Follow @chemedya

5 Ocak 2010 Salı

Kozmik Maç


Efes Pilsen-Olympiakos maçı milli maç havasına sokuluyor birkaç gündür anlamsız şekilde. Sanki Efes Pilsen, Fenerbahçe gibi kulüpler yılda 3-4 kez Yunan takımlarıyla oynamıyormuş gibi bir hava var. Oysa Efes'in başarısız bir Avrupa sezonunda sadece top 16'ya kalıp kalmayacağını belirleyecek bir maç bu. Yani Avrupa kupası finali ya da bir yarı final, çeyrek final maçı değil.


Muhtemelen Olympiakos oyuncularının da umurunda olmayan bir maç. Bu maçı bir milli maç havasına sokmak kimin fikriydi bilmiyorum ama çok fazla yapay duruyor. Maçı Show TV verecek. Kurtlar Vadisi saatinde hem de. Maçla ilgili kampanyalar ve bedava bilet organizasyonları başlatılmış durumda. Bloglar bile bedava bilet veriyor bu maç için.


Gazetelerde röportajlar yapılıyor. Bu maçın ülkemiz için ne kadar önemli(!) olduğu vurgulanıyor. Sanki Kardak kayalıklarına bayrak dikme yarışındayız Yunanistan ile. Sahada Efes adına 6 yabancı olacak. Olympiakos'ta en az bir o kadar yabancı oynatacak. Vatan, Millet, Sakarya diyebilecek bir durum söz konusu da değil anlayacağınız. Zaten 105-90 Olympiakos üstünlüğüyle biten ilk maçtan da çok kişinin haberi olmamıştı.


Ülkemizin güvenlik kurumlarının kozmik odalarının didik didik edildiği, geleceğimizin belirsiz bir hal aldığı, sürekli zamların yapıldığı, işçilerin denize döküldüğü bir zamanda yapay bir gündem ve yapay bir bilenmeyle bu maça hazırlanıyoruz. Bu maç spor tarihimize kozmik önem taşıyan bir maç olarak geçecek herhalde!

6 yorum:

mozlu dedi ki...

bedava bılet dagıtımın sadece futbolda yasaklanamsı ve baskett efesin kimseyi iplemeden bedava bilet dagıtmasına kimse dur demeycek mı?

Bu ülkede cezalar ikiye ayrılıyor..
1) Aziz Yıldırım'a verilenler.
2) Digerleri

altug dedi ki...

tebrikler, cok guzel yakalamissin. tabi bu durum bir yandan efes'in becerisi ve fenerbahce'nin yalnizligi da idareci sorunu.

efsane78 dedi ki...

doping pilsen inşallah yenilirsin.ben seyretmem kurtlar vadisi daha önemli benim için.

Pamukk dedi ki...

kurtlar vadisi yeni bölüm değil

Chemedya dedi ki...

Aslında Kurtlar vadisi karışıklığı benden kaynaklandı:) Kurtlar Vadisi'ni pek izlemediğim için Show Tv'de olduğunu sanıyordum ama Star Tv'deymiş. Konu Kurtlar Vadisi'ne kaymasın:)

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Maçtan önceki sabah, lig radyonun, kahve ağızya konuşan ve benim gıcık olduğum genel yayın yönetmeni M.Ayan, şu mealde birşeyler söyledi

"Bugün Efes için çok önemli bir gün. İşinizi gücünüzü bıkarın ve Abdi İpekçi'ye koşun. Maçın sonunda maazallah Engin Ataman istifa bile edebilir. Destek olmak gerek.. bla bla..

İçimden dedim ki acıba Fenerbahçe oynasaydı bu maçı, Fenerbançe ve Tanyeviç için aynı temennide bulunurmuydun.. Şakşakcı .... seni