Follow @chemedya

25 Aralık 2009 Cuma

Duyum Severler...Profesyonel duyumculara dikkat!



Malum transfer dönemi yaklaşıyor. Forumlarda şöhret sevdalısı birçok genç dolaşıyor. Bunun yanı sıra dalga geçenler de bol bol mevcut.

Ben kısa bir uyarı yapıp bu konuyu geçiştireceğim. Duyumseverler, forumlara girip bol bol hayal kurabilirsiniz. Bu konuda bir sorun yok. Bir anımı anlatıp bu konuyu kendi adıma kapatacağım.

Bir zamanlar Skyturk tv'de çalışırken yan tarafımızda da bizim gruba ait Türkiye'nin büyük gazetesi vardı. Orada çalışanlarla sıkı dostluklarımız olmuştu. İşte orada çalışan spor servisinin dış habercisi olan arkadaşım bana bir forum adına profesyonel duyumculuk yaptığını söylemişti. Yani belirli bir ücret karşılığı internette araştırma yapıyor, o kulüple ilgili herhangi bir transfer haberine rastlarsa sanki bir yöneticinin yakınıymış gibi siteye giriyor ve bunu yazıyordu. Bunun karşılığında da belirli bir bedel alıyordu. Hatta insanları bazen gazete baskıya girsin ondan sonra isimleri yazacağım diye gece 2'lere kadar bekletiyordu.

Şimdilerde bazı gazetelerin ve özellikle de yayıncı grubun bazı muhabirleri bu işlere girişiyor çeşitli forumlarda. Size önerim her yazılana inanmayın. Sadece ertesi gün kullanacakları haberlerin zeminlerini hazırlıyorlar.

Bunun tek bir zararı var yükselen beklentiler sonucu insanların büyük hayal kırıklıkları yaşanması. Yoksa hangi forum hit almak için hangi taktiği deniyor beni hiç alakadar etmiyor. Duygularınızla oynatmayın yeter.

1 yorum:

todor dedi ki...

diğerlerini bilmem ama antu da bol var bu işi yapanlardan yazın futbol ve ligin ilk yarısı bitip futbol tatile girince bunlar mesaiye başlarlar, forumun hit sayısı düşmesin, tıklanmaya devam etsin diye geceli gündüzlü çalışırlar.