Follow @chemedya

5 Aralık 2009 Cumartesi

Ertem Şener'in Peri Masalı


1998 yılında ben mesleğe yeni başlamış bir Fenerbahçe muhabiri olarak Kanal 6 televizyonunda çalışırken spor haberlerimizi o dönem çok genç olan ve mesleğe yeni adım atmış olan Ertem Şener sunuyordu. İşini çok seven ve çok başarılı bir spikerdi. Boş zamanlarımızda yaptığı taklitleriyle hepimizi gülme krizine sokardı. Spor dünyasının o dönem en ünlü isimlerinin taklitlerini yapar bizlere güzel zamanlar geçirtirdi. Tabi benim taklidimi yaptığında da bozulmakla beraber gülerdim.

O dönem Ertem sürekli olarak kendi kendine maçlar anlatır bir gün ünlü bir spiker olmanın hayalini kurardı. Biz de kendisine eleştiriler getirir ve hep başkalarına benzememesini ve kendine özgü olmasının ileride kendisinin yolunu açacağını söylerdik. İşin doğrusunu söylemek gerekirse o dönem tarzı İlker Yasin'e çok benzerdi ve eleştirimizi en çok bu nedenle alırdı.

Bir süre sonra Ertem'le Star'da yine buluştuk. O dönem Star tv'de şampiyonlar ligi maçı anlatmak kendisi için bir hayaldi. Oradaki hiyararşiden kendisine sıra gelmesi mümkün değildi. Ertem sürekli çalışıp kendisini geliştirmeye uğraşırdı. Ancak Büşah Gencer'in hiçte yakışık almayan bir şekilde kendisini evliliğinin ertesi günü işten çıkartınca Ertem için sıkıntılı bir dönem başladı.

O sıkıntılı günleri atlatan Ertem bugün o zor günler yaşadığı kanalın başında spor müdürü olarak görev yapıyor. Ve şu an belki de Türkiye'nin en çok konuşulan spikeri. Belki de en sempatik spikeri. Bu gece O'nu Beyaz Show'da izlerken hem duygulandım hem de çok mutlu oldum. Çalışarak, sabrederek bir yere gelmenin kanıtı Ertem Şener. Bir gün İlker Yasin gibi bir spiker olmayı hayal ediyordu ve bugün Türkiye'nin belki de en başarılı 3-5 isiminden biri.

Ancak sansasyonel olmak her zaman yanıltıcı olabilir. Benim bildiğim Ertem Şener tamam ben oldum demeyecek ve çalışmaya devam edecektir. Eğer ki kendini geliştirmeye devam ederse Ertem'i ileride Türk televizyonculuğu altın harflerle yazacak.

3 yorum:

seçkinhan dedi ki...

Kişesel başarısı ve yazdıklarınıza göre azmi inkar edilemez.Ama özellikle cl maçlarında maçın çok dışına çıkmıyor mu?Evranın 25 kardeşi var gibi cümleler.Maç sırasında bilgi vermek iyi ama Ertem bey bizi gereksiz bilgilere boğuyor.Ben açıkçası ntv spikerleriyle diğer spikerler arasında çok büyük bir fark olduğuna inanıyorum.

Arkhe dedi ki...

İlk defa bir yazına bu derece katılmıyorum. Ertem Şener bence rezil bir spiker.

Chemedya dedi ki...

NTV spikerleri ayrı bir tarz oldu. Onlar sade anlatımları ile baöbaşka bir kategorideler. Ancak Ertem çok zor şartlardan bir yerlere geldi. Emre ve Ertem kendilerince bambaşka bir tarzın temsilcileri. TRT spikerleri de çok başka bir tarza sahiptir mesela. Ben de en çok NTV spikerlerinin anlattığı maçtan hoşlanırım. Özellikle şu an kanal 24'te olan Okay Karacan'ın anlattığı maçlar çok üst düzeydir.