Follow @chemedya

21 Aralık 2009 Pazartesi

Medya Hep Çifte Standart İçinde


Gineli oyuncu, Süper Lig'in 10. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçtan önce de Rıza Çalımbay ile tartıştıklarını kendisine 'defol buradan sana ihtiyacım yok' dediğini söyledi. Youla sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş maçı öncesin bana bunları söylüyor sonra da Antalyaspor maçından öncede bana diyor ki 'sana ihtiyacım var'. O büyük maçta bana ihtiyacı yoktu da bu maçta mı bana ihtiyacı var? Ben hiçbir şey anlayamadım.

Bu açıklamalar Eskişehirsporlu Youla'ya ait. Rıza Çalımbay'ı suçluyor. Beşiktaş maçından önce Rıza Çalımbay tarafından bilinçli olarak oynatılmadığını ima ediyor.

Bir sahtekarın
hiç bir kanıt sunmadan Kazım'a şike suçlamasında bulunmasını günlerce manşetine taşıyan, bir meczuba inanarak aylarca üzerinden Fenerbahçe'yi suçlayan medya Youla'nın açıklamalarını da manşete taşıyacak mı? Yoksa konu bu minik haberle kapatılacak mı?

Bizim medyamız konu Fenerbahçe olmayınca tüm refleksini kaybediyor. Semih'e sarı kart verilmediği için hakemi suçlayanlar 1 gün önce Arda'nın elle aldığı pozisyona sarı kart diyemiyor, daha sonra reklam tabelalarını tekmelemesine de sarı kart diyemiyor. Takıma göre yapılan yorumlardan artık bunaldık.

Fenerbahçe'yi berbat oynamakla suçlayanlar, rakiplerini uzay takımı olarak sunanlar ligin ilk yarısının sonunda ortaya çıkan tabloyu ve Avrupa Ligi'nde ortaya çıkan tabloyu görünce hiçbir şekilde geri adım atmıyor. Hep bir aşağılama, küçültme içindeler.

Medya herkese eşit mesafede olmak zorunda. Objektif ve tarafsız olmak zorunda. Kazım'ı linç eden medya aynı hassasiyeti herkese göstermeli ya da Kazım'ı kanıtsız olarak linç etmemeli.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

peki hakem hatalari fenerbahcenin aleyhine olunca her turlu elestriyi yapan ahmet ercanlar neden dunku komik (bilincli verildigi apacik) ofsayt pozisyonu hakkinda hic bir sey demedi?

Chemedya dedi ki...

İki konu aşağıya inerseniz birşey dediğimi görebilirsiniz. Pozisyonun ofsayt olmadığını ve yardımcı hakemin hatalı bir karar verdiğini söyledim. Ayrıca o pozisyonun hemen öncesinde Santos'a yapılan bir Faül vardı. Biz herşeyi yauıncı kuruluşun bize görüntüyü verdiği oranda tartışabiliyoruz. O faül her nedense özetlerde yer almadı. Ancak bu yardımcı hakemin verdiği hatalı ofsaytı değiştirmez.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Arda'ya dokunanı futbol tanrısı çarpar (töbe töbe) Arda bu gazla yarın öbürgün hakem pataklarsa kimse şaşırmasın...

Türk medyasının Fenerbahçe ile olan diyaloğuna geline.. QTM tüm kaleleri ve köşe başları GS'liler tarafından adeta kuşatılmış durumunda. Bu nedenle Fenerbahçe alehine ne varsa x2 olarak yayınlanması bu yüzdendir.. Ayrıca bu gün hangi haber muhabirine sorarsanız en zor haber yapılan külüp olarak Fenerbahçe'yi gösterirler.. Kolay kolay tesislere giremezler, yöneticilerle konuşamazlar vs. vs. haber çıkartamazlar, bunun karşılığında da öçlerini bu şekilde alıyorlar..

Mustafa Deniz'li kadar hangi teknik drektörün kayrıldığını gördünüz siz, futbol filozofu yaptılar adamı, niye çünkü haftada bir basın mensuplarına kehanette bulunuyor, NOSTRADAMUSTAFA....

Medya ve Fenerbahçe ilişkisi daha da uzun ve belgelerlere yazmak gerek esasında... Ama bunun farkın da olan insanların olduğunu bilmek güzel..

Adsız dedi ki...

bence blogundaki üst fotoğrafta rıza çalımbay ın olmaması lazım gerçek manada...

Chemedya dedi ki...

Sanırım o logodan 1-2 ismi çıkarmam gerek. Ben oraya futbolun sanatkarlarını ve emektarlarını koydum ama sanırım Rıza haketmiyor.

Adsız dedi ki...

Bence de logonun manası çok güzel ve öyle de devam etmeli.Düşüncemi dikkate almış olmanızdan ötürü de teşekkür ederim...
saygılar,