Follow @chemedya

25 Aralık 2009 Cuma

Neden Aklamaya Çalışıyorsunuz?


Cemal Ersen bugün Selçuk Dereli ile bir röportaj yapmış. Daha doğrusu röportaj da diyemeyeceğim. Resmen aklama çalışması yapmış. Selçuk Dereli'nin ne denli harika bir hakem olduğunu vurgulamış röportajda. Güya Selçuk Dereli'yi bitirme planı varmış. 2 sene önce uygulamaya konulmuş bu plan. Ben de büyük bir gazetecilik başarısı yaparak Selçuk Dereli'yi bitirme planını ele geçirdim. Aşağıda okuyacaksınız tek tek. Bakalım Selçuk Dereli'yi yani Haluk Ulusoy'un sevgili prensini kim bitirmiş?

2001-2002 sezonu. Ulusoy'un Galatasaray sevgisinin tavan yaptığı yıllar. En sevgili hakemi de Selçuk Dereli. Yimpaş Yozgatspor-Galatasaray maçında görevlendiriliyor. Ancak maç hiçte Galatasaray'ın istediği gibi gitmiyor. 3-1 yenik duruma düşüyor sarı kırmızılılar. Sergen maçın 80 dakikasında Yozgatsporlu Hüseyin'e öyle bir tekme atıyor ki Dünya'nın her yerinde kırmızı kart verilecek bir pozisyon. Selçuk Dereli, Hüseyin'in delinen ve kanayan ayağını dikkate almıyor ve Sergen'i sahada tutuyor. İlerleyen dakikalarda oyundan atılmayan Sergen 1 gol 1 de asist yapıyor. Maç 3-3 bitiyor.

Ulusoy döneminde Fenerbahçe'yi yakan ve Galatasaray'ı kurtaran hakemlerin ödüllendirilmesi bir gelenekti. O dönem Ulusoy'un prensi olan Selçuk Dereli de bunun ödülünü fazlasıyla aldı.
Bakalım daha neler neler yapmış Prensimiz.

2002-2003 sezonunda bir orta alan mücadelesinde pozisyonla ilgisi bile olmayan Ogün'ü oyundan attı. Selçuk Dereli'nin hata diye nitelenemeyecek bir kararıydı. Çünkü pozisyona çok yakındı ve Ogün rakibe müdahale bile etmemişti. Aynı sene Galatasaray-Fenerbahçe maçında daha 30. saniyede Mirkoviç'e sarı kart gösterip rekor kırdı. Fenerbahçe'nin Adanaspor'a 3-1 yenildiği maçta akıllara zarar 2 penaltı verip bir de Fenerbahçe'nin bariz golünü vermedi. Bununla da yetinmedi Fatih'i de oyundan yine alakasız bir şekilde atıp sonraki hafta maç almayı garantiledi.

2003-2004 Beşiktaş hakemler tarafından katledilmişti hani Lucescu'ya göre. İşte o sene yönettiği Bursaspor-Beşiktaş maçında Beşiktaş'a maçı kazandırmak için hakemliğin bütün olanaklarını kullandı. Bursasporlu bir oyuncuyu haksız yere oyundan attı. Rakibine dirsek atan Beşiktaşlı Yasin'i oyundan atmadı.

Fenerbahçe'nin 100. yılında çift kupa isteğine Beşiktaş maçındaki muhteşem yönetimiyle set çekti. O gün yorum yapan otoritelere göre Baki'yi oyundan 3 kez atması gerekiyordu. Baki bile şaşırdı herhalde kırmızı yemeyişine. Mehmet Sedef'in sarı kartı varken topu elle kesmesine sarı kart vermedi. Maçın yardımcı hakeminin eliyle kart vermelisin demesini görmezlikten geldi. Maçta inanılmaz olaylar yaşandı. Maç sonrası Ali Koç başta olmak üzere tüm Fenerbahçe yönetimi çıldırdı.

Hele ki Fenerbahçe'nin Denizli'de çalınan şampiyonluğundaki payını hiçbir Fenerbahçeli unutmayacak. Öyle bir maçı nasıl oynattı, orada olanlara nasıl izin verdi hala anlayabilmiş değil kimse...O gece Türk spor tarihinin gerçek bir kara lekesiydi. (Tahir Kum hala elindeki belgeleri açıklamış değil...Bekliyoruz)

İşte Selçuk Dereli'yi kimin bitirdiği yukarıda birkaç örnekle yazıyor. Belli ki Selçuk Dereli kendini bitirmiş.


Cemal Ersen tüm bunları unutmuş ve aklıyor Selçuk Dereli'yi. Meğer Türk halkı ne kadar da haksızlık yapmış kendisine. Şöyle demiş Ersen:
Kimine göre Dereli dernek başkanlığı yaptığı dönemde çok yıpratılmış, işin siyasetini güdenler FIFA kokartlı hakemi kullanamayacağını anlayınca frene basmıştı.

Sevgili Cemal Ersen, Selçuk Dereli'yi kullanamayacaklarını anlayınca demiş...Merak etme Cemal Ersen. Selçuk Dereli, Haluk Ulusoy döneminde tepe tepe kullanıldı. Hatta posası da çıkartıldı. Sizler o günlerde olanlara sessiz kaldınız bugün de o günlerin anti kahramanlarını aklamaya çalışıyorsunuz. Biz bunları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız da...


Not: Selçuk Dereli'ye 2500 TL kazandıran meşhur demeci o günleri tekrar hatırlatmak adına aşağıya kopyalıyorum.

Fenerbahçe Yöneticisi Ali Koç maç sonrası hakem Selçuk Dereli ve Futbol Federasyonu'na oldukça ağır sözlerle yüklendi. "Beşiktaş'ı ezdik ezdik ezdik ! Şerefsizler, hırsızlar emeğimizi çaldı!" diyen Koç, Dereli'yi adeta topa tuttu. Yöneticiliğe başladığından beri yapıcı olmaya çalıştığını söyleyen Ali Koç, "Yüzler doğal olarak asık ama elendiğimiz için asık değil. Beşiktaş'ı iki maçta da ezdik. Ama gördüklerimden utandım. Baki Mercimek'in üç defa atılması lazımdı. Bir keresinde topsuz alanda Tuncay'a vole çaktı, yardımcı hakem kart gösterilmesi gerektiğini söyledi Dereli'ye. Bir hakem çıkıyor karda yürürken iz bırakmaz misali maçı yönetiyor. Yeter artık yani bu şekilde lige bile devam etmenin manası yok. Turu geçsek de bunları söyleyecektim. Taraftarımızı galeyana getirip ceza almamızı istediler. Ulusoy ve ekibinin bu oyuna son vermesi lazım. Yenildiler de bunları söylüyorlar diyen varsa da utansın. Gitsin maçı baştan izlesin. Ben Fenerbahçe başkanı olsam lige bile devam etmem" dedi

13 yorum:

todor dedi ki...

istedikleri kadar aklamaya çalışsınlar, türk futbol tarihi en büyük tetikçisinden ve hakemlik kurumunun en kara lekesinden kurtuldu. herkesin gözü aydın....

Unknown dedi ki...

Cemal Ersen'i nispeten temiz bir yazar/yorumcu olarak görüyordum. Demek gerektiği zaman o da maşalık görevi yapabiliyormuş. Dereli için yazılacak her kelime ziyandır. Ali Koç söylenmesi gerekenleri söylemiş zaten.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Chemedya dedi ki...

Evet Tozasor. O'nu unutmuştum. trabzonspor maçıydı. Adam yürüyemiyordu. Neden yavaş çıkıyorsun diye sarı kart gösterdi. Sonra Nobre sinirlenip alkışladı diye kırmızı kart gösterdi. O pozisyon bile adamın nasıl bir hakem olduğunun göstergesi...

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Bu gibi adamlar yüzenden tüm hakemlerden nefret ediyorum...

Yağmurlu havada su diye inleseler, su bile vermem hiç birine...

tozasor adlı arkadaş, nikini John Fante'nin kitabından etkilenerek mi seçtin merak ettim de..

Chemedya dedi ki...

Tozasor bende bir soru sorayım sana. Blogunda mail olarak İlterez.. yazıyor...Yoksa Antu'dan,Fenerlistten eski arkadaşım İlter Ezgü müsün?

alihoca dedi ki...

Unutma, Unutturma!

İstifa etmiş, ayrılmış, kâsesini doldurmuş köşesine çekilmiş hiç fark etmez.

Fenerbahçe düşmanı bu kişiyi ve böylesi kişileri Fenerbahçeliler asla unutmamalıdır.

Daha önemlisi ise bunu onun ve onun gibilerin unutmaması sağlanmalıdır.

Nasıl mı?

Bugün yazılı görsel medyada başarıyla olarak görev yapan Fenerbahçelilere hangi taktik, yöntem ve misyonla saldırıldığı incelenmelidir önce.

Örnek mi bulamadınız?

Kalbi Fenerbahçe sevgisi ile atan Herhangi bir bloğa girin,

Üşendiniz mi?

Şu yazıyı yazdığım blogdaki konu başlıklarını, özellikle Fenerbahçe haklarını arayan ve sorgulayan başlıkları geriye doğru bir tarayın;

Gerçekleri saptırabilmek için neler yaptıklarını, yazının anlam ve önemini yok edemediklerini anlayınca; doğruluk, dürüstlük, objektiflik gibisinden işi nasıl kişiliğe indirgemeye çalışıldığını fark edebiliriz sanıyorum.

Birçok blogda yazı ve yorum geçen dostlarımızın 'Allah Muhafaza' klavyesinden kaçan bir iki argo yüzünden; biriktirip sabırla büyüttükleri nefretin -tamamen tesadüfî(!) bir birliktelik göstererek- gereği olarak, o bloğun okuyanlar nezdinde ki itibarını sıfırlamaya nasıl titizlikle çalışıldığına şahit olmadıysanız da, bundan sonra okuyacaklarınızı bu pencereden değerlendirdiğinizde, şahit olmak için çok fazla beklemeyeceğinize de olasılık tanıyın lütfen.

Saygılarımla

Burak dedi ki...

"2002-2003 sezonunda bir orta alan mücadelesinde pozisyonla ilgisi bile olmayan Ogün'ü oyundan attı. Selçuk Dereli'nin hata diye nitelenemeyecek bir kararıydı"
Selçuk Dereli ile ilgili diğer yazdıklarınıza kısmen katılabilirim ama bu maçta Ogün'ü attığı dakikaya kadar Diyarbakır'ı doğramıştı. Ceyhun'a faul yapılan bir pozisyonda sarı kartı faul yapan oyuncuya değil de pozisyonla hiçbir ilgisi olmayan Celalettin'e göstermiş ve Diyar'ı 10 kişi bırakmıştı. Ayrıca Kaleci Oğuz'un yaptığı net bir penaltıyı da vermemişti. Bu arada Dereli ile ilgili biz de naçizane bir ekleme yapalım: 3 Aralık 2006 Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 90.dakikada Önder'in yaptığı penaltı. Saygılarımla

Chemedya dedi ki...

@Burak
Haklısın.Teşekkür ederim uyarın için. O maçta Diyarbakırspor'lu Ramazan'ı da oyundan atmış. Bizde o kadar paranoya yaratmış bir isim ki hep bizim aleyihimize çaldığı düdükler aklımızda kalmış. Aşağıya bu konudaki alıntıyı koyuyorum. Kaynak Alper Duruk'un Fenerbahçe arşivi:

Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçının hakemi Selçuk Dereli, gösterdiği kırmızı kartlarla, vermediği penaltı ile maçı çığrından çıkardı. İki tarafın da tepkisini aldı.
Futbolseverler hakem Selçuk Dereli'yi geçen yıl oynanan Y.Yozgat-G.Saray maçında Sergen Yalçın'a göstermediği kırmızı kartla tanıdı. Dereli dün de gecenin adamı oldu. Cengizhan, Ceyhun'a faul yaptı. Herkes bu oyuncuya kart gösterilecek diye bekledi. Ancak Ramazan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Daha sonra kaleci Oğuz ceza sahası içinde Kamil'i düşürdü. D.Bakırlılar penaltı bekledi. Selçuk Dereli oyunu devam ettirdi. Evsahibi takımın teknik ekibi, yönetimi saç baş yoldu. 44. dakikada Cengizhan orta sahada Ogün'e girdi. Ancak Dereli bir anda Ogün'e kırmızı kart gösterdi. Maçı da çığrından çıkardı.

Sergen'i atamamıştı
GELECEK vaadeden hakemlerimizden biri olarak gösterilen Selçuk Dereli, dünkü maçtaki kararlarıyla büyük eleştiri aldı. Dereli'nin hatalı kararları, futbolseverleri 1 yıl öncesine götürdü. 22 Aralık 2001'de oynanan ve 3-3 sona eren Y.Yozgat-G.Saray maçının 81. dakikasında Sergen'in rakip takım oyuncusu Hüseyin'e yaptığı sert harekete kırmızı kart gösteremeyen Dereli, oyundan atmadığı Sergen'in 85. dakikada ceza alanı içeresinde kendini yere atmasını penaltı olarak değerlendirmişti.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Chemedya dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Tozasor;
Taner Ezgü ile akrabalık var mı?

Tetikçi kişi hakkında yorumda bile bulunmaya değmez.

Chemedya dedi ki...

Ezgü değil bu arada Ezgi olması gerek. Klavyem sürçtü:)