Follow @chemedya

9 Ocak 2010 Cumartesi

Tufan Görünümlü Kerem Gönlüm Skandalı


Hürriyet Gazetesi'nde bir haber:
Cemal Nalga tam 2 yıl ceza aldı fakat cezası ‘müsabakalardan men’ olduğu için askerliğini tecil etme hakkını koruyor. Tufan ise takım kaptanı olması nedeniyle ‘hak mahrumiyeti’ cezası aldı ve tecil hakkını kaybetti.

Aklıma Aralık ayında değiştirilen Kerem Gönlüm'ün cezası geldi. Normalde doping cezalarına itiraz edilirse ve ceza düşürülürse Uluslararası doping ajansı devreye giriyor ve cezayı 2'ye katlıyor. Bu nedenle pek tavsiye edilmiyor bu tarz cezalara itiraz. Hele ki Kerem Gönlüm olayında verilmesi gereken ceza 2 yılken sadece 1 yıl verilmesi başlı başına bir skandal. Efes Pilsen kulübü itirazı yapıyor ve hak mahrumiyeti cezası müsabakalardan men olarak değiştiriliyor. O dönem bunun ne anlama geldiği üzerine kendimce kafa patlatmış ancak bir sonuca varamamıştım. Yukarıdaki haberi görünce bendeki köşeli jeton düştü.

Şimdi anladık ki Kerem Gönlüm gönül rahatlığıyla askerliğini tecil etmek istemiş. Gereği de yapılmış.

İyi de tahkim kurulunun işi bu ince ayarları yapmak mı yoksa adaleti sağlamak mı?
Bu ülkede kimse bu tarz saçmalıklar nedeniyle hesap sormaz mı? Bu basketbol federasyonun kaçıncı skandalı? Kaçıncı rezaleti? Özerklik demek böyle keyfi uygulamalarsa yerin dibine batsın bu özerklik.

Türk insanının artık ne medyasına ne federasyonlarına ne hakemlerine ne de spor adamlarına saygısı, güveni kalmadı. Ne olursa olsun yapanın yanına kar kalıyor. Bu ülkede doping yapana, sahtekarlık yapana neredeyse plaket verip ödüllendireceğiz. Yok mu bu ülkenin sporunu tertemiz bir hale getirecek bir savcı?

Tutturmuşlar 2010 Dünya Şampiyonasında Kerem'e ihtiyaç var. Performansını arttırmak için aynı zamanda uyuşturucu görevi gören doping kullanan bir adama mı bel bağladı koca Türkiye? O zaman yazıklar olsun!

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Bu çok önemli bir detay. Kör gözler görmez ama olsun, çok güzel yakalamışsın.

mozlu dedi ki...

http://sporingen.blogspot.com/2010/01/turk-basketbolunun-son-durumu.html

butun sorunları tek tek yazdım..