Follow @chemedya

1 Aralık 2009 Salı

Volkan'ın Annesi



Rıza Efendi 2 ekmek 1 süt pankartı ne kadar tartışılmıştı ülkemizde? Fenerbahçe'ye ve taraftarına o dönem neler söylenmişti?
Peki ya Fenerbahçe-Galatasaray maçında açılan küfürlü pankart? Bir de üzerine ağır bir ceza almıştı Fenerbahçe.
Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaşlıların açtıklar küfürlü pankart ise gözlemcinin çok uzun kalmadı demesi üzerine cezasız kalmıştı.

Sivaspor-Beşiktaş maçında bu pankartları bana göre mumla aratacak bir pankart açılmış.
Milliyet Gazetesi internet sitesi de bu övünelecek olayı "Beşiktaşlılar Fenerbahçelilerle dalga geçti" diye vermişler.

Mizah güzel birşeydir. Hele ki sporda mizah mutlaka olmalı. Birbirimizi kızdırmalıyız. Ancak bir gazetenin spor servisi bir sporcunun annesine karşı yapılan hakareti övünülecek birşeymiş gibi sunamaz. Milliyet internetinin sporu kime emanetse belli ki fanatik bir Beşiktaşlı. Bunu çok uzun zamandır farkediyoruz. Ancak medyada görev yapıyorsa Beşiktaşlılığı bizi ilgilendirmez. Orada haber yaparken Forza Kartal forumunda yazan ilkokul mezunu bir insandan farklı olmalıdır. Volkan'ın annesine yönelik o pankartın değil haberini yapmak fotoğrafını bile koymak büyük bir skandaldır. Bu skandala sesini çıkartmayanlar da bu skandala ortak olmuşlardır.


Beşiktaş taraftarı solcuymuş, çok yaratıcılarmış. O nedenle harikalarmış. "Mehmet olunmaz Mehmet doğulur" diye ırkçı pankartlar açıp sonra MERT NOBRE'yi ayakta alkışlamışlar falan filan. Beşiktaş duruşu buymuş...3-5 hafta önce Rüştü'nün annesine küfürler edip bugün her yerini öpmüşler falan. Beni ilgilendirmiyor. Bu ülkede herşey klişeler ve ezberler üzerinden devam ediyor. Bir tane Türk büyüğü çıkmış ve Çarşı süper demiş iş bitmiş. Volkan'ın annesine Beşiktaş taraftarının yaptığı bu hakaret ne olacak onu soruyorum. Umarım birileri çıkar ve özür diler!

4 yorum:

nihat dedi ki...

fenerbahgçe ile ilgili kötü olarak aklınıza sadece rıza efendi pankartı geliyor ne ilginç. halbuki kadıköyde "götünüzden siktik mi" diye de pankart açılmıştı.

Bir tarafta sansürleyerek öptürür yazılmış, diğer tarafta açık açık sinkaf.

kaldı ki biri kartona yazılmış belli ki bireysel bir olay. diğerleri koskocaman afiş şeklinde yazılmış baya organize sayılabilecek olaylardı.

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçe tribünlerde de , BJK tribünlerinde de , Gs tribünlerinde de zaman zaman bu tarz çok berbat pankartlar açılıyor. Olmaması gerekir. Ama koskoca Milliyet Gazetesi bu olayı övünülecek bir olay gibiilk kez veriyor. Sinakflı küfürler bir yana bu pankartın da sinkaflı küfürlerden bir farkı yok bence. Burada tartıştığımız şey medya. Eğitim düzeyi düşük olan bir insan bundan etkilenir. Böyle şeyin savunması olmaz. O küfürleri açanları savunmadım ben. Aksine onlar da en az bunun kadar rezalet. Nihat bey gelip burada bu pankartı savunmayın bana. Mesele hangisi iyi hangisi kötü değil. Milliyet Gazetesi bu tarz bir pankartı nasıl yayınlar? Bütün mesele bu.

todor dedi ki...

Ne pankartlar var açanların analarını öptürür diyorum bende....

SARSLAN dedi ki...

Madem Zilliyet bu haberi yayınlamış. Bunun üzerineVolkan'ın iki ayrı dava açması gerer.

1. davayı zilliyetin haberi konu yapma şekline karşı açacak

2. davayı da pankartın üzerinde elleri olan şahılara açacak.

Bunu yapmıyorlarsa bile Hasan Ali Atasoy'un "LayLay Adnan" ayarına benzer benzer bir ayarın resmi sitenin verilmesi gerekir. Bunun için ilk oynayacağımız maçta veya herhangibir maçta pankarttaki içerik o haberi yapanlar için açılır ve buda resmi siteden taraftarlar dalga geçmiş şeklinde yayınlanır.