Follow @chemedya

3 Aralık 2009 Perşembe

Galatasaray Dünya'nın En İyi Takımı Olacak mı?


Daha önce Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) hakkında bir yazı kaleme almıştım. Bu kurumun yöneticisi olan Hüsnü Terek ise bloguma gelerek açıklamalarda bulunmuştu. ( http://chemedya.blogspot.com/2009/09/iffhs-hakkndaki-yazma-husnu-terekin.html ) Bugün bu konuda Hürriyet Gazetesi'nden Alican Yaylıcı değinmiş.

Yaylıcı, Galatasaray'ın mantıksız yükselişini ve diğer kulüplerin mantıksız düşüşlerini irdelemiş. Bu rapora göre bu ay Galatasaray Dünya sıralamasında 10. sırada yer alıyor. Alican Yaylıcı biraz da mizahi bir dille gelecek ay sarı kırmızılıların Dünya klasmanında 1. sıraya yükseleceğini söylemiş.

Daha önce yazdığım yazıya yanıt veren Hüsnü Terek, sıralamayı oluştururken çok titiz bir çalışma yaptıklarını söylemişti. Ancak bu titiz çalışma maalesef ki kamuoyunu tatmin edecek niteliklere sahip değil. Alican Yaylıcı'nın sorduğu gibi şampiyonlar liginde yer alan ve İspanya liginde 2. sırada bulunan Real Madrid 30. sıralarda yer bulurken Avrupa liginde yer alan ve kendi liginde 4. sırada bulunan Galatasaray 10. sırada yer almasını hiç bir mantık ölçütümüz kabul edemiyor. Acaba Galatasaray'ın şu anki kötü durumu nedeniyle başka türlü moral verilemez miydi kendilerine? Bu durum komik bir hal alıyor.

Hüsnü Terek'in açıklamalarına o dönem de büyük saygı duymuştum ve açıklama için sadece Chemedya'yı seçmesinden dolayı memnun olmuştum. Ancak benim mantığım bu işi hala çözemedi. Acaba gelip bir kez daha bu sıralamanın hangi mantıkla, hangi matamatiksel ölçekle yapıldığını açıklar mı bize?

1 yorum:

todor dedi ki...

Öyle bir takım ki Galatasaray ölüsü bile dübya 4. oluyor.
Güldürmesinler bizi...