Follow @chemedya

12 Aralık 2009 Cumartesi

Dinime Küfreden...


Oğuz Dağlaroğlu Gaziantepspor'dan alacağı olan 670 bin lira için Federasyona başvurup hak kazanıyor, ardından da olay Gaziantepspor'un başvurusu üzerine tahkim kuruluna iletiliyor.
Duruşmalı bir oturum yapılıyor. Oturuma Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl ve Oğuz Dağlaroğlu ile beraber avukatları katılıyor.

İbrahim Kızıl bu duruşmada Oğuz'un kendilerinin yedek kalecisi olduğu dönemde her Fenerbahçe maçında kaleye geçip hatalı goller yediğini söylüyor. Yani Oğuz'un şike yaptığını iddia ediyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin de...Hatta Hasagiç'in her Fenerbahçe maçından önce Oğuz kaleye geçsin diye kırmızı kart gördüğünü dahi iddia ediyor. Ki araştırmalar Hasagiç'in sadece 1 Fenerbahçe maçından önce kırmızı kart gördüğünü gösteriyor.

Bu olayın Fenerbahçe kulübü tarafından duyulmasının ardından sarı lacivertliler hemen federasyona başvuruyor. Bu olayın incelenmesini istiyorlar. Çünkü şike yapmak kadar şike olduğunu iddia etmekte suç. Bu konuda kendinden emin olan Fenerbahçe başvurusunu yaptıktan sonra olay kamuoyu tarafından öğreniliyor.

Şimdi bu bilgileri verdikten sonra yazının içeriğine geçebiliriz.
Öncelikle Tahkim Kurulu başkanı Adnan Türkkan kimdir? Adnan Türkkan eski bir hakem. Yaptığı skandal bir hata sonrası hakemlik hayatı bitirilmiş bir isim. Aynı zamanda avukatlık yapıyor ve Beşiktaşlı. Hatta ismi Beşiktaş yönetim kurulu üyeliği için bile geçiyor önümüzdeki dönem için.

İbrahim Kızıl kimdir? Yıldırım Demirören'in ortak iş yaptığı ve aynı zamanda geçen seneden beri futbolcu alış verişi yaptığı bir isim. İsmail ve Tabata için Beşiktaş'tan 14 milyon Euro almayı başarmış bir isim! Bunun karşılığında Beşiktaş'tan aldığı Serdar'a ise sadece 100 bin dolar vermiş akıllı(!) bir yönetici. Geçen sene Beşiktaş Gaziantep deplasmanında çok kolay bir galibiyet almış ve ardından Gaziantepspor, Sivasspor'dan aldığı puanla rakibini şampiyonluk yolunda büyük bir çıkmaza sokmuştu. ( Geçtiğimiz aylarda bu konuda yazdığım makale için tıklayın )

Peki Oğuz Dağlaroğlu kimdir? Fenerbahçe'nin ünlü tarihçisi Rüştü Dağlaroğlu'nun torunu gerçek bir Fenerbahçelidir. Şike yaptığı iddia edilen maçta otoritelere göre Gaziantepspor'un en iyi oyuncusu olarak ilan edilmiştir. Kendisini, babasını, eşini bizzat tanıdığım ve dürüstlüğüne namusuna sonuna kadar kefil olduğum kusursuz bir insandır. Değil kasıtlı gol yemek hatalı bir gol yese bile Fenerbahçeli olmasına rağmen kendini kahredecek kadar kişilik sahibi bir insandır.

Şimdi bir yanda tahkim kurulunda sürekli Fenerbahçe aleyhine kararlar vermesiyle tanınan geçmişin skandal hakemi Adnan Türkkan, bir yandan Yıldırım Demirören ile garip ilişkilerin adamı, gerçekte Gaziantepli bile olmayan İbrahim Kızıl, bir yandan da Türkiye'nin köklü ailelerinden birinin sadece suçu Fenerbahçeli olmak olan oğlu Oğuz Dağlaroğlu.

Bu ülkede Fenerbahçeliyse potansiyel suçludur mantığının kurbanı olmuş Oğuz Dağlaroğlu. Bazen Mehmet Demirkol'un Fenerbahçeli olmasını gizlemesini bile anlayabiliyorum. Peki Beşiktaş'la garip ilişkisini bir türlü açıklayamayan İbrahim Kızıl'ın Fenerbahçe'ye bu suçlamayı yapması size hangi atasözünü çağrıştırıyor?

1 yorum:

todor dedi ki...

ya gerçekten çok komik bu adamlar.
garip bir tiyatro oynanıyor, seyrediyoruz bakalım.