Follow @chemedya

28 Ocak 2010 Perşembe

Timsah Gözyaşları Kuruyor

Erman Toroğlu'nun Digiturk'ten kopması duygusal toplumumuzu derinden etkiledi gerçekten de. Duygular sonuna kadar sömürüldü. Ancak Şansal Büyüka'nın en yakınındaki gazetecilerden İbrahim Seten'in bugün ve önceki gün yazdığı yazı hem aklımızı karıştırdı hemde düşündürdü bizi.

İbrahim Seten, Erman Toroğlu'nu, Aziz Yıldırım'ın değil kendi yaptıklarının yediğini söylüyordu. Yazının içeriğine aşağıda değineceğim ancak Şansal Büyüka'ya bu kadar yakın bir gazetecinin yazdığı bu makale bana çok manidar geliyor. Acaba bugüne kadar Şansal Büyüka timsah gözyaşı mı döküyordu? Erman Toroğlu'nun gitmesinde kendisinin de onayı var mıydı? Bunları düşünürken bugün gördük ki Şansal Büyüka görevine geri döndü. Ekibine dokunulmayacaktı! Bu nedenle geri dönmesi son derece doğaldı. Peki Erman Hoca? O'nun yanıtını İbrahim Seten veriyordu zaten...

İbrahim Seten kısaca şunu söylüyordu aslında. Aziz Yıldırım'a gereğinden fazla anlam yüklemeyin. Anlam yükleyecek kadar değer vermeyin. O'nun Erman Toroğlu'nu gönderecek gücü yok. Olsaydı zaten bundan 8-9 yıl önce yollardı. Bugüne kadar o koltukta oturamazdı Erman Toroğlu.

Şimdi hep beraber İbrahim Seten'in yazısının şifrelerini çözelim.
1-Aziz Yıldırım ile de başkanlığının ilk 4 senesinde yakın arkadaştık.. Sonra araya bazı tatsız olaylar girdi, 7-8 senedir hiç diyaloğumuz olmadı.. Yani olayların merkezindeki 2 kişiyle ilişki biçimim taban tabana zıt..
İşte size Fenerbahçeli medya. Galatasaraylıların, Fenerli medya dedikleri spor medyasının Fenerbahçeli bir üyesi. Eşinin (Sanem Altan) röportaj teklifini kabul etmedi diye Aziz Yıldırım'ı yıpratmak üzerine kurulu 7-8 sene. Vatan gazetesinde yıllardır sürdürülen Fenerbahçe aleyhine yayınların dolaylı bir itirafı. HOCA “İhale bana kaldı” diyor yazının başlığında ama kendi ihalesini de aslında Aziz Yıldırım’a bırakıyor..
Koskoca medyada Selahattin Duman dışında bu olaya ilk objektif bakış. Hem de Şansal Büyüka'nın en yakın olduğu gazetecilerden birinden. İlginç.

ERTAN Özerdem ile geçen yılın mayıs ayında başbaşa uzun bir görüşme yapma fırsatı buldum.. Bana o zaman da Erman Hoca’dan şikayet etmiş, ellerindeki malı istedikleri şekilde temsil edemediğinden yakınmıştı.. Şansal Büyüka’nın baskısı olmasa hoca ile çalışmayı düşünmediğini net bir biçimde hissettirmişti.. Dost sohbeti olduğu için bunları o gün kullanmadım ama şimdi yeri geldi.. Yani Digitürk ile Erman Hoca’nın ilişkileri zaten gergindi..

Bunu bugün değil keşke Erman Toroğlu Lig Tv'de program yaparken yazabilseydiniz. Bugün Erman Toroğlu Lig Tv'deki görevinden alındıktan sonra bunu yazmak ne kadar doğru bilmiyorum. Keşke zamanında Erman Toroğlu, Aziz Yıldırım'la arası açık diye taraflı yorumlar yaparken bu yazıyı yazabilseydiniz.

LİGİN 10. haftasındaki F.Bahçe-G.Saray derbisinden sonra Digitürk yönetiminden “Erman Hoca’yı gönderelim” kararı çıkıyor.. Sebep şu: F.Bahçe’nin kazandığı maçtan sonra Hoca 45 dakika boyunca Arda-Cristian-Bilica kavgasını yorumluyor.. F.Bahçe’nin futbolunu ise 5 dakika ile geçiyor.. Üst düzey yönetiminde 3 G.Saraylı bulunan Digitürk, ertesi gün toplanıyor.. Ölçümlere bakılıyor.. “Kazanan takım bizi seyreder, kaybeden dizilere döner.. F.Bahçe’nin başarısının bu kadar gölgede kalması bir hatadır.. O gece müşterimizi başka kanallara kaptırmışız” diyorlar.. Ve kararı Şansal Büyüka’ya tebliğ ediyorlar.. Büyüka direniyor..
Bu blogda aylarca bu ikiliyi eleştirdim. Medya Erman Toroğlu'nu kutsadı. Erman Toroğlu Bilica'yı hedef gösterdi 3 maç ceza, Emre'yi hedef gösterdi 3 maç ceza, Fenerbahçe'nin sahası kapanacak dedi kapandı. Keşke o günlerde de biraz futbol konuş Erman Hoca, bırak Fenerbahçe'yle uğraşmayı diyebilseydiniz.

HINCAL Abim demiş ki: “İbrahim Seten kardeşimiz, F.Bahçe ile ilgili en eleştirel sayfaları yapıyordu.. Son zamanlarda niye ortada yok? Çünkü gazetesi satılıyor.. O da ’Böyle bir ortamda fincancı katırlarını ürkütmesem daha iyi olur’ deyip Aziz Yıldırım’dan af diliyor.. Erman ile ben susmayız.. Ama onun gibi korkaklar susar..”
Bu da işin itiraf kısmı olmuş. Fenerbahçe ile ilgili en eleştirel sayfaları yaparsanız Hıncal Uluç için iyi gazetecisiniz. Eğer Fenerbahçe lehine haber yaparsanız, hainsiniz, korkaksınız ve işbirlikçisiniz. İşte Türk Spor Medyasının tek gerçeği bu.

3 yorum:

mozlu dedi ki...

ahmet; çok takık olduğumbı konu var. bugun bı kac kelıme yazdım ancak, işin içinden biri olarak senin de bakış açını merak edıyorum..

http://sporingen.blogspot.com/2010/01/askerden-kacmyorum-yurt-dsndaki-dandik.html

Güray Gürsoy dedi ki...

Konu ile ilgili değil ama yeni
öğrendim Sevgili Ahmet Hürriyet'te
çalışmaya başlamışsın.
Çok sevindim.
Hayırlı Olsun.Başarılar Diliyorum.

Gürol Hoca.

özkan dedi ki...

karanlıkta korkmamak için ıslık çalma gibi olmuş ibrahim setenin yazdıkları:)

inanmak istemesende, kendini kandırsanda, Aziz Yıldırım bişeyleri değiştiriyor, sıra sanada gelicek ibrahim bey.