Follow @chemedya

4 Aralık 2009 Cuma

Basketbolda Neler Oluyor?


Turgay Demirel döneminin garip icraatları devam ediyor. Tüm büyük kulüplerde kadrolaşmayı sürdüren basketbol federasyonu başkanı Turgay Demirel ile arasının kötü olduğu bilinen Galatasaray Genel Menajeri Nur Gencer görevde sadece 10 gün kalabildi.

Gerçekten çok ilginç Turgay Demirel'in böyle bir kudrete sahip olabilmesi. Fenerbahçe ve Tanjeviç olayı herkesin malumu. Mahmut Uslu bile bu olaydan sonra Aziz Yıldırım tarafından geri plana atıldı ancak Tanjeviç hala görevde. Fenerbahçeliler ne kadar istemeseler de Tanjeviç'i koltuğundan etmek imkansız. Ortada ne tür pazarlıklar var bilemiyoruz. Ancak bu durum en çok Fenerbahçelileri rahatsız ediyor.

Turgay Demirel'in hiç hoşlanmadığı bilinen Nur Gencer'i bir çok divan kurulu üyesine ve eski başkanlarına şikayet "ettirdiği" söyleniyor. Nur Gencer geldiğinde herkes Galatasaray'ın basketbol federasyonuna, şubenin başına muhalif bir isim getirerek meydan okuduğunu düşünmüştü. Oysa Turgay Demirel'in gücünü unutmuş herkes.

Aynı Turgay Demirel geçmişte kendisi aleyhine yazan gazetecileri bizzat patronlarına şikayet ederek işten attırtmaya çalışacak kadar kendisini cesur görüyordu. Dönemindeki yolsuzluklar mahkemeler, kavgalara rağmen hala o koltuğun başında. Basketbolu yayınlayan kuruluşta en yakın olduğu isimler yorumculuk yapıyor.

Basketbol camiasını gerçekten de anlayamıyorum. Mesela Efes Pilsen maçlarını yorumlayacak isimleri Efes Pilsen belirliyor. Bu isimler doğal olarak her zaman Efes Pilsen lehine yorum yapıyor. Böyle saçma birşey olur mu? Basketbol yazarlarını federasyon başkanı "adam etmeye" çalışıyor, yorumcuları bir kulüp idare ediyor. Sonra federasyon başkanı bir genel menajeri görevinden ediyor. Basketbol federasyonunun atadığı yorumcuların Galatasaray'ın başına geçeceği konuşuluyor.

Yazarken ben yoruldum. Oyuncu menajerliği yapan hakemde var bu camiada, spiker de var. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.

1 yorum:

todor dedi ki...

Malum hikaye, deveye sormuşlar neden boynun eğri diye.....