Follow @chemedya

29 Aralık 2009 Salı

Yılın Spor Adamı


Yılın son günlerine yaklaşılırken Milliyet ve Zaman Gazeteleri'nin geleneksel yılın sporcusu anketleri yapılıyor. Aday seçimlerinde kriteleri nedir bilmiyorum ama bu seçimleri yaparken popilist yaklaştıklarını düşünüyorum.

İki listede de Yıldırım Demirören yılın spor adamı ödülüne aday olarak gösterilmiş. Peki ne yapmışta Demirören bu listeye aday olarak gösterilmiş? Aklıma şu başarıları geliyor:

1- Beşiktaş'ı 100 milyon Euro'ya yakın kendine borçlandırarak kulübe aday olacakların birkaç kez düşünmelerine neden olduğu için mi?
2- Fulya projesindeki başarısızlık ve tartışmalar nedeniyle mi?
3- Beşiktaş taraftarı tarafından sürekli olarak istifaya çağrıldığı için mi?
4- Beşiktaş amatör şubelerinde para ödenmeyen sporcular, başarısızlıklar nedeniyle mi?
5- Gaziantepspor başkanı ile aralarındaki garip ilişkilerden dolayı mı? 16 m Euro'luk (!) Tabata'yı 8 m Euro'ya alma başarısını gösterip 4-5 ay sonra kiraya vermeyi düşündüğü için mi? Yoksa 19 yaşındaki İsmail Köybaşı'nı 6 m Euro'ya alıp yedek kulübesini zenginleştirdiği için mi?
6- Mehmet Topuz'u kulübüyle anlaşmamışken kaçırtıp bir otelde sakladıktan sonra Fenerbahçe'ye iade etmek zorunda kaldığı için mi?

Neresinden tutarsanız elinizde kalır. Yılın spor adamı değil yılın skor adamı seçiliyor sanki. Halbuki Bisiklet Federasyonu başkanı Emin Müftüoğlu gibi bu ünvanı çok daha fazla hakeden adamlar var ankette. Medya popülist tavırlarından vazgeçmeli artık. Gerçekten hakedeni onure etmeli.

4 yorum:

todor dedi ki...

aslına bakarsanız bir fenerbahçeli olarak benim de yılın spor adamı adayım Yıldırım Demirören'dir. niye derseniz? rakibim olan bir takımın böyle bir (sizin yazınızda belirttiğiniz unsurları dikkate alıyorum)başkanı olması benim işime gelir. eğer olaya bu şekilde bakarsanız muhtemelen beşiktaşlılar dışında kalan diğer takım taraftarları yıldırım demirören'e minnettardır ve yılın spor adamı olarak aday göstermişlerdir :)))

Chemedya dedi ki...

Taraftar gözüyle öyle ama bu adaylari belirleyenler için aynı şeyler geçerli değil. Daha ciddi bir liste yapılmalıydı.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Bir Fenerbahçe'li olarak, allah Beşiktaş'ın başından eksik etmesin kendisini...

Bence Mehmet Topuz olayında bizi bu kadar eğlendiridği için, kendisine yüzyılın spor adamı ödülü verilmelidir...

Bolat dedi ki...

@todor, @cengiz,

böyle ahlakcilik yapmak pek huyum degil ama yine de söylemeden edemedim...

Aziz Yildirim'a yönelik Galatasaraylilarin konustugu agizla bizler de Yildirim Demirören'e konusmus oluyoruz bu sekilde. Buna gerek yok bence...

Her kulüp adam gibi adam, ahlakli düzgün insanlar tarafindan yönetilsin... Temennimiz böyle olmali.