Follow @chemedya

13 Ocak 2010 Çarşamba

Açıklamada İtiraf Var!


Fenerbahçe Kulübü benim haberlerimi yalanlayacağına çamur atma yolunu seçmiştir. Ben asla futbol menajeri olmadım ve böyle de bir lisansım yoktur. Bir dönem (1 yıl) FIFA kokartlı menajer Bayram Tutumlu ile çalıştım. Ancak Sayın Tutumlu’nun Lüksemburg, Türkiye ve İspanya’da bulunan futbol dışındaki şirketlerinde çalışmışlığım vardır. Bu süre içinde ne bir futbolcu pazarlığı içine girdim ne de Fenerbahçe’ye iddia edildiği gibi futbolcu satışı içinde bulundum.

Kendilerini ispata davet ediyorum. Sayın Tutumlu ile futbol dışındaki işbirliğimin yaklaşık bir yıldır da sona erdiğini ve bu sürede de Tutumlu’yu bir kere olsun görmediğimi Fenerbahçe kulübüne hatırlatmak isterim. Fenerbahçe Kulübü’nün benim Türkiye’deki menajer ortaklarımın kim olduğunu ve hangi futbolcuları pazarladığımı açıklarsa sevinirim.

Ben 14 yıldır Milliyet Gazetesi’nin İspanya muhabiri olarak çalışmaktayım. İspanya’ya yerleşmeden önce de TRT Ankara Dış haberlerde muhabirdim.

Kısacası benim hem Türkiye’deki hem de İspanya’daki tek görevim gazeteciliktir. Başka mesleğimde yoktur. Fenerbahçe Kulübü’nün yapması gereken “Şayet varsa” benim tamamen kayıt altına aldığım röportajlarımı yalanlamaktır. Konuyu saptırarak yıllardır ekmeğini yediğim gazetecilik mesleğime leke sürdürmemelidir.

Saygılarımla

Mehmet Çiftçi


Yukarıda görüldüğü gibi Mehmet Çiftçi kendi ifadesiyle de Bayram Tutumlu ile çalıştığını kabul ediyor. Bundan önce yaptığı tüm haberleri didik didik etmek gerek. Acaba patronunun kaç tane futbolcusunu Türkiye'ye pazarlamak adına yalan ve uydurma haberler yaptı? Kaç haberde patronun isteğiyle manipülasyon yaptı. Aşağıda yazacağım Guiza haberinde çevirme hatası yapmıştı. Yine bir Aurelio röportajında patronu Bayram Tutumlu Aurelio'nun söylediğinden çok farklı şeyleri çevirmiş ve lig tv o açıklamayı yeniden yayınlamak zorunda kalmıştı.

Tabi bir de Bayram Tutumlu'nun Aragones Fenerbahçe'ye gelirken yaptığı açıklama var. Tutumlu Aragones'in yardımcısı Mehmet Çiftçi'yi arayarak Fenerbahçe hakkında bilgi aldığını ifade ediyor. Mesleği menajerlik olan Tutumlu telefonunu yönlendirecek kadar yakın olduğu Mehmet Çiftçi'yi futbol dışında işlerde kullanıyormuş bu açıklamaya göre. Mehmet Çiftçi'nin bu sözlerine herkes istediği uzuvuyla gülebilir.


Aurelio olayıyla beraber Fenerbahçe ile çok ciddi problemler yaşayan Bayram Tutumlu'nun yardımcılığını yapan Çiftçi, Milliyet Gazetesi'ni de yıllardır patronu lehine kullanmaktan kaçınmıyor. Bu arada Fenerbahçe kompleksiniş de göz ardı etmeyelim. Bakın Guiza haberini nasıl çevirmiş:

Büyük takım özlemi! Karşılaşmaların ardından Jerez’de tatilini geçiren İspanyol oyuncu, “Kariyerimde hiç büyük takımda oynamadım. Şimdi büyük bir kulüpte futbol hayatıma devam etmek istiyorum. Bu anlamda Valencia bana uyuyor” ifadesini kullandı, Fenerbahçe’nin kendisini tatmin etmediğini ima etti.


Bu haberde Fenerbahçe'nin büyük takım olmadığı ima edilmiş. Bu haber çarpıtılmış ve yalan ifadelerle doluydu. Ayrıca bir başka Guiza haberinde rakamlar çarpıtılmış ve Fenerbahçe kulübü haberin yalan olduğunu ispatlamış, bir başka Guiza haberinde ise Fenerbahçe'nin Guiza transferini borsaya 14 milyon Euro olarak bildirdiğini ve bu konuda usulsüzlük yaptığını ima etmişti. Oysa Fenerbahçe hiçbir transfer bedelini borsaya bildirmiyordu. Doğal olarak Guiza'nın transferini de bildirmemişti.

2004 yılında ise kendisini Marca muhabiri olarak tanıtıp Alex ile röportaj yaptığını söylemiş ve bu oyuncunun Fenerbahçe'ye gelmek istemediğini söylemişti. Alex Türkiye'ye transfer olduktan sonra böyle bir gazeteciyle hiç konuşmadığını ve sadece kendisini Marca muhabiri olarak tanıyan birinin aradığını ve kendisini reddettiğini belirtmişti. İşte tamamen uydurma olan o haberin linki. Haberi okuyup sonra da Alex'in Fenerbahçe'ye gelişini göz önünde bulundurursanız Mehmet Çiftçi'nin ne denli hayal gücü yüksek bir isim olduğunu görebilirsiniz.

Benim hala aklım almıyor. Milliyet Gazetesi yıllarca Bayram Tutumlu'nun yardımcılığını yapan bu menajer-gazeteciye yıllardır nasıl tahammül ediyor. Bu kara lekeye nasıl izin veriyor? Gerçekten inanamıyorum. Yani Cem Şengül sürekli olarak etikten, gazetecilik ahlakından falan bahsediyor. Bir kez olsun Mehmet Çiftçi'yi de sorgulama gereği duydu mu?


3 yorum:

mozlu dedi ki...

adam yazıya fenerbahcebenı yalanlaycagına diye başlamış ben daha ne diyim ya...turk spor basını kimi arasında barındırmamıs ki bunu dıslasın

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Bu adam tam bir Fenerbançe düşmanı.. Sık sık Radyospor'a bağlanır ve İspanya'daki gelişmelerden haber verir.. Fenerbahçe ile ilgili haberleri nasıl abartarak verdiğini bir dinlemelisiniz... Diyelim ki Fenerbahçe ile İspanya'da bir topçunun adı anıldı, Fenerbahçe'yi oyuncu karşısında küçültürde küçültür. Eskiden sadece ben mi böyle düşünüyorum acıba diyorumdum ki antu ve burada kendisiyle ilgili bilgileri okuyunca bir kuyruk acısı olduğunu anladım..

Cüneyt dedi ki...

Mesleğini menajerlere satmış adamları çalıştıran Milliyet düşünsün...
Alçaklara aralarında yer veren medya TSYD düşünsün...
Bu alçağın yazılarına kanıp kulübünü hırpalayan Fenerbahçe taraftarı düşünsün...