Follow @chemedya

17 Şubat 2010 Çarşamba

Lig Tv'deki Mecburi Değişim...


Yayın ihalesinin olduğu gün bir yazı yazmış ve ihalenin ardından verilen demeçlerden artık birşeylerin değişeceğini söylemiştim... Yazı bu linkte...Aradan geçen yaklaşık 1 aylık süreçte bu değişimin sinyallerini aldık...Hatta somut olarak bu değişime tanık olduk...Artık izleyeciye daha saygılı bir görünümde olan Lig Tv var...

Aslında kötü niyetin göstergesi Erman Toroğlu'nun sözlerinden anlaşılıyordu. Bütün sezon boyunca bu blogta bunları deşifre etmeye çalıştım...Maalesef ki Toroğlu bu tarzına hala devam ediyor...Geçtiğimiz günlerde bir yazısında Musa Çözen'i de eleştirdi. İtiraf gibi bir yazı yazdı. Musa Çözen'in Beşiktaş lehine yapılan hakem hatalarını göstermediğini, aleyhine olanları ise 8 kez gösterdiğini söylemişti. Keşke itiraflar bu sözlerle kalmasaydı. Mesela maç özetlerini yapan arkadaşın nasıl holigan bir Galatasaraylı olduğunu da yazsaydı, sesçilerin Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarının sesini nasıl kıstığını da anlatsaydı, Nonda ve Hakan Balta'nın Fenerbahçe tribünlerine yaptıkları haraketlerin neden gösterilmediğini de açıklasaydı, Aziz Yıldırım ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle Maraton programında nasıl taraflı yayınlar yaptıklarını da yazsaydı. Bunları da ilerleyen dönemlerde açıklayacağına inanıyorum. Burada yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu zaman içinde bu tarz itiraflarla göreceksiniz zaten...

Gelelim Lig Tv'deki değişime. Şükür ki artık çizgilere birer kamera konulmuş...Bu kadar yatırımdan sonra 2 kamerayı bize çok görmemeleri sevindirici...Artık yayınlar biraz daha tarafsız...Maç rejileri daha iyi. Bu da sanırım işinden olma korkusu yaşayanların kendini dizginlemesiyle oldu...Hiçbir canlı yayına katılmayan Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçının ardından Lig TV'ye kadar giderek yayına katılması da bu iyi niyetin karşılıksız kalmadığının göstergesi...Umarım aklımıza artık bu tarz şeyler hiç takılmaz. Futbolumuzun yayın kısmı temiz olur en azından. Diğer kirli kısımları da zaman içinde temizlenir diye umuyorum.

5 yorum:

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Musa Çözen,Bahri Havadır ve gibi fanatik ve eski kafalı adamlarında bence bir an önce gönderilmesi gerek...

Arkhe dedi ki...

Erman'ın Musa'yı eleştirdiği yazının linkini alabilir miyim? Bulamadım da..

mozlu dedi ki...

erman gazeteye gelmiyor mu??? bir roportaj mı ayarlasan...ve bu soruları sorsan aslında çok iyi olur...

Adsız dedi ki...

Manisa macinda Baroni'ni topu elle onune alisinin bir kere olsun tekrar gosterilmesi de bu degisime dahil sanirim.

todor dedi ki...

sağır sultan bile biliyordu bunları.
en azından hayatında bir kere bile saracoğluna giden o seslerin kısıldığını anlardı, musa hayvanının (hayvan olduğunu kendisi bizzat söylemiştir röportajında araştırılıp bulunabilir, hakaret değildir)hasta beşiktaşlı olduğu ve bu yüzden galatasaraylı ve fenerbahçelilerin alyhine olan pozisyonların devamlı gösterilip, beşiktaşınkilerin es geçildiğini de cüme alem biliyordu. ermanı,şansalı, bahriyi de biliyorduk. değişim başladı ermanla belki ama devamlılık önemli. milletin ağzına bir parmak bal çalıp, gelecek sezona aynı tas aynı hamam olmasın.
bu arada ermanı aziz yıldırımın değil de bir şekilde şansalın yolladığını da sanırım ilk siz söylemiştiniz, bugün şansalın kendi röportajlarından ve diğer haberlerden bunun böyle olduğu iyice ortaya çıktı. tebrikler.