Follow @chemedya

9 Kasım 2009 Pazartesi

Lig Tv'nin "Bizim Çocukları"

Yıllardır çeşitli platformlarda Lig Tv'yi eleştirir dururum. Bu eleştirilerim yüzünden ben sanıp başka bir arkadaşımı işten attırdıkları bile olmuştur. ( Hasan Ali Atasoy'un Skyturk'ten atılması) Bu eleştirilere karşılık kendilerini düzeltecekleri yerde her defasında aynı hataları yapmaya devam ettiler. Maç rejisinde oturan adamlardan sesçilerin ultraaslan üyesi olduğunu söyledim. Maçlarda mikrofonları Fenerbahçe tribünlerinin önüne değil rakip tribünlerin önüne koyduklarını söyledim. Yıllarca birşey değişmedi. Maç özetlerini yapan Sakal Murat'ın azılı bir Fenerbahçe düşmanı olduğunu söyledim. Özetleri taraflı yaptığını söyledim. Rejideki yönetmen Musa Çözen'in istersem Fenerbahçe'nin eteklerinden çekerek indireceğini söylediğini anlattım. Görüldü ki görüntülerden hep Fenerbahçe ceza almış. Şansal Büyüka'nın yayın ihalesi ve Aziz Yıldırım'ın muhalifleri ile dostluklarından dolayı Fenerbahçe'nin aleyhine yorumlar yaptığını ve yaptırdığını söyledim. Lig Tv'de Fenerbahçeli yorumcularının sayısının çok çok az olduğunu söyledim. Bunları söylerken tahmin yürütmedim. Birincisi geçmişte onlar Show TV'deyken ve maçlar Cine5'teyken Cine5'in futbol sorumlusuydum ve hepsini tek tek tanıyordum. İkincisi onlar Digiturk'e geçtikten sonra içlerinde bulunan arkadaşlarım bana sürekli bilgi veriyorlardı.

Zaman zaman artık yazmayayım okuyanlar bile bıktı Lig Tv ile ilgili yazılarımdan dediğim oldu ve ara verdim ancak Lig Tv'de taraflı yayınlar devam etti. Hala Fenerbahçelilere cezalar veriliyor. Dün Diyarbakırspor - Galatasaray maçında Barış'ın neden durum 1-0'ken kırmızı kart görmediği ve hakem tarafından sahada tutulduğu konuşulmuyor, Kewel'in attığı dirsek ekranlara gelmiyor ve konuşulmuyor. Konuşulmayacakta Fenerbahçe aleyhine olmadıktan sonra.

Ancak Lig Tv'nin Web sitesindeki bu başlık artık bana da pes dedirttirdi. Onlardan herşeyi bekliyordum ancak bu kadar bariz yapacaklarını pek düşünemezdim. Bizim çocuklar iş başında dye başlık atmak alttaki içerik ne olursa olsun artık işin hangi boyutlara geldiğinin göstergesi. Cüneyt Aytaç'ın uyarısı sonucu gördüm ve gözlerime inanamadım. Bu işin artık suyu çıktı. İhale bir an önce olsun ve Türkiye'de tarafsız yayın izleme hakkımıza yeniden kavuşalım artık.

9 yorum:

efsane78 dedi ki...

hep diyoruz bu sansar,erman ve türevlerinden kurtulmadıgımız sürece bu tip cezaları yeriz ahmet.

inşallah ihaleyi trt alır diye dua ediyorum

todor dedi ki...

bizim çocuklar diyince
aklıma yeni çekilen türk filmi geldi.
neyse yazmayayım...

Adsız dedi ki...

Mertebe artık adilikten alçaklığa doğru kayıyor...

Adsız dedi ki...

oha diyorum bu yazıya. sanırım sadece başlığı okuyup bu yazıyı yazdınız. zira bizim çocuklardan kasıt galatasaray'ın arda ve sabri'ye bizim çocuklar demesi. bu kadarı ayıp. biraz doğaya açılıp bol bol oksijen almanızı tavsiye ediyorum.

Chemedya dedi ki...

Yazımı okumadınız herhalde. Yazıda zaten sadece başlığa bakarak yorum yaptığımı söyledim zaten. Bu başlığa sadece Fenerbahçeliler değil Diyarbakırsporlular da tepki gösterdiler. Onlar açısından da bizim çocuklar derken Diyarbakırların dışlandığı anlamı çıkıyordu. Başlıkta verilen mesaj içerikte verilen mesajdan çok daha önemlidir. İnsanların bir çoğu başlığa bakar içeriği bile okumaz. Bu nedenle siz hava alsanız da hatta oksijen tüpüne de bağlansanız şu tarz yorumlardan vazgeçeceğinizi sanmam.Fenerbahçe'de futbolcularına mesela efsaneler dese başlık "efsane yine kazandı" mı olacak? Bu ne kadar saçma bir savunma.

Adsız dedi ki...

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. bu ülkede aslan terbiyecisi diye gazete manşeti atıldı. o zaman kimsenin çıkıp kahrolsun bu fenerbahçe medyası zaten hep onların işi demedi. yazdığın yazıyı okudum başlığı okuduktan sonra böyle bir şey yazdığını söylemişsin ama içeriğini okumadığını söylememişsin. ayrıca madem devrimcisin uğur mumcuyu biraz da olsa biliyorsundur. hani şu "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" sözünün sahibi.

Chemedya dedi ki...

Bilgi sahibi olduğumu da yazının içeriğine bakınca anlamanız gerek. Bu yazıda Lig Tv ekibinde çalışan hemen hemen herkesi tanıdığımı ve niyetlerinin ne olduğunu bildiğimi söyledim. Yazıyı çok ön yargılı ve dikkatsiz okumuşsunuz. Bilgi sahibi olduğum için bu yazıları yazıyorum zaten. Yoksa neden böyle bir blog yapayım ve yüzlerce kişi hergün bu foruma girsin? Bakın "Aslan Terbiyecisi" sözü bir espridir. Bizim çocuklar diye başlık atmak ise içeriğinde başka birşey söylense de tamamen taraflı bir başlıktır. Siz bir Dİyarbakırlı olsaydınız ve dün maçtan sonra lig tv'ye girip o başlığı okusaydınız -ki bugünlerde durumun hassasiyeti ortadayken- ne hissederdiniz? Ya da aynı başlık Galatasaray'a değil de Fenerbahçe'ye yönelik atılsaydı ne düşünürdünüz? Empati yapmanızı öneriyorum herşeyden önce. Sonra tekrar tartışalım.

Adsız dedi ki...

Adamlar hem vermek istedikleri çirkin mesajı sinsice veriyorlar;hem masumu oynuyorlar.İşin garibi bunu yiyen de çıkıyor.

Adsız..."Sabri-Arda" falan demişsin.Ya o başlığı atan adam yazdığı şeyin böyle bir zamanda nasıl algılanabileceğini ve haklı olarak nerelere çekilebileceğini tahmin edemeyecek kadar "salak"; ya da sen bu adamların o başlığı artniyetle atmadığını düşünebilecek kadar safsın.Bence asıl oksijen sana lazım.Hatta oksijen kesmez,hidrojen falan dene.

Ayrıca belli ki blog sahibi,bu insanların arasında çalışmış ve bir kısmını tanıyor.O, bilgi ve fikir sahibi olmayacak da kim olacak? Sibel Can mı?

Adsız dedi ki...

Birseyin tirnak icinde yazildiginda alinti oldugunun gostergesi oldugunumu bilmiyormusunuz yada onu oyle gormek mi istemiyorsunuz Lig TV'yi elestirebilmek icin.Bir onceki yazi ne kadar iyiydiyse buda o kadar kotuydu.