Follow @chemedya

30 Aralık 2009 Çarşamba

Fenerasyon İstifa!


Bu nasıl Fenerasyonmuş. Hıncal Uluç diyor ki Türk Futbolunu Aziz Yıldırım yönetiyor. Galatasaray ve Beşiktaş medyası da bunu destekliyor. Ama Avrupa Şampiyonası için aday gösterilen statlar içinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadı bile yer alamıyor. Nasıl bir Fenerasyonmuş ki bu kendine faydası yok.

Bakın Fenerasyon Başkanı(!) Aziz Yıldırım Fenerbahçe resmi dergisinde açıklamalar yapmış, bakalım ne diyor?

- Oğuz Sarvan telefonlarıma çıkmıyor. Doğrudan iletişim kuramıyoruz. Medya yolu ile fikirlerimizi iletmeye mecbur kalıyoruz, ( Bu nasıl bir Fenerasyon başkanlığıdır? Koskoca Fenerasyon başkanının telefonuna çıkmayan bir MHK başkanı var. Skandal)

- Bize ve diğer takımlara yanlış yapan hakemlerin yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Kötü niyetli hakemler var ve bunlar temizlenmiyor. (Olur mu hiç. Siz Fenerasyon başkanısınız. Açarsınız bir telefon Mahmut Özgener'e halledersiniz. Hıncal Uluç'tan iyi mi bileceksiniz? )

- Aurelio olayına kadar sözleşmelerdeki +1 opsiyonları geçerliydi. Federasyon da sözleşmeyi tescil etmişti. Sonra tahkim kurulu birden bire tescili iptal etti. O olay bir ilk oldu ve birden bire sözleşme geçerliliğini yitirdi. ( Kendi atadığınız kurul istediğiniz kararları almıyorsa bu bizim mi suçumuz?)

- Neden görüntülerden sadece Fenerbahçeli sporcular ceza alıyor? Neden ben ceza kuruluna sevk ediliyorum da benimle aynı tarz konuşma yapan Haldun Üstünel ceza kuruluna sevkedilmiyor? ( Hukuk kurulu başkanı İlhan Helvacı, Galatasaraylı yönetici Mehmet Helvacı'nın kardeşi. Sadece Fenerbahçeli oyuncuları sevkediyorsa, sadece Fenerbahçe yöneticilerini sevk ediyorsa Aziz Yıldırım'ın kesin bir bildiği vardır! Diğer kurullarda da Fenerbahçeli sayısı bu kadar azsa ve militan düzeyinde bir anti Fenerbahçelilik varsa bunu da Aziz Yıldırım ayarlamıştır)

-Antalyaspor maçında malzemecimizin başına koltuk atıldı. Antalyaspor'un ceza alması için malzemecimizin ölmesi mi gerekiyordu? Cezalı olan Paf takımı oyuncusunu oynatan Antalyaspor Paf takımının şampiyonluğu tescil edildi ve Fenerbahçe Paf takımının şampiyonluğu verilmedi. ( Siz pek fizik kurallarını bilmiyorsunuz sanırım? Siz dünyanın her hangi bir yerinde kafasına koltuk yiyerek ölen bir malzemeci duydunuz mu? Ama size pet bardakla gözü kör olan onlarca Keita gösterebiliriz! Paf takımına gelince. Ne var yani bir fenerasyon yetkilisi bir belgeyi işleme koymayı unutmuşsa? Bunu bu kadar büyütecek ne var? Topu topu bir şampiyonluğunuz gitmiş.)

-Kulüplerin renklerine göre karar alan Federasyon kurullarının kararları sorgulanacaktır. (Ama Hıncal Uluç bu federasyonu sizin kurduğunuzu söylüyor? Nasıl olur? )

- Fenerbahçe'nin kendi öz kaynakları ile yaptığı ve geçen sene UEFA finali oynanan stadı nasıl olur da birden bire kriterleri karşılamaz hale geliyor? (Siz Ahmet Güvener gibi federasyonla iş yapan bütün şirketlere danışmanlık yapacak kadar zeki bir adamdan daha mı iyi bileceksiniz bu işleri? UEFA finali verildiğinde bu kriterler yoktu. Daha geçen hafta bu kriterler getirildi.)

Yukarıda Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını ve bunlara verilecek tahmini yanıtların mizahi bir şekilde ele alınışını okudunuz. Şimdi medyanın duayenlerinin bu somut olayları ele alarak bir araştırma yapmasını bekliyorum. Özellikle Hıncal Uluç'u karşılarına alarak sormalarını istiyorum. Hani Fenerasyon vardı? Hani Federasyonu Aziz Yıldırım atamıştı? Hani Mahmut Özgener, Aziz Yıldırım'ın adamıydı? Hani Oğuz Sarvan Aziz Yıldırım'ın emir eriydi?

Bu sorular sorulmayacak ve bu açıklamalar da unutulup gidecek. Yine Fenerasyon masalları anlatılıp kamuoyu istenildiği gibi yönlendirilecek. Papermoon'da yemekler yenilecek, planlar yapılıp uygulamaya konulacak.

Bize de şöyle demek düşecek. Fenerasyon buysa, Fenerasyon İSTİFA!

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Ahmetcigim, istifa da etseler bir sey degismiyor. Nasil bir yapiysa artik orasi kim gelirse gelsin sonuc degismiyor. Ulusoy'u biliyoruz, Hasan Dogan'i da anlaymadik, cok kisa sürdü. Bir de övüp durduklari Levent Bicakci vardi; gecenlerdeki Cemal Nalga olayindan sonra ortaya cikip da yaptigi konusmalar onun da aslinda ne bicim bir adam oldugunu ortaya koydu, gecikmeli de olsa...

Chemedya dedi ki...

Benim söylemek istediğim şey istifa etmeleri değil. Sadece Fenerasyon lafını kullananların aslında Federasyonu istediği gibi yönlendiren insanlar olması. Vurgu yapmak istediğim nokta Fenerasyon diye ortalığı ayağa kaldıranların sorunlarının, federasyonu değil Fenerbahçe'yi yıpratmakla ilintili olması. Yani amaç kamuoyu yaratmak bu konuda. Benimkisi işin ironisi.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Hınçal ile ilgili Bilgin Gökberg geçenlerde,
""Türk futbolu hakkında bu kadar komple teorisi ortaya atıyor ama yıllarca hiç biri gerçekleşmedi, kimsede yahu adam ne saçmalıyorsun hala demiyor" melainde bir şey söyledi ki mevzunun bam teline bastı bence..

Of Hınçal offf...Sıktın artık be...