Follow @chemedya

26 Mart 2010 Cuma

Basın Toplantısındaydım


Bugün Fenerbahçe yönetiminin düzenlediği basın toplantısındaydım...
İzlenimlerimi ve fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Mahmut Özgener'in birkaç gün önceki basın toplantısıyla başlamam gerek. Son derece basit ve yakışıksız bir toplantıydı. Yanlış bilgiler verdi. Hele ki ligde şu 3. sırada olan ve şampiyonluğun en güçlü 4 adayından biri olan Fenerbahçe'nin başarısız olduğunu söylemesi bir skandaldı. Bir federasyon başkanı böyle konuşmamalı. Hele ki arkasından kendisini gaza getiren ve biz seni koruruz diyen 1-2 kişi varken böyle açıklamalar yapmak kendisini daha da zora soktu. Bir ara Haluk Ulusoy'u izliyorum gibime geldi. Ki Özgener öyle silik ki yakında Haluk Ulusoy'u da aratabilir bize.

Bugün gelinen noktada Fenerbahçe kulübü son derece vakur bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. Mahmut Özgener'in açıkça yalan söylediğini ispatlamış oldular belgelerle. Everton maçında Özgener'e göre Fenerbahçe sahaya biletsiz seyirci aldığı için ceza almıştı. Oysa Fenerbahçe kulübünün bizlere dağıttığı resmi belgede Federasyon böyle bir şeyin ispatlanamayacağını belirtmiş. Yani Mahmut Özgener maalesef ki bize doğruları söylememiş.

Şekip Mosturoğlu'nun açıkladığı Bilica'ya ceza verilmesi konusu ciddi bir komediydi. Önce yumruk attı denilmiş. Yumruğun hakemin görüş alanında olduğu ispatlanınca ayaklarıyla vuruyor diye rapora bir cümle eklenmiş. Mosturoğlu bunu tahkim kurulu hissiyatıyla karar verdi diyerek açıkladı. Herkesi gülümsetti. Ardından Mahmut Özgener'in Az Alkmaar maçında olay oldu Fenerbahçe'ye ceza vermedik demesini de biraz esprili bir şekilde yanıtladı. O maç UEFA'nın kontrolündeydi dedi. UEFA gazetede çıkan haberlere göre ceza vermiyor dedi...Ben de aylardır burada yazdıklarımın ne derece doğru olduğunu görmüş oldum.

Habertürk Gazetesinden Senad Ok biraz tahrikkar bir soru sordu. Aziz Yıldırım sinirlendi bu soruya. 2 yıl daha kalacağım dedi.Bu sırada Mahmut Uslu geriye dönerek Senad Ok'a sen o soruları muhataplarına sor diyerek seslendi.

Ali Koç çok şıktı. Çok farklı bir yönetici profili çiziyor. Çok zeki ve yetenekli bir yönetici. Umarım daha aktif bir rol alır. Aziz Yıldırım'ın bütün konuşma metnini de o yazmış. Ayrıca ekibi de son derece başarılı. Farklı bir profil yaratıyor. Şekip Mosturoğlu da çok kaliteli bir isim. Oturaklı ve bilerek konuşuyor. Herşeye bir yanıtı var gibi duruyor. Kendine çok güvenli.

Toplantıda basın mensuplarına hakem hataları ile ilgili bir de cd dağıtıldı. Bu 22 dakikalık cd'de herşey zaten apaçık ortadaydı.


15 yorum:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

ben bu açıklamaları fazla sert bulmadım hocam. derbi haftası böyle konuşulur diyorlar.şu haftayı atlatalım sonra daha sert açıklama gelir umarım.

todor dedi ki...

üzücü olan 2 yıl daha başkanlığa devam edeceğini söylemesi olmuş.

Ortega dedi ki...

Ali Koç için seninle aynı fikirdeyim abi, lakin nedense Şekip Mosturoğlu'na bir türlü kanım ısınmadı. Belki hukuk işleri için biçilmiş kaftandır ama nedense kendisine pek itibar etmiyorum.

Chemedya dedi ki...

Zaten benim ki tamamen kişisel fikirlerim. Herkesin algıları değişiktir. Ali Koç uzun zamandır kulüpten uzaktı. Dönmesi çok iyi oldu.

Corpse dedi ki...

Basın toplantısında Özgener tam anlamıyla kapak manyağı oldu.. Ama Aziz Yıldırım keke yazılı metni okumasaydı.. O bildiğimiz konuşmalarıyla katılsaydı toplantıya.. Senad Ok denen muhabircik tahrik edince gereken cevabı verdiği tarzda konuşması lazımdı Aziz Yıldırım'ın.. Bu ada todor, isteseniz de istemeseniz de Aziz Yıldırım 2 yıl daha kalacak.. Kendisinin de dediği gibi hesap verilecekse kongrede verilir!

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Şampiyonluk sözünü tutamassa ,hala kalacak mı bakalım. Sözler verilir,ama tutulmassa gereği yerine getirilmesse başkanlığı bırakması gerekir. Ali Koç'un uslubunu bende beğeniyorum. Ali koç,taraftara daha yakın biri,Şekip Mosturoğlu bence taraftara soğuk biri..

fenerlihüseyin dedi ki...

Okuduğum kadarıyla en bariz yanlış Eskişehir - G.s maçıyla ilgili " g.s yi yaktılar " ifadesi.
Elbet bir taraftar yaklaşımı beklemiyorum ama, mesela " Eskişehir -g.s maçında atılan 3 golde de hakemin hatalı kararları var" denebilirdi.

fenerlihüseyin dedi ki...

Okuduğum kadarıyla en bariz yanlış Eskişehir - G.s maçıyla ilgili " g.s yi yaktılar " ifadesi.
Elbet bir taraftar yaklaşımı beklemiyorum ama, mesela " Eskişehir -g.s maçında atılan 3 golde de hakemin hatalı kararları var" denebilirdi.

gennaro dedi ki...

Yazdiklarinizi bizim icin biraz daha acar misiniz?

Everton maci olayinda "Oysa Fenerbahçe kulübünün bizlere dağıttığı resmi belgede Federasyon böyle bir şeyin ispatlanamayacağını belirtmiş" derken tam olarak neden bahsediyorsunuz? Federasyon bizim biletsiz seyirci aldigimizi dusunuyor, ancak ispatlayamiyor mu? Yoksa biletsiz seyirci alindigi bile mi yazmiyor belgede?

Senad Ok olayinda "Bu sırada Mahmut Uslu geriye dönerek Senad Ok'a sen o soruları muhataplarına sor diyerek seslendi" derken Mahmut Uslu'nun muhattap dedikleri kimler?

Simdiden tesekkurler.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Gennaro, federasyonun Everton raporunda Mahmut Özgener'in söylediği maça biletsiz taraftar girdiği konusu yer almıyor. Yani Özgener basın toplantısında yalan söylemiş. Sadece şöyle bir ifade var: Eğer sahaya biletsiz seyirci alındığı tespit edilseydi ceza son derece ağır olurdu.

Mahmut Uslu'nun muhatap dediği kişiler rakip takımların başkanlarıydı.

ben buradayim dedi ki...

Ali Koç Aziz Yıldırım tarafından kulüpten uzaklaştırıldı/uzaklaştırılıyor (çünkü başkanlıkta kendisinin en büyük rakibi olarak görüyormuş) diye bir yazı okumuştum. Demek ki böyle bir şey sözkonusu değil, doğrusu çok sevindim.

alihoca dedi ki...

Sn Ali KOÇ'un olası başkan adaylığı hakkında;

Aynen Sn Aziz YILDIRIM'da gözlemlediğimiz aşırı sevgiye dayalı duygusallık ve fevriliğin izlerini maç sonrası yaptığı kimi anlık konuşmalarda gözlemledik sanki.

Tabii ki almış olduğu eğitim ve iş yaşamının gereği olan; uzmanlardan yararlanmak, kendini değil kuracağı ekip-takımı daha öne alan profesyonel bir yaklaşım gösterebileceği bir gerçektir.

Ama yine de her türlü Bizans yaklaşımları ile başedebilecek kıvrak bir dehanin belirtisi, diplomatik bir ifade ve Fenerbahçe'nin şimdiye değin tam anlamı ile kullanılamayan ve değerlendirilemeyen GÜCÜNÜ;

Organize ederek aynı amaç etrafında örgütleyebilecek bir zeka ve vizyon görüyorum desem yalan olur.

Ayrıca tüm hatalarına karşın Sn Aziz YILDIRIM'da gördüğümüz mesaisini ve bütün hayatını Fenerbahçe'ye vakfeden bir yaklaşım görebilir miyiz? doğrusu bilmiyorum.

Bu konuda her ne kadar kişiliği hakkında fazlaca bir bilgim olmasa da; Sn Mehmet Ali AYDINLAR aynı yönetim ekibinde olmasına karşın farklı bir yaklaşım gösteren bir duruş sergiliyor sanki.

Temelden başlayan ve sonuca odaklı bir plan dahilinde, sistemli, akılcı bir çalışma ile şimdilik açık edilmeyen gizil bir hazırlığın ipuçları gibi geliyor diyebilirim


Saygılarımla

ozz dedi ki...

merhabalar, basın mensuplarına dağıtılan görüntülere nerde ulaşabilirim. Malum hiç bir tv alıp da göstermedi, neredeyse üstünde bile durmadı bunun

canoğlan dedi ki...

cesareti için senad ok'a tebrikler, o toplantıda tek kaydadeğer soruyu sormuş gibi gözüküyor anlatılanlardan. mahmut uslu da hemen atlamış hamisi ya aziz yıldırım'ın. nasıl yönetiliyoruz allahım, bana sabır ver.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Gözlerim bitirim Feridun'u aradı basın toplantısında.. Keşke oda olsaydı..
Federasyona ortamı gerdemeden, büyük bir takıma yaraşır şekilde ayar verilmiştir.
Bu kadar haksızlığı rağmen, basın toplantısının yumuşak olduğunu ve bir çaçık olmayacğını düşünmüştüm. Ama sakin kafayla değerlenidirce son derece yerinde ve güzel bir topltandı oldu tabi anlayana..
Federsoyan başkanına güzel bir üslüpla yalancı sıfatı yapıştırıldı..