Follow @chemedya

1 Aralık 2009 Salı

Fenerbahçe Nasıl Tuzağa Düştü?


Fenerbahçe sezona çok iyi başlamıştı. Futbolcular sahada çok iyi futbol sergilemeseler de asla pes etmiyorlar ve rakiplerinin yıldırıcı futboluna meydan okuyorlardı. O dönem medyanın özellikle Galatasaray tendanslı olanları Fenerbahçe'nin çok agresif olduğunu vurguluyorlardı sürekli. Erman Toroğlu başta Emre olmak üzere tüm Fenerbahçeli futbolcuları hedef gösteriyordu. Hatta öyle bir noktaya gelmişti ki bu Fenerbahçe'nin kendi sahasında oynadığı ve çok kötü ve pasif oynayarak kazandığı İstanbul B.Ş.B. maçının ardından bile Erman Toroğlu Emre'nin agresif oynadığını iddia ediyordu. Ki ben kendisiyle aynı maçı izlemiş biri olarak ağzım açık izlemiştim bu yorumunu ve kötü niyetinden emin olmuştum.

Bursaspor-Fenerbahçe maçında rakibin agresif futboluna rağmen Fenerbahçe pes etmeyen ve isyan eden bir hal içindeydi. Bu maçın ardından Fenerbahçeli oyunculara eleştiriler arttı. Ancak bence kırılma noktası o maçın ardından Ali Koç'un söylediği sözlerdi. Ali Koç maç sonrası yaptığı açıklamada takımın neden bu kadar agresif olduğunu anlamadığını ve bunun nedenlerini mutlaka araştıracaklarını söylemişti.

Gelinen nokta Ercan Güven'in bugün yazdığı yazıdan ibaret. Agresif denilen Fenerbahçe ofsayttan yediği gollere, verilmeyen penaltılarına bile isyan edemez halde. Futbolcular agresifliklerini tamamen yitirmiş durumdalar. Yenilgiyi çok kolay kabul ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki en küçük isyanlarında başta medya olmak üzere kendi camialarından bile tepki verecekler. Maalesef ki Fenerbahçe treni kaçırdı ve tuzağa düştü. Şimdi düşünsünler neden futbolcuların sezon başındaki gibi mücadele etmediğini.

9 yorum:

Nihat dedi ki...

yani ali koç bile medyanın gazına geliyor. vay be . ofsayttan attığı gollere ve olmadan verilen penaltılarına sayıyorlardır belki de.

Chemedya dedi ki...

Hangi ofsayttan atılan gol ve olmadan verilen penaltı Nihat?
Bana örnek versene? Bakın burada yazıların içeriğini okumadan yorum yapmayın. Ben bir analiz yapıyorum. Fenerbahçe sezon başında agresif ve hırslıyken şimdi neden bu halde olduğunu sorguluyorum. Siz gelip kulüp fanatizmi yapıyorsunuz. Fikir tartışmak istiyorsanız tartışalım. Ama böyle ezbere yorumlar yapmayalım.

Ümit dedi ki...

Galatasaray maçında atılan ofsayt gol ve olmayan penaltı. en yakın örnek.

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçe Galatasaray'ı o "size göre olmayan" penaltı ve ofsayt golle mi yendi? Yoksa rakibine maç boyunca büyük üstünlük kurarak mı yendi? Bunun yanıtını verin sonra konuşalım.

ben buradayim dedi ki...

Uff, böylelerini okuyunca insanın ister istemez canı sıkılıp yüreği daralıyor. İnsanın diyecek lafı kalmıyor.
Ulan bir penaltının penaltı olabilmesi için daha ne olmalı bu ülkede!
De ki ''Boktan oynadık yenildik ama bir gol ofsayttı''. Kimse itiraz bile etmiyor. Bir gol ofsayttı ve bunu tüm bloglarda okuyabiliriz.
Ama dizlerinizin bağı çözüldü ve yenildiniz, darmadağın oldunuz! Bunu antrenörünüz bile anladı ama adamcağızın laflarını adamcağıza yarım saat sonra ye-dir-di-niz! Bu düşünceyle bir arpa boyu bile yol kat edemezsiniz.
Yakında liseliler tahtlarını geri alırlar ve lafın bittiği yerde de ''Ama biz UEFA kupasını aldık'' diye sizleri böyle iki renk arasında pinpon topu yaparlar...

İnsanın diyecek lafı kalmıyor doğrusu.

Ümit dedi ki...

Alex'in franco değmeden atladığını görebilirsiniz. Ben maçı fener şöyle kazandı ya da böyle galatasaray kaybetti demedim ahmet ercanlar. gerçekten artık ateşli ahstalık geçirdiğine inanamaya başladım. zira hangi ofsayt gol ve penaltı diye sordun cevap verdin. o maçı öyle ya da böyle kaybettik. ama sen her maçtan sonra "ühühüh bu yöneticiler niye böyle ofsayt gol yiyoruz çıkıp laf etmiyolar abiii" minvalinde yazılar yazarsan ofsayt gol attığında da konuşmuyolardı derim. hangi ofsayt gol diye sorarsanda cevabım gayet var.

ama sen olayı "biz sizi yendik olllum öyle ya da böyle" noktasına çekeceksen sen bilirsin.

Ayrıca borazan arkadaşım sen kasımpaşa maçından sonra "boktan oynadık yenildik mi dedin yoksa ofsayttan gol atıllar di
ye mi çığırdın yakın çevrene. İnsanlar kendi yaptıklarını sağa sola tavsiye olarak versinler.

Chemedya dedi ki...

Ümit neden seviyeyi düşürmeye uğraşıyorsun?
Burada senin uslubunla sana yanıt vermek istemiyorum. Ama eğer çok merak edersen sana o maçla ilgili bazı şeyleri yazabilirim. 1.si olayları çıkaran Arda olmasına rağmen medya ve maçın hakemi tarafından kollandı ceza almadı. Cristian Arda'nın üzerine yürümedi. Arda Cristian'ın üzerine yürüdü. Fenerbahçe tribünlerine golden sonra haraket çeken Hakan Balta hakettiği kırmızıyı görmedi. Kamera görüntülerine rağmen maçtan sonra da ceza almadı. Lugano'nun gs ceza sahası içinde çekilmesine penaltı verilmedi. Kayseri maçında Carlos rakibe dokunur dokunmaz kırmızı verilmişti. O penaltı size verilse herhalde A.İ.H. M'ye başvururdunuz...Sizin sorununuz 10 yıldır sürekli yenilmenize rağmen hala her yenilgi sonrası mazeret üretmeniz. Bir kere de tebrik edin... Alex'in pozisyonuna penaltı değil diyorsan ya miyopsun ya da sahiden psikolojik travma yaşamışsın maçtan sonra. Bu uslüpla devam edersen eğer aynı uslupla yanıt vermeye devam edeceğim sana. Efendice ve daha düzgün sözler yazarsan alacağın yanıtlar da öyle olur.

ben buradayim dedi ki...

Söyliyim Ümit:
O akşam Galatasaray'lı iki arkadaş ve Fenerbahçeli iki arkadaşla birbirimizi avutmaya çalışıp iki takım hakkında fikir yürütmeye çalışırken, özetle Fenerbahçe'yi en son Aragones döneminde Kayseri'ye karşı (1-4) bu kadar kötü, amaçsız, bilinçsiz, boktan ve futbolsuz gördüğümü söylemiştim. Ama KPaşa'nın son gölü gene de ofsayttı, o da çok bariz.

Fenerbahçe'nin o gün çok kötü olması KPaşa'nın golünün ofsayt olmasını engellemiyor ki!

Gerçi yanıtladım sorunu ama FB-GS maçı ile FB-KPaşa maçının ilgisini gene de çözemedim??

Neyse, konuyu çok ta uzatmama gerek yok aslında. Zira gayet açık.

valresnick dedi ki...

@Ümit

Ben Fenerbahçeliyim. Kasımpaşa maçını izledim. Son golün ofsayt olduğunu düşünmemiştim bile. Yani takım bu kadar kötü oynarken son gol ofsaytmış hiç önemli değil. Aynı şekilde Beşiktaş maçındaki son golde önemli değil. Çünkü takım kötüydü.
Fakat çok ilginç bir anektod var. Beşiktaş maçında yanımda 3 galatasaraylı vardı. Ben ofsayt ama olsa ne olur olmasa ne olur derken onlar hala Galatasaray maçında penaltı değildi falan çığırıyolardı.
Her Fenerbahçe taraftarını bilemem ama ben böyle oyunundan nefret ediyorum takımımım. Geçen senede İstanbul B.B maçında iki tane ofsayttan gol yemiştik. Hiç bir yönetici çıkıpta goller ofsayt demedi. Hiç bir Fenerli'de MHK istifa demedi. Çünkü takım çok kötü oynadı.
Ben yöneticilerimden memnunum, Galatasaraylı yöneticiler gibi her maçtan sonra ağlayacaklarına gerekirse yenilelim ama ağlamasınlar.