Follow @chemedya

10 Şubat 2010 Çarşamba

Haftaya Şöyle Bir Baktım da...

Bazen öyle garip yorumlar yapılıyor ki şaşırıp kalıyoruz ancak bu yorumu yapan duayenlerimiz olduğu için bir bildikleri vardır diyerek susuyoruz. Örneğin total futbolun ne olduğunu öğrendik geçtiğimiz günlerde. 10 kişiyle savunma yapıp rakibe bol faul yapınca buna total futbol deniliyormuş...Hıncal Uluç öyle diyor...Ben daha çömezim. 74 Dünya kupasını da izlemedim. Total futbolun Barcelona'nın, zamanında Ajax'ın oynadığı futbol olduğunu sanıyordum. Meğer Diyarbakırspor total futbol oynuyormuş...Öğreniyoruz...Her geçen gün birşeyler daha öğreniyoruz...

Eğer ki Galatasaray'ın rakipleri sert oynamaya başlamışsa vay halimize...Türkiye'de yıldız oyuncusu olan tek kulüp Galatasaray'dır...Bu nedenle de tekmeler sadece Galatasaraylı futbolculara atılmaktadır. Bilin ki Galatasaray o sıralar pek iyi gitmiyordur ve ufaktan hakem yardımına ihtiyacı vardır. Yıllardır değişmez bu...Bugün Haldun Üstünel, Aziz Yıldırım'ı eleştirirken bile Kulüpler Birliği Başkanı olarak yıldız futbolcuları(mızı) korumak için konuşmalı demiş. Aman Aziz Yıldırım...Sakın başka yıldız futbolcuları korumak için konuşmayın. Galatasaraylı yıldızların korunması için konuşun sadece...

Peki Galatasaray böyle açıklamalarla hakemleri etkilerken eşi Adnan Polat'ın dergisinde çalışan Serhat Ulueren ne yapıyor? Tabi ki Başkan'ın sözlerini destekliyor...Kasap futbolcular klibi yapıyor. Peki bu klipte kimler var? Doğal olarak bu ülkenin en sert oynayan ve katı savunma yapan takımı var...Fenerbahçe'nin savunmacıları Lugano ve Bilica kasap futbolcular klibinin başrol oyuncuları... Adamlar haklı...Alex'in bu kadar çok sarı kart giydiği ortamda 0 (sıfır) sarı kart ile oynayan Servet'i mi o klibe koyacaklardı? Zaten hedef kutsal amaca hizmet...Bu arada Kanaltürk'ün ekranlarında ekstradan bilinç altına Lugano ve Bilica'nın kasap olduğunu da ekleseler ne olacak sanki...Nasılsa yıllardır bin türlü dümen yaptılar ve hala bu ülkenin saygın kanallarında müdürlük yapıyorlar...Yerleri sağlam...

Bu ülkede her kulübün iki maçı var...İkisi de Fenerbahçe ile. Bu söz Nihat Genç'e ait...Bu hafta Tolunay Kaskas'ın penaltılarını vermeyen ve kendilerini 10 kişi bırakan hakeme karşı tek kelime etmeyişiydi. Oysa Türk Futbolu'nun en kültürlü(!) adamı yandaki resimde görüldüğü gibi her Fenerbahçe maçından sonra sahaya dalıp hakeme saldırmasıyla tüm Fenerbahçelilerin kalbinde ayrı bir yere sahip. Konu eski takımı olunca Tolunay'ın sakinliği gerçekten de beni çok mutlu etti...



Reha Muhtar da arık futbol yorumcusu oldu çıktı...Keşke birazcıkta futboldan anlasa harika olacak gerçekten de...Ülkemizde hakemlere eleştiriler olduğunu ve bunun ne kadar yanlış olduğunu söyledi... Örnek verdiği isimse Arsene Wenger...Fransız teknik adam bırakın hakemler hakkında konuşmamayı bir gün Tolunay Kafkas gibi sahaya dalıp hakemleri tartaklayacak diye korkuyorum. Hele bir de Ferguson var ki...Sir ünvanlı Ferguson maç sonu verdiği demeçlerde Tolunay Kafkas'tan farksız...Tek farkı kulüp ayrımı yapmıyor...Her kulüp kendisinden eşit mesafede nefret ediyor. Her hakeme de eşit mesafede hakaret ediyor...Eh...Popüler olan futbol...Reha Muhtar'da popüler kültürün bize armağanı bir insan olarak popülerin peşinden gidecek...Ama en azından biraz olsun internette araştırmalar yapsa harika olur...

Yılmaz Vural çok eskilere gitmiş ve Rumen kaleci Nitu'nun Trabzonspor'a 5-1 yenildikleri kupa maçında şike yaptığını iddia etmiş...Yılmaz Vural iyi teknik adam olsa da neden bu ülkenin saygınlığı 0(sıfır) düzeyinde olan bir ismi olduğunu bir kez daha göstermiş...Bir insanın şerefiyle oynamış, bir kulübün şerefiyle oynamış...Nitu bu ülkede yaşamıyor üstelik. Yanıt verme şansı da yok denecek kadar az...Ancak Trabzonspor gereken yanıtı mutlaka verir...Yılmaz Vural, Alman olsam Milli Takım'ın başındaydım diyor...Bence Alman olsaydı şu an en fazla Alman 6. Ligi'nde Fatih Akyel'in hocalığını yapıyor olurdu...

21 yorum:

todor dedi ki...

bu açıklamaları yapan da servet gibi türkiyenin en salyalı kasap defansına sahip kulübün başkanı olması olayı daha da ilginç hale getiriyor. tabii zamanında bülent korkmaz rakip forveti elinde güllerle karşılardı, ayhan, sabri bunlar hayatta kasti tekme nedir bilmezler, keita carlos a kroşe atar ama atmaya hakkı vardır çünkü keita tahrik olmuştur.

haldun üstünel in açıklamalarına gelince, aziz yıldırım ın bir gün önce söylediklerinden sonra karşı taraftan sallayacakları belliydi. bence de yıldırım ın açıklaması gereksizdi. sen transfer ihtiyacın olmadığını düşünüp yapmaya bilirsin ama yapana da laf söylemeyeceksin. sezon sonu şampiyonluğu kaybedersen ne diyeceksin?

tolunay ile ilgili yorumunuza da sonuna kadar katılıyorum. daha ilk yarıda ki maçta nasıl ağzından köpükler fışkırtarak, bilinç altında yatan ezikliğini carlos a kustuğunu gösterip, hepimizin midesini bulandıran bir zavallı olduğunu göstermişken, bari tutarlı olma adına şu maçtan sonra da çıkar iki kelam laf eder insan.

Adsız dedi ki...

her maç allahın baltaları futbolcularımızın bacaklarına ikişer üçer saydırıyor, hakem kart çıkarmaya bile tenezzül etmiyor, sen hala ne hakem yardımından bahsediyorsun efendi?

tekmeler sadece galatasaraylı futbolculara atılmıyor tabi, bu ligin kaderi bu bütün yetenekli futbolcular sahada dayak yiyor ama biz hakkımızı aramaya kalkınca birileri hemen saldırmaya başlıyor.

mesela geçenlerde futbol nostalji diye bir programa denk geldim, 2000-2001 döneminin maçlarını gösteriyordu. hadi senin gibi sadece kendi takımıma çalışmayayım, o dönem maçlarını izlerken hep hagi'ye, hasan'a dikkat ettim ama revivo-rapaic ikilisine de imrendim ne yalan söyleyeyim. revivo soldan akarak gidiyor, kimse tutamıyormuş derken düşündüm de şimdi olsa türkiye'de hagi'nin, revivo'nun bacağını kırıp eline verirlermiş. nasıl olsa sarı kart sadece adam öldürmeye teşebbüs halinde çıkıyor, iki kere bas bileğine bakalım adam bir daha soldan yardırıp orta yapabiliyor mu. bu zihniyetli adamlar ligi kör dövüşüne çevirdi, bir de hala utanmadan çanak tutuyor, işi hakemlerden yardım istemeye getirdi diye çamur atıyorsunuz.

al bak bakalım ama lütfen o sarı lacivert gözlüklerini çıkart da bak, şu hareketlerden sonra sarı kart dahi çıkmadı, böyle mi oynansın futbol, 2000 - 2001 sezonundaki gibi mi, elini vicdanına koy söyle:

http://img402.imageshack.us/img402/7339/kasap1.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/6563/kasap4.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/4786/kasap5.jpg

Adsız dedi ki...

ha bir de az önceki yorumu gönderdikten sonra bir de şunu gördüm henüz okumadıysan bak, bu adam da fenerli:

http://lambuja.blogspot.com/2010/02/ite-kaka-turk-futbolu.html

fanatik olabilirsiniz o başka ama lütfen biraz mantıklı olun. çok zor değil...

euphrates dedi ki...

http://www.alisamiyensokak.com/galatasaray/futbol/korler-ulkesindeki-kasaphane/

Chemedya dedi ki...

Tekme atılmıyor demedim....Sadece Galatasaraylı oyuncular tekme yiyiyormuş gibi veryansın edilmesini eleştirdim...Büyük kulüplerin hepsi bu konuda müzdarip. Ancak Galatasaray bu işten kendine rant çıkarma peşinde. Hakemleri etkilemek istiyorlar. Oysa bütün futbol oynamaya çalışan kulüpler bu konuda müzdarip...

Unknown dedi ki...

Anlamadigim bir durum var.Adnan Polat in aciklamalarini okudum, adam ne demis Allah askina?Turkiyede kasap futbolcular var bunlara engel olmaliyiz futbolun marka degeri dusuyor demis ve eklemis: ayni durum fener trabzon ve besiktas icin gecerli.Burda okudugum kadariyla cogu kisi de bu sekil dusunuyor ama aciklamayi Galatasaray Baskani yapinca ortalik ayaga kalkiyor.Gercekten hayret edilesi bir durum.Hani soyle mi demis: Galatasaray'a karsi rakipler cok sert oynuyor, bu durumdan rahatsiziz.Bunu dese bile haklidir kanimca cunku tam rakami bilmiyorum siz daha iyi bilirsiniz Ahmet Bey ama son 2sene de futbolcularimiz 20 nin uzerinde ameliyat gecirdi.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Kaan,
Aslında söylediğinde haklısın.Görüntü de Adnan Poılat'ın söyledikleri normal. Ancak Türkiye'de medya çok ama çok yanlı.
Bak sana bu açıklamaların ardından oluşan 3 şeyi söyleyeceğim.
1- Adnan Polat açıklama yaptı. Gs medyası bu açıklamaları Gs'a karşı sert oynayan takımlara karşı yaptığını söyledi. Yani ortada genel bir kasap futbolcu değerlendirmesi kalmadı. Bu maalsef bize yansıyan kısım.
2-Gs medyası bu kez Yalçın'ı hedef gösterdi.Yalçın JO'yu kasıtlı olarak sakatladığı "üflendi" gs'ın medyada çalışan "görevlilerine". Yalçın 1 hafta boyunca hedef oyuncu oldu. Rijkaard bunun üzerine Yalçın'ı hedef gösteren açıklamalar yaptı.
3-jo'yu sakatlayanın Yalçın olmadığı ortaya çıktı. İşin kötüsü gs medyası bununla da kalmadı.Yalçınla Caner'in bir görüntüsünü koyarak Yalçın'ın Caner'e seni de sakatlayacağım dediğini iddia etti. Oysa o gösterdikleri resim Jo sakatlanmadan önceydi. Bunu gs'nin medyadaki hizmetkarlarına üfleyen de yanlış üflemişti...Ama amaca giden her yol mübah. Gs bu işleri yaparken ve yaptırırken hahkemleri etkilemeyi düşünüyordu ve bana göre başardı.

Ancak ortaya koydukları argümanlar hem yanlıştı hem de ayıp denecek kadar yalanlarla doluydu.

todor dedi ki...

galatasarayın yeni bir tv kanalı oldu hayırlı olsun.
ben ilk defa televizyonda iki türk takımından biri gol atınca sevincinden yırtınan, diğer takım gol atınca ağlayacak duruma gelen, maç 1 dakika daha uzasın diye neredeyse dua eden bir spiker gördüm. trt yi yaptığı bu yenilikten dolayı kutlamak gerekir. galatasaraylı arkadaşlar hemen atlamasınlar, tabiiki onlarla ilgili bir durum yok, tamamen trt nin yamukluğu.

Nihat dedi ki...

yahu todor bazen yorumlarına inanamıyorum. ömer üründül geçen antalya galatasaray maçında sürekli galatasaray aleyhine yorum yaptı. bir kişi de çıkıp trt fenerli demedi. bir dur bir soluklan.

ayrıca bu maçın uzatlarının eksik oynatılması hakkındaki fikrini de merak ediyorum. hem senin hem ahmet'in. en az 7 dk uzatma var. 5 dk veriyor. onun da içinde yatarlar oluyor yine de uzatmıyor.

hadi koray genceler gs'nin tetikçisiyse bünyamin gezer de fenerbahçe'nin tetikçisi mi???

Chemedya dedi ki...

Sevgili Todor,
Okay karacan hasta BJK'lıdır...Bu maç için TRT'ye tek maçklık geldi...Bence Türkiye'nin en iyi spikeridir. Öyle gs'ye yalakalık yapacak bir tip değil yani.
Nihat hakem yaklaşık 6 dakika uzattı. Bu Türkiye standartlarında iyi bir rakam...

todor dedi ki...

@nihat

:))
bu blogun bir şekilde ikimizin atışmasına sahne olması açıkcası hoşuma gitmiyor. ahmet ercanlar ne düşünür bilmiyorum ama bir şekilde seninle didişip konunun özünü berbat ediyormuyuz diye düşünüyorum.
neyse gelelim yazına.
gerçeği söylemek gerekirse ben maçta kronometre tutup, oyun kaç dakika durdu diye hesaplamadım, pazar günkü fenerbahçe maçında da hespalamadım. sadece hakemler iki maçta da 5er dakika uzatma tabelasını gösterdikten sonra iki maç kaçar dakika oynanmış diye bakarsan, bizim maçta 3 dakika bile oynanmadığını ama dünkü maçta bünyamin gezerin antalyalılar sürekli yere yattı diye 6 dakikaya yakın oynattığını görebilirsin. ki bence doğrusu da buydu.

@ahmet ercanlar & @nihat

okay karacanın f1 anlatımına bayılan biri olarak söylemek isterim ki hangi takımlı olduğunun önemi yok ama dün gerçekten saçma sapan bir maç anlattı, hadi ben fenerbahçeli gözlüğüyle bakıyorum bir sürü galatasaraylı ve beşiktaşlı arkadaşım da aynı şeyi gözlemlemiş, hatta bir ara heyecanlı heyecanlı anlatıyor ankaraspor falan demeye başladı, ömer üründül de heyecanlandın sen falan dedi :))
dedim ya bunun galatasarayla falan bir alakası yok anlatan adamın dikkatli olması lazım, sonuçta karşıdaki takım da bu ülke liginde oynayan bir takım. bir taraf gol atınca sanki tavana vuracaksın öbür taraf atınca da yunan takımından gol yemiş gibi sesin çökecek. irite eder insanı, fenere de yapsalar, galatasaraya da, kime yapılırsa yapılsın.
ömer üründül e gelince "günümüz kollektif futbol anlayışı" ve "defans bloğu ve kademe anlayışı" laflarından başka birşey duymuyorum ben ondan :)

Unknown dedi ki...

@Ahmet Ercanlar
Aziz Yildirim bu hakemlerle bu lig yurumez mhk ayagini denk alsin diyor baskan (gec de olsa) fenerin hakkini savundu oluyor.Galatasaray baskani Adnan Polat diyor ki: ligimizde kasap futbolcular var dikkat edelim.BU DURUM GS, FB, TS , BJK ICIN DE GECERLI DIYOR.Ama gel gor ki Adnan Polat hakemleri bi anda baski altina aliyor, haksiz konuma dusuyor.Cunku o Galatasarayin baskani.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Kaan, rakibiniz sürekli olarak bu konuda hakemlere baskı uyguluyorken siz susarsanız bu taraftarınızdan tepki görmenize neden olur. Adnan Polat değil de Aziz Yıldırım konuşsaydı sürekli bu kez Galatasaraylılar Adnan Polat'a yüklenirdi...

Unknown dedi ki...

Hayir ben Aziz yildirimin konusmasina itiraz etmedim.Ben senin bakis acina itiraz ettim.Aziz yildirim hakemler ayagini denk alsinlar diyince hakkini savundu oluyor.Adnat Polat ligdeki oynanan oyun hakkinda elestri yapinca vay efendim niye baski yapiyosun yildiz oyuncu bir tek sizde mi var oluyor.

Adsız dedi ki...

sayın polat neden keitanın attığı yumrukları sabrinin ve barışın attığı tekmeleri servetin attığı dirsekleri ayhan ile ardanın küfürlerine birşey demiyor...her zaman zeytinyağ gibi üste çıkmayı seviyorlar sanki sütten çıkmış ak kaşıklar yaa yersen tabi :))

Cengiz GÖRAL dedi ki...

GS'nin klasik ayak oyunları.. Adnan Polat'ın açılamaları hemen karşılığını buldu. Tolga Özkalfa Kayseri maçında kendisine verilen görevi yerine getirdi..
Kayseri-Fener maçında ceza sahası dışındo olan o komik hareketi ceza sahası içine taşıdı ve penaltı verdi. Neil'in Makukulayı yerde çekelemisini görmezlikten geldi..

Keita'nın o süper rol kesişini yedi..

Cimbomun başına gelenler bence ilahi adalet..

Unknown dedi ki...

son 2yilda futbolculari en az 50 sakatlik gecirmis, su an kadrosunda sakatlik gecirmemis futbolcusu kalmamis ve kadrosunda ilk 11de oynayabilecek 6 futbolcusu sakatlanmis bir kulubun baskani da konusmasin mi el insaf ya! ayrica sizin baskaniniz gibi federasyon dikkat etsin mhk ayagini denk alsin bu hakemlerle bu lig yurumez gibi tehditkar soylemler disinda ulkemizdeki tum baskanlara ornek olacak bir tuutumda itiraz etmistir.Galatasaray nefreti oyle bi icinize islemis ki, okudukca yorumlarinizi hayrete dusuyorum.

Unknown dedi ki...

@adsiz
Bu ulkede futbol senin gibi dusunenler yuzunden bir yere gelemiyor.Rakibin her hakkini savundugunda 'sen de bunu yapmistin, sen de sunu yapmistin' diyenler yuzunden bir arpa boyu yol alamiyoruz.Eger bu mantikla olaylara bakarsak bu ulkede hakli bir taraf cikmaz cunku hic bir kulup mukemmel degil.Hic bir kulube taraftariyla yoneticisiyle futbolcusuyle ornek bir model olamiyor.Bu blogun sahibini de bu konuda elestiriyorum.Her zaman Galatasaray haksiz Fenerbahce mukemmel bi klup hatasizdir mantigiyla yaklastigi icin.Son derbide hakemin basina tas atildi sahaya su siseleri atildi ama gene de siz bu olaylari hakan baltanin gol attiktan sonra elini tirubunlere gostermesine, ardanin ayagina basan barone ye adam ol demesine bagladiniz bravo gercekten.Tartismalar tikandigi zaman da o 3 sene once siz de yapmistiniz mantigina dondunuz.Biz de yapmistik ama hic bir zaman sunu demediniz ya da diyemediniz: evet bu sene saracoglunda bu olaylar olmamaliydi taraftarlarimiz bunu yapmamaliydi, ama siz de 3sene once yapmamaliydiniz.

Adsız dedi ki...

@Kaan kadıköy de olaylar oldu diyorsunuz sizin taraftar stadı yıkmadı mı sizin taraftar emniyete saldırmadı mı? bırakın ali cengiz oyunlarını..sürekli rakip takımın oyuncularını kasap diye gösteriyorsunuz sizinkiler sanki melek bırak bu işleri?benim gibiler yüzünden futbol gelişmez miş hadi canım sen de bu ülke de servet sarı kartsız maçları tamamlarken alex sarı kart rekoru kırıyordu neyi kime anlatıyorsun sanki biz başka bir ligi izliyoruz bu ülkede ayhan ,barış ,arda 30 cm den hakeme güzel sözler söylerken hakemler kezmanın 20 metreden sırpça güzel sözünü kazımın 10 metreden ingilizce sözünü duyuyor biraz da kendi oyuncularınaza bakın el insaf bee.bu ülkede birileri penaltı atma rekoru kırarken bizler onlarca hafta penaltımız verilmedi .emre,alex ,deniz ,semih sakatlılarla boğuşurken nerdeydi bu kasaplar güldürmeyin ...servet semihi sakatlağında adnan polat niye konuşmadı da baroş sakatlandığında konuşuyor asıl sizin gibi düşünenler yüzünden türk futbolu gelişmez benim takımımın lehime birşey olursa konuşmam arkadaş ama alehime birşey oluşursa aslan kesilirim hep bana hep bana felsefesi ...

Chemedya dedi ki...

Aslında senin stoperin hiç sarı kart görmemişken Alex 4 sarı kart görüyorsa pek fazla kasaplardan bahsetmemek gerek bana göre

todor dedi ki...

ayrıca hakan balta nın hareketi görülmez, bilica nın hareketi kameralarla tespit edilip ceza verilir ya da ne biliim volkan ın önünü okşaması tahrik unsuru sayılır ama ayhan ın ana avrat küfürleri futbolun doğasında vardır. kimse kimsenin üstüne çıkmaya çalışmasın tencere dibin kara seninki benden kara hesabı.