Follow @chemedya

19 Aralık 2009 Cumartesi

Antu.com Gerçekten de Fenerbahçe taraftarının Nabzını Tutuyor mu?




Yanıtını çok merak ettiğim bir soru bu. Cemal Ersen bugün yayınlanan yazısında Antu.com sitesinde yapılan bir ankete gönderme yaparak Fenerbahçe taraftarının 91.86'sının hakem hatalarından rahatsız olmadığını ve Fenerbahçe'nin başarısızlığını! (Ligde averajla 2. , Avrupa liginde lider tamamladı grubunu nasıl bir başarısızlıksa) futbolcuların formsuzluğuna bağladığını söylüyor.

Oysa benim çevremden, msn'imden, bloguma giren okuyucularım arasından, okuduğum forumlardan edindiğim izlenimler çok ama çok farklı. Büyük bir çoğunluk Fenerbahçe'nin federasyon ve hakemler tarafından hakkının yenildiğini söylüyor. Bu konuda şikayetçiler. Hatta Fenerbahçe yönetiminin en çok eleştirildiği konu bu haksızlıklara sessiz kalmaları.

Antu.com ana sayfasından sürekli bu anketleri yapıyor. Oysa Antu ana sayfasına Fenerbahçeliler kadar Beşiktaşlılar, Galatasaraylılar ve diğer takım taraftarları da giriyor. Günde 10 bin civarı hit alıyor bu site ve sitenin müşterileri arasında Fenerbahçeli olmayan bir kesim de azımsanmayacak bir noktada.

Foruma üye olanlar ise forumda yazıyorlar. Antu.com ana sayfası ile forumu arasında ciddi bir görüş farklılığı olması sizce anormal mi? Çünkü Antu.com ana sayfasına girip oy kullanmak için Fenerbahçeli olma şartı yok. Üye olma şartı da yok. O zaman Antu.com bunu açıklamalı ve basına bu konuda malzeme vermemeli. Fenerbahçe taraftarının ne düşündüğünü Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar belirlememeli.

13 yorum:

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Antu'da çokca vakit geçiren biri olarak söyleyebilirim ki taraftarın genel kanısı şu, "Fenerbahçe'nin hakkının hakemler ve TFF tarafından kasıtlı olarak yendiği ama alınan mağlubiyetlerin bunlarla direkt orantılı olmadığı yönünde.. Yani biz zaten kötü oynuyoruz, ama hakemlerin yaptığı hataları da görmezden gelemeyiz... Birilerini buna dur demesi gerek yönünde"

Bu kadar kötü sonuçlar sonucunda dahi ligde ki durum için, kardeşim ne hakkı yenmesi takım lide 1 puan farkla 2. neden bahsediyorsun sen, denebilir. Ama durum esasında hiçte öyle değil.. PFDK ve Hukuk kurulları tarfından Fenerbahçe aleyine uygulanan ceza tutarsızlıklarından tutunda, Kayseri maçında çalınan, son 5 yılın en komik penaltısına kadar onlarca madde sayılabilir, Fenerbahçe aleyine verilmiş olan..

Sekhranikos dedi ki...

Fenerbqahçeden menfaati olanın taraftar olmayacağı gibi obsesif bir görüşüm mevcut. Hatta öyleki zamanında ankaraspor ile iş yaparken farkettim ki insan ister istemez o takımın başarısını isteyebiliyor. Haliyle kişisel menfaat işi taraftarlıktan alıyor. Bu yüzden antu vb oluşumların taraftar olmadığı görüşündeyim. Aleni fenerbahçeden menfaat sağlayanlar içinde haliyle sürekli kazanmıyor olmak başarısızlıktır ve bunu ifade ederken rakip taraftarlardan desek alıyor olmaları beni şaşırtmıyor. bir fenerli olarak forzabeşiktaş sitesinden daha fazla ziyaret ettiğim bir site değildir netekim.

Chemedya dedi ki...

Ama Fenerbahçe taraftarına referans olarak gösteriliyor. Oranın bir zamanlar gerçekten de Fenerbahçe'nin taraftarının kalesi olduğunu düşünürdümancak artık medya tarafından Fenerbahçe aleyhine kullanılan bir oluşum. Doğru planlama yapılmadığı ve günlük düşünüldüğü için bir çok şey yanlış oluyor.

Nihat dedi ki...

zaten şu alemde bir tek sen ahmet ercanlar, gerçek fenerbahçeli'nin düşündüklerini yazıyorsun. senin düşündüklerinin yanlış olma ihtimali yok. sen her şeyin en iyisini en doğrusunu biliyorsun.

antu yönlendiriliyor, medya yönlendiriliyor, hakemler yönlendiriliyor, yönetimin içinde bile başırısızlıkları istenyler var, hatta zaman zaman aziz yıldırım bile...

bunların yanında bir tek sen her şeyin doğrusunu biliyorsun ve senin bildiklerin doğru. tebrik ediyorum allahtan giriyorum bu siteye de gerçekleri öğreniyorum.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Nihat karıştırmışsın herhalde. Burası birisinin güdümünde olan ya da birilerinin istediğinin yazıldığı bir yer değil. Tek başıma düşünüp tek başıma yazıyorum. Yazarken de aman Nihat mutlu olsun Nihat üzülmesin falan diye düşünmem. doğru bildiğimi yazarım. Herkesin düşüncesini önemser kendi blogum olduğu için kendi düşüncemi yazarım. Ne sahte bir tarafsızlık maskem var ne de gereğinden fazla holiganca yazılarım var. Doğru bildiğimi yazıyorum. Görüş iletiyorum, yorum yapıyorum. Bu ne seni ne de başkasını rahatsız etmemeli.

todor dedi ki...

antu yu çok takip etmemekle birlikte ben de onlar gibi düşünüyorum. takımın oynadığı futbol tatmin etmediği sürece de böyle düşünmeye devam ederim. hakemler, federasyon, cezalar,dobErman-Sansar...vb, doğru, ancak bunların hiçbiri kötü ve ruhsuz futbolun üstünü örtmüyor.

alihoca dedi ki...

Sn Ahmet ERCANLAR;

Belki de karıştırmammıştır da Antu'cu yanı ağır basmuştır.

Her neyse,
Siz türkünüzü söylemeye devam edin lütfen.

Çıkarsız, fesatsız; dinleyniniz de anlayanınız da hep var olacaktır.

Saygılarımla

Nihat dedi ki...

kimseyi rahatsız etmiyor ama benim yazımdaki ironiyi bile anlamımışsın. herkes bir şey söylüyor. sen çıkıp tam tersini söylüyorsun ve yazarken öyle bir havadasın ki bu benim yazdıklarımdır doğru olan diğerleri külliyen yalandır diyorsun. birazcık alçak gönüllü ol.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Nihat,
Sen benim kişiliğimi bile çözmüşsün ama ben daha senin yazdığın yazıdaki ironiyi bile anlayamamışım! Kendinle çelişmeden fikirlerini yaz. Boşver benim kişilik özelliğimi, yazım tarzımı. İçeriğine bak. Eğer içeriğini beğenmezsen o zaman gerekli tartışmayı yaparız.

AliHoca@ Size de teşekkür ederim.

Sekhranikos dedi ki...

Canım nşhatım mesele ironide değil, mesele senin blog sünyasına bakışında. Bir adam kendi bloğunda yazdığının doğru olmadığını nasıl düşünür? Ahmetin blogu burası herhalde kendince doğru olanı yazıyor ve bunu her seferince bence diye belirtmesi sakil durur. Ben bu bloga girdiğimde bana uymayanın altına yorumu yazıyorum ve yayınlanmadığı olmadı ve bu blog nadir interaktif bloglardan biri. Yazarsın kendi görüşünü eleştirirsin biter gider odur. Bu şekil blogların ölüsünü antu vb sitelere tercih ederim netekim:)

Bu arada aman derim çıkıpta vay savunuyo felan deme. Sadece senin blog sistemine bakışını yanlı buldum. Blog sahibinin sesidir patronunun değil:)

Nihat dedi ki...

derdimi nasıl anlatsam bilemiyorum. ben ahmet'in blogu değil demedim. yazdıklarında beğendiklerim de var beğenmediklerim de . ancak söylemeye çalıştığım şey medyada yer alan her olaydan sonra "yalann.. yalan sölüyorsuuunuuuzz" asıl gerçek bu diyerek yazılar yazması. zira kazım olayında gördük yani vatan gazetesi için yalan haber yaptılar fenerbahçe kulübü haklıdır dedi sonra kulüp özür diledi..

demem odur ki herşeyin en iyisini ben bilirim derse bir yerden sdonra doğru söylediklerine de inanılmaz.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Nihat bazen diyorum ben mi eksik yazıyorum yoksa insanlar mı iyi okumuyor. O olayda Vatan değil Sabah gazetesinden bahsetmiştim. Sabah gazetesi haberi maç sırasında diye vermişti. Maç sırasında demek maç oynanırken demektir. Oysa sonraki gün 22.30 olarak değiştirdiler. Maç sırasında eğlendiler demekle maç sonrasında eğlendiler demek aynı şey değildir. Bunu vurgulamıştım. Hatta yorumlarda da tartışmış açıklamıştım. Hala aynı muhabbetin dönüyor olması entrasan.

todor dedi ki...

fenerlist zamanlarını bilirim antunun. o zamandan bu zamana bir çok şey gibi antu da değişti. özellikle köyde verseler 2 tane koyunu güdemeyecek adamları mod diye görevlendirdiler işin iyice suyu çıktı. o zamanlarda muhteşem yazılar yazanların hiç biride kalmadı. ben yazın sıkılınca transfer dedikodularına girip eğlenmeyi tercih ediyorum. antunun fenerbahçelilerin nabzını tuttuğunu hiç sanmıyorum zira artık yaptıkları protestolar da (örn. lig tv) bir ses getirmiyor, çok büyük bir yaptırımı da yok bence antunun.