskılı tak tak organizasyon yapan bir oyununu görmek nasip olmadı..

Chemedya dedi ki...

Sevgili Enki,
Senin yazdığın bana ve Fenerbahçelilere yönelik bir eleştiri...Neden yayınlamayayım...Çokta güzel ifade etmişsin kendini. Keşke herkes senin gibi inandığı şeyleri bu kadar güzel kelimelere dökebilse...Katılıyor muyum fikirlerine hayır tabiki...Çok farklı düşünüyorum. Burada değil ama yazılarımda zaten fikirlerimi belirtiyorum. Burası sizin yeriniz...Sonuna kadar inandığınız fikirleri yazabilirsiniz...

Bu arada illa yanıt istiyorsan yazdıklarının bir kısmına tirajik blogu nefis yazmış...Bundan sonra sahaya pet şişe değil, adam atın demiş...O yazıyı okumanı tavsiye ederim...Özeleştiri için...Belki burada yeniden tartışırız sonra. Çünkü Fenerbahçe'ye ceza verildiği zaman ne ortada silah vardı, ne silah sesi duyan vardı ne de başka bir olay vardı. Sadece bir adam çıktı ve ben ayağımdan vuruldum dedi...Kurşun ayağını sıyırmış...Varsayımlar ve yaşanan olaylar...varsayıma göre kapatıp olan olaylarda ise kapatmıyorsun...Link aşağıda...
http://www.tirajik.com/pet-sise-yerine-adam-atin/

todor dedi ki...

kuddusi tetikçisini de hakem olarak vermişler ki oooh tam olmuş.

Kanzook dedi ki...

Ilk önce teşekkür ederim yayınladığın ve kibarlığın için..

İkili tartışmaya kesinlikle girmek istemiyorum deplasmandayız ne de olsa..

Ama bak insanların bilinçaltlarına nasıl işlenmiş hemen ve insanlar hemen nasıl tepkiler koyuyorlar..

Ne peki bu tepkiler?

Pet şişe atmayın ADAMI AŞŞAĞI atın..

Görüntüleri izledin mi..Antu da fotoğraflarını koymuşlar..

Adamı aşşağıya atmak eylemi nasıl bir eylemdir bana birinin izah etmesi lazım zira birşeyi aşşağıya atabilmen için önce onu TUTMAN lazım..PET ŞİŞE gibi..Tutmadan atamazsınız..

Şimdi ben mi yanlış görüntüleri izliyorum acaba merak ediyorum..

Ali Sami Yen stadındaki o sarhoş dangalığı maçtan 20 dakika sonra birilerini tahrik ettikten hemen sonra KİM TUTMUŞ ve AŞŞAĞI ATMIŞ?

Çocuk resmen kendini aşşağıya atıyor..

Yani ben gelsem mesela Şükrü Saraçoğluna sonra CİMBOM diye bağırsam ve sonra da atsam kendimi tribünden..Hangi mantık nasıl bir sebeple kulübe suç bulabilir..

Bakın işte dediğim de zaten öyle yazılar..Ben şimdi ayağından yaralanan arkadaşı görmedim..Sıyrığını da görmedim..Ama sıyrık bile olsa silahla ateş açılmışsa..maç sırasında olmuşsa..Bu içeri silah sokulduğunu anlamına gelir..

Kulübün bekçileri ne iş yapar peki? Burada da kulübün sınırlarına girersiniz..Bıçak sokmuş İnönüye buna münferit diyemezsiniz..Zira kontrol eksikliğiniz olmuş..Stadınıza bıçak girmiş..

O zaman her isteyen gitsin karşı tribüne atsın kendini..sonra gelsin kapatma cezaları..Olur mu böyle birşey..

Chemedya dedi ki...

Yine yanılıyorsunuz. O maç Fenerbahçe -Everton maçıydı. Özel bir maçtı...Fenerbahçe'nin kontrolünde bir maç değildi ve Olimpiyat stadında oynanıyordu...Hatırlatmak istedim:)Ayrıca kimse silah sesi duymamıştı. Ortada bir silah falan da yoktu...Tamamen varsayım söz konusuydu...

Kanzook dedi ki...

Yani Fenerbahçe'nin Everton la yaptığı ve Fenerbahçe'nin evsahipliği yaptığı ... adlı stadda Fenerbahçe nin güvenlik önemlerini alması gereken bir maçta oluşmuştu..Zira Fenerbahçe o maç için İstanbul Olimpiyat stadını kiralıyor devletten..

Sanıyorum ki yanılmıyorum :)

Şimdi varsayım diyorsunuz da..Adamın biri bacağından o maçta yaralanmış değil mi..Bunu yapan kişi de oradaymış belliki..Silahın bulunması gibi bir saçmalığın olabileceğine inanıyor musunuz peki bizim memlekette? :) Belliki artık bulundu mu bulunmadı mı onu da bilmiyorum o silah ruhsatsızdır..Saha kapatılma verilmiştir ama sıkan adamı bulamadık diyip geçiştirilmiştir..

Hayır varsayımsal olarak bir kabadayı ve nufüslü bir Fenerbahçe yöneticisinin yapıpı yapmadığını bile bilemeyiz..

Ortada kurşun bile olmabilir..Zira silah da ruhsatlıysa sahibi ortaya çıkar..O kurşunlar da hiç bulunmaz zaten bizim memlekette...

Tabi yukarıdaki örek spekülasyon gibi gözükse bile her nekadar kurşun bile bulunamadı belli bile değil diyen kişinin söyledikleri de spekülasyon olarak kalmak zorunda..

Kanzook dedi ki...

Neyse Emre ye dönüyorum tekrar..Bizim takım tartışmaları bitmez..Canını sıkmayayım ama gelicem buraya sık sık iznin olursa..:)

İnşallah başına işler açmayız..Milleti soğutmayız bu blog dan..

Dediğim gibi..Planlar düzenler falan hikaye kardeşim..Cidden hikaye..Hele TSL puan sistemi paralıya döndükten sonra hiç inanmıyorum..

Her takım canla başla oyun oynuyor..Orta sıralardayım aman kasmayım bu maçı diyen takım yok artık..Ne kadar puan o kadar para..Ve çok da güzel oldu bu şekilde..Hakemler düzelecek elbet bu baskılar kalktığında üzerlerinden ama önce bizlerin kendi hatalarımızı görebilmesi lazım..

30 yaşındayım yeminle bıktım hakem konuşmaktan..Adamlar değişmeye çalışıyor verdiği karardan sonra futbolcuya gülümsüyor..Elini uzatıyor..Şakalaşmaya çalışıyor..Bazıları pozisyonu anlatıyor..Hani biz değişmeye çabalıyoruzun sinyallerini ellerinden geldiğince vermeye çabalıyorlar..Kapasiteleri bu bu adamların..Buna inanmak istemiyoruz milletçe..Ben hepsinin Fenerbahçe lehine hata yapanların Galatasaray lehine hata yapanların her kimse onlar iyi niyetli ve namuslu insanlar olduklarına inanıyorum..

Önce kendimize bakalım biz kardeşim..Önce ne oynuyoruz nereyi hakediyoruz ona bakalım..En son hakemleri konuşalım..

120 bin FB seyircisi 3 maçta da doldurdu tribünleri..Onların hatrına koşmaktan aciz futbolcular seyrettik TV lerde..Neyin hakemini neyin PFDK sını tartışalım artık seninle..12 yıl önce Fenerbahçe neyse hala aynı Fenerbahçe..Değişen tek şey futbolcular teknik direktörler..Fikirler yönlendirmeler hep aynı..

Sevgiler sana ve takipçilerine..Burada saat sabahın 7 si..Yatayım artık..:) Hayırlı geceler sizlere..

SARSLAN dedi ki...

Enki rumuzlu arkadaş resmen içindeki ezikligi kusmuş!

Bu nasıl bir mantıktır anlayamıyorum doğrusu.

Şimdi ben cincon içerikli bir siteye gitsem ve oradaki ahaliye aman sakın siz bu Adnan Polat'ı desteklemeyin, o sizi fena halde kandırıyor, zaten onun babası da çantacının tekiydi, onca serveti nasıl yaptıklarını bilenler çok iyi biliyor desem.

Herhalde onlarda bana sen çok yaşa abi emi. Bizi çok büyük bir gafletten kurtardın emin ol ilk iç saha maçında istifa istifa diye yeri göğü inleteceğiz derlerdi :)

Chemedya dedi ki...

Her zaman gelin lütfen. Özellikle sizin gibi düzgün yazan arkadaşlarımın girip fikir tartışmaları yapmasını istiyorum. Ben çok fazla katılmak istemiyorum tartışmalara moderatör olarakç. Hoş olmuyor ama soracağnız sorular olursa her zaman yanıt veririm...
Sevgiler.

Kanzook dedi ki...

@sarslan

ikili tartışmalara girmeyeceğimi söyledim üstte..Bir anti teziniz varsa..Buyurun söyleyin..

Ben hayali bir senaryo kurmadım anlattıklarımda..Sizin kendinize söyleyemediklerinizi söyledim..

Farkında olmanızı istemeyenlerin 12 yıldır size ne yaptıklarından bahsetmeye çabaladım..

Ve işin ilginci 9 sayfa Aziz yıldırım savunması hazırladım bir sporsever Galatasaray taraftarı olarak..4 5 gün önce..

Ben başkanızın hayati hatalarının tamamının insani ve medya boyutunda
Fenerbahçe ye ve Türk sporuna zarar verdiğini rahatlıkla görüyor ve söylüyorum...İletişim sıfır..Olan iletişim ise vasat bile değil..

Ben Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı tüm Türkiyeye Fenerbahçe camiasını kötü gösterdiği için kızarım..Sadece Galatasaray değil bugün neden tüm takımlar senden nefret ediyor durumda? diye sormak da sporsever olarak hakkım..

14 15 20 yıl önce yaşayan ve bu rekabeti bilen insalara sorduğunuzda..Neden şimdi herkes birbirinden nefret ediyor cevabını bulmanız zor olmaz..Zira onlar bu sürecin canlı şahitleri..

Sizin başkanınızı da size, sizden daha iyi savunurum..Yani siz benim ezikliğimi falan geçin..

Beyinlerinizde revizyon yapmadıkça..Egolarınızı bir kenara atmadıkça birgün ezik öbür gün satılmış diğer gün eyyamcı oluruz hepbirlikte..

Bana da koymaz kardeşim..Ben öğretilmiş cümleler kurmuyorum..Kurmadım da hiç..Sen merak etme..

Tribünden aşşağı FIRLATILAN hatta TEKME ATILAN hatta düşmemek için sıkı sıkı tutunmasına rağmen bir GS li taraftarın parmaklarına basması sonucu 2.kattan düşen suçsuz non alcholic gencimize de geçmişler olsun..Vay ulan vay PFDK nasıl görmezsin o ittirmeyi fırlatmayı ve hatta çocuğun parmaklarına basan GS liyi..Hep bu GS lobisi hep hep..

Bu da simit --> `O` sevgili dostum..Yersen tabi..

Arkhe dedi ki...

Her şeyi geçtim, hakem federasyon falan muhabbetleri kişiye göre değişken olduğu için üzerinde çok durmadım ama Enki bir Fenerbahçe'li olarak en sevdiğim takımlardan biri olan 2007-2008 Fenerbahçe'sine "hayatımda izlediğim en kötü Fenerbahçe takımı" demiş, işte orada takıldım kaldım.

İlginç.

Chemedya dedi ki...

Enki yszılarının kurgusunu Fenerbahçe'nin, yönetiminin nekadar kötü olması üzerine kuruyor:) Oysa Fenerbahçeliler hiç Adnan Polat başarılı ya da başarısız diye yorum yapmıyor...

todor dedi ki...

enki gelip buraya kusmuşun resmen, olaylara bakış açında gayet ilginç, stadında adam aşağıya atılınca (sence düşmüş) mğnferit olay, inönü d adam bıçaklanınca " e efendim stad bekçileri (o da ne demekse) ne iş yapar", senin stadındaki bekçiler (güvenlik demek istedin herhalde) ne iş yapar kardeşim o zaman,
zır zır zır ağlarsını o fenerasyon bu fenerasyon diye yahu el insaf hadi geçtim herşeyi ulan formasını değiştirdiniz adamın, cezalı adamı oynattınız cemal nalga olayında, aklı başında her ülke de bu küme düşürülmedir, size neredeyse plaket verilecekti daha neyin fenrasyonu neyin aziz yıldırımı. ağlamayın bu kadar zırlamayın bu kadar ayıp, ağır olunda molla desinler. daha burada senin gibi çetele çıkarsam senin yazdığının 10 katını yazarım.
neyse senin içindeki nefret gözünü kör etmesin. en az senin kadar sizden nefret ediyoruz biz de merak etme.
ama hiç şaşırmıyorum bu sizin köklerinizde var kulis, çifte standart, bizans oyunları, mektebi sultani terbiyesi bu herhalde.

son söz de bütün eziklerin antu ya üye olması da ilginç, sizin ultraaslan siteniz yokmu güzel kardeşim nedir bu antu merakınız anlamadım. kaçıncı gs lıdır e antu böyle ee antu şöyle diyor.

todor dedi ki...

@ahmet ercanlar

bu sadece burada böyle değilki, açın bakın gazetelerde ve spor sitelerinde yapılan okuyucu yorumlarına internetten tüm diğer takım taraftarı argümanlarını aziz yıldırım üzerine kurar. oysa gidip polat a veya demirörene sallayan fenerbahçelilerin sayısı bunların onda birini geçmez. hal böyle olunca benim gibi aziz yıldırım düşmanını bile aziz yıldırımcı yapıyorlar.

Unknown dedi ki...

yahu emre'nin her maç kartları atlanıyor zaten. en son maçta misal ne itirazdan kart gördü, ne de kendini yere atmaktan. emre bu ülkede hakemler tarafından korunan oyunculardan biri. siz kabul edemeseniz de...

todor dedi ki...

şimdi moda bu, emre fenere geldikten sonra yalaka medya ve eziklik kardeşliğinin en büyük argümanı " emre her maçta atılmalıydı". hiç bilmeyen etmeyen birini getirip bunların yazdıklarını okutsanız zannederlerki emre galatasarayda iken dünya fairplay ödülünü alacak kadar centilmen ve yumuşak bir oyuncuydu. gerçek şu ki emre her zaman aynıydı.
ona bu kadar laf eden gs lı arkadaşlar zahmet edip bir baksalar acaba emre gs da iken kaç kırmızı kart görmüş. bir baksınlar da ondan sonra yorum yapsınlar.
ha bulamadınız mı
alın şurdan bir bakın:

http://www.ataryemez.com/gazete/zafer-buyukavci-emre-belozoglu-galatasaray/

ya evet o atıp tuttuğunuz emre gs da iken muhtemelen melekti ama her nasıl olduysa fenere geldiği zaman şeytanlaştı.
eleştiri yapacaksanız objektif eleştiri yapın işkembeden atıp, fenerbahçe düşmanlığı yapmak için eleştiri yapmayın. topçu sendeyken başka bendeyken başka muhabbeti yapmayın.

Nihat dedi ki...

emre galtasaraydayken melek değildi. tribünlerin büyük bir kısmı da sevmezdi. ama galatasaray ile fenerbahçe arasında şöyle bir fark var sevgili todor.

bir kulüb; katil , orospu çocuğu diye bağırdığı adamı alır en büyük oyuncusu ilan eder, diğeri ise kefen giyerim o formayı giymem diyen adama lafını yedirir.

topuçu sendeyken başka bendeyken başka muhabbetini ben en çok fenerbahçelilerde görüyorum. emre'yi aldık sıra arda'da diye pankart açar fenerhbaçe taraftarı. ama forumlarına bloglarına girdiğin zaman arda hakkında mor10, koca kafa diye dalga geçerler.

ayrıca şunu herkes biliyor ki; eğer durum tam tersi olsaydı da federeasyon fenerbahçe'nin sahasını kapatamayacaktı. yani fenerbahçe tribünlerinden biri aşağıya atılsaydı ve bir sonraki iç saha maçı galatasaray ile olsaydı stad kapanmayacaktı.

ancak bu olay medyada daha fazla yer bulurdu dersen o konuda haklısın. diyecek lafım yok.

bu ülkede ne yazık ki şampiyonluklar biraz da siyaset ile kazanılıyor. bu her kulüp için böyle.

fenerlihüseyin dedi ki...

@ enki

Üşenmeyip sayfalarca yazmışsın da , keşke o top oynamayan takım eleştirilerin yerine mesela 2005-06 da 6snin ne topu oynayıp da 84 puan alabildiğini de anlatabilseydin. Topun 11 dk . net olarak oyunda kaldığı bir maça 16 dk. uzatma veren ulusoy düdüğünün bu hareketi Fenerbahçe'yi şampiyon yapabilmek için yaptığına bile inanıyorsundur sen Allah bilir.
Yada o maçla ilgili "uzatmada Fenerbahçe gol atıp şampiyon olsaydı ortalığı ayağa kaldırırdım " diyen hıncalın tarafsız ve dürüst olduğunu savun hatta . Daha makul olursun.
Sarhoşun biri aşağı düşmüşmüş. Çekirdek poşeti yüzünden sahası kapatılan bir takım Fenerbahçe . Ama sizin kollandığınızı kabul etmeniz için gördükleriniz de yetmiyor .
Tabii gelip burada Fenerbahçe'lilere ahlak dersi vermek daha fiyakalı değil mi ?
Ahmet çok kibar davrannmış gerçekten . İki satır doğrunun yanına bir çuval saçmalığı sokuşturup , kendi gözünüzdeki merteği görmeyip elalemin gözündeki çöpe laf edebildiğiniz için 6slisiniz zaten .
Ben bunun bir karakter meselesi olduğuna inanmaya başladım artık .
Sizin gibilerin algısı , ahlakı müsait değil Fenerbahçeli olmaya .
Ne olabilirsiniz ne de anlayabilirsiniz Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'lileri .
Servetin sarı kartsız oynayabildiği bir tamkımsınız, onun bile bahanesi vardır sizde . Daha ne diyeyim ki ben size?

Cüneyt Kaşeler dedi ki...

Sayın Enki ,
Kendi görüşlerinizi ifade ederken bence suçladığınız bizler gibi tek yönlü ve taraflı olmuşsunuz. Fikirlere saygım var, sizin de belirttiğiniz gibi ikili tartışmalar bir yarar getirmez. Ama hepimiz taraftarız yani tarafız mantıklı olanlarımızın siz dahil bu dünyada yeri yok. Ayrıca lütfen bilin Aziz Yıldırım beyefendi destekleyen ya da sizin deyiminizle körü körüne kabul eden kimseler yok burda. Unutmadan biz istediğimizde Fenerbahçeye üye olabiliyoruz. Hangi liseden mezun olduğumuzu soran yok.
Saygılar

Burak Eroğlu dedi ki...

"keser döner sap döner, gün olur hesap döner" demiş büyükler zamanında.

Beşiktaş taraftarıyım ben, Allah'ı var emre'yi hiç sevmedim. ne gs'de ne fb'de ne milli takım da. Diyelim Emre hedef gösteriliyor. Ee ne oldu? Emre kartlık faul yapmasa, Emre o sinsi hareketlerini, antipatik el kol hareketlerini yapmasa, onu hedef görecek kimse var mı? nedir yani istenilen, Emre bütün bunları yapsın ama hedef gösterilmesin, hakemler ona dikkat etmesin, ancak şans eseri görürse mi atsın istiyor sevgili fenerbahçe taraftarı.

Konunun başına yazdığım atasözüne gelince. 2003-04 sezonu ve zago diyorum. Artık aşı yetenler bilir.

Val Resnick dedi ki...

Enki;

Everton maçı ile doğru olan şu Yıldırım'ın kendi ağzında;

Biletsiz seyircilerin içeri kontrolsüz girdiği ve kulübümüzün herhangi bir tedbir almadığı belirtiliyor. Oysa ki stada giren seyircinin kontrolünü emniyet güçleri, biletin kontrolünü de özel güvenlik yapar. Fenerbahçe bu maçta ev sahibi değil, stat kiracısı konumundaydı. En önemlisi ise Tahkim kararında silahlı yaralama eyleminin içeriye kontrolsüz giren bir seyirci tarafından yapıldığı ileri sürülüyor. Polis bu konuda bir açıklama yapmadı. Silahın dışarıdan atıldığına dair kanaatler var. Merak ediyorum, emniyetin karar veremediği bu konuda Tahkim nasıl karar veriyor? İbretle düşünülecek olan bu konu nasıl yanlış karar verildiğinin belgesidir.


Yani o maçta toplu katliam yapılsa Fenerbahçe yine sorumlu olmayacak anlamına geliyor bu.

Bir de ben merak ediyorum, bir futbol takımı kötü oynayınca hakemlerin penaltı faul çalmama bir bir inisiyatifi mi bulunuyor?
Yani neden Fenerliler hakem deyince hemen önce takımın iyi oynasın argümanı sunuluyor ki?

Val Resnick dedi ki...

Ha bir de Fenerbahçeli olarak kesinlikle derbide maçın seyircisiz oynanması taraftarı değildim ben. Ama 100.000 tl'de hakkaten komik duruyor yahu.

Burak dedi ki...

Yine bıçak!
Fenerbahçe taraftarları, Bursa'da bıçaklarla birbirine girdi, tribünde yedi kişi yaralandı. Sarı-lacivertlilere saha kapama cezası gelebileceği bildirildi

AZ Alkmaar maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Migros Tribünü'nde yaşanan olayların bir benzeri de dün Bursa'da gerçekleşti.
Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma sırasında Fenerbahçeli taraftarlar arasında çıkan kavgada, 7 kişinin yaralandığı belirlendi. Tribünden sökülen koltuklar havada uçuşurken, 17 yaşındaki Musa U. isimli taraftarın sağ böbreğinden bıçakla yaralandığı belirlendi.
Olaylar sırasında 16 yaşındaki Fatih S. ve 26 yaşındaki Berkin Celayir başlarından, 20 yaşındaki Ömer Çiçek, 21 yaşındaki Mümtaz Acar , 27 yaşındaki Volkan Yücesan ve Sezgin Şentürk ayaklarından yaralandı. Yaralılar Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağ böbreğinden bıçakla yaralanan Musa Uslanmaz'ın hastanede ameliyata alındığı bildirildi.
Alkmaar maçında UEFA gözlemcisinin olayları raporuna yazmaması nedeniyle ceza almaktan kurtulan Fenerbahçe'nin, Bursa'da yaşanan olaylardan sonra Disiplin Kurulu'na sevkedilebileceği bildirildi. Maçın gözlemcilerinin rapor etmesi halinde Fenerbahçe'nin sahasının kapanabileceği ifade edildi.


PFDK Kararları - 27 Mart 2007
47- Fenerbahçe Kulübü hakkında: 17.03.2007 tarihinde oynanan Bursaspor-Fenerbahçe müsabakasında; F.D.T.nın 20.maddesi "evsahibi kuruluş müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin düzeninden ve güvenliğinden sorumludur" hükmünü getirmiş olmakla, incelenen dosyada üst arama tedbirlerinin yeterli seviyede uygulanmadığı, Fenerbahçe tribününde bulunan taraftarların iki gruba ayrılarak birbirleriyle kavga ettikleri, ancak kavganın adli soruşturma gerektirecek boyutlarda olduğu, müsabakanın başlamasına, devamına veya bitimine engel olacak nitelikte olmaması nedenleriyle saha olayları boyutunda değerlendirilmesi mümkün olmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir.
PFDK Kararları - 27 Mart 2007 - PDFK Kararları Türkiye Futbol Federasyonu

Çok şükür balık hafızalı değiliz. Galatasaray'a en azından para cezası verildi. Peki yukarıdaki 7 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgadan sonra Fenerbahçe'ye ne ceza verildi? Fenerli medya o zaman bu olayın üsüne gitmeyerek hasıraltı etmişti. Geçtiğimiz 1 hafta boyunca ise Galatasaray'ın sahasını kapayabilmek için her türlü yayını yaptılar.

Kanzook dedi ki...

Sevgili Ahmet selam..

Verilecek cevap çokta işte insanlar cevap vermek yerine sorularla geliyor..

Sizler ilk önce sormaya çalıştığım sorulara kendiniz cevap verin..Sonra Adnan Polat'ı da tartışırız Canaydın'ı da..

Bizim için Galatasaray'da tapılacak Başkan yoktur..Eleştirilmeyecek adamda yoktur..

Ben sizden nefret ediyorum demedim..Hatta Fenerbahçe'yi insanlara kötü gösterdiği için Aziz Yıldırım'ı eleştiririm yazdım..

12 yıl önce avrupa da desteklediğimiz Fenerbahçe takımını bugün neden sadece biz değilde bir Beşiktaşlı bir Trabzonlu bir sivaslı desteklemiyor onu soruyordum..Sormakta hakkım..

Başiktaşlı arkadaşım güzel noktalara parmak basmış.

Bizler beyaz mendil salladık beşiktaşlılar yeter demirören yeter diye bağırıyorlar..Geçmiş yıllarda da bağırdılar..

Peki sizler kimsiniz..? 12 yıldır hiç hatalı olmayan süper yönetilen Fenerbahçenin TAM destek HEP destekçilerisiniz..

Güzel bir pazarlama hamlesiydi..Aziz Yıldırım mükemmel bir marketing uzmanı..Ama tişört satmayla başarı gelmeyeceğini anlayamadı..

Gs ın futbolu demişsiniz..Hangi Galatasaraylıya sorarsanız sorun Eric Gerets in oynattığı Futbolun Fatih Terim den sonraki en iyi futbol olduğunu söyler size..

Yani biz o boktan takımla yine TAKIM dık..Lucescu zamanında CL çeyrek finaline KİRALIK PEREZERLE VICTORIA larla çıktığımızı da hatırlarsınız..

Kabul edemeğiniz..Derwal den sonra Galatasaray da hep bir FUTBOL kültürü olmuştur..Bu atak oynamak bastırmak oyunu domine etmek üzerine kuruludur..

Fenerbahçe kültürü nedir? Cidden soruyorum bunca transfer 12 yıl bunca dökülen paralar stadlar tesisler..Fenerbahçe NASIL OYNAR?

Ayrıca GS li olup bu soruları sorunca fiyakalı oluyor ne demek? Belki Ahmet'in kankasıyım..Günlük konuştuğum savunduğum eleştirdiğim şeyleri gelip burada da yazıyorum..

Havayla falan işimiz yok yani..Aziz Yıldırımı yazısında yerden yere vuracak 1000 tane olay yaşanmıştır..1 tane Fenerbahçeli çıkıp yazamamıştır..Yazdırmazlar..

Hıncal uluç içinse herşey iyiye giderken bile eleştirelecek başkanların kafasına kafasına çakılacak çivi doludur Galatasaray'da..

Yineliyorum sizler BÜYÜK dediğiniz Fenerbahçeyi KÜÇÜLTÜYORSUNUZ..

1 tane hakemin sizi 12 yıldır her yenildiğiniz maçta alt edebilecek kadar BÜYÜK, Galatasaray'ın lobisinin sizi alt edecek kadar BÜYÜK, Beşiktaş lobisinin sizi yenecek kadar BÜYÜK olduğunu düşünüyorsunuz..

Mahmut Özgener kimin adamıdır bir bakın bakalım..Nasıl gelmiş o koltuğa ona da iyi bakın..Ondan sonra lobi falan konularına girin..

Cemal Nalga diyorsunuz da :) Federasyon başkanı kimin tarafından seçilmiştir oraya bir araştırın bakalım onu da..:) Hata başkandaysa onu oraya getirene hata bulun önce..Oda çok uzağınızda değil..

Kavram kargaşaları içinde boğuluyorsunuz farkında değilsiniz..Lobi niye yapılır onu da bir öğrenin..

Lobiler maç satın alınsın karar lehimize çıksın diye yapılmaz..

Ama insanlara bu şekilde anlatırsanız..Millette gelir Emre atılacak lobi işbaşında der..

Sevgili Güray İŞDAŞ adlı arkadaşın ilk cümlesinde dediği gibi..

HEP yerden TAM göğe kadar haklısınız 12 yıldır..

Kanzook dedi ki...

sevgili todor

"enki gelip buraya kusmuşun resmen, olaylara bakış açında gayet ilginç, stadında adam aşağıya ATILINCA "

Bence DÜŞMÜŞ değil..Gözü kör olmayan herkes için düşmüş..

O tribünün Fenerbahçe tribünü o adamın da Galatasaralı olduğunu bir hayal edin belki gözleriniz o zaman açılacaktır..

Gördüğünüzü söylemekten imtina niye ediyorsunuz.Adam kendi kendini ATTI işte..kim ittirmiş kim tutup fırlatmış..Kör müyüz anlamadım ki bunun taraf olmakla alakası yok..

Diyarbakır kümeye gitsin diye başlık açıp 2 puan daha fazlanın derdine düşmüş taraftar kitlesi bu görüntüyü de fırlatılmış ittirilmiş ATILAN olarak görür görmeye de devam edecektir..

Varsa yoksa Cumhuriyetinizin akıbeti geri kalanlar hikaye..Türk sporu hikaye..yeterki siz aman Galatasaray a geçilmeyin..

Şimdi ben istemiyorum diyebilirsiniz..Ama gidip forumunuzda bunu dile geitirp bunu söyleyenleri ne diyorsunuz siz diye de uyarmanız lazım..Burası Türkiye Cumhuriyeti sevgili TODOR..

Bir kulübün hedefi bir ligde sadece diğer takıma geçilmemek olursa..Bizden nefret etmeye de devam edersiniz..

Zira geçmediğimiz alan yeni stadımızla 3 yıl sonra ekonomimizle kalmayacak..

Sportif başarılar zaten belli gözü görene..

Muhalefetin ve vizyonunda nasıl olduğunu Galatasaray'da Peter Kenyon un kim olduğunu araştırırsanız görürsünüz..

Eleştirilmeden bir gıdım ileri gidemezsiniz sevgili kardeşim..12 yıl önceden bugüne size kalan tek şey tesisleriniz 1 adet CL çeyrek finali..onu da 2 kere daha önce yapmış bir takımın olduğu ülkede başarı olarak saymıyoruz..

Bizim nefretimiz yok..Bizim nefretimiz gözlerinizi kör edip bağlayanlara..Size değil..Tam destek Hep destek diyip sizi müşteri konumuna sokan eleştiremeyen köleler haline getiren zatlara nefretimiz..

Fenerbahçe formasına değil..Lefter lere Müjdatlara değil..Susan yılanlara nefretimiz..1000 yıl yaşayacak olanlara..

Siz alınmayın üstünüze..sizin suçunuz yok..

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçe'nin birfutbol kültürü vardır. Hem de 1970'lerden itibaren vardır. Didi ile başlamıştır. Fenerbahçe her zaman ayağa pas ve estetik futbolcu tercih etmiştir...Takıma getirdiği hocalar da hep bu kültüre uygundur. Ben sadece bu kısmına yanıt verip çekileyim.

Kanzook dedi ki...

Buradan hareketle‚ PFDK´nın Turkcell Süper Ligin 25. Haftasında Galatarasay- Ankaragücü maçı sırasında tribünde yaşanan olaylara ilişkin olarak verdiği kararı anlamak -kesinlikle- mümkün değildir. Polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde tüm kamuoyunun izlediği; Ali Sami Yen Stadyumu´nda bir taraftarın‚ herkesin gözü önünde önce dövülmesi sonra da tribünden aşağıya ATILMASI olayının ´Adeta üzerini örtmeye yönelik´ bu son karar‚ hangi TFF talimatına‚ yasalar tarafından belirlenmiş- sabitlenmiş hangi kurala yada emsal karara uygundur?

İşte bu gibi açıklamalar yüzünden AZİZ YILDIRIM asla ve asla başarılı olamayacak sevgili akadaşlar..

Koca kulüp GÖZLERİNİ böyle böyle KÖR ETTİ 12 yıldır..Hala da devam ediyorlar..

Medya pazarlama buna deniyor TÜRK FUTBOLUNU değil Galatasaray maçına baskı oluşturma çabaları işte..

Sonra birileri FENERASYON ve MEDYA FENERBAHÇELİ diyince kızmayın kimseye..

Bu ülkede gerginlikten nemalanıp bunu pazarlayıp bu ülke futboluna en büyük kötülüğü yapan yönetimin altındasınız..

HALA UTANMADAN resmi AÇIKLAMAYLA ATILAN diyor..

ONU ORADAN ATAN ADAM YAKALANDI MI..ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YARGILANACAK MI?

Sorun bakalım devletin polisi ne yapmış bu konuda..Fenerbahçe atılan kişiyi ATAN arkadaş hakkında da resmi sitesinden SUÇ DUYURUSU yapsın da görelim bi karar nasıl çıkıyor..

Hala atılan da atılan..300 milyon dolarlık Türk Futbolunun 3 kuruş etmeyen bakış açısı budur işte..

Sevgiler..

Chemedya dedi ki...

Sevgili Enki
Öyle şeyler yazıyorsun ki dayanamadım 1-2 kelam edesim geldi.
Bir kere Aziz Yıldırım senede bir konuşan bir adam. Sanki Fenerbahçe her gün konuşuyormuş gibi yazıyorsun...Oysa Galatasaray başkanlarından Özhan Canaydın neredeyse spor müdürlerinin odasında uyuyordu...Adnan Polat'ın spor müdürlerini sürekli aradığını böyle böyle haberler yapın. Şunu yazmayın bunu yazmayın dediğini biliyor musun?
Ben 13 senedir medyadayım..Hemen hemen Aziz Yıldırım'ın başkanlığıyla eş bir süre...Hiç Aziz Yıldırım'ın birspor müdürünü aradığını görmedim...

Hakemler ve federasyon hakkında konuşmaya gelelim...

Federasyon başkanına sinkaflı küfürü hangi kulüp başkanı sms'le attı...Senin kulübünün başkanı...Bu sms mesajını Adnan Polat yerine Aziz Yıldırım atsa bu ülke medyası taş üstünde taş koymazdı...Ama Adnan Polat attığı için kimse haber bile yapmadı...Bunu da geçtim...
Geçen sene Adnan Polat ile federasyon arasında kavga varken acaba siz başka bir ülke medyasını mı takip ediyordunuz? Yahu aylarca sürekli federasyon aleyhine konuştu gs...MHK'yı istifaya çağırdı...Federasyonu istifaya çağırdı...Daha bu yılın devre arasına kadar sürdü bu kavga...Siz bunların hiç biri hakkında gerçekten de fikir sahibi değil misiniz? Yoksa burada bizi kafaya mı alıyorsunuz?

Peki kim gidip PFDK başkanına git o Oğuz Sarvan'a söyle onun a.... s... dedi??? Aziz Yıldırım mı? Yoksa Yıldırım Demirören mi? Bu yüzden PFDK'ya sevkedilip ceza aldı mı Yıldırım Demirören? aldı...Siz hiç Aziz Yıldırım'ın böyle şeyler yaptığını gördünüz mü?

Gerçekten konuşuyorsunuz konuşuyorsunuz...Ama boş konuşuyorsunuz maalesef...Hani biz bazı gerçekleri bilmesek yazdıklarınızdan etkilenip inanacağız neredeyse...

Kanzook dedi ki...

Sevgili Ahmet..

Ulusoy dönemi..tek cevabım budur bu söylediklerine..

Bu ve önceki Federasyon başkanını seçtiren kimdir?

Bugün FENERASYON denilen şeyin neden çıktığının analizini yapmışsınız..

Buyrun siz yazın o zaman sevgili Ahmet Adnan Polat geçen yıl sms le küfretti diye bir yazı..Tutan yok kimseyi..

Ama ondan sonra Aziz Yıldırım gerçekleri de çıkar ortaya..

Onları da yazanlar olur..Yılda 1 kere açıklama yapmaz Aziz Yıldırım..Kendi dergisine her ay röportaj verir..Her gerginlikten yararlanmıştır bugüne kadar..

Adnan Polat'ın yaptığını savunacak değilim..Ama gözlerin göre göre..O adamın ATILDIĞINI söylemek ihanettir Futbola...

Ulusoy dönemi sevgili Ahmet kardeşim..Aç gazetleri bak bakalım kimler neler yazmış küfürden beter..Kameraların dili yok..Ali Şen neler yapmış bak bakalım zamanında..

Ben bugünden bahsediyorum..300 milyon dolarlık ligden bahsediyorum..Adnan Polat 3 gün önce hakemler hakkında konuşmayacağız diyor.Bugün gözümüzle ayyaşın birinin korkudan kendisini atmasını ATILDI olarak okuyoruz..RESMİ ağızdan..

Sen kendi oğluna küfredermisin Ahmet? Etmezsin..Canın yanmıyorsa da etmezsin..Bu Federasyonun Fenerbahçeli olduğunu Fenerbahçe başkanının getirdiğini 13 yıllık medyanın içinde olan biri olarak bilmiyorsanız..Ona Aziz Yıldırım ın küfretmeyeceğini de bilirsiniz..

Edecekse de odasına gidip ediyordur sen merak etme..Sana bana duyurmaz yani.

Haklısınız diyelim o zaman..Sustuk biz..Yine haklısınız..

Chemedya dedi ki...

Peki bu Aziz Yıldırım sizce geri zekalı mı?
1- Fenerasyonu seçtiriyor ama Hukuk Kurulunun başına gs'li yöneticisi İlhan Helvacı'yı getiriyor...
2- PFDK'nın başına BJK'lı Reşat Bostan'ı getiriyor
3- Tahkim'in başına Gs'li Adnan Türkkan'ı getiriyor.
4- Federasyonun 2. başkanlığına gs'li Lütfi Arboğan'ı getiyor.
5- Federasyon genel sekreterliğine Gs'li Ahmet Güvener'i getiriyor...


Bu saydıklarım federasyonun can damarı olan şeyler...Peki madem Aziz Yıldırım getirdi bu federasyonu nasıl oldu da bu kadar gaflete düşebildi?

Size tavsiyem...Çok fazla Hıncal Uluç okumayın...Bu tavsiyem çok ciddi...Yoksa herşeyde kendinizi haklı görüp, Uluç'un her dediğine de inanırsınız...Çünkü kendisi bu medyanın en büyük sosyologudur...Toplumu nasıl yönlendireceğini çok ama çok iyi bilir...Ne zaman Fenerbahçe iyi gitse Fenerasyon der...Ne zaman Fenerbahçe tehlikeli olsa gs için hakemler der...Son darbeyi de bu yazıda görüldüğü gibi futbolcularını hedef göstererek vurur...

Bu ülkede futbolla ilgili 2 büyük yalan varsa
1.si Fenerli medyadır...
2. Fenerasyondur...

Çünkü Fenerbahçe Galatasaray gibi kulisi bilmez...Gs gibi ayar çekmeyi bilmez...Bir gün bunları öğrenirse eğer emin ol Avrupa'nın devleri arasına o zaman girer...

Kanzook dedi ki...

Yani bu şu mu demek oluyor sevgili Ahmet..

PFDK da tüm kararları başkan alır..

Hukuk Kurulunda tüm kararları başkan alır..

Tahkim Kurulnda tüm kararları başkan alır..

Bu söylediklerin bu anlama geliyorsa..

Federasyon başkanınımız Mahmut Özgener başkan olarak Tüm kararları alır..

Hangi açıdan bakalım bu söylediklerinize..Hıncal Uluç okumuyorum ben sevgili Ahmet ,Haşmet Babaoğlu favorimdir bu konuda..Rıdvan okurum çoğu zaman..

En sevmediğim yazardır..Ama doğru söyledikleri varsa da söylerim..Neden söylemeyeyim..

MHK başkanının hangi takımı tutuğunu da yazmamışsınız..

Hani herkesin kurallarını tartıştığı sövdüğü hakemlerin başkanının..

Peki bu Galatasaray başkanı gerizekalı mı da bunca pusuyu kurmuş size göre , ona rağmen küfürlü sms atıyor Federasyon başkanına?

Burak dedi ki...

Hiç Aziz Yıldırım'ın bir spor müdürünü aradığını görmedim...
Doğru hakikaten ben de hiç görmedim Aziz Yıldırım spor müdürülerini aramaz onun yerine Mahmut Uslu arar. Mesela 2007 yılındaki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin devre arasında Akşam Gazetesi spor müdürü Nezih Alkış'ı telefonla arayıp "Bu ne biçim hakem hep bizim aleyhimize karar veriyor yarın yazın bunları" demesi gibi. Aziz Yıldırım spor müdürlerini aramaz doğru onlarla yüz yüze konuşur. Mesela 2001-2002 sezonunun lig devre arasında Büyük Kulüp'te bütün Fenerbahçeli yazar-çizer takımına yemek verip "Hakemlere baskı yapın kamuoyu oluşturun" demesi gibi. Ahmet Bey bütün kurullardaki Gs ile Bjk'lı başkanları yazmış. Ama hakemleri bizzat atayan MHK Başkanı'nın Fenerbahçe taraftarı Oğuz Sarvan olduğu ile Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı'nın Fenerbahçe eski menajeri Kemal Dinçer olduğu gerçeğini göz ardı etmiş anlaşılan.Bu ilkede Fenerli medya vardır ve yalan değildir. 2 sene önceki Bursa-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe tribününde yaşanan bıçaklı kavga sonrasında 7 kişinin yaralanması o dönem medyada satır geçmezken Ali Sami Yen'de tribünden düşen bir adam yüzünden bir haftadır bangır bangır bağıran da bu medya.Federasyonun "Fenerasyon" değil bence de bu doğru. Herhangi bir takımın baskısı altında kaldıklarını da düşünmüyorum. Ama Fenerli medya vardır. Ve bu Fenerli medyanın başını da "Doğan Medya" çekmektedir.

Chemedya dedi ki...

Aziz Yıldırım medya paradoksunda bana verebileceğiniz en yakın örnek işte odur...2001...Sonrası??

Fenerbahçe eğer Aziz Yıldırım'ın medyadan uzak durma politikası olmasa bugün bambaşka yerlerdeydi...Bunu dışarıdan birinin algılaması çok zor...Siz Hıncal Uluç'u okuyan kuşaksınız...Medyayı Hıncal Uluç ve onun yakınlarının size yansıttığı kadarıyla biliyorsunuz...

Oysa..
Vatan: İbrahim Seten...FB'li...Başkanla yıllardır görüşmüyor...
Hürriyet: Ercan Saatçi- Mehmet Arslan...Aziz Yıldırım ile hiçbir ilişkileri yok. Araları iyi değil...

Geriye ne kaldı? Nezih alkış mı? Maalesef o biraz fazla yaşlı...emeklilik günlerini yaşıyor Akşam gazetesinde...

Yani Hıncal Uluç'un ters manyel vermesine insanların ne kadar kandıklarını, ne kadar inandıklarını bu bloga gelen yorumlardan o kadar net görebiliyorum ki...

Burak'ın verdiği örnekleri Adnan Polat her gün yaşıyor medyayla...Sürekli telefonla spor müdürleriyle ilişki içinde zaten...Ben size bunu anlatıyorum ama ısrarla bana Fenerbahçe tarafından "yönlendirilen" medyadan bahsediyorsunuz....Yok böyle birşey arkadaşlar...Bugün Kaan Koç'un Hürriyet'te Aziz Yıldırım hakkında yaptığı eleştiri yazısını okumanızı tavsiye ederim...Muhteşem bir eleştiri yazısı. Lütfen bir okuyun...hurriyet.com.tr'de var o yazı...

Verdiğiniz Mahmut Uslu örneği gs'li yöneticiler tarafından gün aşırı olıuyor.. yani köpek adamı ısırırsa haber değildir..Bu kanıksanmıştır...Oysa bir Fenerbahçe yöneticisi ararsa bu haberdir...Yani adamın köpeği ısırması...İşte bu nedenle algılar ters çalışıyor...Bu nedenle Galatasaraylıların aklında sadece Fenerbahçeli yöneticilerin yaptıkları yer alıyor...Oysa ben bunları gün aşırı yaşıyorum...hatta haldun üstünel'in tehditleri de geliyor...medyadaki Fenerli pislikleri temizleyeceğiz diye...bu tehditleri bir Fenerbahçeli yapsa bu manşet olur...
Sevgili enki...
MHK başkanının Fenerbahçeli olduğu 100 büyük Türk yalanından bir tanesidir...Bunu hatırlatman iyi oldu...Oğuz Sarvan'ın oğlu gerçekten de Fenerbahçelidir...Ama kendisi Fenerbahçeli değildir...
Madem Sarvan Fenerbahçeli...Neden Fenerbahçe 1 yıldır sarvan gitsin diye uğraşıyor? Bunun yanıtını arayıp bulduğunuz zaman zaten sorun kalmaz...
Mahmut Özgener'e madem Aziz Yıldırım'ın getirdiği başkan nasıl oluyor da Aziz Yıldırım ona karşı savaş açıyor...Hıncal Uluç okumuyoruz diyorsunuz ancak gelip onun fikirlerini birebir savunuyorsunuz...Oysa medyanın yansıttığı şeylerle gerçekler çok farklı...Ben bu blogu da bu nedenle kurdum...Çünkü Türkiye'de kamuoyunu yaratanlar insanları kandırıyor...Bu nedenle blogum bu kadar ilgi görüyor...Çünkü gerçekleri yazıyorum...
Ha bunları Fenerbahçe açısından yazıyorum...Çünkü Fenerbahçeliyim...Keşke bir gs'li de çıksa insanların duymak istemediklerini söyleyen bir blog açsa...ama herkes memnun sistemden...Herkes çok mutlu... ben değilim...

Kanzook dedi ki...

Sevgili Ahmet,

Bakin söylediklerinizle çelişiyorsunuz..

Haldun Üstünel'in tehditleri geliyor demişsiniz..

Galatasaray medyaya hakim olsa Neden Fenerbahçeli medyayı silicez diye tehdit etsin..

Bizim gözümüz olanları görüyor..

Mahmut Özgener'i MHK başkanını onlardan öncekilerini oraya kimlerin getirdiğinin bizzat şahitleriyiz..

Nasıl olsun isterdiniz peki onu söyleyin bize..Oğuz Sarvan da yaramadı kötü top oynayan takımınıza..

Bütün kurullar Fenerbahçeli yönetici olsun bunu mu demek istiyorsunuz..?

2 dir arkadaşlar 7 kişinin yaralanmasını olayını örnek veriyor yazdığınız yazılarda tarafsız olmaya çalışıyorsunuz bunu da gözardı etmiyorum..Moderatör konumunda bir tarafı savunmakta pek olumlu değil..

Yalnız 7 kişinin bıçakla yaralanması sonucu oluşan olaya değindiniz mi?

Kabaca şunu sorayım da Futbol mantalitenizin hiç geçmiş yıllara bakmayarak tarafsız olup olmadığını öğrenmeye çabalıyayım...

O arkadaş ATILDI mı DÜŞTÜ mü? Emre 4 haftadır her maçta ATILACAK hareketler yaptı mı yapmadı mı?

Bugün Emre yi hedef gösterenler..Dün Arif erdem Kendini atıyor diye hedef gösterenlerle aynı kitle..

Arif atıyordu kendini penaltı kazandırıyordu..Emre 7 kere kırmızı göreceği yerde 1 sarı gördü..Nedir bu kendinizi her konumda paranoyaklık içinde görme sevdanız..

Türkiye profili gibisiniz..Başımıza ne gelse ABD İSRAİL yüzünden..Hiç bizim suçumuz yok..

Ve şimdi bu dereceden sonra hala nasıl diyebiliyorsunuz ki Hıncal böyle söyledi bakın görün EMRE atılacak..

Açın bir başlık bir Fenerbahçeli olarak bu yıl Galatasaray a verilmeyen verilen..Fenerbahçeye verilmeyen verilen lafları çıkartın..

Herkesin dilinde Servet kırmızı görmedi..Lugano da görmedi..

Bilica da görmedi..Baroni de Santos ta görmedi..Keita da görmedi kardeşim..Bunu söylerim ben gocunmam..Ama çıkartırsan sezon başından bu yana hatta 2 yıldır seyreylenen pozisyon cümbüşünü..

Fenerbahçe o pozisyonların altında kalır sevgili Ahmet..

Tesislerin büyüsündesiniz hala..Taraf olun hakkınızı savunun ama birileri peki ya bu? dediği zamanda cevap vermesini öğrenmeniz lazım..

Gözünüzle gördüklerinizi satır arslarında kelime manipulasyonuyla yok etmemeniz lazım..

O arkadaş Fenerbahçe tribününden bir Galatasaray formasıyla düşsseydi..

Bugün çığırtkanlık yapanlar 100 000 tl cezaya yine itiraz yine PFDK der yine GS nin lobisi olurdu..

Değiştirin bu mantığı..Hukuta emsal aynı örnekler üzerinden gösterilir..

Birinin bacağına sıkılan öbürünün kalbine saplanan bıçakla birinin kendini atması arasında HUKUK yönünden zerre kadar da alaka yoktur..

Aziz Yıldırım çok başarılı bir pazarlama uzamnıdır..Mükemmel bir inşaat adamıdır..Bağlantılarını kullanarakta bu kötü takım anca bu kadar puan toplar..

O yüzden neden Oğuz Sarvan'ı değiştirmek istesin sorusunun cevabı..Aziz Yıldırım'ın kendi kısır döngüsüdür..Ne yapsa olmuyor kardeşim..Hala bu takımın yürüye yürüye şampiyon olacağına öpe öpe 3 yıl şampiyonluk getireceği futbol bilgisiyle yola çıkan bir futbol adamı..Suçu hakemlerde arar..MHK başkanında arar..Federasyonda arar..Ama kendinde aramaz..12 yıldır olduğu gibi..

Mustafa Denizli'ye bir söz söylemişti..Hatırlarmısın? Bu takımı sen mi şampiyon yaptın ben mi diye...Bu cümle de aslında çoğu şeyi anlatır bizlere Futbol tarihinde.

Ben hiç Aziz Yıldırım'ın hatalıyım demecini görmedim..Neden vermiyor biliyormusun peki?

Çünkü hatasız..

Hı hı..

SARSLAN dedi ki...

@enki

Öğretilmiş cümleler kurmuyorum diyorsun ama gıy gıy da gıy gıy, kırık plak gibi aynı öğgretilmiş şeyleri ha bire tekrarlayıp duruyorsun.

Ahmet'in de yakaladığı gibi hıncalın ağzından bir bir sayıyorsun işte öğretilmiş cümlelerini.

Allah aşkına 20 yıldır aynı yalanları uyduruyorsunuz sonra da kendi yalanınıza kendiniz inanıyorsunuz.

Bana söylermisin hangi anadolu takımı Fenerbahçe'den nefret ederken Galatasaraya aşık?

Ben söyleyeyim sana. İki tane anadolu takımı bck ve diyarbakır dışında böyle bir camia yoktur. Diğer tüm camialar bizi ne kadar sevmiyorlarsa sizi de en az o kadar sevmiyorlardır. Bu da futbolun rekabetin doğasında olan şeydir. Diğer iki takımın durumunu ise herkes biliyor. Birisi maymununuz diğeride ideolojik olarak kardeşiniz. Neticede en büyük GS li imralıda yatıyor!

Fenerasyon ve Fenerli medya söylemlerine hiç girmeyeceğim zira Ahmet camia içerisinden konunun uzmanı olarak bu savı ziyadesiyle çürüttü.

Gel gelelim buraya damlar damlamaz kusmaya başladığın Aziz Yıldırım nefretine. Öncelikle biz başkanımızı haklı olduğu noktalarda savunurken haksız olduğu noktalarda da eleştiriyoruz. Bunu irdelemek senin haddine düşmez. Senin nazarında Fenerbahçe başkanını eleştirmek ona ana avrat küfür etmek gibi birşey olduğundan bizim eleştirilerimizin dozajının sana pek etkili gelmemesi çok doğal.

Neyse konuya dönelim tekrar. Neymiş efendim Aziz Yıldırım sadece tesis yapıyormuş sportif başarısı yokmuş o yüzden onu eleştirmeliymişiz. Bunu bir GS taraftarının söylemesi gerçektende çok manidar. Onun 10 yıl önce yaptığı bir stadı bile yapmayı beceremeyip en sonunda devlete yaptıran bir camianın içerisinde bulunduğu eziklik kompleksini tahmin etmek hiçte zor değil. Bu duygun yazdığın cümlelerdeki satır aralarından kolayca anlağılıyor. Artık stadımız yapılıyor ekonomik olarakta sizi geçeceğiz demişsin. Korkarım bu beklentin hiçbir zaman gerçekleşemeyecek. Zira taşıma suyla değirmen dönmez. Hadi stadı devlete yaptırdınız içini nasıl dolduracaksınız ?! Şimdi hemen doldururuz diye ahkam kesme stadınız açıldıktan sonraki sene gel burada bize yedir bu lafımızı. Bir stad ile bu işler olmuyor. Fenerbahçenin Ataşehir'de yapacağı tesis sizin klübünüzü satın alacak kadar büyük olacak. Ayrıca Alemdağ tarafında 2000 donumluk yeni bir arazi satın alındı oraya yapılacak projeleri de bekle bir zahmet.

SARSLAN dedi ki...

Şimdi gelelim Aziz Yıldırım'ın antipatikliğine Özhan Canaydın'ın Adnan Polat'ın sempatikliğine. Doğru Aziz Yıldırım kamuoyuna bazen antipatik gözükebiliyor ama her defasında sonuçları itibarı ile yaptıklarının hakkı kendisine teslim ediliyor. Senin kendi yazında bahsettiğin klüplerin topladıkları puana göre para almaları kararının mimarı Aziz Yıldırım'dır. 400 milyonluk ihalenin tek başına galibi yine Aziz Yıldırım'dır. Türk futbolunun kalkınabilmesi için klüplerin futbol oynadıkları stadların yenilenmesi projesi de Aziz Yıldırım'a aittir. Bugün hali hazırda olmayan ama ileride müşahade edeceğin İngiltere Premier Ligi statüsünün getirilmesi ve klüplerin ödediği vergilerin amatör branşlara aktarılması gibi kararlarda Aziz Yıldırım sayesinde olacak.

İşte Aziz Yıldırım Ankara'ya gittiğinde bu konuları gündeme getiriyor Işın Çelebi gibi onu bunu yalayıp Gs için ne kopartırım vergi borçlarını nasıl sildiririmin peşinde koşmuyor.

Hatta siz işi o kadar azıttınız ki bugün SPK denilen kuruluş bile sizin yüzünüzden yatırımcıların maddi zarara uğramasına göz yumuyor. Şimdiye kadar çoktan kayyuma devredilmiş olmanız gerekiyordu.

ama siz bunları hiç görmezsiniz varsa yoksa tüm vaktinizi Anti-Fenerbahçelilik kompleksi içerisinde geçirip Fenerbahçe sitelerinde lafla sidik yarışı yaparak bir nevi mastürbasyon yaparsınız.

Size göre Özhan Canaydın centilmen başkandır. Çünkü o 6-0 a rağmen Aziz Yıldırım'ın elini sıkacak kadar beyefendi bir insandır. Siz bunu böyle bilirsiniz çünkü Sözde Fenerli Medya bunu size böyle yutturmuştur. Halbuki işin aslında Özhan Canaydın Fenerbahçenin attığı gollerden sonra seref tribününde sevinen yöneticileri susturup kendisine büyük bir jest yaptığı için teşekkür etmek adına Aziz Yıldırım'ın elini sıkmıştır. siz bunu bilmezsiniz yada bilirde bilmemezlikten gelirsiniz. İşin en iğrenci ise centilmen başkanınız da bu malzemeyi utanmadan kullanır.

Özhan başkan Almanya'ya Shalke klübüne Hamit Altıntop'u almaya gider ama parası sadece Hamit forması almaya yeter ama siz bu aşağılanmayı da hiç görmezsiniz çünkü sizin için varsa yoksa Aziz yıldırım vardır.

Çok dürüst başkanınız Adnan Polat yönetici olmadan önce Rusya'da bir iş gezisi sırasında Mahmut Uslu ve Aziz Yıldırım'a siz hiç işi bilmiyorsunuz maç sadece oynanan oyunla kazanılmaz yan hakemleri de satın almanız gerekir diye nasihat eder ama eminim bunu da hiç duymamışsınızdır.

Yine Gargamel Serhat'ın programına çıkıp GS için yardım kampanyası adı altında kendi propogandasını yapmasını ve bu programı yapması karşılışında Gargamelin mesleği beden eğitimi hocalığı olan eşini pat diye Seramik Türkiye dergisinin genel yayın yönetmenliğine atanmasını da pek bir etik bulursunuz.

Yine Öğrenilmiş Çaresizlik sonucu Kadıköy'de 4-0 biten, 4 topunda direkten döndüğü 8-0 olması içten bile olmayan bir maçın sonrasında kameralara çok iyi ağırlandık Fenerbahçe yönetimine teşekkür ederiz dedikten bir gün sonra taraftara şirin görünmek adına tam tersi açıklamaları yapmasını, yaklaşan trabzon maçı öncesinde Fenerbahçe şeref tribününde trabzonlu yöneticiler hakkında kötü sözler sarfedildiği gibi iftiralar atmasını da mazur görürsünüz.

Çünkü sizin için varsa yoksa Aziz Yıldırım vardır. Kendi başkanlarınız sütten çıkmış ak kaşıkken Aziz Yıldırım tü kakadır. Kendi çöplüğünüzü hiç eşelemezsiniz.

Son söz olarak; Aziz Yıldırım'dan önce Ali Şen vardı. Aziz Yıldırım'dan sonra da yeni gelen başkana aynı iftiraları yine atacaksınız. Tarihte hiçbir Fenerbahçe başkanı Fenerbahçe'yi sevmeyen ölsün dememmiştir. Peki ya GS başkanları ?!

Nihat dedi ki...

@sarslan

siz de stadı kendiniz yapmadınız. bir tarafını hakan uzana bir tarafını koç ailesine bir tarafını şahenklere yaptırdınız... ama ne mantıksa stadın tamamını aziz yıldırım yapmış gibi gösteriliyor.

aziz yıldırım çok iyi başkandır değildir önemli değil tek sorum var eğer fenerbahçe 6 sıfır yenilseydi aziz yıldırım alkışlar mıydı??

işte bu durum zaten iki kulüp arasındaki mantalite farkını ortaya çıkarıyor. ama üzülmeyin bu sene de şampiyonluk gidince aziz yıldırım istifa eder gündemi değiştirir siz de büyük başkan bizi bırakma diye sokaklara dökülür 10 yıl sonra yine mhk federasyon medya diye atıp tutarsınız.

herkes hak ettiği şekilde yönetilir ne de olsa....

Kanzook dedi ki...

ahahah :)

Sevgili Sarslan..

Sorduğum soruların 1 tanesine bile cevap vermemişsiniz..

Ezberletilmiş cümleler nasıl kurulur göstermişsiniz..

Bizim mastürbasyona ihtiyacımız yok sevgili Sarslan..

Bakın Galatasaray sizi 10 yıl evire çevire yense o bütün başarılarını saydığınız başkanınız 1 dakika o koltukta oturamazdı..

Bizim çıtamız hiçbir zaman Fenerbahçe olmadı sevgili Sarslan kardeşim..Yarın gelin 10 tane atın..Tınla vın olur bize..Galatasaray ın kuruluş amacı da bellidir..

10 sayfa şey yazdım..Hala vıy vıy da vıy vıy eden sizlersiniz..

Sorduğum sorulara 1 tane CEVAP yok..Ahmet kendi doğrularını söylemeye çalışıyor..Ona birşey söyleyemem..

Ama kalanlardan 1 tanesi çıkıpta O ADAM DÜŞMÜŞ dikkatli bakınca farkettim Dİ YE Mİ YOR..

O kadar imtina ediyorsunuz ki gerçekleri görmenize rağmen cevap vermemeye..Sanki söyleyince bir anda kedi falan olacağız duygusu hakim sanırım..

Konu yine bizim ezikliğimize öğretilmiş yenilgilerimize geliyor hernehikmetse..

Avrupa da hedefin var mı? O hedef için ne yaparsın? TSL için kadron çok iyi değil mi güzel kardeşim? Çok büyük paranız var..Ama aynı bğyüklükte VİZYON yok maalesef..

Ben Özhan Canaydın'a efendi dedim mi hiçbir yerde? Adnan Polat'a süper başkan dedim mi?

Kendi kendinize senaryolar uydurmayın..

Buna çevir kazı yanmasın deniyor..

Medya, efendi dediğiniz başkanı ve bizler taraftarlar da dahil, yerin dibine sokana kadar eleştirdik..

Sizin Aziz Başkanınızı eleştirdiğiniz 20 tane başlık çıkarsa ne ala! O da artık bıçak kemiğe dayanmıştır..Sizde Selçuk Yula lar çok sevgili Sarslan, bizde Bilgin Gökberk dolu her taraf..

Birgün açarsınız bir başlık Galatasaray'ın hataları diye..Gelir orada da tartışırız..

Orada da haksız olduğumuz yer varsa söyleriz siz merak etmeyin..Keita kırmızı olmalıydı deriz..Hakem hatalı lehimize maç yönetti deriz..

Evet bizden o kadar nefret ediyorki anadolu bugün burda bunu söyler yarın ANTU nuza gidip bu şike satarlar galatasaray a maçı dersiniz..

Sevgili kardeşim bu ülkede sevilmiyorsunuz..Bu nettir..Bunun öylesi böylesi şöylesi aman canımı yoktur..Biz birşeyleri kuruntu da etmiyoruz..

Şimdi benim sorularıma cevapların varsa buyur cevap ver..

Benim Aziz Yıldırım nefretimin nedenini açıkladım..Yazılar mı uzun geliyor okumaktan da mı imtina ediyorsunuz tamamını..

Türkiyenin kulübü Fenerbahçe yi herkesin gözünde nefret edilecek düzeye getirmiştir..Ben Fenerbahçe yi 12 yıl önce Avrupa'da desteklerken neden bugün desteklemek istemiyorum? Bunun hesabını sen verecek değilsin sanırım..

Stada hala peşkeş demenizde çok hoş..Nasıl bir bakış açısıyla okuduğunuz gördüğünüz de aşikar..

Ben sizin sorularınıza TEK TEK gocunmadan cevap veririm sevgili Sarslan kardeşim..

Peki ya sen..? Başlayacak mısın sorduklarıma işaret ettiklerime cevap vermeye? yoksa yine bizim ezikliğimizden mi konuşucaz lafı dolandırmak için?

Kanzook dedi ki...

Bunu da, yazdığın İMRALI Galatasaraylısını büyük Galatasaraylı olarak gösteren senin kişiliğinin derecesine armağan ediyorum sevgili sarslan..

Beğenmediğiniz Diyarbakır düşsede oradan gelecek 2 puan bizi potaya sokar düşüncesini de yerersiniz değil mi ANTU nuzda..?

Ama yok..Kibarca söylemeye çalıştığın yorum Galatasaray lıların PKK lı olduğudur..Oraya göndermedir..

Sizin gibi insanlar -taraftar demeyeceğim- Fenerbahçe'nin büyüklüğüne tarihine müjdatlara lefterlere rıdvanlara yakışmıyorsunuz kardeşim...

Fenerbahçe haklı olsunda ben Galatasaray'a PKK dan da bindiririm diyecek kadar dejenere olmuş bir düşünce yapınız var..

Sizi portakal sularıyla besleyemeyen sistemin suçu aslında..Yine sizin suçunuz yok..Önemli değil üstümüze alınacak halimiz yok..

Dondan düşen damla da olmadım hiç..Cümlelerinizde yaptığınız kibar edebiyat birilerinin onu anlamadığı manasına da gelmesin güzel kardeşim..

Şimdi EZİK bir kulubün, bir EZİK taraftarı olarak sorduğum soruları cevaplandırabilir misiniz zekanız ve bilginiz elverdiğince?

Ondan sonrasında sizle Atatürk'ün idam ettiği başkanınızın adını da ve neden idam ettiğini de ben söylerim bir işimize yarayacaksa tabi..Ya da birbirimizi bölmeye yemeye devam edeceksek kendi çıkarlarımız için, bunları gösteren anlatan videolar bir "google it" kadar uzakta..

Ben saygısızlık yapmıyorum şahsiyetinize..Sizle de bir işim yok..Zira kurtarılması gereken Futbol izlemesi gereken ve şu anda büyüyen bir nesil var..5 6 yaşlarındalar daha..

Onların bu nefreti görmemesidir çabamız..Gerginliklerden medet uman bir kulübün başkanını da eleştirmek en doğal hakkımız..Tıpkı diğerlerini de zamanında eleştirdiğimiz gibi..

Başkan sadece sizin başkanınız değil ayrıca..Kulüpler birliğinin de başkanı..Futbol bizi de ilgilendiriyor..Eleştirmekte hakkımız..Tekrar Türkiye ol demek hakkımız..Bir pazarlama aracı olarak getirdiğin Cumhuriyet kelimesini kaldır insanlarla barış demek hakkımız..

Gerginliklerden beslenme zira çoğumuzun portakalı sütü maması eksik kaldı algılayamıyoruz bazen demek hakkımız..

Fenerbahçeyi Avrupada vizyonuyla daha güçlü rakibimiz olarak görmek onu orada destekleyecek durumda bir Futbol kültürüne sahip olmakta hakkımız..

Bizler noter değiliz kardeşim başkanlarımızın yaptığı söylediği herşeyi onaylayacak..Sadece A.Yıldırım için Demirören için Adnan Polat için mühür basma makamında değiliz hiçbirimiz..

Eleştirmekte sadece sizin hakkınız değil..O hakkı Türk futbolu adına size devrettiğimizi hiç hatırlamıyorum ben..

Benim isteğim bir gün mabedde 3 arkadaşımla bir Galatasara maçını huzur içinde izlemek kardeşim..O 3 arkadaşımla Ali Sami Yen de maç izlemek..

İlk mesajımdadır bu yazdığım o cümleyi okuyarak bu yazdıklarımı değerlendiremezsiniz zaten..Ana mantıkta odur..

Ama senin gibi düşünenler oldukça senin aynın olup rengi farklı olanlarda bu tarafta oldukça işimiz zor..


Sevgiyle.

todor dedi ki...

@enki
haklısın teknik olarak adam düşmüş, sen ve senin gözlerinden bakan herkes için o adam düşmüş.
adamı kovalamışın düşeceği yere kadar, yumruk manyağı yapıp sersemletmişin, güvenlik dediğin zübüğün bile yürümeye tırstığı (iyi izle görüntüleri) eğimli ve muhtemelen pankarttan dolayı kaygan yerde tekme tokat dövüyorsun, herifin yapacağı birşey kalmıyor sersem ve tırsmış şekilde kendini bırakıyor. evet düşmüş. ya bir bırak allahaşkına.
bir arkadaş yorum yapmış ve yemin ediyorum ben de asy de seyircisiz oynanmasını istemiyorum maçın. bu "bekliyoruz, intikam alacaz, cehennem olacak" diye bağırıp duran kolpaların ne yapacağını çok merak ediyorum, sanki ilk defa geliyormuşuz gibi. yine geliriz ne olacağını da görürüz. belki birbirinizle su savaşı yaparsınız biz de izleriz.

lobi konusunda haklısın sizler kadar anlamını bilemeyiz. sen en iyi bilirsin nasıl ve ne için yapıldığını. 52 sayfa falan daha yazarsan "lobi nedir, nasıl yapılır, gs ve kurtuluş savaşından bugüne tarihsel süreç içinde lobicilik faaliyetleri" diye okur aydınlanırız. o işgal kuvvetlenirin bayrağı dalgalandığı için teşekkür aldığınız meketbinizin arşivleri geniştir.

şu antu takipçiliği konusuna da açıklık getirmemişin. diyarbakır düşürülsün puan alalım hesabında olan taraftar mantığını nasıl tüm taraftara yayabilirsin ki. senin forumunu takip etsem bin tane buna benzer manyaklık bulurum. ama sen boşver, antu yu takibe devam.

aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun, işine gelmeyen şeyleri görmezden geliyorsun, o kart görmeli dediğin emrenin kart istatistiğini verdim sana gs da iken kırmızı kart bile görmemiş ki o dönem hangi federsayon başkanına ve sizin hangi döneminize denk geliyor bir bak istersen.
cidden tekrar ediyorum ben aziz yıldırımın misyonunu tamamladığını düşünen biriyim ama buralara gelip siz diğer takımlardaki tahrbibatları görünce acaba diyorum kalsa mı?

cidden medya ve aziz yıldırım mevzusuna girmek bile istemiyorum medya fenerlidir, medya aziz yıldırımcıdır demek hiç bir rasyonel kafanın işi değil. orada bile nasıl bir gs kulisi olduğu aşikar. spor müdürlerinin fenerbahçeli olduğu gerçeği kadar fenerbahçeden rant elde edemedikleri veya yıldırım la kişisel kavgaları olduğu için takıma sırtını döndüklerini yazıyor burada ahmet ercanlar.

burada objektivite, gerçekler, gözlerinizi açın diye ahkam keserken yazdıklarını bir kez okursan nasıl tarafsız yazdığını görürsün.

@nihat
sakın bana 6 tane yedik canaydın alkışladı biz ne kadar olgün kulübüz muhabbeti yapma, gs ı da en az fenerbahçeyi takip ettiğin kadar biliyorsan adamın canına okuyordunuz alkışladı diye, polat ın seçim sürecindeki eleştirilerinden biriydi. adnan polat alkışlarmıydı onun cevabını ver.
emreye o kadar laf edersiniz transfer ettik diye, bir baba hindi çektiren tuncay ı almak için neler yaptığınızı da yazar bu tarih.

efsane bir laf daha etmişin nihat kardeşim, fenerde stadını kendi yapmadı sponsorlara yaptırdı diyerek, gerçekten tarihe geçer bu laf.stadı sponsorlara yaptırmak ile devlete yaptırmak arasındaki farkı anlatayım mı, sorar öğrenirmisin?

kalın sağlıcakla...

fenerlihüseyin dedi ki...

İşte tipik bir 6s li...
Eric Gerets'in oynattığı futbolmuş !

O futbol neden Fenerbahçe karşısında işe yaramıyordu peki. Hani şu atak , basan futbolunuz ! Bir futbol kimliği oluşturamamış olduğunu iddia ettiğiniz Fenerbahçe karşısında o futbolu unutuyormuydunuz ? Kadıköy'de 4lendiğiniz maçtan sonra oynadığınız kişilikli futbolla gurur duyuyormuydunuz ?

Yoksa o sezon 8jk maçından sonra çıkıp " Ben bu akşam yastığıma başımı koyduğumda huzurla uyuyabileceğim , ama takımdaki bazı arkadaşlarım için bu geçerli mi bilmiyorum " diyen Tümer de Aziz Yıldırım'ın casusumuydu ?
Önce kendine karşı dürüst ol , sonra gel burada millete ders vermeye kalk .

Üstelik burada asıl konu Emre'nin G.Antep maçında kart cezalısı duruma düşürülmesi için manipulasyon yapan pembe fularlı . Ama her zaman olduğu gibi gündemi - konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz.
Bundan sonra da Kadıköy'de sahaya pet bardak , para atılmayacak zaten . Dışarıdan tutup getirdiğimiz bir 6s liyi münferit bir biçimde sahaya atacağız , parasıyla değil mi ?
Yoksa değil mi ?
Türk futboluna " sulu derbi" rezaletini yaşatan , basketbola " forma skandalı " kavramını armağan eden Galat torunu camianın kapıkullarısınız.
Üyesi bile olamadığınız bir klübün kapısında konu mankenliği yapıyor sonra da elaleme laf yetiştiriyorsunuz.

Gidin a.polat gibi bir organizmayı haketmek için neler yaptığınızın muhasebesini yapın vicdanınızda.
ha pardon , az daha unutuyordum , o denizli maçında dereli maçı 16 dk. uzatıp size kıyak yaptı dememişsin , çok yadırgadım şahsen. Yakışıyor mu senin gibi numune bir 6sliye ?

Arkhe dedi ki...

Boşa tartışılıyor, birinin diğerine fikrini kabul ettirmesi imkansız.

Bence bu tartışmanın en önemli cümlesi Ahmet'den gelmiş;

"Size tavsiyem...Çok fazla Hıncal Uluç okumayın"

Adsız dedi ki...

Hala Özhan alkışladı işte mantalite farkı deniyor.. Hey Allahım

Chemedya dedi ki...

Şu idam edilen Fenerbahçe Başkanı(!) olaqn Nazım Bey hakkında size 1-2 bilgi vereyim...
Efnedi isimli kitapta kendisi hakkında yeterince bilgi var...
Bir ittihat ve terakki üyesi...çok kısa bir süre Fenerbahçe başkanlığı da yapmış...Yani naylon faturacı Faruk Süren gibi uzun süre yapmamış...Efendi isimli kitaba göre Türk tarihinin en yanlış idam kararlarından biri ve tamamen siyasi olarak alınmış. Zaten ülkelerin devrim süreçlerine bakarsanız her zaman kanlı olmuştur. Zaman zaman suçlu ya da suçsuz insanlar da pis pisine gitmişlerdir. Kusura bakmayın ama burada bunu dile getirmekle neyi kanıtlayacaksınız?

O zaman ben size Ali Uras'ın Selçuk Yula'nın ayağınınasıl kırdırttığını şahitleriyle ispat edebilirim...Şahidi Bisse'nin eski sahibidir..Bizaat bana anlatmıştır.

Ayşe abla spor kulübünü anlatabilirim...
Kovaçeviç transferinde dönen pislikleri anlatabilirim...
Nasır'ı, DÜndar Siz'i alatabilirim...
Günümüze geldiğimiz de de birçok şeyi anlatabilirim...
Parası olmayan Galatasaray'ın Fenerbahçe Denizli'de Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmeden bir hafta önce oynadığı Kayseri Erciyesspor maçından önce Erciyes'e yolladığı 2 trilyonun bizzat Ercisyes başkanı tarafından bana anlatıldığını anlatabilirim...

Yine o sezon Denizlispor'un Fenerbahçe maçından önceki maçlarını kaybetmesinin sağlanıp Fenerbahçe maçın nasıl da düşme tehlikesiyle çıkartıldığını ve bu işin içinde kimlerin olduğunu anlatabilirim...
Bakın bu yazdıklarım o dönem ve bu dönem Fenerbahçelilerin Galatasaray'ı suçladığı şeyler arasında yer almıyor...Bunlar orijinal...Onları saymıyorum..Herkes tarafından bilinen şeyler onlar...

Lütfen mahalle muabbetine girmeden yazalım...GÖrdüğünüz gibi yazacak o kadar çok şey var ki...

Burak dedi ki...

O İmralı Galatasaraylısı yazan arkadaş küçücük aklıyla Galatasaray'a laf geçirdiğini sanıyor ama bence kendi ciğersizliğini sergiliyor. Aslında İmralı'da yatandan yok bir farkın. Sen de bir bakıma terörist sayılırsın şu yazdığınla. Bence onun yanına gidip bi dertleş, anlarsınız birbirinizin halinden.

Chemedya dedi ki...

Birbirinize daha dikkatli yazmazsanız bu yazıyı yoruma kapatacağım...Futbolla siyaseti birbirine karıştırmayalım. Yoksa tartışmalar hoş olmayan bir yee gider...Bir de hakaretsiz lütfen...

Nihat dedi ki...

@todor

asıl sen efsane bir cümle kurmuşsun. stadı devlete yaptırmak demişsin. biraz aç oku öğren istersen. zira galatasarayın stadına türk telekom sponsor oldu ve stadı onlar yaptıracaklardı. türk telekom'da toki'ye devretti ve onlar da ihaleye açtılar.

biraz okusan öğrneceksin ama renkler gözünü kör etmiş malesef.

Kanzook dedi ki...

Che kardeşim..Neden Fenerbahçe 10 yıldır bizi yener sorusunun cevabını vereyim ondan sonra gideyim..

Zira birşey anladığınız anlamak istediğiniz objektif baktığınız yok..

10 yıldır her maç öncesi bir şekilde GERGİNLİK yaratıp futbolcularınızı ve taraftarlarınızı nefrete bürümüş şekilde çıkardınız Galatasaray maçlarına..Siz kazanmadınız çoğunu biz kaybettik..

İşinize gelen çok acil puana ihtiyaç duyduğunuz ya da başkanınız koltukta tutacak ne kadar hareket varsa da yapmışsınızdır basın medya destekli..


Şimdi buraya yazıyorum Ahmet kardeşim..


Mayıs Ayı sonunda şampiyon olamamışsanız olacakları yazıyorum..Hatta 2 hafta sonra Galatasaray maçından sonra bile olabilir..


Başkanınız büyük bir NEFRET le Kulüpler Birliği'nden istifa edecektir..Sonrasında BÜYÜK FENERBAHÇE nin haklarını kimseye yedirmeyiz tarzında açıklamalar yapacaktır..Sonra Basına RONALDINHO haberleri de sızar bu arada..BÜYÜK REVİZYON İÇİN BAŞKAN KOLLARI SIVADI diye haberler okursunuz..Şimdiden yavaş yavaş servis ediliyor zaten..

2 hafta sonra ya da mayıs sonu..Başkanın o koltukta kalabilmesnin TEK yolu budur sevgili Ahmet kardeşim..

Ve sizler 12 yıldır seyrettiğiniz gibi yine seyredeceksiniz..

Cevap veremeyeceğimden değil Todor ve diğer arkadaşlara..CL çeyrek finaline kadar çok iyi oynamasına birşey demedik FB nin..Ama Lig de hanginiz beğeniyordu o zamanlar..

Bugün efsane oldu daha iyisi gelmeyince..Normaldir..

Ve Todor kardeşim neyin savuntusundasın hala..Kıvırmak için 4 dereden su getirdiniz..

Dikkatli bak kimsenin o adamı sersemletmeye ihtiyacı yok..Daha kimse dövmüyorken kendi kendine oturuyorken SARHOŞ olduğunu algılayamoyrsan bu biz herşeyi görüyoruz ayaklarını geçeceksin..

İşiniz gücünüz gerginlikle..Gaz almadan çıkıp oynamaz topçularınız..Gaz almadan gidip tişörtte almazsınız..İnşaatlarda yapılmaz zaten parasız..

"hiçkimse özgür olduğunu sanan köleler kadar ümitsizce köleleştirilmemiştir"

Fenerbahçe taraftarı profilini anlatır..Hıncal Uluç okumanıza da gerek kalmaz..Böyle sitelere gelip bakış açılarını gördüğünüzde anlamak hiç de zor değil..Kör değilsen tabi..

Sevgiyle..

Chemedya dedi ki...

Enki çok komik olmuş..Sürekli gerginlik yaratarak sizi yenme mevzumuz...Hiçö Ali Sami Yen'de Galatasaray -Fenerbahçe maçına gittin mi?
Oradaki gerginliği gördün mü?
Mesela 3. sezon önceki maçta sahaya atılan koltuk ve pet şişe sayısı 10 yılda yapıaln tüm Fenerbahçe maçlarında atılmış mıdır?
Appiah'lı kadromuzla Nobre'nin attığı golle sizi yendiğimiz maçta sahaya atılan koltukların resimlerini göndermemi ister misin sana?
Geçen sene Sami Yen'de opynanan maçtaki gerginleri yollasam nasıl olur?

Peki Tuncay'ın maç boyunca hakarete uğradığı ve sizi kupadan elediğimiz maçtaki gerginliklere ne dersiniz?

Yani gerginlik sadece Kadıköy'de oluyor öyle mi?
Siz gerçekten şu Galatasaray medyasının hegomanyasındaki gazeteleri fazla okuyorsunuz...Çünkü zihninizin bir tarafı biraz bulanıklaşmış...Sami Yen de olanları hatırlayamıyorsunuz...Ben size mail adresi yazarsanız 10 seneki sami yen derbilerinin tek tek fotoğraflarını yollar ve sizin gerginlik yaratıp yaratmadığınızı ispatlarım...Hamasi şeyler yazarak değil...Resimlerle ispatlarım...

O nedenle konuşurken burada kahvehanede sıradan biriyle konuşmadığınızı ve karşınızda bu işten hayatını kazanan ve sağlam bir arşivi olan biri olduğunu unutmayın lütfen...
Hamaset edebiyatı ile değil gerçek verilerle konuşursak daha iyi olur...

Kanzook dedi ki...

Ahmet son yazdıklarına cevap olarak veriyorum..

Efendi kitabı çıkmadan önce nasıl savunuyordunuz bu durumu merak ediyorum..Bu gibi tartışmaların da Futbolu nereye götüreceğinden şüpheliyim..Zira onu yazmamın sebebi de PKK lısınız FRANSIZ köpeğisiniz demek isteyen Genç Fenerbahçeli arkadaşlar içindi..

Yani bak öyle bir yazmışsın ki bir anda İstanbulspora gönderilen teşvik paraları geldi aklıma..

Anlamamışsınız kardeşim HBK neden o gün o kravatı takmış..

Maçı kazan diye yapılmışsa kim ne diyebilir..

Birileri zaten NORMALDE kazanmanız iç.in çıkmnanız gereken maçta bir de üstüne para veriyor..

Bu Teşvik şikesidir..Bir yaptırımı yoktur..Ve her takım da bunu yapmıştır..Bunu sadece GS yapmış gibi göstermek son derece yakışıksız..Rıdvan a sor yakınlarına gelirse birgün..Kim kimlere nasıl para göndermiş..

Bu ülkede Ali Şen den Aziz Yıldırım dan büyük MAFYA mı var..Biz dünkü çocuk muyuz sevgili Ahmey?

Yönetimizdeki insanların şu an mahkemelerde devam eden yolsuzluk davalarını da yaz buraya..

4 3 lük efsane maçınız için, maç sonrası Gaziantep yerel gazetelerinde neler yazıldığını neler konuşulduğunu duysanız canınız fena halde yanar sevgili Ahmet..Zira taraftar sayesinde aldınız o maçı da..Hayır Antepteydim o dönem..Konuşma imkanım oldu insanlarla..

Fiyatına kadar..

Birilerinin HAKKO nun sahibi ile konuşmamış ve fenerbahçe nin 7 trilyon para gönderdiğini söylememiş olması bu pisliğin içinde Fenerbahçe yi tertemiz yapmıyor maalesef Ahmet kardeşim.

Bizde anlatırız Ali Şen in her masaya vurduğunda Federasyon başkanını MHK başkanlarını falan 1 günde nasıl yerinden ettiğini..

Maç mı satın alamayacak o güç..?

Ben geçmişi geç son 2 yıldır olanlara bak diyorum..Son 12 yıldır Gerginlikten en çok nemalanan kim olmuş cevap versenize diyorum..
Gerginliği pazarlama politikası olarak belirlemişler bunun değişmesi lazım diyorum..

Siz bana Ezik içindekini kusmuşsun..Antudan çıkmıyorsun diye geliyorsunuz..

Yahu bu ANTU başkanınızın kölesi değil mi..?

Fenerbahçe nin resmi taraftar sitesi değil mi?

E ben orayı takip etmeyeceğim de nereyi takip edeceğim..Bu nasıl bir düşünce yapısı..

Bütün taraftara adledilemez diyorsunuz bir kişinin açtığı başlık..Kaç üyeniz var ANTU da..1 Allah'ın kulu RESMİ sitenizdeki bu başlığa itiraz etmezse..Ne düşüneceğim.50 000 üyesi olan Antu nun 10 000 i bu yazılanları okuyor..1 adet tepki yok..

Ama Cüneyt Çakır Şikeci 2 hafta!:) sonra maçımızı SATACAK başlıkları hep dop dolu maşallah..

Sonra ezik falan diyorsunuz ya..:)


Sevgiler..

Kanzook dedi ki...

Ben de ispatlarım Ahmet kardeşim..Kahvehane de konuşmadığımı da görüyorum..

Her Galatasaray maçından önce oluşuturulan kamuoyubaskısını ispatlarım..Gazetelerde çıkan uyduruk haberleri gösteririm tek tek..

Bahsettiğim gerginlik MAÇ İÇİNDEKİ değil..:) Maç başlamadan haftalar önce başlatılan operasyonlardan kastım..

Neyse anlamak istemiyorsunuz..Anlatamıyoruz..Marketing okuyun sosyal pazarlama nasıl yapılır onu okuyun..

Fenerıum u hınca hınc dolduracak kitle nasıl yaratılır onları da okuyun..Kahvehanede muhabbet etmiyorum ben..Ama sandalyeleriniz tahtadan..

Nihat dedi ki...

Ahmet madem arşivin çok sağlam umarım 4-3 lük maçtan sonra celal doğan'ın "biz istediğimiz aldık" dediği görüntüler de vardır sende. biraz zorlamayla lig tv'den de temin edebilirsin.

alihoca dedi ki...

''Oysa Fenerbahçeliler hiç Adnan Polat başarılı ya da başarısız diye yorum yapmıyor''

Sanırım problem de tam da burası..

Sn Aziz YILDIRIM ve Fenerbahçe Futbol Takımı başarısız ise rakiplerin hissiyatı ne olur?

Oturur sevinir, yetmezse de münasip yerlerine kına falan yakarlar olur biter değil mi?

Ama şekilde görüleceği üzere öyle olamıyor maaalesef.

Statlarında, anası dahil olmak üzere her dakika küfürle anılır garibim.

Eh, Kulüp ve camiasını Fak Fuk Fon paralarına el uzatacak kadar küçültmediği için,

Borçlarını ödeyebilmek için bankalara, statlarını yapabilmek için devlet kapısında dilencilik yapmadığı için

Suçludur tabiki de....

alihoca dedi ki...

Yazarken;

Öncelikle, karşınızdaki kişinin; adı soyadı, işi ve dolayısı ile adresi bilinen, yazdıkları, eleştirileri ve getirdiği kimi suçlamalar için gerektiğin de mahkeme önünde yargılanmayı göze alabilme özgüvenine sahip bir insan olduğunu bilmelisiniz.

Yani kimileri gibi sarı çizmeli Mehmet ağa misali bir takma adın arkasına gizlenerek ve bolca ima dolu sorularla bir camiayı karalamaya çalışmadığının altını özenle çizmek lazım.

Yazısına ‘cesaretin varsa…’ diye başlayan kişilere düşen ise; yazısı yayınlandığında sanmamak yanılgısı ve kemikleşmiş ön yargısı için özür dilemekle başlamak olmalıdır.

Bunlar bir yana lafola beri gele eleştiriler için, karşınızda;

Size Sevgili veya Sayın diye hitap eden ve kurduğu cümlelerde ‘Siz dili’ kullanma nezaketi gösteren bir kişiye;

Ahmet-mehmet veya kardeşim gibi hitapla başlamak ve ‘Sen dili’ kullanarak yazarak seviyeyi düşürmemeye ise özen gösterilmelidir.

Velhasıl velkerim müstesna bir kişinin yarattığı bu güzel ortamı kirletmemeye inadına dikkat etmeliyiz.

Aksi halde,
Beyefendi kişiliği ve kışkırtmalara kapılmayan akılcılığı ile kendisinden alamamış olduğunuz;

Seviye ve uslubunuza yakışan cevapları veren başkaları çıkacaktır diye korkarım.

todor dedi ki...

@nihat
gerçekten vazgeçtim ben sana anlatmaktan. allah akıl fikir versin kardeşim.

@enki
hocam çok bahane duydum da seninkisi kadar saçmasını duymadım. hava atarsınız öyle tansiyonu yüksek maçlara çıktık böyle final oynadık diye ama sürekli mağlubiyetlere gerginlikten tırsıyoruz açıklaması abesle iştigal olmuş. 10 senedir bu ne tırsaklıkmış her maçta mı yusufluyorsunuz, birine 10 sene düzenli tecavüz edilse o bile alışır.şansımız tutmuyor futbolda birbirine ters gelen takımlar falan de sesim çıkmaz olur derim. ama kalkıp düzenli geriyorsunuz biz de tırsıyoruz açıklaması tam da sizin gibi ağlak camiaya yakışmış.
3-0 dan 4-3 lere şaibe yaftası yapıştırmadan önce oturup düşünün o tarifenin aynısını asy size de yapılmış olmasını belki yaşınız müsait olmasa da okuyarak, izleyerek öğrenebilirdiniz, demekki olabiliyor bu takım şeyler, ya da olmuyor, devre arasında sizinkiler sattı.

neyse uzun lafın kısası senin arızanı anlamak cidden imkansız, ne tür bir defekt seni bu tarz yazılar yazmaya sevk etti onu da tahmin edemiyorum, bak güzel kardeşim sana ne, seni geren ne, 50 tane şey yazmışın, emek verip güzel beynini zorlayıp sayfalarca mesaj atmışın hayır hıncal okusa seni bir noktaya getirir ama okuduğunu sanmıyorum,oysa ne gerek var biz madem böyle kötü bir camiayız, madem böyle berbat bir başkanımız var, madem böyle cahil cüheyla senin gibi tahılla beslenmiş protein yoksunu camianın aksine portakal suyu içmemiş c vitamini almamışız, avrupa da başarımız yok, vizyonumuz sadece size çakmak, bu tür ufak şeylerle tatmin oluyoruz, şikeciyiz, daha ne vardı atılan adam düşen adam ayırımı yapamıyoruz vs vs, e peki sana ne bundan, git kurban kes, fakir sevindir, her gün zil takıp oyna, pavyon kapat, böyle bir camiaya ait değilsin diye. niye zorluyorsun kendini buraya gelip kasıyorsun.
tabii ki herkese açık burası bak nihata bile yorum yaptırıyorlar burda, bir pozisyon olur hakkın yenmiştir gelir ağlarsın anlarım, size bok atılmıştır "höyyt lan ne oluyor burada" der gelirsin anlarım, "ama...ama.. emreye kart gösterin abiler" diye küçük emrah tadında ağlarsın, yazarsın onu da anlarım, peki benim elit camialı, avrupalı, türkiyenin gurur, avrupanın imrenilen camialı güzel arkadaşım ne diye gelirsin bizim sistemi, menatliteyi ıvırı zıvırı burada tartışırsın. sana ne sen keyfini çıkar takımının. stres yapma, antuyu takip edeceğine git sizin forumları takip et bu ne hiddet bu ne celal....
bak burada yapılan yorumlara bak kaç kişi tartışmış polatı, üstüneli. emin ol senin düşüneceğin gibi mükemmel insan olduklarından değil, inan bana zerre önemsemiyoruz. esasında sizinkilerin düşündüğü gibi gs galibiyetlerine de sizin düşündüğünüz kadar önem vermiyoruz. sonuçta tabii ki ezeli rakibini yenmek, bu takıma gönülveren arkadaşlarını max 2 hafta kızdıracağın materyaldir, 2 hafta sonra herşey unutulur.bizim t-shitlerimiz, sizin saat kaç t-shirtleri gibi sadece yüzde, binde 1 lik kesime hitap eder. sen de kabul edersin ki 10 sene düzenli galibiyet (!) insan da o kadar zevk ve tatmin duygusu yaratmaz.

Nihat dedi ki...

ah ahmet ah... hadi ben bir galtasaraylı olarak bilmiyorum fenerbahçenin fikstürünü sen nasıl bilmezsin???

sana ve buradaki tüm fenerli arkadaşlara tek sorum varemre gaziantep maçında ikinci sarıdan kırmızı görseydi galatasaray maçında yonar mıydı oynayamaz mıydı???

@todor
söyldiklerini çürütünce akıl fikir edebiyatına giriyorsun. bugüne kadar hiç senin seviyende yazmadım hatta sürekli efendi olalım diye uyardım. adam sanıp cevap vermiştim sana. ancak bundan sonra cevap falan vermeyceğim haberin olsun.

Chemedya dedi ki...

Arada Manisaspor maçı var...Kırmızıyı direkt görseydi en az 2 maç alırdı oynayamazdı. Bu muydu soru_

Nihat dedi ki...

ahmet sorum ikinci sarıdan alsa diye sen tutup direk kırmızı diyorsun.bir kere de yorum katmadan sorduğumuz sorulara cevap ver.

todor dedi ki...

@nihat(çık)
güzel ve duygu yüklü insan,
toki ye itelediniz, o da ihale etti yine sizin bünyenizden bir elemana, o yapamadı, muhtemelen topu dikti, ağladınız yine ama ama bize stad yapacaktınız diye, bir çelebi var size ışınlanan cinsinden, eski taklacılardan, attı taklaları yaptı enki nin kulislerini lobilerini, dımdızlak kalınca toki dedi tamam ben yapacam, telekom dedi ben de sponsor olayım, şimdi bir de üstünü kapatmaya kastırıyorsunuz, olayın başlangıcı ve geldiği süreç bu. oluyordu az daha sponsorsuz halledip yine işi katekulliye getiriyordunuz da ihaleyi ilk alan elamanda patladı iş. sen eğer toki yi özel bir teşebbüs sanıp özele ihale ettik diye seviniyorsan gündüzleri geçiş törenleri yapıp, geceleri fener alayı düzenliyorsan eğlenceni bozmayayım ben. bizim olayımızda ise tamamen özel (bak devlet var, özel teşebbüs var bunlar farklı şeyler) migros, telsim gibi(bunlar özel, devletin değil ok?) firmalara, devletten (özelden değil) 5 kuruş para almadan yani moda deyimle tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden yaptırdık, işte bunun için sizin alanınıza peşkeş tepe deniyor, bizimkine saracoğlu.
şimdi kalkıp hıncal ve fatih altaylı ayağı yapıp biz de asy verdik devlet oraya süper lüks yerler yapacak biz esasında zarar ettik senaryolarını anlatmayın keza fatih altaylı bile artık anlatmıyor bu hikayeleri.

adam değilsin falan demişin bunu senin narin, kırılgan bünyenin hezeyanı olduğunu bildiğim için sana hakaret etmiyorum. varsın senin gözünde adam olmayayım bu utançla ne kadar yaşarsam yaşayayım ünlü türk düşünürü nihat...

Unknown dedi ki...

@todor
sirf senin gibi dusuk seviyede yorum yazan biriyle tartismamak icin bir sey yazmayayim dedim ama su yazdiklarini gordukten sonra cidden cok guldum:
''bak burada yapılan yorumlara bak kaç kişi tartışmış polatı, üstüneli. emin ol senin düşüneceğin gibi mükemmel insan olduklarından değil, inan bana zerre önemsemiyoruz. esasında sizinkilerin düşündüğü gibi gs galibiyetlerine de sizin düşündüğünüz kadar önem vermiyoruz.''
Yahu vatandas antep fener macindan bahsederken bile bizi yendiginiz 4-3 ten bahsetmissin.yazdigin son cumlede bile gene 10 yildir yeniyoz sizi tarzi muhabbetlere girmissin.Bi insan bu kadar kendini yalanlayamaz ya :)))
Yazdigin her yorum Galatasaray la ilgili.Hatta bu sitede yorum yapan yazi yazan Ahmet Ercanlar a bu lafim: hayatinizin derdi Galatasaray olmus, varsa yoksa Galatasaray.Pardon 6S :))) hic onemsemiyodunuz ya bizi yenmeyi.
Bi fenerliden duyulcak en komik cumledir heralde.

Unknown dedi ki...

Zaten su sayfada yorum yapan Galatasarayli ve Fenerli arkadaslarin yazis tarzi ve uslubuna bakinca kimin ne psikoloji altinda oldugu belli oluyor( Ahmet Ercanlar ve duzgun yazan bi kac fenerli arkadas disinda bu soyledigim).

Kanzook dedi ki...

@Todor

Ben anlatıkklarımın başına Şükrü Saraçoğlunda Fenerbahçeli arkadaşlarımla keyifle bir maç izlemek isteyerek başlamışım..Yani o içi iğnelerle dolu cümlelerinin cevabını 2 kez verdim..

Sen birdaha oku yazdıklarımı güzel kardeşim..Sorduğumuz sorulara yanıt veremeyecekseniz de boşuna kirletmeyin burayı..

Yaptığınız ajite den öte değil..Hala bende benim kişiliğimdesiniz..Yukarıda Diyarbakır benzetmenizle hayata bakış açınızı hep birlikte görmüş olduk..O dakikadan sonra sizin anlattıklarınız süslü cümlelerinizi ancak pavyonda takıalcağınız arkadaşlarınız yer..Ben yemem yani..

Anladık anlayacağımızı..İlk önce Tipik Galatasaraylıydım sonra PKK lı grup mensubu oldum şimdi de daha önce hiç görmediğiniz bir mantıkta konuşan bir insanım..

Karar verin ilk ben kimim ona göre yazın yorumlarınızı..

Emre atılacak kuruntusu üzerinden gidiyorduk..Ve bu başlığın bu tarz başlıkların açılma sebepleri size bu tarz düşündüren insanların gerginlikten medet uman insanlar yüzünden olduğunu anlatmaya çalıştım..Bu anlattıklarım da işin kabaca olan kısmı..

Şimdi sizin gibi arkadaşların önüne fotoğraf piyero video resmi belge falan koymadan da bazı şeyleri kabullenmeniz bu düşünce yapısıyla zor..

Hatta Video olmasına rağmen TEKNİK olarak düşmüş kıvamına ancak gelebildiniz..

Empati yeteneğiniz de koca bir sıfır..Her hakem hatasında Avrupa'dan hakem diyen insanların ilk önce orada bulunması ondan sonra oradaki taraftar kültürüne ulaşması gerekir..Ama nerdee..Neyse..

Hani yazının en başında demiştim ya Collina son 6 maçınızı yönetseydi ve yine aynı skorları alsaydınız..Bugün Collina'nın ne eyyamcı olduğunu tartışır MHK başkanını tartışır değiştirmek isterdiniz..Zira yenilgiyi kabullenmek takımınızın kötü oynadığını, kötü olduğunu kabul etmek işinize gelmiyor..Bunu dile getirenler de inkarcı ezik 6S li falan oluyor..

Nihat Bey in alıntıladığı Fenerbahçe ye para cezası dahi çıkmamış, Galatasaray lobisinin etkisinde sürekli kalan ZAVALLI PFDK nın kulübünüze PARA CEZASI dahi vermemiş olmasıyla ilgili olarakta hala bir cevap yok..Cümlelerin sonlarına koydupumuz soru işaretleri siz yeni yeni sorular sorup konuları geçiştirin diye değil..

Hala biz senin Adnan Polat'ını eleştiriyor muyuz dasınız.. Eleştirmiyor musunuz? Lobici demiyor musunuz? Sahtekar demiyor musunuz? Her zaman GS başkanları yön vermiyor mu yahu bu medyaya Federasyona falan size göre..Devleti soyup soğana çevirmedik mi? Herşey bizim elimizde..He-man gibi değilmiyiz size göre..Hep Gölgelerin Gücüyle hareket etmiyor mu bu camianın başkanları..Eleştiri daha nasıl olacak? :)

Bir Fenerbahçeli, başka bir başkana ağzına gelen en ağır hakaretleri yaparken..Benim burada Aziz Yıldırım'ın politikasını eleştirmem mi iki yüzlülük oluyor?

Gölgelerin gücüne gitmeye başladı ondan bu sizde bazı şeylerin farkına varın savımız..

Cevaplarınız varsa verin..Bana sorularla gelmeyin..Cevaplarınız yoksa da yeni yeni sorular sorup sen cevap ver tadında gelmeyin..

Sizler buyurun bu dikkat çektiğim noktalara bir cevap verme nezaketini gösterin önce..Samimiyetsiz tartışmaların içinde yem olacak yaşı geçtik sevgili Todor kardeşim..

Ayrıca 3 yıl şampiyonluk sözü veren başkanınızın vizyonunu da biraz daha konuşursanız CL kupası falan da yaparsanız hiç şaşırmayacağım kendi adıma..

Aziz Yıldırım politikası sevgi dolu çiçek bahçesi politası dersiniz yakında, o kadar sütten çıkmış ak kaşık zat-ı muhterem..

Neyse anladınız siz burada zahmet edip EZİK beynimle yazmaya çabaladığım şeyleri..Varsın ben EZİK camiam EZİK olsun..

Ufak bir parazit yapabildiyse bazı arkadaşların beyninde..Düşünmeye gücü yeten arkadaşlar olmuşsa o yeter bana..

Burayı da Ahmet'in ANTU da açtığı başlık üzerinden bularak geldim..Eleştirmeye geldim..Orada açtığı başlıkta değindiği konular sadece Emre ile ilgili değildi..

Sevgiyle demeyeceğim sana..Sevgiyle kalmaya çabala..Zira ihtiyacın var..

Kalanlara sevgiler..

Nihat dedi ki...

lisede mantık dersleri iki saat fazla olsaydı buraya yorum yapan saygıdan nasibini almamış fenerliler böyle konuşmazlardı.

alihoca dedi ki...

Tevellüdü eski olanlar bilir.

Kasaba ve köylere yılda bir gelen panayır ve sirklerde cambaz ipte gösterisini sunarken,

Oluşan seyirci kalabalığını nimet bilen uzman parmaklarda köylünün cüzdanını hafifletirdi.

Benzetmek gibi olmasın ama Sn Aziz YILDIRIM'da 'Aaaaa!!!' gibi hayret nidaları ile hedef gösterilen ipteki cambaz gibidir adeta...

Hadi ipteki cambaz misali suçlu Aziz YILDIRIM diyelim.

İyi hoş da,
Toplu konut idaresi niye kurulmuş mu melmekettte?

Evi barkı olmayan garibe gurebaya ucuz konut yapsın diye değil mi canıım..

Eeee peki TOKİ ne yapoor?

Milletin verilmiş arsasını, tekrar devlete deyim yerinde ise allayıp pullayıp değer göstererek stat neyin yapıyor?

Eeee! Bunu becerene afferin demeyeceksiniz de ne yapacaksınız?

Bak adam şimdiden gelmiş iki-üç sene sonra stat yapınca göreceksiniz parayı demiş bile..

Sn Aziz YILDIRIM,
Nasıl stadının bi kısımlarını ''Koç gibi özel sektör şirketlerine'' yaptırırdı diyor adam...

Ba ba bak suçun böyyüklüğüne bak hele!!!

Yanlış diye değil amman diyeyim,
Haklı tabii ki,

Kulübü ve Başkanı tüyü bitmemişlerin hakkı olan milletin arsaları, milletin vergilerinden oluşan hazine bütçesinden stat yaptırtmayı becerenler için;

Sn Azizi YILDIRIM suçlu değil midir peki?

Suçludur Netekim..

Kanzook dedi ki...

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının devre arasında mücadelenin hakemlerine ‘Yıldırım’ uyarı geldi.

MEDYASPOR ÖZEL

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının ilk yarısında yaşanan hakem hataları başkan Aziz Yıldırım’ı adeta çileden çıkardı.

Fenerbahçe soyunma odası ile yan yana olan hakem odasının önüne geldiğinde, 'Adam gibi maç yönetin' diye bağıran Aziz Yıldırım’a etrafında bulunan diğer kişiler de destek verdi.

Bu arada Aziz Yıldırım’ın oyuna müdahale ettiği ve Fenerbahçe teknik direktörü Cristoph Daum’u uyararak Emre’nin oyundan alınmasını istediği iddia edildi…


Bak bu da benim bahsettiğim Aziz Yıldırım..Hem Teknik Direktör hem de yine gücünü kullanarak baskı altına alıyor hakemi.Sonuçlarını da aldı..Her zamanki gibi..

G.Antep başkanı da açıklama yapacakmış devre arası HAKEM in soyunma odasına giren kişileri hakem açıklamazsa ben açıklarım diye..

Bir başlık açarsınız belki "gerginlikten nemalanmak" başlıklı bir gün..Bu belgeyi de koyarsınız içine..

Canlı canlı da şahit olmuş olduk bugün kısmete bak..Söylediklerimin tamamının resmini çekti sağolsun bu haber..

Görebilene tabi..

Sevgiler..

Chemedya dedi ki...

Arkadaşlar bazı yorumlar maalesef hakaret bpoyutuna varıyor. Bu nedenle şu dakikadan itibaren karşıt fikirdeki insanlara karşı eleştiri boyutunu aşan cümleler kuranların yorumlarını yayınlamayacağım. Ben her türlü fikre sonuna kadar saygılıyım...Lütfen siz de birbirinize saygı gösterin.

todor dedi ki...

@kaan ismail
seviye tespit etme haddini kendinde görerek kendi kendine iltifat etmişin. özellikle benimle ilgili haddini aşan cümleler kurmazsan sevinirim zira cidden seninle muhattap olmak istemiyorum. daha önceki konularda gereken cevabı aldığını zannediyorum, canın daha fazlasını duymak istemiyorsa bir daha benimle muhattap olup senin tabirinle benim seviyeme inmezsin.

@nihat
ya da "daha da gelmem davosa nihat" o mantık dersleri konusundaki yorumunu senin yazılarını okudukça 2 saat değil 4 saat olması gerektiğini düşünüyorum.

ve feneri fenerden çok izleyen enki
ne diyarbakır ne de pkk konusundaki muhattabın ben değilim zira bu tarz bir yorum yapmadım, yukarıda yazdıklarına bakıp... diye başalyıp devam eden cümlenin işaret ettiği kişi ben olamam sanırım yazmaktan okumaya fırsatın olmuyor.
@todor yazıp beğenmediğin yorumları bana ihale etme.

cevap istiyorsun ama istediğin cevapların hepsi sende bunu sende biliyorsun, hakemlere karşı laf edip ağıyor diye fenerbahçeyi itham ediyorsun geçen sene senin yönetiminin yaptıkları ortada, başkana küfür ediliyor diyorsun bizim başkan stadınıza gelemiyor yedi sülalesinin hatırı soruluyor diye, yani yok aslında birbirimizden farkımız.
tek derdin fenerbahçeli arkadaşlarınla izlemekse bizim stadta maç, inan bana korkulacak stad saracoğlu değil asy dir, bizim stadımızda beşiktaş dedi diye adam düşmedi(!) henüz.
son olarak esas sen de benim soruma cevap vermemişsin tekrar sorayım;
nedir seni bu kadar rahatsız eden, huzursuz eden, madem dediğin kadar berbat, tu kaka bir yönetimi var fenerbahçenin seni niye rahatsız ediyor, ne güzel işte rakibin kötü yönetiliyor? problemin ne?
ha bir de ne dir bu antu aşkı?

Kanzook dedi ki...

@Alihoca

Sevgili Alihocam,

Yaşınız yazılarınızdan anladığım kadarıyla bizlerden büyük..Birçok şeye de bizden daha fazla şahit olmuşsunuzdur eminim.

Saygıda kusur etmeden..Cevabını merak ettiğiniz hususlarda bir kaç kelam edeyim izin verirseniz..

Şimdi Galatasaray'a zamanında oluşan ekonomik darboğazdan çıkması için verilen destekleri Galatasaray hak etmiş midir bunu düşünebilmemiz lazım öncelikle?

Türkiye'nin tanıtımı için yapılan yıllık devlet harcamlarını inceleme imkanınız olursa rakamların boyutlarının ne kadar yüksek olduğunu görebilirsiniz..

Galatasaray UEFA ve SUPER CUP başarısıyla bu ülkenin bizim ülkemizin tanıtımına inanılmaz bir katkıda bulunmuştur..

Ahmet kardeşim bilir..O zaman devlet sporcularımıza madalya verdiğinde gazetelerde bu tarz bir başarıyla tanıtılan reklamı yapılan ülkemizin, böyle bir başarı olmadan tanıtılmaya kalksa kaç milyon dolarlar gerektiğini yazan gazeteler oldu..

Yani sizin Fak Fun Fon dediğiniz..Ve Galatasaray'ın oradan aldığı para -her ne kadarsa- böyle bir tanıtım için gereken paranın belki 100 de 1 i kadar bir paradır..

Gelelim sizin alınteriniz ve tüyü bitmemiş yetimin parasıyla yapılan Türk Telekom Arena stadına..

Herkesin sandığının aksine burada yapılan KAZAN-KAZAN politikasıdır..

Nasıldır..Mecidiyeköy Ali Sami Yen stadı, devletin yıllık 600 000 TL'den, 49 yıllığına Galatasaray'dan gelir ettiği bir staddır..

Galatasara bir projeyle çıkmış ve devlete demiştir ki kabaca? Yıllık size 600 000 tl kira vereceğimize bize yer gösterin o yerde bir stad yapın biz YİNE KİRACI olalım ve siz burayı nasıl değerlendirmek istiyorsanız değerlendirin..

Buradan Galatasaray Yepyeni AVRUPA standartlarında bir stada yanılmıyorsam -yanılıyorsam düzeltin- 120 milyon Euro civarı
bir maliyetle suya sabuna dokunmadan kavuşurken..

Sadece arazi değeri 1 milyar dolar olan mecidiyeköy arsası devlete kalmıştır..

Devletin 800 milyon dolar gibi..49 yıllığına Galatasara istemese kullanamayacağı bir gelir elde etme imkanına sahip olmuştur..

Oraya dikilecek binalar oteller v.s ekstra sosyal getirilerini ise hiç saymıyorum..

Devlet Aslantepe'ye bir stad yaparak oranın sosyo-ekonomik düzeninde de iyileştirme sağlamış olacaktır..

Zira bakkallar büfeler yeni iş alanları marketler dükkanlar hatta emlak fiyatları arazinin değerlenmesi anlamında yurdumun insanın katma değer katacaktır..

Yani yukarıda anlattığım hesaba göre tüyü bütmemiş yetimin ödeyeceği bir sürü vergi daha çıkar..

Sizin vergilerinizle bizim vergilerimizle yapılan bir stadda onun SAHİBİ bile olamayan GALATASARAY nasıl karlı çıkmış ve sizin hakkınız nasıl yenmiştir merak ediyorum..

Bu proje sonucunda görüldüğü üzere sizin ve bizim verdiğimiz 200 milyon Euro maliyetli vergiler..Devlete 1 milyar dolar olarak sadece parasal anlamda dönerken..Yaratacağı istihdam her iki bölgedeki (mecidiyeköy ve aslantepe) sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik değişimlerin fiyatını falan da ölçemeyiz..

Yani vergileriniz hala cebinizde siz hiç merak etmeyin..

Sevgiler..

Kanzook dedi ki...

Evet haklısın sevgili Todor..Diyarbakırı çıkart oradan hangi birinize laf anlatacağımızı şaşırdık..Kusura bakma..Sen yazmamışsın..

Cevaplar hep içimizde,içinde içinde diyip Cem abimize göndermede bulunalım o zaman..Senle tartışmayacağım..

Soracaklarımı sordum..Sen hala neden takip ediyorsunlardasın..

Yukarıda yazdığım haber söylediklerimin resmini çekti dedim..Tam da G.Antep maçı sonrası..Tam da ben gerginlik baskı nema derken oldu..Güzel oldu denk geldi..

Konunun bir noktaya varacağı yok soru işaretleriyle değil, noktalarla, virgüllerle gelin size zahmet..

Sevgiler

todor dedi ki...

enki cidden çok duygulandım yazdıklarından,
bir kampanya başlatalım her anadolu şehirine bir gs stadı yapılsın
ekonomimiz güçlensin.
allah razı olsun iyiki gs var.
ha bir de bir tek siz kiracısınız dimi, herkes stadının sahibi.

Kanzook dedi ki...

Sevgili Todor

Aslında işin eğlenceli yanı birgün biri çıkıp diyebilir ki;

"Galatasaray'a yeni stad yapan devlet Mecidiyeköyden elde ettiği 1 milyar dolarlık gelir sayesinde -ki stad yapmasalar bu 600 000 TL idi- 2016 adaylığı için yapılacak 6-7-8 stada ayıracağı 1 milyar doların 800 milyon dolarını hoop diye çıkartmıştır, helal olsun sosyal devlete." diyebilir mi der mi dese ne deriz?


Ben de çok duygulandım düşününce şimdi..:)

todor dedi ki...

haber doğru olabilir ki nihat özdemir de yalanlamıyor, futbolcuların soyunma odasına giderken hakemle karşılaşmış diyor yanlız maçı seyrettim hakemlik bir pozisyon olmadı ki, iki takım içinde ciddi bir hata yapılmadı, maçın başında santosun uyduruktan kendini atmasına var ki penaltı diyen taş olur, bir de antep in olmayan bir ofsayt bayrağı kalktı ki o da ciddi bir pozisyon değildi.
enki gerçi sen de copy paste yapmışın ama maçın özetine bakarsan hakemlik bir numara olmadığını anlarsın. hal böyle olunca bana pek mantıklı gelmiyor aziz yıldırımın hakem odası basması. acaba bedava alınan bekir in acısını mı çıkartmaya çalışıyor levent kızıl o da sorgulanmalı.

todor dedi ki...

bu arada bu yazdıklarımdan dolayı aziz yıldırım a bayıldığım zannedilmesin. özellikle antu da, diğer bloglarda da aziz yıldırım devrinin ve mentalitesinin bitmesi gerektiğini savunuyorum, savunuyorum ama bu demek değilki adamı türk futbolunun kirlenmesinden sorumlu kişi ilan edelim, değilki şu an takım kötü gidiyor diye her şeyi ona fatura edelim.
sadece o yapması gereken aşamaya getirdi artık bundan sonra yapabileceği verebileceği daha fazla bir şey olduğuna inanmıyorum, 3 seneyi falan beklemeden her ne olursa olsun sezon sonunda istifa ederek yeni yönetim oluşmasının önünü açmalıdır. önünün açılması gereken aday profilinden kastım tabii ki şadan kalkavan tarzı 20 yıl öncesinin yönetici profili değil mehmet ali aydınlar gibi gerçek anlamda kurumsallaşmayı oturtabilecek insanlardır. o veya o anlayışta bir yönetimin seçilebilmesi için de öncelikle aziz yıldırım gibi kulüp içindeki büyük gücün çekilmesi gerekmektedir.
benim düşüncem böyle.

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Enki arkadaş çok soru sormuş ?
İkili tartışmaya girme niyetinde değilim dese de ikili mücadeleye girmiş bir kere:) Ben de devam edeyim izni olursa…
Bir hukukçu hem de spor hukukçusu olarak bir çok şey söyleyebilirim. İyi bir Fenerbahçe'li olarak son verilen kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Sporda şiddeti “kanun” çıkararak çözebileceğini düşünen bir ülke elbette ki taraftarı serseri veya işsiz güçsüz, ipsiz sapsız kabul eder o yüzden de spor salonlarını, stadyumlarını “kitle psikolojisinden” anlamayan polis marifetiyle kontrol altına almaya çalışır. Spor izlemeye gelenleri potansiyel suçlu olarak görür ve o kişileri daha spor izleyeceği alanlara girerken bile pişman edecek uygulamalarla yıldırmaya çalışır. Stada girerken sözüm ona üstünüz başınız aranır ama görev yapan kişi o kadar yılmıştır ki yalandan bir aramadır. Zaten içeride vardır o içeriye girerken üstünüzde arananlar.
Evet dediğiniz gibi iki taraftar arasında "münferit" bir olay sözkonusu. Ancak daha önceden yaşanan münferit olaylar dolayısıyla verilen bazı yanlış kararlar olduğu da somut ve yadsınamaz bir gerçek. Ve üstelik hepimiz de biliyoruz ki kurullar bazen kurallara göre karar ver(e)miyorlar. Yoksa bugün Diyarbakırspor'a hükmen mağlubiyetten ligden düşürme cezası vermeniz gerekirdi. Ligin son haftasında maçın 80. Dakikasında 1-0 galip olan takım veya kümede kalmayı garantileyen takım bunalmış ve son dakikalarda hadi olayı biraz daha vahim kılalım 1 oyuncusu da kırmızı kart gördüğü için 10 kişi oynayan evsahibi takım taraftarı sahaya girerse aynı kurullar aynı kararı alabilir mi ne dersiniz ? Ben şahsen sanmıyorum…

Kanzook dedi ki...

Sevgili Todor..

Santos'un pozisyonun aynısı geçen hafta Jo da oldu..Profesyonel faul almak aslında bu şekilde oluyor..

Şimdi biri diyebilir ki..E istese giderdi falan..Geçicen onları..Karşı takımın hatasından profesyonel şekilde yararlanacak zekan var hızın var kabiliyetin var..

O dokunmayla 4 dönmez hiçbir futbolcu o kısmına bakarak penaltı değil diyebiliriz..

Jo yu düşüren Koray'dı sanırım..Ben dokundum o da profesyonelce bıraktı dedi..

Aynısı yani..

Sitelerde Emre'nin Tolga'yla tartıştığı hakemin bunu gördüğü kırmızı verecekken Aziz Yıldırım'ın müdahalesi sonucu kartın çıkarılamadığı haberleri geçiyor..

Emre'nin apar topar çıkarılmasına da gönderme yapılmış..

İşte ne diyim sevgili Todor..Aziz Yıldırım, gerginlik, koltuk sallantıda..Onun stresi de var..Yıllardır oluyor zaten..

Aziz Yıldırım'ın hakem odalarına girdiği ilk maç değil ki..

Hayır o değil :) Maçta pozisyon yok yahu :D iki taraf içide..Öyle kısır döngüde Emre'ye verilmeyen kırmızı Santos'a verilmeyen penaltı var ilk yarı..

Ne olmuş da inmiş bu kadar sinir yapmış zaten 1-0 önde kapamışın ilk devreyi..

Beni bugün haklı çıkaracak herşeyi yaptı Aziz Yıldırım sağolsun..

Daha onun transferlerinin hiçbirinde hatası olmadığını savunduğum 9 sayfalık döküman var elimde :)

Savunucağım inşallah kendisini başka bir ortamda..Yiğidi öldürüm hakkını da veririm hiç de gocunmam..

Hayatımın Anlamı dedi ki...

12 yıldır hakemler federasyon değil tek suçlu elbette. Bizler biliyoruz kimlerin ne kadar suçlu ne kadar masum olduğunu ve biz "köle"de değiliz. Biz taraftarız. Müşteri de değiliz.
Taraftar size göre nedir nasıl olunur bilemem? Ama ben ciddi olarak bizim ülkemizde taraftarlığın diğer ülkelerde olduğu gibi çok fazla sosyolojik temele dayanmadığını düşünüyorum. Celtic- Glaskow Rangers fanatizmi mezhep ayrıcalığından kaynaklanır örneğin. Real Madrid Barcelona fanatizmi ise kralın takımı olmakla katalan takımı olmaktan. Liverpool işçi takımıdır örneğin. Ama bizde her mezhepten, her etnik kökenden, her zümreden insan BJK li GS li veya FB li olabilir. Hatta kardeşler bile farklı farklı takımları tutabilir. Bizde taraftarlığın eksik olan yanı taraf olma kültürü ve spora bakış kültürüdür.
Aziz Yıldırım size göre Fenerbahçe'ye kötülük yapıyorsa ve siz Galatasaraylı iseniz bundan üzüleceğinizi düşünmüyorum. Samimiyetinize inanmak isterim ama taraftar olarak bu çok da mantıklı değildir.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıdır. Siz kendi takımınızı SPOR KULÜBÜ olarak görüyor musunuz ve futbol dışında diğer branşlarda başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz bilemem ama bir SPOR Kulübü olan Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın başkan olduğu dönemlerde sadece Futbolda değil Basketbol ve Voleybol vb sporlarda da BAŞARILI olmuştur. Başarının kıstasının ne olduğu da elbet önemlidir. Yerel değil Uluslararası başarı önemlidir diyebilirsiniz. Bu ülke Avrupa’da diğer alanlarda veya ulusal takımlar Avrupa’da ne kadar başarı yaşıyor ise ölçüt de odur.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe spor kulubü başkanı olduğu ilk dönem tam bir çıkmaz haline gelen Tv yayını sorununu çözdüğü için uzlaşmacı ve Anadolu kulübünün haklarını da koruduğu için Anadolu takımları ile Fenerbahçe'nin arasını düzelten başkan olarak tanıtıldı, bunu biliyor musunuz. Dünyada Futbol Federasyonu için kanun çıkaran tek ülkenin Türkiye olduğunu ve Yayın hakları için kanuna bir madde eklenerek yayın sözleşmesinde kulüpler adına Futbol federasyonu yetkilidir dendiğini biliyor musunuz? Dediğiniz gibi artık alınan her puan”para” demek o yüzden de artık ligin son haftaları angarya değil takımlar için.G.Antep’i 3-0 dan 4-3 yendiğimiz maç ile ilgili olarak siz Antep’te ne duydunuz bilmem ama ben Celal Doğan Başkanla görüştüğümde Celal Başkan bana o gün İstanbul’da sadece 100 Gazianteplinin stada gelmesine ne kadar üzüldüğünü ve koskoca kentin şampiyonluğa hiç inanmadığını bu yüzden de yalnız bırakıldığını söyledi. Bir arkadaşın dediği gibi bizim tarihimizde 3-0 dan 4-3 galip geldiğimiz tek maç o maç değil sizi de aynı şekilde 3-0 dan 4-3 veya 2-0 dan 3-2 yenmişliğimiz var o maçlarda da şaibe mi var ?

Hayatımın Anlamı dedi ki...

İstanbulspor kulübüne teşvik yollamışız. O tarihte o kulübün başkanı kim. Adnan Sezgin. Bu kişi Galatasaraylı ve şu an Futbol A.Ş müdürü olduğuna göre bu iddialar doğru ise sorarım size, sizin aleyhinize iş yapan kişiyi nasıl olurda Futboldan sorumlu tek yetkili yaparsınız.İçinize sindirebilir misiniz ?
Emre’nin maçlarda kırmızı kart görmeyi hak edip etmediği sorunuza net olarak yanıt vereyim. Evet. Bazen hak ediyor. Ama onun futbol karakteri hep bu idi. Milli takımda da kulüp takımlarında da… Dün onu korumaya alanlar bugün onu yargılamasın. Ayrıca ona yapılan fauller (en çok faul yapılan oyuncu imiş istatistiklere göre.. Bu da sakın Fenerli medyanın çarpıtması olmasın.) nedeniyle hakemler sizce de fazla toleranslı davranmıyorlar mı?
Futbol karakterimizi sormuşsunuz. Ahmet yanıtlamış. Bence de Fenerbahçe hep göze hoş gelen bireysel yetenekleri çok olan yıldızlar topluluğu olmuştur. Brezilya gibi. Futbol anlayışı kişiye göre değişir. Sizin zevk aldığınız futboldan ben zevk alamayabilirim. Sonuç odaklı futbol oynatabilir bazı teknik direktörler. Daum gibi. Bazıları ise önce oyundan keyif almayı tercih edebilir. Zico gibi. Ama dediğim gibi başarı kıstası çok farklı olabiliyor. Unutmayın ki İkincilik başarısızlıktır bu ülkede.
Aziz Yıldırım. Eğer 12 yıldır her alanda futbolda, basketbolda federasyon başkanlarını bile seçtirebilecek güce sahipse nasıl oluyor da ULUSOY seçilebiliyor. Ve bu kadar büyük bir güce sahip olan kişi gücünü neden takımı için kullanmıyor.
Bir hukukçu olarak yazdığınız bir iki noktaya itiraz şerhi koymak isterim. Bunları yazmaya hakkınız yok.
“Bu ülkede Ali Şen den Aziz Yıldırım dan büyük MAFYA mı var.” Demişsiniz. Bu ülkenin emniyet kuvvetleri adalet teşkilatı bunları bilmiyor olsalar ki onlar için açılmış bir dava yok, en azından benim bildiğim. Bu çok ciddi bir iddia ve iddia eden iddiasını ispatlamadığı zaman “müfteri” duruma düşer.
Cumhuriyetin içinde özgür olduğunuzu sanan köleler gibisiniz Bazıları o kadar bencil ki..Türkiye Cumhuriyeti yerine Fenerbahçe cumhuriyetini düşünüyor.
Bu benzetmenizin ağır kaçtığını, artniyetli olmadığınızı düşünüyorum. Kimseyi köle olarak nitelendirme hakkınız yok.Fenerbahçe Cumhuriyeti konusunda ise Beşiktaşlı Rauf Tamer’in benzetmesini bilmiyorsunuz galiba; Fenerbahçe Cumhuriyet, Galatasaray imparatorluk bize de kala kala Muhtarlık kaldı demiş.
Ve işin ilginci 9 sayfa Aziz yıldırım savunması hazırladım bir sporsever Galatasaray taraftarı olarak..4 5 gün önce..
Aziz Yıldırım’ı neden savunma ihtiyacı duyduğunuz bilmiyorum ama “ Ben başkanızın hayati hatalarının tamamının insani ve medya boyutunda Fenerbahçe ye ve Türk sporuna zarar verdiğini rahatlıkla görüyor ve söylüyorum...İletişim sıfır..Olan iletişim ise vasat bile değil..Ben Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı tüm Türkiyeye Fenerbahçe camiasını kötü gösterdiği için kızarım” dediğiniz birini nasıl savunabiliyorsunuz. Ben mesleğim gereği savunma yaparım. Ama suçlu olanı hiçbir zaman suçsuz göstermeye çalışmadım. Sadece hukuki indirim sebeplerini ve suç işlemeye iten sebepleri ileri sürerek daha az ceza almasını hedefledim.
İzin verirseniz ben de size bir- iki soru da ben sorayım ama lütfen yanıtını samimi olarak verin;
Koskoca bir sezonda en karşıtınızın bile penaltı olduğunu kabul ettiği pozisyonlarda lehinize penaltılar çalınmıyorsa siz ne derdiniz?
Sezonun son maçında ki bu maç şampiyonluk maçınız ve taraftarınıza bilet satılması bile ikametgah şartına bağlanırsa, maç başladığında organize olarak içeri sokulduğu her halinden belli olan konfetilerin sahaya bilinçli olarak atılarak maçın başlanmasın engellendiği, maçın sonlarına doğru karşı takımın ligde kalması garantilendiği Denizli Fenerbahçe maçında uzatma dakikalarında Appiah’ın kafa vuruşu direğe çarpmayıp kale içine girseydi siz bu şampiyonluğu nasıl karşılayacaktınız ve bu maçı satın almakla bizi itham edecek miydiniz?
Daha uzun yazmak mümkün ama şimdilik kaydıyla bu kadar…
Saygıyla…

Chemedya dedi ki...

Sevgili hayatımın anlamı
Teşekkür ederim bu güzel analizleriniz, dilinizin duruluğu ve açıklayıcı yazılarınız için.
Sevgiler.

todor dedi ki...

yani tabi canım bence de alakası yok penaltıyla.
ben samimi söylüyorum görmedim tolga ile emrenin tartışmasını onun için bir yorum yapamıyacam kart konusunda. emrenin çıkarılması bence de mantıklıydı hatta muhtemelen daum takımına güvense emresiz çıkardı çünkü hafta içi ünlü türk düşünürü, her işten anlayan, son mohikan hıncal uluç un veridiği ince ayarla emre kart görebilirdi.
aziz yıldırım ın soyunma odasına inmesi ki sanırım benim gibi bunu tasvip etmeyecek bir dünya fenerbahçeli vardır, hakemle ilgili değil takımın 2.yarıda işi sereceği ile ilgili olabilir. zaten acayip bayık bir ikinci yarıydı, özellikle dünkü kasımpaşa-bjk maçının 2.yarısından sonra acayip baydı, sıkıntıdan burada ağız dalaşına girdim.

@hayatımın anlamı
haklısınız, kurul-karar ilişkisinde standart ve mantık olmadığı zaman sıkıntı çıkıyor. bu her takım için geçerli.

Kanzook dedi ki...

Alamaz sevgili Hayatımınanlamı, Garip oldu bu cümle biraz..:)

Şimdi tıkandığımız noktada hep bunlar zaten..

Bu adam aşağıya atıldı -ki düştü- nerede ceza diyip arkasından 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayı söylediğinde birisi tıkanıyoruz..

Bu her 2 taraf içinde böyle..Yani argümanlar bitmiyor hiç..

Bize bir Margaret lazım sevgili hayatımın anlamı..

Kapatacaksın 5 yıl, kimseyi Avrupa'ya göndermeyeceksin..

Diyeceksin ki kaba tabiriyle hukuğunla seyircinle federasyonunla kulüp yöneticinle medyanla yayıncınla kurallarını yeniden düzenleyerek HİÇKİMSE için taviz vermeyerek TOPLA KENDİNİ..

Hukukun zorlandığı esnetildiği Galatasaray lehine de verilen verilmeyen cezalar da olmuştur geçmişte...

Maçları artık inanın şu şekilde izliyorum..Ulan hakem verme penaltı verme o faulü laf olacak..

Atma kendini Santos alma o penaltıyı..Yarın birgün laf edecekler..

Kırmızı verme karşı takıma hakkımızla yenecek güçteyiz zaten verme sakın..Yani kırmızı kartlık pozisyonlarda bile aklımızdan bunlar geçiyor..

Yahu bu psikolojiyle maç mı seyredilir..? :)

Bu hale getirdiler sağolsunlar el birliğiyle..

Sevgiler..

Chemedya dedi ki...

Bir Margaret lazım sözü işin özü sanırım...
Bir Margaret'te medya için bulursak harika olur...

Hayatımın Anlamı dedi ki...

AliSami Yen stadının yerine Seyrantepe(Aslantepe) Tğrk Telekom Arena stadı yapılmasının yanlışlığını hukukçu olarak açıklamak isterim.
Bu ülkede stadlar Gençlik Spor Genel Müdürlüğünündür ve stadlar kulüplere kiralanır. Ali Sami Yende Galatasaraya kiralanmıştır. Kiracı kiralayan ilişkisi her zaman sona erdirilebilir.
TOKİ ise kanunla görevleri belirlenmiş bir kamu idaresidir. Ve bu idarenin yapabileceği işler arasında "stad " yapımı bulunmamaktadır. Nitekim bu yüzden TOKİ stadı kendisi yapmıyor ihale ile yaptırtıyor.
Bugün Kayseri'de stad Belediye ve Kadir Has'ın yardımı ile yapılırken, Bursa kendi imkanları ile stad yapımına kalkışıyorken(Fenerbahçe'nin stadı kendi imkanları ile yaptığını belirtmek anlamsız ama) Galatasaray'a ayrıcalık yapılmasının Anayasamıza göre herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu düzenleyen EŞİTLİK ilkesine aykırı olduğunu düşünüyorum.
Ali Sami Yen'in bulunduğu bölge şehir merkezinde olduğu için çok değer kazanmış olabilir ama bu rant Galatasaray'a aytrıcalık tanınmasının nedeni olamaz. O zaman Dolmabahçedeki İnönü stadının yeri hiçbir şeyle paha biçilemez. Beşiktaşa da 2 stad 3 spor salonu vb karşılığında İnönü stadını yıkmayı mı önerelim ?
İşin özü olarak sizin önerdiğiniz Margaret çözümüne katılabilirim ama ben İslam ÇUPİ'nin bir sözünü söyleyebilir miyim izninizle ;
Okullarda hala, haftada bir saat sünepeliği içinde devam eden jimnastik dersleri, spor ayakkabılarının piknikte rahatlama aracı olarak ayaklara geçirilmesi,spor eşofmanlarının yatakta pijama işlevi görmesi, Türkiye’de büyük yığınları” sporun içindeki bireyler” olmaktan çıkarıp” seyreden bir kalabalık” konumuna getirdi”
Bir de unutmadan "enki" Fenerbahçe Saraçoğlu stadında arkadaşlarımla maç izlemek istiyorum demişsin.. Bugün artık futbolun geldiği endüstriyel futbolda "kombine" uygulamasını ülkemize ilk getiren Adnan POLAT'tır ve bu yüzden artık %5 lik UEFA kontenjanı uygulanır derbi maçlarda...
Sevgiyle
Av. Murat H. SÖNMEZ

Nihat dedi ki...

bu siteyi ahmet'in diye biliyordum ben. bazıları tutup gelme falan edebiyatı yapıyor. gelip gelmeyeceğime öncelikle kendim karar veririm. daha sonra ahmet gerekirse uyarır. burayı babasının malı zannedenler ancak laf atarak cevap beklerler.

Kanzook dedi ki...

Sevgili Hayatımın Anlamını ben yazarken sizde yazmışsınız..

Elimden geldiğince cevap vereyim..

En sondan başlayalım..Benim Avukatlığım Türk Futbolu üzerine..

Aziz Yıldırım'ın bugüne kadar getirdiği oyuncuların iyi birer oyuncu olduğuna inanan biriyim..Fenerbahçe'yi kendi içinizde eleştirirken yapılan transferlerin kötü olmasını falan öne sürüyor çoğu arkadaşınız..

Benim yazdığım savunma Aziz Yıldırım'ın oyuncu transfer politikasının son derece doğru olması üzerinedir..Yaptığı tesisler ülke vizyonu için değer verdiği amatör branşları, insani ilişkilerinin eksikliğinden dolayı bir kenara atacak değilim..

Bugün 400 milyon dolar eden ligin değerini belirleyen başkan olduğunu da söylerim..Ben birilerini idama götürecek sehpada yargılamıyorum..Dolayısıyla sizin meslek hayatınızdaki avukatlık anlamı buradakiyle bir değil olamazda zaten..

Şimdi gelelim sorduğunuz Galatasaray'ın vakıf yollu vergilerden muaf tutulması olayına.

Tamamiyle yanlıştır..Suç Duyurusunda bulunuldu bununla ilgili sanırım..Hukuk'u tecelli ettirecekler sizlersiniz..

Bize sadece bu konu bu şekildeyse devletten vergi kaçırıyorsa kim olursa olsun yargılanması ceza almasını istediğimizi söylemek düşer..

O vakitten sonrada karşımıza çift sözleşmeler çıkar..Federasyona bildirilen ve gerçekte ödenen paralar olarak..

Şimdi bu ülkede hangi kulüp tarihinde çift sözleşme yapmamıştır deseniz kimse çıkmaz sanırım..Özellikle 4 büyüklerde..Bu vergi olayı sadece sporun değil Türkiye'nin yarası..Buna bu açıdan da bakmamız gerekiyor..

Galatasaray bunu yapmışsa ve hukuğun bir açığından yararlanmışsa ve sonuç Galatasaray lehine çıkarsa bir gün burada Galatasaray'a değil hukuçulara kızmanız gerekir öncelikle..

Benim vergi levhamda keyfime göre vergi verdiğim vereceğim vergiyi benim düzenleyebildğim bir sistemde kaçakların olmaması sizce de olağan değil mi? Bu yapılanın doğru olduğunu söylüyorum anlamına gelmesin..Ancak sadece Galatasaray yapmıyor bunu ülkemizde..İyi muhasebecinin tanımı bellidir bu ülkede..Bu konuya yorumum bu kadardır..

Kanzook dedi ki...

İstanbul'da Bakırköy'deydim radyodan dinliyordum iki maçı da sevili hayatımın anlamı..

Appiah'ın attığı şut gol olsaydı yer yerinden oynardı evet..Zira her 2 maçın aynı anda bitmesi gerekir..

Peki siz bana söyler misiniz? Daha geçen Fenerbahçe maçında maçı tatil etseydim facia olurdu diyen hakemimiz için ne söylersiniz..?

Kurallara göre denizli maçının TATİL edilmesi gerekirdi? O gün Tatil edemeyen dün de TATİL edemiyor hala..Ki bir şampiyonluk maçı da değil..

Bu konuda da sıkıntılıyım..Çıktık tatil edilmesi gerekn bir maçta 4 yedik geldik sustuk oturduk biz..Kötü oynadık çıtımız çıkmadı..

Fenerbahçe o gün ne oynadı..Daum o gün hangi yanlışları yaptı diye de sorun..Zira o maç uzatmalarıda dahil 90 dakika oynandı..

Şimdi benim taraftarlık anlayışımı ve samimiyetime inanmadığınızı da söylemişsiniz.

Hayır cidden samimiyim söylediklerimde..Zira ben 12 yıl önce Fenerbahçe'yi destekliyordum Avrupa'da bugün neden destekleyemiyorum? Neden aman yenilsinler banane diyorum?

Bugün Aziz Yıldırım'a kızarken içinde şöyle diyorum "yahu bir Allah'ın günü çık şu arayı yumuşat Çık bir gün deki "Galatasaray Beşiktaş büyük kulüp güzide kulüplerimiz inşallah taraftarlarımız birbirmize ihtiyacımız olduğunun farkındadır de.. burada da çok güzel misafir edeceğiz de..yalandan da olsa..Adnan Polat sadece bizim değil Fenerbahçe'nin de hakları yeniliyor dediğinde sende bir gün çık be kardeşim de ki Galatasaray'ın haklarını da yiyorlar..Bizler bu kadar para harcıyoruz 2 büyük kulüp de..Bizi de al arkana..Sempati duyalım yahu azıcıkta olsa..Diyelim ki adam haklı yaa..Şuna bak hem onların hem bizim haklarımız yeniyor..Aradan da Beşiktaş çıktı..Aradan Bursa gidiyor..Ne oluyor lan! diyelim kaba tabiriyle..

Kanzook dedi ki...

Siz Adnan Sezgin dersiniz..Ben Emre derim..Sindirme meselesi değil yani..Galatasaray'da liseli lisesiz kavgasının sonucudur teşvik primleri Adnan Sezginler..Seveni de olduğunu sanmıyorum kendisini camiada..Ben dahil..

Benim İstanbulspor derken kastettiğim bu işleri sadece Galatasaray yapıyormuş gibi gösteren arkadaşlara örnekti..

Siz inanıormusunuz samimi olarak TR kulüplerinin hepsini katarak söylüyorum bu işlere karışmadığına..?

Mafya söylemi ağır kaçabilir..Günlük arkadaşlarımla ne konuşuyorsam onun rahatlığıyla yazdığım için hukuk yönünden haklı olabilirsiniz..Ama bunları ilk defa ben söylüyormuşum gibi de gözükmesin zira sokakta konuşulanlar bunlar...

Ali Şen'in skorsky helikopterleri vardı devlete sattığı..Çok şey var aslında da rüşvetin belgesini nasıl ispatlayamıyorsak bunu da ispatlayamayız zaten..

Gelelim Emre'ye zamanında atılmadı şimdi de atılmasın demek..Zamanın da ULUSOY vardı atılmıyordu Galatasaraydı..Şimdi bizim devrimiz ATILMIYOR bormaldir demektir..

Demekki söylediğim noktalara geliyoruz yine..

Bu başkan o kadar güçlü ki..Karamehmet'e 400 milyon dolar ödetmiştir..Siz onun büyüklüğünün farkında değilsiniz sanırım sevgili Hayatımın Anlamı..

ULUSOY'u oradan indirmiştir..Yerine de istediğini getirmiştir..Zamanında Ali Şen'in 1 günde yaptığı gibi..

Bu takıma gücünü neden kullanamıyor işte orası kritik soru..Kendisi Teknik direktör de ondan 12 yıldır..Anelka'lar Appiah'lar Kezman'lar Ortega'lar bunları yönetemedi..

Bugün basketbol koçluğuna soyunsa futboldaki gibi elini eteğini çekse futboldan..Oranın da potansiyelini yok eder..

Tek adamlığın ve yönetmek istemenin sonucudur bunlar..Zico'dan sonra 8 brezilyalısı olan takımdan elini çekip bir BREZİLYALI PORTEKİZLİ teknik adam getirmeyi düşünse ve btün yönetimi ona vermeyi becerebilseydi..Bugün takımınızın top oynamadığını bize futbol izletin önce denen dediğim takımınızın önünde ne hakem ne federasyon kalırdı..

Bir Felipe Scolari gerekliydi kaç yıldır sizin takımınıza..Göremedi..O yüzden gücünü neden futbol takımına kullanmıyor derken..amatör başarılarınızın altında yatan nedenlere bakarsanız anlarsınız..Orada da hakemler var..Orada da yanlış kararlar çıkıyor.Orada da teşvikler onlar bunlar dönüyordur belki..Ama profesyonel yönetimler var başlarında hep..

Sadece iyi oyuncu almak yetmiyor bunu anladığı zaman gücünü takımdan çektiği zaman anlarsınız ne demek istediğimi..

Devre arasında başkan olarak gidip oyuncu değişiklikleri yaparak güçlü olunabileceği savındaysanız..O futbolcularla o teknik direktörün aynı antreman sahası içinde 1 hafta boyunca çalışacağını da unutmamalısınız..

Futbolcu öyle teknik direktöre saygı duyar mı? Başkanı duymuyorken? Bu söyledikerim gücün kötüye kullanılması işte..Her giden Fenerbahçe'linin başkan gelirdi bağırır çağırırdı demesi de bizlere bunu ispatlar nitelikte..

Denizli maçı yorumum köşesinden kıvırmak gibi de algılanmasın..Ama dediğiniz gibi Tatil edilmesi gereken çok maçlar oldu.Ellerle kollarla goller atıldı goller önlendi o dönemler..Birileri onların hesabını sorardı Appiah o golü atsaydı..Sizin bugün sorduğunuz gibi..Yani yok birbirimizden farkımız..


Umarım atladığım kısım kalmamıştır..Kaldıysa da tekrar bakar yanıtlamaya devam ederim elimden geldiğince..

Sevgiler..

todor dedi ki...

konu güzel bir yere kayıyor bölmeyeyim, yazmayayım konu dağılmasın diyorum ama zorla yazdırıyorsun;

@nihat
yani pes senin için "daha da gelmem davosa nihat" dememden buraya gelme dediğim çıkarımını yapıyorsan, cidden şimdiye kadar ne dediysem boşmuş, bundan sonra ak dediğine kara dersem ne olayım....
yoktur senin lafının üzerine bir argümanım. buyur gel sen yaz ben çıkarım ayıp ediyorsun.

Kanzook dedi ki...

Telekom stadıyla ilgili söylediklerinize gelince..

Ben birkaç soru sorayım çekileyim?

Bugün Devlet Kiracısı olduğunu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadını yıkacağını ve size yeni stad tahsis etmeden kira sözleşmenizi tek taraflı fesh ettiğini söylese kim ne diyebilir mi diyor hukuk kuralları?

Peki hukuk kuralları 20 milyon taraftarı olan bir mabed bir cehennemi yıkabilir mi öyle kitapta yazdığı gibi?

Eşitlik ilkesine göre gelişmiş şehirlerimizde 7 tane stad yapacak parayı bu proje sayesinde çıkartacak olan devlete nasıl suç bulabiliriz..

Fenerbahçe'de proje yapsın..Fenerbahçe nin gideceği yörenin ahengini değiştirsin arsasından gelen para 5 stad daha yapsın bu ülkeye..Eşitlikten kastınız Fenerbahçe'ye de yapsın Beşiktaş'a da yapsınla kalmasın ama..

Kazan kazan modeliyle işin içinden çıkmıştır devlet..Çokta fayda sağlamıştır bana göre..

Ayrıca bildiğim kadarıyla Beşiktaş İnönü stadı Tarihi eser kapsamında olduğu için yıkılamaz dolayısıyla devletin oradan elde edeceği bir fayda yoktur..

Karta go go go devam orada..:)

Fenerbahçenin arazisi de ne kadar değerli bir bilgim yok..

Bizim şansımız bulunduğumuz yerin arazisinin değerinin çok yüksek olması projemizin olması..Hukuçuların Ekonomistlerin İstanbul B.Ş.B nin TOKI nin..Yani birçok insanın onayı alınarak..Fenerbahçeli Başbakanın bu kararların altında imzası bulunan bütün insanların sadece Galatasaray'ın iyiliğini düşündüğü için imzaladıklarını düşünmüyorsunuzdur umarım..Bu insanların hepsi devlet adamı..49 yıl boyunca alacakları 600 000 Tl kirayı değil..Bugün alacakları 1 milyar doları düşünmeleri de gayet doğal..

Atıl duran bir yatırımı canlandırmak olarak değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum..

Hayatımın Anlamı dedi ki...

"Şimdi gelelim sorduğunuz Galatasaray'ın vakıf yollu vergilerden muaf tutulması olayına.
Tamamiyle yanlıştır..Suç Duyurusunda bulunuldu bununla ilgili sanırım..Hukuk'u tecelli ettirecekler sizlersiniz.."
Sevgili Enki
Galatasaray hakkında böyle bir iddiada bulunmadım ben.
Bu ülkede bir çok şey yanlış. Kavram kargaşası yaratılması herkesin hoşuna gidiyor ve insanlar aynı olaya masanın oturdukları yerine göre bakmayı "taraf" olmayı seviyorlar. Bizim hırsızımız iyidir anlayışı var herkeste.
Bu ülkede medya başta olmak üzere kimse gerçeği söylemeyi göze alamıyor.
Düşünün ki federasyon yerli oyuncunun yaptığı özel sözleşmeyi tanımıyor ama yabancı oyuncunun özel sözleşmesi nedeniyle CAS 'a gitmesi mümkün oluyor.
Teknik direktör bir sezonda 2 takım çalıştırabiliyor oyuncu 2 kez transfer yapabiliyor ama takımlar her hafta teknik direktör getirebiliyor.
Hakemler dünyanın her yerinde "hata" yapıyor. İşte İrlanda Fransa maçında Dünya kupasına gidecek takım hakem hatası ile belirlenmedi mi ne oldu. Geçn sene Şampiyonlar liginde Chelsea- Barcelona maçında Chelsea hakem kararı ile elenmedi mi Drogba kaç maç ceza aldı hakeme tavrından. Ama ne oldu hakemler düdüklerini mi astılar. Biz de ise hakemler hata yapmıyorlar adeta "KASITLI" olarak "DÜŞMANLIK" yapıyorlar. Unutmayın bu ülkede " DÜELLO" kültürü yoktur bu ülkede "PUSU" kurulur. Taraftarlar da birbirine pusu kuruyor neredeyse...
Bu arada samimiyetinize dair söylemek istediğim yanlış anlaşılmış anladığım kadarıyla. Ahmet Güvener'den ders alan biriyim ve ona ne kadar Galatasaraylı olduğunu sorduğumda " Fenerbahçe Yunan takımı ile oynasa Yunan takımını tutacak kadar" yanıtını almıştım ve tüm dünyada bu derece rakip olan takım taraftarlarının diğerinin başarılı olmasını istemeyeceğinin normal olduğunu düşündüğüm için bizim başarılı olmamızı istemeyebilirsiniz.Bunu samimi olarak söyleyebilirsiniz demek istemiştim.
Aziz Yuldırım'ın transferdeki başarıları ve başarısızlıklarını tarih de yargılıyor taraftar da... Tıpkı kulüp yönetimindeki başarı ve başarısızlığı yargıladığo gibi. Ama bu nesnel değerlendirme kıstası da değişiyor. Bana göre ve size göre farklı kıstas olabilir. Unutmayın ki bir de machyavelist anlayış vardır. Başarı için her yolu yapmayı mübah gören...
Artık futbol sadece futbol değil ve hayat artık eskisi kadar masum da değil... Hepimiz de kirlendik dünya değiştikçe...

SARSLAN dedi ki...

@nihat

Senin yazılarını buradan takip ettiğimden dolayı sana cevap vermeyeceğim. Seni yolda görsem mümkünse yolumu değiştirmeye çalışırım.

@enki

Hala bunca insanın yazdıklarına kulaklarını tıkayıp oğretilmiş cümlelerini sıralayıp duruyorsun. Bu yetmezmis gibi birde bizi itham etmeye devam ediyorsun. Bunu yaparkende cahilliğini (sadece FB hakkında) iyice gün yüzüne çıkartıyorsun. Birkere ANTU Fenerbahçe taraftarının resmi sitesi falan değildir. Fenerlist-ANTU geçmişte çok önemli bir misyonu yerine getirmiş ve miadını doldurmuş bir oluşumdur. Bugün gelinen noktada bırak klübün resmi taraftar sitesi olmasını, bizzat başkana muhalefet olan oluşumların sözcülüğünü yapan ve diğer muhalif grupları da el altından destekleyen bir konumdadır.

Bak sana bir onerim var. Anladığım kadarıyla sen özünde doğruyu arayan ama malum medya tarafından tek taraflı beslenerek yanlış yönlendirilmiş ve gözünü Fenerbahçe nefreti bürümüş birisine benziyorsun. Bak benim sana bir önerim olacak. Seni S.S.S. de oynanan GS ve BJK macları haricindeki herhangi bir maça davet etmek istiyorum. Gel oradaki ortamı kendi gözlerinle tetkik et. Benim tarzımı itici buluyorsan eğer Ahmet ile beraberde seyredebilirsin. Gel gör ki burada kendince doğru (sözde) olduğunu savunduğun bir çok şeyin sana öğretildiğini kendin gör. Bak abartmıyorum benim çok GS li arkadaşım sırf bizim stadı görmek için gelip misafirim olarak bir çok maçımızı bizimle beraber seyrettiler. Allaha şükür hiçbirisinde de en ufak bir tatsız olay yaşamadık.

Şimdi gel gelelim senin 12 yıl önce Fenerbahçeyi destekliyordum söylemine. Bir kere anlaşılan bu 12 yıl ibaresini Aziz Yıldırım'ın başkanlık süresine dayandırarak yazıyorsun. Oysaki Aziz Yıldırım başkanlığının ilk 2 yılında melek gibi adamdı. Ulusoyla bile tabiri yerindeyse neredeyse sevişiyorlardı. Sen o zamanlarda neden desteklemedin ki Fenerbahçeyi? Hiç anlayamadım doğrusu!

Bak bu Avrupa'da destekleme desteklememe konusu da yine sizin camianızın başının altından çıkan bir nefret tohumudur. Öğretilmiş cümlelerini bir kenara bırakıp hatırlamaya çalışırsan "Biz avrupada oynuyoruz sizde annenizin liginde" diye kimin kime sataştığını diğer camiaları aşağılamaya çalıştığını pek iyi hatırlarsın herhalde. O zamana kadar Edirne sonrası herkes için Vatan Millet Sakarya idi. Hoş bana kalırsa futbol denen oyuna bu denli milliyetçi anlamlar yüklemek pekte mantıklı birşey değil ama yurdum insanı böyle düşünüyorsa bize söyleyecek pek bir kelime kalmıyor.

Yine yazmış olduğun bir öğretilmiş cümle olan Avrupada kupa aldım ülkeyi tanıttım devletin bana para vermesi kadar doğal birşey olamaz edebiyatı da minreyi çalan kılıfını hazırlar atasözünü hatırlatıyor. Şimdi biz Rusyayı Ukrayna'yı hiç tanımıyorduk ta Zenit ve Shaktar kupa alınca mı adamları tanıdık. Sen bu sene tatilini onlar kupa aldı diye o ülkelerden birisinde mi yapmayı planlıyorsun? Madem öyle devlet bize de anelka'yı Carlos'u getirdik diye UEFA finali oynattık diye fon aktarsın. Öyle ya netice de ülke tanıtımına katkıda bulunduk. Tüm dünya gazetelerinde boy boy haberlerimiz çıktı!

SARSLAN dedi ki...

Ayrıca bir arkadaşın da belittiği gibi bugünkü taraftar profilinin oluşmasının baş müsebbibi de bugün klübünüzün başkanı sıfatıyla geçinen kişidir. %5 lik kontenjanı o devirde GS seyircisi diğer iki büyük karşısında eziliyor diye gündeme getirip kabu ettiren kişi odur.

Bak yine öğretilmiş bir şekilde hemen mafyalıktan derinlikten dem vurmuşsun. Ayrıca alenen yalan da söylüyorsun. Ulusoyu tahtından spor bakanı bile indiremedi. En sonunda devlet spor yasasını değiştirmek zorunda kaldı. Hem Aziz Yıldırım bu kadar güçlü bir başkan olabilseydi eğer bugüne kadar Selçuk Dereli denen hakeme enaz on defa düdüğünü astırmış olması gerekirdi. Oysaki sizin başkanlarınız sadece bir cümle ile bunu yaptırabiliyor. Ne kadar ilginç değil mi!

Doktor Nazım konusunu Ahmet yine belgeli olarak çok güzel cevaplamış. Buna ek olarak yine aynı Efendi kitabında GS nin Kuruçeşmede ki buz adasını da nasıl hüplettiği çok açık bir şekilde dile getirilmiştir. Bunu da dipnot olarak eklemekte fayda var.

PS: Şu devamlı söyleyip durduğun maç seyretme konusunda ciddiyim. Burada anlattığın gibi bir ortam ile karşılaşmazsan bundan sonra Fenerbahçeli olurmusun ?!

alihoca dedi ki...

Sn Enki;

Ne menem bir iştir ki;
Türkiye’nin tanıtım ve pazarlaması için Galatasaray’a verilen Fak Fuk Fondan verilen paranın küçücük olabileceğini söylerken;

''Marketing ve pazarlama unsurlarını kullandığı için,
Fenerium’u hınca hınç doldurabildiği için '' gibi

Bu camiayı anlamaya(!) davet edebiliyorsunuz.

Suça bak, markettin,pazarlama ve fenerium’u doldurabilecek kitleler yaratmak (olmayan kitleler nasıl yaratılacaksa..) işini bir takım imalarla neredeyse suçlu ilan edebiliyorsunuz.

Bu blogda Size cevap yazma nezaketini gösteren değerli kişinin; tarih, yer, kişi ve olay göstererek ve fotoğraf ve görüntü verebilecek kadar yazdıklarını kanıtlarla desteklerken;

Siz kalkıp tek kelamda Sn Ali ŞEN’i mafya ilan yapıvermeyi ahlak anlayışınıza sığdırabiliyorsunuz.

Ama Galatasaray Kulübünün Avrupa'da oluşan kimi sorunları için yardım ricası kapısına gelenler için yaptıkları ve Galatasaray Kulübü yetkililerince bir defa olsun yalan söylüyor diye tekzip edilmeyenler için;

Sn Ali ŞEN'in suçlu olduğu doğrudur.
...
Ne güzel devletin vergileri ile oluşan hazinesi ve hazine arazilerini aparışınızı ‘Kazan-kazan’ gibi bir anlayışla sunarken,

Hangi mantıkla özel şirketlerin taraftarı olduğu sevgi beslediği kulüpleri için kendi sermayeleri ile kazandıklarını ile Fener Stadının bölümlerini yaptırmalarını; tüyü bitmemişlerin hakkı olanı aparmakla eş tutabilmenin çok çok özel bir yetenek(!) olduğu da malumumuzdur.

Doğru ya, Mecidiyeköydeki arsa;
Merhum Sn Ali Sam Yen’in alın teri ile kazandıklarından veya babasından mirasla alındığı veya örneğin Sizin alın terinizle kazandıklarınızdan yaptırıldığı için milyar dolar değer biçmek pişkinliğini gösterip,

Seyrantepe’de yapılan Stat için lafı neredeyse devletin Sizi dolandırdığı noktasına taşımadığınız için şükretmemiz gerekiyor herhalde…

Bir silah, onu kullanan bir kişinin bulunmadığı bir sıyrık ve yaralanma için emniyet tarafından yapılan bir suç isnat edilmeyen bir olayda;

‘Ben şimdi ayağından yaralanan arkadaşı görmedim..Sıyrığını da görmedim..Ama sıyrık bile olsa silahla ateş açılmışsa.’

Bilmediğiniz görmediğiniz bir olay için ;
‘Sa’ gibi kendi mantığınızın üretebildiği bir varsayıma dayanarak verdiğiniz hükümden başka hiçbir kanıt sunamadan koca bir camiayı suçlu ilan edebilirken;

Ört bas edilemeyip kamera kayıtları ile tespit edilen bir atılma- düşürülme-düşme olayı için

‘Çocuk resmen kendini aşşağıya atıyor..’

Dediğiniz anda herkesin masum oluverişinize RESMEN inanmasını beklemenin de özel yetenek gerektirdiği aşikardır.

Öyle ya söyleyebildiğiz yegane şeyin ‘resmen bir gerçeklik oluşturmaması namümkündür tabii. Yine de Siz söylediğiniz için ayet saymamızı istemediğiniz için şükretmeliyiz belki de…

Ayrıca buyurmuş olduğunuz;
‘Muhalefetin ve vizyonunda nasıl olduğunu Galatasaray'da Peter Kenyon un kim olduğunu araştırırsanız görürsünüz..’
Olayı için,

Fenerbahçe bloglarında Peter Kenyon olayı için araştırma önereceğinize;

Anavatan Partisi gibi Türkiye’yi de batırma becerisini gösterebilmiş Sn Maliye Bakanınız Işın ÇELEBİ’nin Peter Kenyon için söylediklerini önce kendiniz bir araştırma yapmayı deneyin..

Hiç değilse elaleme talkım vermeden kendinize vermeniz gerekenler bir şeyler olduğunu anlayabilirsiniz belki de…


Saygılar

alihoca dedi ki...

Ayrıca;

Fenerbahçe'ye gönül veren Arkadaşlara naçizane bir tavsiye;

Fenerbahçe Camiasının Başkanı Sn Aziz YILDIRIM;

Futbol takımımız ile ilgili olarak aldığı kimi kararlar yanlış sonuçlar üretmiş olabilir. Bu sonuçlar da bizleri üzüyor olabilir. Doğrudur.

Lakin,

Sn Aziz YILDIRIM,

Ödeyemedikleri borçlar nedeniyle bazı güzide kulüplerimizin başkanları gibi;

Televizyonlarda düzenlenen ve tüm Türkiye'den toplanan miktarlara bakıldığında rezalet diyebileceğimiz yardım kampanyalarına muhtaç hale getirmediğini de unutmamak lazım.

Bugün yönettiği makamlarda olanların o muhtaç günlerinde kulüplerine verebildikleri ortadadır.

O günlerin çok öncesinde Sn Aziz YILDIRIM'ın sadece başkan olduğu yıl cebinden çıkan milyon dolarları(ve o yıllardaki yıllık faiz oranlarını) ve örneğimizdeki milyon taraftarı olduğu ileri sürülen kulüplerin anılan yardım kampanyalarda kaç dolar toplayabildiklerini karşılaştırmalarını özellikle rica ediyorum.

Ayrıca yine bazı güzide kulüplerimizin başkanlarının kendi ifadeleri ile;

Okudukları lisenin ve başkanı oldukları kulübün sayesinde;

Bulundukları sosyal statüye ve servete sahip olduklarını bizzat itiraf edişleri yanında;

Tüm eksik ve kusurlarına karşın karşımızda;

Başkanı olduğu Kulüp için gece gündüz demeyip tüm mesaisini verebilen, bu uğurda sağlığını tehlikeye atmaktan çekinmeyerek ölümü göze alabilen, her dakika anasına sövülmeyi göze alan,

Kulübün sayesinde kazandıklarını değil, kendi alın teri ile kazanıklarını;

Kulübüne verebilen ve kulübünü milyon dolarlık faizlerden kurtaran bir başkan olduğunu da lütfen hatırlayalım.

Eleştirmeyelim demiyorum ama kurulduğu günden bugüne ''Bizans'' olmayı beceremeyen bir kulübün yüzyıllık uyanışı gerçekleştirerek ''Bizans Hileleri'' ile micadeleyi öğrenmesi hiç de kolay bir süreç değildir.

Bu uzun erimli ve meşakkatlerle dopdolu bir mücadeledir.

Ama örneğin bu blogda Sn Abdullah ERCANLAR ve Sn Ebru KÖKSALDI gibi mektepli diyebileceğimiz Dostların sayesinde;

Alaylı diyebileceğimiz kimi dostların şimdiye değin düştükleri hileli oyunlara en azından gelecekte daha az düşebileceğimizi görmek bile;

Gelecek hakkında iyimser olmamıza işaret ediyor diyebilirim.

Burada bizlere düşen doğru kişileri tespit etmek ve camimızda öne çıkmaları için sahip çıkmak ve destek vermektir.


Haddimi aşıp sürç-ü lisan etmişsem affola..

alihoca dedi ki...

Ve bu tartışmada içi boş imalara gerekli cevapları veren değerli tüm arkadaşlar yanında;

'Hayatımın Anlamı' nicki ile yazan,

Sn Av. Murat H. SÖNMEZ'E

Bu tartışmaya getirdiği değerli katkı ve destekler için teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla

Kanzook dedi ki...

Sevgili Ali Hoca,

Saygıda kusur etmeyeceğim..Zira her cümlenizin başında kimliği ispatları falan olan insanlar diyorsunuz..

Buraya gelip ENKI nickiyle yazmakta suç oldu..

Polis kayıtlarına bakın derken bile ezbere konuşuyorsunuz kusura bakmayın..

Sizin bu kibar sandığınız uslubunuzla bir yerlere varmamız imkansız..

Spor Hukuçusu beyefendinin yazdıklarına teşekkür ederken, o adamın trbünden ATILMASI diyebiliyorsunuz,

Fenerium'ları doldurmak için bir çok pazarlama unsuru vardır ve Aziz Yıldırı içinde nefret olanı seçmiştir dedim..Onu da yanlış anlamışsınız..

KKTC nin de Galatasaray'a bedava arsa vermesinin ANA NEDENİ Ülkemizi dünyada en iyi tanıtan Spor kulübü olmasıdır..Verenler bunu açıkladılar gazetelerde..

Olimpiyat stadında yaşanan silahla yaralanma olayında, kurşunu yiyen arkadaşın bacağındadır hala o kurşun..Konuya hakim değildim olabilir SA SE demiştim dün..Dediğim gibi de olmuş..Bilirkişi raporları Olimpiyat Stadında Fenerbahçe'nin iddaa ettiği KURŞUN DIŞARDAN geldi iddasını da çürütmüştür..Ve içeride 1 tane sıyrık açan kurşun değil 6 adet KOVAN bulunmuştur..

Dediğim gibi olmuş yani siz tasalanmayın..Bu ülkede SİLAHLI YARALAMAYA ..Bizim TAKIMA DURDUK YERE CEZA VERİLDİ diyenler mutlaka o adamı da DÜŞTÜ olarak değil ATILDI olarak göreceklerdir..

Avukat bey..Telekom Stadının Hukuki boyutunda yanlışlığından bahsederken..Ben toplumsal yararını söyledim..İtirazınız başka anti teziniz olmadan kibar söylemle ŞERREFSİZ GALATASARAY takımına getirmişsiniz..

Köle olmayı herkes ZENCİ psikolojisiyle okuyor sanırım..Ben her anlamda her şeye körü körüne EVET BAŞKAN HAKLIDIR diyen arkadaşlara söyledim bunu..Ve bu çoktur etrafınızda..

Yıllardır başkanınıza yapabildiğiniz en büyük eleştiri cümlesi ise son yazdığınızın ötesine hiç gitmemiştir..

"Arkadaşlar Başkanın hataları olabilir sportif anlamda ama İnşaatta çok ilerdik"

Sizin kulübünüzün TSL deki başarısı beni ilgilendiriyor yazdım mı mesela hiçbiryerde ben..Sizin daha başarılı olmanızı istiyorum da yazmadım..

Sadece Türk Futbolunda nefretten nemalana gerginlikten nemalanan kulübünüzün satış politikasının yanlış olduğuna değindim..

Yani sizin gibi bir büyüğün bunca kinle yazdığınız yazının bunca yıldır sizlerin çocuklarına da bu düşünce yapısıyla geçtiğini düşündükçe hiçbirşey düzelmez diyorum kendi kendime..

Peki sevgili AliHoca..

Hep biz Tam biz haksızız..
Hep siz Tam siz haklısınız
Tam biz birşeyler düzelebilir mi derken HEP sizler bu bakış açısıyla geldiğiniz..

Türk sporu TAM bir aymazlık HEP bir dejenerenin içinde..

Saygılar

Kimlik Bilgilerim
İbrahim Dağaltı
Meslek Dış Ticaret
Bulunduğu yer Tayland

Eğer insanların etiketlerinin her yazınızda yazdığınız üzere, sizin diğer insanlara oluşacak saygınızın derecesini belirleyen bir unsur olarak göresebilseydim, daha önceden yazardım..

Sevgiler.

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Sevgili İbrahim,
(İbrahim dememde sakınca yoktur umarım.)
Sporu kişileri kaynaştıran olduğu kadar ayrıştıran bir olgu olarak kabul ediyorum.
Son yazdığın yorumda bana kızgın olduğunuzu hissettim.
Seyrantepe stadı meselesine "hukuki" açıdan bakıyorum. Hukukta mutlak doğru yoktur. Yorum farkı da buradan çıkar. Eğer sizin tezinizde olduğu gibi TOKİ ASY ile Seyrantepe arasında kar edecek ve elde ettiği bu kar ile çeşitli illerde stadyum yapacak ise bütün sözlerimi bile geri alırım.
Ama Faruk Süren başkanlığı dönemimde sadece stad projesi için 12 milyondolar harcamıştı ve yeni stadı ASY yte yapacaktı. Üstelik de finansını kendi üstlenecek ve yine kiracı olarak kalacaktı. Oysa şimdi devlet eliyle 50.000 kişilik stad yapılıyor. Maliyetini ASY arsasına yapılacak inşaat bedelleri ile karşılanacak diye önemsemiyebilirsiniz. Ama 3 kez ihaleye çıkarıldığında görüldü ki kimse bu ihale şekli ile (yani stadı yap önce sonra diğer yerde yapılacak inşaatta satılacak bedelden yüzde ver gibi)bu işi karlı görmüyor. Yaklaşık 150 milyon doları inşaat için harcayacaksın. Stadı bitirip teslim edeceksin ASY arsasını teslim edeceksin. Sonra orada inşaata başlayacaksın ve satış yapacaksın. Kredi maliyetini düşününce hiç bir özel sektör bu işe girmeyi akılcı bulmadı.
Üstelik bu stad GSGM nin ise stadı GS sadece kiralıyor ise stadın isim hakkını TÜRK TELEKOMA satma hakkı kimin olmalıdır. Bakın bu da hukuki bir sorundur. GSGM isim hakkını versin ve elde ettiği gelirle spor tesisi yapsın daha iyi olmaz mı ?
Ben diyorum ki yok esasında bir farkımız 3 büyük biz farklıyız ve hep haklıyız.
Size basit bir soru. Bu 3 büyüklerin vergi borcu nereden doğar. Bilet satışlarından, futbolcuların vergilerinden.
KDV biletlerde vardır. Ve sizinde bildiğiniz gibi bunu bilet satışında sattığınız kişiden tahsil edersiniz. Ve tahsil ettiğiniz bu KDV yi bir sonraki ayın sonunda devlete ödersiniz. Peki spor kulüpleri bunları ödemezse ne olur. Bunlar hiç zimmetlerine para geçirdiği için yargılanırlar mı ?
Siz ne kadar zengin olursanız takımınız için 60 milyon TL gibi bir parayı takımınıza verirsiniz. Bugün bu ülkede vergi rekortmenleri listesinde 60 milyon TL ödeyen yok ama kulübüne bu paraları veren başkanlar var. Yaptıkları reklam karşılığında parayı veriyorlar sonra kulüp gelirlerine temlik koyup bunları geri alıyorlar. Ama bu taraftar onları öyle bir "başkan" yapıyor ki ilah oluyorlar.
Ben sizi "düşman" görmüyorum ama bir maç için çok rahatlıkla kamplaşabiliyoruz. Bunca yıl kim kimi kaç defa yenmiş isteyen açsın baksın istatistiklere. O maçlar istatistiksel bilgi olarak yer aldı tarihin sayfalarında ha bir de şaka yollu takılmalar için...
paradan 6 sıfırı kaldırdılar ama tarihten silemezler de diyemeyeceksen ne anlamı kalır taraftar olmanın, rakip olabilmenin....
Kendinize iyi bakın.
Sevgiler saygılar.
Umarım herhangi bir şekilde bir saygısızlık yaptığımı düşünmemişsinizdir... Haddini aşan bir ifade dolayısı ile sizi kırmışsam affola...

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Sn alihoca,
'Hayatımın Anlamı' nicki ile yazan,

Sn Av. Murat H. SÖNMEZ'E

Bu tartışmaya getirdiği değerli katkı ve destekler için teşekkürlerimi sunuyorum.

Ben de size katkı ve tartışma seviyeniz için teşekkür ederim.
Aynı zamanda blog sahibi Sn Ahmet ERCANLAR'a da teşekkürler...


Sevgi ve saygıyla...

http://tandemlibero.blogspot.com/

Benim birşeyler yazmaya çalıştığım bir blogdur...

Kanzook dedi ki...

Okuduğunuz kısımlar yalnıca Efendi kitabıyla sınırlı kalmasın..

Google'ın proje yarışması yapıp..Dünyaya etki edecek projeler başlığı altında insanlara 10 milyon dolar para dağıtması demek..Bu işlerin sizin sandığınız gibi SALT ve BASİTçe PEŞKEŞ anlamına gelmediğini de gösterir..bunun örnekleri de çokcadır..

Devlet'in başında kimliğiyle belgeleriyle sebepleriyle ispatları olan insanlara PEŞKEŞ çektiler diyebilirken bir blogun sahibinin gösterdiği belgeleri AYET gibi algılayan bizler değiliz..

Bu devlete Roberto Carlos'u almakla yapılan tanıtımla bütün Avrupanın Dünyanın konuştuğu bugün Tayland'da Çin'de Hırvatistan'da Rusya'da Galatasaray'ın ve Türkiye'nin adının yanyana anılmasına olanak sağlayan tanıtımına da küçümseyerek bakmak kaba tabiriyle iş bilmemezliktir..

Devlet bugün ATIL duran yatırımlarını değerlendirip para kazandığında BRAVOOO diye şakşakçılık yapanlar..Yarın aynısı kendisine yarar sağlamadığı için DEVLETE peşkeş çektiler diyebilir..

Ben demiyorum kimseyi de itham etmiyorum..O benim dediklerim kendilerini bilirler..

Birilerinin başkanını İYİ başkan diye tanıtmak diğer başkanları kötüleyerek onlar gibi ŞEREFSİZ olamadı bizimkisi bizimkisi bir tane çok çalışır diyerek olmamalı..

Bu da toplumumuzun yarasıdır haliyle..

Şimdi gel gelelim bu habire söylediğiniz belgelere..Neymiş efendim bu belgeler..Ahmet Ercanlar koysun bakalım belgesini bimemkim şirketyinin sahibi yazılı bir metin versin altına da atsın imzasını görelim kimden ne teşviki almış..

Neyin belgesinden bahsediyosunuz? Benim sözlerimin AYET olmadığını biliyorum yalnız sizde başkalarının sizin faydanıza dokunan sözlerinizi AYET kabul etmeyin..

Bunları bugünün şartlarında ispatlama durumumuz yok..

Kanzook dedi ki...

Maçı izliyordum devam edeyim..

Sevgili Hayatımın Anlamı,

Onu yazarken sabahın bir vakti olmuştu buralarda cevapsız bırakarakta gitmek istemedim..

Benim aklım bilet satışlarında vakıfa bağış adı altında gösterilen meblağlardı..Zira onun da suç teşkil ediyor olması lazım..

Ali hocamında belirttiği üzere benim burada peygamberlik rolü oynayıp her dediğim doğrudur RESMEN kabul edilmelidir gibi bir amacım yok..

Ülkemizin gerçeği olarak diyorum ki ALİ HOCA'ya gitseler deseler ki- Kendi alın terinle yapmadağın kendi paranı koymadan devletin arazisi üzerine devletin malı olan stadın şeklini değiştirdikten sonra hatta bu değişiklik çevre planlamasına göre YASAK olmasına rağmen bunu yaptıktan sonra..Devlet gelse deseki Sevgili ALİ HOCA biz fayda zarar toplumsal etkisini düşünmeden sadece HUKUK kuralları ve bu arazinin ARTIK DEVLETİN İHTİYAÇ duyduğu bir arazi olduğunu uygun gördük..Dolayısıyla size yeni STADda tahsis etmeden 1 hafta içerisinde stadınızı yıkacağız..Başınızın çaresine artık Feneriumlardan elde ettiğiniz gelirle bakarsınız..Canınızı sıkmayın dese..VE bunların tamamını da hiçbirşey gözetmeden SALT HUKUK KURALLARI ve SÖZLEŞMELER nezdinde yapacağını söylese bu devlet..

Demekki Ali Hocam ve onun gibi düşünenler DEVLET HAKLIDIR ne yapsa yeridir diyebilecekler..

Ben devlet arazisini, oradan YILLIK elde ettiği gelirin miktarını ve bu projenin faydalarını anlattım..

Bugün devlet AB fonları falan HIBE verir toplumsal DEĞER YARATAN projelere..Yani karşılık beklemez..

Fenerbahçe'nin toplumsal değer yaratan bir projesi varsa bunu devlete sunar bunu AB ye de sunar..Bu haklarımız mevcuttur..

Ve devlet böyle projelerde projenin yaratacağı etkiye göre HIBEler yaparlar arsa hibe eder kirasını öder eğitim desteği verir yerii gelir inşaatını da yapar..

Kanzook dedi ki...

Siz burada her ortamda Galatasaray'ın peşkeştepesini anlatırken..Fenerbahçe'nin Villa'larını da konuşun..Menejerlere göz göre göre ödenen 2 gün önce 1 milyon eden topçunun Figer'in kulubüne 1 gün sonra satılıp 4 milyon eurolara Fenerbahçe'ye satılışını da konuşun..

Bu Fıger denen arkadaş kulübün kapısından girebiliyor mu hala? Girdiklerinde kimin kankasıydı ayıptır söylemesi bunu da bir aydınlatın bakalım neler çıkar..

Ali Hocam yazdılarımın içi boş olduğunu ima etmiş..Kibar hakaretler ahlak seviyemizi yükseltmez edebiyatımızı yükseltir sadece..

Kelimeler bu dünyadaki en güçlü şeylerdir..Madde dir kelime bilimsel anlamda..Katıdır..Bir kaşar peynir katılığındadır..Su gibi değildir yani..

5 kiloluk kovaya su koyarsanız 5 kiloluk alır..5 kilo peynir kalıbı alacak kovaya 30 kiloluk peynir kalıbını sığdırmaya çalışırsanız..O kova bu sığdırmaya çalıştığın peynir değil der..

Yani tey tey tey biz bunların gençliğini de biliriz savları 30 yıl önceydi..Söylediklerimize saygı duyulması veya birinin söylediklerinin içi dolu boş olmasının sebepleri o etiketler değildir..

Bir çobanın bugün e eşittir m c kare formulünü hiçbirşey bilmeden bulması da onu Einstein'dan değersiz yapmaz..

Bakış açılarınızı, fikirlerin doğru olup olamayacağına kanaat getirerek yaklaşın lütfen..Nasıl dolduracaktı yahu Fenerium'u hahah diyerek değil..Bir çok örneği var bunun..

Söylediğim Aziz Yıldırım portesini G.Antep maçı ve devre arasında yaptıklarıyle fotoğrafını çekti demiştim..

Görebilene de demiştim..

Göremiyorsanız ben ve içinizde bu söylediklerimi gören Fenerbahçe'liler retinanız olur ancak..Gerisine nöronlarınız karar verir..

Sevgiler..

Kanzook dedi ki...

Her cümleniz ULUSOY..4 şampiyonluğunuzda imzası var kendisinin..Nasıl bir ULUSOYMUŞ hayret..

Çok var cevap verilecek husus..Ama önce kendimize dürüst olmamız gerekiyor..Yoksa ben anlatırım sabahlara kadar..

Bir başkanın çok ÇALIŞMASI bir artı unsur olarak gösteriliyor tembellerle dolu ülkemizde..

Japonya'da çok çalışmak diye bir kavram yok mesela..Orada bizim BU japonlar çok .çalışıyor dediğimiz şeye ÇALIŞMAK diyorlar..

O koltukların prestijlerini hakedecek kadar çalışmasalar sorun olur..Normal olanı yapıyorlar..

Ali Hocam çıkıp bunca içi "tey tey sen kendi ahlağına bak kurban olsunlar bizim başkana" deyip bir sürü karşı takım başkanlarının lavere dalavarelerini söylerken kendince..Nihat Özdemir'in hangi davada yargılandığını biliyor mu acaba?

Fenerbahçe'yi sattı dediğiniz Tahir Kıran'ın söylediklerinin bir ihtimal de olsa gerçek olabileeğine inanıyor mu kendisi..

Saadettin Saran'ın projeleriyle gelirken önünün nasıl kesildiğini HUKUK anlamında da HAKLI çıktığını biliyorlar mı? Bu ülkenin en sevilen en tarafsız anchorman lerinden olan Uğur Dündar neden artık yönetimde yoklar haberleri var mı?

Fenerbahçe 1907'de kuruldu sevgili Fenerbahçe'liler..Ali Koç'un dan Mehmet Ali Aydınlar'ına kadar bir çok değerli ve bu işleri hakkıyla ÇOK ÇALIŞARAK yapacak profesyoneller var..

Ali Koç'un G.Antep maçından sonra yaptığı kibar açıklamayı ne ara kimden gördük yönetiminizde? Mahmut Uslu Bey'den mi gördük Nihat Bey'den mi? Gerçekleri az buçuk objektif konuşan bir sürü yöneticiniz de dışarıdan Fenerbahçe'ye zarar gelmesin diye konuşmuyorlar..

Şimdi bugün hani pir-u pak olan hiiç gerginlikten medet ummayan başkanınız gitse bugün sustulmuş kalemler konuşmaya başlar..O zaman o başınızı kumlardan çıkarırsınız.

alihoca dedi ki...

Sn Enki;

Açık kimliğinizi böylesi son mesajınızda değil ilk mesajınızda yazacaksınız ki;

Sadece ve sadece ‘skorski helikopter ihalesi’ dediğiniz anda ‘mafya’ gibi yargısız bir hükmü nasıl verebildiğiniz; gerek Tayland’da bir Fenerbahçeli, gerekse burada Türk Adaletinin yakanıza yapışabileceğinizi bilebilmenin medeni cesaretini gösterip, her an birilerinin mahkemeye davet edebileceğini de bilerek yazıp, yaşayabileceksiniz.

Bunu Sizden istirham edenlere de sitem değil, kırmızı mumla davet edilmediğiniz bir yerde insanlara suç isnat etmenin bedeli olarak; Sizin sonradan sunduğunuz bir lütuf değil bir ‘görev’ olduğu için de saygı duyacaksınız.

‘Fenerium'ları doldurmak için birçok pazarlama unsuru vardır ve Aziz Yıldırım içinde nefret olanı seçmiştir dedim’
Mutlaka öyledir.
Hatta Siz söylediğiniz anda da öyle oluvermiştir bile.

‘Aziz YILDIRIM içinde nefret olanı seçerek, feneriumları doldurabilmek’ gibi bir cümlenin anlamını(!) anlayabilmenin;
Size has bir üstün yetenek olduğunu, daha önceden neden dikkat çekerek belirtmiş olduğumu da en azından okuyanlar anlamıştır umarım.

‘Yani sizin gibi bir büyüğün bunca kinle yazdığınız yazının….’
İşte yargısız kişisel bir hüküm daha!...
Bu tartışmada nefret gibi bu kelimeleri kimin daha çok kullanıp nefret ve kin dolu ithamları kimin dile getirdiğini süren bu tartışmayı baştan sona okuyanlar mutlaka takdir edecektir merak buyurmayın lütfen.

Diğer taraftan böylesi bir tartışmada Sn Av. Murat H. SÖNMEZ gibi bir değerli şahsiyeti tanımış olmanın bile kendi adıma bir kazanç olduğunu belirtmem gerek.


Saygılarımla

Kanzook dedi ki...

Sevgili Murat ağabey,

Benim anlatmaya çabaladığımı anladığınızı umuyorum.Yani ben taraftarım ama yanlışın tarafında olmam olamam..

Ya bakın bu 6-0 lardan daha büyük sorunumuz..:) Tabi ki söyleyeceksiniz..Siz 6-0 diyeceksiniz biz 5-1 diyeceğiz..Bunlar sporun güzel tarafları..Hatta bunlardan satış politikası geliştirip t-shirtler satmakta olağan..

Hani ben virgül nokta çok kullanmadan yazıyorum ama içimde birileri kaka derken öbür tarafı beyaz göstermiyorum.

Toplumu bu kadar durduk yere geren olayları, bu ikililiği, bir gün olsun çıkıpta bizleri sakinleştirecek, birbirimize daha ılımlı olumlu bakacak açıklamalar yapmak, yerine TESADÜF dersek başkalarının başarılarına..Sonra kendi takımınızın oyuncusu bile Galatasaray demeyecek o takım diyecek kadar seviyeyi düşürürsek birileri de bunları çıkar söyler bir gün..

Emre gitmiş oynamış futbolunu derdi hala Galatasaray'a gol atıcakmışta gerçek Fenerbahçeli olacakmış..Onun poposuna çarpıp giren golde oldu o gerçek Fenerbahçeli böyle milleti geren açıklamalara gerek var mı? Ne tesadüfki hemen maçtan 2 hafta önce..

Ana mantıkta biliyor gelecek küfür yiyecek taşkınlık çıksın v.s v.s..İspat edemem..Ama bunu hissetmeyecek kadar kör değilim..


Bir gün tebrik mesajı göndermediğin resmi sitenden, çok kurumsal olarak 2 fotoğrafı yapıştırıp HALA hakem üzerinden edebiyat yapıyorsun..Hala geriyorsun..

Ya Eskişehir maçında atılan elle goller..Allahınızı severseniz siz kendi içinizde cevaplayın..Fenere atılsaydı ne olurdu bu ülkede..

Maçı kazanmışsın hala resmi siteye yazı asıyorsun..Ben kızınca bunları söyleyince de içi boş oluyor söylediklerim ne yazık ki..

Murat Abi bu ülkede yok birbirimizden farkımız ancak Cumhuriyet söylemiyle Türk Futboluna bir pazarlama anlayışıyla ve kötü yönetimiyle ihanet edilmiştir..

Öbürü de çıkıyor bunu söyleyeceğine anlatacağına bizim nefret politikamız yok yanlış yapıyorlar diyeceğine Galatasaray Türkiye'dir diyor.. Malatya ne peki? Ankaragücü ne ? Beşiktaş ne ?

12 yıldır baktılar bu safsata bu gerginlik bitmeyecek kibardan kendinizi ötelediniz biz de birleştirici role soyunuyoruz pazarlama politikası buda..

Ya bunları söyleyince benim taraftarlığımda zerre oynama olmuyor ki Murat abi.

Neyse yaa..Çok dertliyim..:D Canınızı sıktıysam kusura bakmayın..Size kızgınlığım olmaz kesinlikle..Ben bir yanlış söz söylemişsem siz kusura bakmayın..

Sevgiler.

alihoca dedi ki...

Ve
Bu tartışmada olayın öznesi;

Sizin suçladığınız Sn Aziz YILDIRIM, Hınca hınç dolu Feneriumlar(!), nasıl yapılabildiği Sizden başka birinin anlayamadığı; hınç ile yapılan 'marketing(!)' faaliyetleri ve Avukat arkadaşımızın hukuksal anlamda açıklamaları ile Galatasaray Kulübü'nün inşa ettiği stat ve Sizin getirdiğiniz diğer suçlama ve hükümlerinizdir.

Yani

Verip verecekleriniz örnekleri yaşamında üç bin kitabından başka bir mülkü olmayan 'alihoca' üzerinden yaparak da yeni yeni anlamlar icat etmeye kalkmayın.

lütfen.

Kanzook dedi ki...

Bir hayat kadınına hayat kadını demekte suçtur yasalarımıza göre..Kaba tabiriyle kimseye bunları da söyleyemezsiniz..

Tayland'dan atmıyorum bunları kafamdan..Biri mafya dediğinde öbürü LOBİCİ maçı 2 trilyona satın aldı diyen insandan da belge istediniz mi objektif bakış açınızla..

Ben sizi tanıdığıma hiç memnun olmadım..Hala mafyalardasınız..

Gidin herhangi bir köşe yazarına anlatsınlar size off-record..

MHP'nin önemine mi değineyim burada yoksa Rusların iyi iş adamı olduklarına mı..

Başka ülkede mi yaşıyorsunuz..Arkadaşımla ne konuşuyorsam o şekilde yazdım dedim..Burayı da samimi bularak yazdıklarıma devam ediyorum..
Özrümü de diledim hatalı olduğumu da söyledim..

Bir taktınız bana peygamberliğime etiketime..Bana ne sizden..Burası interne söylersiniz isterseniz başbakan olup Alihoca nickiyle yazın..Bana ne..Fikriniz önemlidir..Ona karşı gelirim..

Sıkıştığınız yerde MAFYA didin demek yerine 7 kişinin yaralanmasına ceza vermeyen PFDK suçludur deyin de biz de sizin objektifliğinizi anlayalım..


E tamam haklısınız..Ali Hocamın her dediği kanun benimkiler boş..Ey okuyan ahali duyduk duymadıkta demeyin..

Alla alla Alaattin Çakıcıya mafya babası desek ispatla diyeceksiniz..Benim devletim 30 yıl uğraşmış ispatlamak için..Ben neyi nasıl ispatlayayım..

Adnan Polat'ın Bizans olduğunu söylemekle birine Mafya demek arasında da hiçbir fark yok sevgili Alihocam..O bizans oyunlarını belge göstererek kimler karışmış onları da söylerek nasıl yapıldığını da hangi yolların izledndiğini de bir zahmet buyurur söylersiniz herhalde değil mi ?

Sevgiler..

bilginiz olsun..

Chemedya dedi ki...

2 trilyon şike verildi demedim. 2 trilyon teşvik gönderildi dedim. Mahkemede şahitlik yapacaklara belge getir diyorlar mı? Ben şahit olduğum bir olay için size nasıl belge getirebilirim?

Kanzook dedi ki...

Sevgili Ahmet,

Bu parayı alan ve veren o mahkemede olacak mı?

Parayı elden veren arkadaş kendisinin Bodrum'da bir otelde o gece tatil yaptığını belgesiyle ispat ederse ve bu suçlamayı kabul etmezse..

Senin duyduğun hatta parayı alan arkadaşın bana elden para verdi demesinin hükmü kalmaz..

Bu hukuk..Tabiki şahitler önemlidir de..Aynı gün bodrumda bir otelde kaldığını ispatlayabilecek yeteneğe sahip bir adam için hukuk belgeye bakar sanırım..

Senin şahitliğin paranın alınma anına değil..Duydukların üzerine..Parayı aldım diyen kişi çıksın versin mahkemeye bakalım..O zaman anlaşılır belge mi önemli şahısların duyduklarımı..

basit bir örnekti sadece..Peygamber değilim..Böyle olursa diyorum..

Sevgiler..

alihoca dedi ki...

Söz konusu ''Bizans'' benim icat ettiğim bir ifade ya da suçlama değildir.

Bizans ve Bizans Hileleri üstüne bilinecek bir şey varsa; bu tanımlamayı yapan Değerli Başkanınıza bu soruyu yönetmelisiniz sanırım.

''Ben sizi tanıdığıma hiç memnun olmadım..''

Memnuniyet, sevgi,nefret kelimeleri birer kişisel duygu ifadeleri olarak özellikle farklı-karşı fikirlerde olanlar için çok da bi anlam ve önem arz etmez.

Farklı ve karşıt fikirlerin ifadelerinde aslolan 'saygı' olduğu için;

Şahsıma olan memnuniyetsizliğinizde bana düşen bu hissiyatınıza saygı duymaktır.

Saygılarımla

Kanzook dedi ki...

Valla öyle bir ifade etmişsinizki sevgili AliHocam burayı okuyanlar MAFYA kelimesini benim icat ettiğimi düşünebilirler..

Ateistler kuran eleştirisi yaparken genelde cımbız yöntemini kullanıp aralardan çıkardıkları ayetlerle dinin anlattıklarını manüpile ederler..Genele anlatılana bakmazlar..Büyük resmi görmek istemezler..

Herneyse fikirlerinizden dolayı sizle tanıştığıma memnun olmadım demiştim..

O yazının altına da sevgiler..bilginiz olsun..yazmıştım..


Sevgiler..
bilginiz olsun..

Kanzook dedi ki...

Sevgili Murat Abi,

Senin yazında bahsettiğin Türk Telekom'un devletin yaptığı stada sponsor olması hukuğa aykırı demişsin..

Telsim tribünü, Mıgros tribinü adı altında pazarlanan develtin stadında bunlar nasıl oluyor..

Siz parça parça satmışsınız, Biz sponsorluğu tek firmaya satmışız..


Ben hukuki açıdan bir yanlışlık göremedim..

Faruk Süren döneminde yeterli para kaynağı bulunamadığı için yapılamadı..Ondan sonraki kriz sürecini de hepimiz yaşadık..SMS le yardım toplandı falan..

Şimdi mesela bugün devlete gitseniz desenizki elinizdeki projeyle biz Ali Sami Yen'i yıkıp yerine yeni stad yapacağız..Devlet bu projeninde hukuka şehir planlamasına v.s bir sürü etkene bakarak tamam yap diyebilir..

Mecidiyeköy arsası hala 1 milyar dolar değerinde arazi olarakta kalmaya devam eder..Kimse de ey galatasaray kendini hazırla 49 yıl sonra sözleşmen bittiğinde ya da bugün canım istedi diye o stadı yıkamaz..

Şimdi proje proje diyorum ya..Galatasaray bu olanağı görmüştür projesini devlete sunmuştur devlet herşeyiyle bu projenin olabilitesini düşünmüş ve olurunu vermiştir..

Şimdi özel şirketlerin bu kriz ortamında yapamayacağını EREN TALU ispatladı ki bize zaten bu işi yapacak firma MECİDİYEKÖY arsasın sahibi de olamayacaktı..

Özel şirketler kar amacı güderler haliyle stad yapılacak öbür taraf yıkılacak derken çevresine yapacağınız oteller villalar v.s karlı bir yatırım gibi gözükmemiş olabilir..

Ama devlet baktı ki özel sermayenin o günkü şartlara göre gücü yetmiyor kendisi devraldı..

Şimdi özel sermaye bir taraftan stadın inşaatına devam ederken..Diğer taraftan devlet metro hattı da döşüyordu seyrantepe taraflarına..Yollar yapılıyordu..

Yani devlet oradan sosyal bir kar amacı güderek bunu yapıyordu zaten..Hani daha TOKI devreye girmemişken yapılanlardan bunu görebiliyoruz..

Devletin her dağın başında otel yapanın önüne otoyol çekme gibi bir lüksü var mı? Metro çeker mi? Ya da plaza yaptınız uğraşır mı sizin için METRO hattı çekmeye..

Tabiki uğraşmayacaktır..E baktı ki özel sektör beceremiyor..Biraz da mecbur kalarak belki EREN TALU yu projede zorlayarak bir şekilde oradan elde edilecek KAR kısmının kendilerine kalmasını istemiş olabilirler..

Şimdi hiçbirimiz başbakanla konuşmadık..Ben mecidiyeköy arazisi satışında gelecek parayla 7 stad daha yapabilirler derken bunu düşünebilirken..Koca koca adamlarda 2016 nın 1 milyar dolarını nasıl çıkartırımın hesabını benden önce yapmışlardır eminim..

Öyle veya böyle atıl duran bir arsa 800 milyon dolar gibi bir rakam elde ettirmiştir devlete..Sadece akılcı bir proje sayesinde elde edilmiştir o gelir..

Ve benim bilmediğim sayamadığım bir çok daha faydası artısı eminim ki vardır..Gidip bunları sorup konuşmadı ki hiçbir gazetecimiz..

Gidip sormadılar bu projenin devlete ne faydası var diye?

Peşkeş deyip geçtiler..

Kanzook dedi ki...

Yani konuşmuyoruz birbirimizle, sormuyoruz..Fikirlere değer vermiyoruz...

Kişilerdeyiz pozisyonlardayız hala..Ahmet Ercanlar'a eleştirimin de ana mantalitesi buydu..

Emre'ye atılacak bakın görün diye bir başlık açmak bu işin son paranoya noktası..

Ona kızdım geldim 3 gündür size bunları düşündürenlerin suçudur diyorum..

Ahmet Ercanlar iyi niyetiyle geçmişte yaşadıklarıyla böyle bir başlık açıyor ya..Onun sebebi hatalı bir hakem kararından sonra çıkıp Fenerin hakkı yendi diyemeyen çok efendi Özhan Canaydın'dır..Lehine hataların olduğu ve kazandığı maçtan sonra bugün karşı takımın hakkı yendi diyemeyen Aziz Yıldırım'ın dır..

Yani Ahmet'e Alihoca'ya Sarslan'ın Diyarbakır örneğine Todor'un benim kişiliğime gaza gelipte kızmalarına , bende kızıyorum..

Ama biliyorum Murat ağabey yarın sizle oturup bir masada keyifli bir muhabbet yapabilirim..Ali hocam'la bir kitabın özetini doyasıya konuşarak dinleyerek paylaşırım..

Ahmet'le konuşurken yarın birgün "hadi oradan kör müsün o pozisyonda birşey yok" derim arkasından peyniri uzat rakıyı ben doldurum derim, Todor'a çok konuşma ne ısmarlayayım derim, Sarslan'la bu ülkeyi bölmek isteyenlerle neler yapılmalı konusunda mutlaka bir paydam vardır sabahlara kadar vatan millet sakarya muhabbeti de yaparım,

Ve buradaki insanların birer birey olarak bunları benimle yahut bir başkasıyla yapabileceğini de bilirim..

Güzel bir söz vardır sanırım İrlanda atasözü " Hiçkimse yabancı değildir, daha tanışmadığımız arkadaşlarımızdır" diye..

Galatasaray,Fenerbahçe, Beşiktaş, nefret kültürü derken, kızdığım belki de bu anlayışın, nefret kültürünün baştacı edilmesi üzerine..Onu yapan herkimse de bugün bana sende PKK lıların sevdiği takımın mensubusun imasını yaptıran kişidir o..O imayı yapanın özünde iyi niyetli olduğunu bilirim..

Kanzook dedi ki...

Hergün herhangi biryerde yaşıyoruz ötekileştirmeyi..Bırakın bu Cumhuriyet safsatasının içinde hep bu duygular vardır..

Gördüklerimizi söylemekten imtina edersek ya da sadece kendi doğrularımızı görürsek bir yere gelemeyeceğimizin örneklerini vermeye çabaladım..

Burada sözümü şöyle bitireyim..İkili tartışmalara girmek istemedim..Murat Abi nin dediği gibi İkili mücadeleye mecbur girdik..:)

Kırdıklarım varsa lütfen bilsinler, ne kadar kırılmışsam o kadar kırmışımdır..

Saygı hiç sevmediğim bir kavram oldu hep..Sanki sevgi onu terkedince ortaya çıkan bir kavram gibi..

O yüzden bugüne kadar nerede ne yazmışsam, hep "sevgiler" yazdım yazılarımın sonlarına..

biraz daha yazarsam amma romantikmişsin diye cevaplar da gelebilir :) Umarım ifade edebilmişimdir kendimi..

Sevgiler..

Chemedya dedi ki...

Aksine renk kattın Enki. Gelip burada fikir savundun. Fikirleri savunurken bunu sinirlenmeden yapabilmek erdemdir bana göre. Çünkü karşında senden çok ama çok farklı mantıkla düşünen birileri var. En azından böyle hoş bir tartışma olabildi.
Teşekkür ederim

todor dedi ki...

yok be enki
kişiliğine laf etmedim.
sadece sen kendi tarafından bakıyorsun ben kendi tarafımdan.
cidden renk kattın eline sağlık.
bu arada özhan başkana allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. çok beyefendi biriydi.

Unknown dedi ki...

Adam resmen gelmiş, biraz tatlı dille bizim savunduğumuz birleştiğimiz değerlere safsata deme cüretini kendisinde görmüş ve siz hala eline sağlık diline sağlık diyorsunuz. Bize doğruları öğretmek veya göstermek yine bizim içimizden birine düşer. Bir gs li bana doğruları gösteremez çünkü onların bildiği doğrular yanlışlarının yanında zerre kalır. Önce insan kendini düzeltecek. Bir takımın onurlu mücadelesine bile şov gözüyle bakma cüretini gösterebilen birine ahlaki nezaketten bahseder övgüler yağdırmak hiçte ahlaki değil. Sonuna kadar Fenerbahçe Cumhuriyeti çünkü bu tip iki lafından biri Fenerbahçe kötüdür olanların inadına herşeyimizle iyiyiz kardeşim sindirin artık bu tip şeyleri.

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben özge bir münazara yarısması icin araştırmak zorunda oldugum bir konu var.futbolla maalesefki çok alakasızım.yardimci olursaniz cok sevinirim.konu:FUTBOL MAÇLARINDA TARTIŞMALİ POZİSYONLAR OLDUGUNDA HAKEMLER KARAR VERMEK İCİN KAMERA KAYİTLARİ İNCELEMEMELİ. karsi tez de İNCELEMELİ OLUCAK. İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM...

Chemedya dedi ki...

mail atarsaniz yardimci olmaya çalışırım. aercanlar@gmail.com