Follow @chemedya

14 Kasım 2009 Cumartesi

Klasik Galatasaray Taktiği


Daha önce Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesi Ediz'in Galatasaray'a transfer haberlerinin çıkmasını eleştirmiş ve bunun kasıtlı yapıldığını iddia etmiştim. Her nasılsa Ankaragücü maçından sonra Galatasaray'ın Ediz'le bir ilgisi kalmadı. Transfer teklifi edildiğini iddia eden gazeteler ve Galatasaray muhabirleri bu maçın ardından bir daha bu konuyu gündemlerine almadılar. Geçen sene Sivasporlu Mehmet Yıldız bu haberler sonucu 1 ay kendine gelememişti. Abdullah Avcı'ya bile yaptılar bunu Galatasaray -İ.B.B. maçı öncesi.

Önümüzdeki hafta Galatasaray çok kritik bir Bursaspor maçı oynayacak. Önümüzdeki günlerde Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin de olması bu maçın önemini daha da arttırıyor. Böyle bir maç öncesi ne olabilir? Tabi ki Bursaspor'un en önemli oyuncusu Galatasaray'a transfer olacaktı. Bir anda ortaya Sercan, Ocak ayında Galatasaray haberleri uçuruldu. Küçük gazeteler , küçük tv'ler bu olaya alet olabilir de Türkiye'nin En büyük gazetesi Hürriyet "Ya Sercan ya Volkan" başlığıyla verdiği haberle buna alet oluyorsa söyleyecek söz bulamıyorum.

Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen transfer görüşmeleri sonunda Volkan Şen, G.Saray’a yakın gözükse de Sercan Yıldırım’ın devre arasında sarı kırmızılı takıma imza atmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

G.Saray 1.5 ay önce teklifte bulunmuştu: 5.5 milyon Euro artı Nonda ile Aydın. O teklif beklemede ama mali krizdeki Bursaspor bunalımı atlatmak için öncelikle Sercan’ı satmak istiyor ve G:Saray’dan işaret bekliyor.



Şaşırdınız mı? Şaşırmamış olmanız gerekiyor. Bu yıllardır alışagelmiş bir taktik ancak bu kez sanırım sert kayaya çarptılar. Sercan bu haberler daha medyada yer alır almaz bir açıklama yayınladı: "Bu söylentilere alıştık. Ailem, ben ve çevremdekiler de alıştı. Transfer söylentilerinin özellikle Galatasaray maçı öncesi çıkması ilginç. Benim Bursaspor'la 2012 yılına kadar sözleşmem var."

Sezon boyunca Galatasaray kaynaklı bu haberleri daha çok sık göreceğiz. Ben buna yasal şike diyorum ama Galatasaraylılar taktik diyebilirler. Saygı duymuyorum böyle bir taktiğe. Hele ki Galatasaray medyasının kasıtlı olarak böyle bir taktiğe alet olmasını ise kınıyorum. Bu olay Galatasaray medyasında babadan oğula 20 yıldır devam ediyor. Bakalım daha ne kadar sürecek?

10 yorum:

todor dedi ki...

ha ha ha tipik Adnan Polat taktiği ama o kadar uzun zamandır bunu yapıyor ki artık Anadolu'da oynayan gencecik çocuklar bile inanmıyor bu numaraya. Kça senedir bir şekilde futbolun içindesin madem böyle ufak şeylere tenezzül edeceksin biraz yaratıcı ol. Özellikle Abdullah Avcı olayından sonra Polat'ın inandırıcılığı sıfıra inmiştir, zaten artık kimse de yememektedir.

ben buradayim dedi ki...

Biliyorum şimdi bana konuyla ne alakası var filan diyeceksiniz ama ben bu genci artık Fenerbahçe forması altında görmek istiyorum doğrusu.
Hoş bu sayede millete rezil de olurlar gene. Kim konuşuyor kim iş yapıyor gene ortaya çıkar.

Burak dedi ki...

Ah Ahmet Ercanlar ah,bilgi sahibiyim araştırarak yazıyorum ayaklarına yatıyorsun daha Galatasaray'ın önümüzdeki hafta kimle oynayacağını bilmiyorsun. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin oynanacağı önümüzdeki hafta Galatasaray Manisa ile oynayacak.Daha önceki yazılarınızı da okudum.Onlarda da pek çok bilgiyi yanlış vermişsiniz.Naçizane tavsiyem işkembeden sallamayın biraz daha araştırarak yazın:D

Chemedya dedi ki...

29 Kas 19:00: Bursaspor - Galatasaray. Doğru aynı hafta oynanmayacak ancak bir kaç gün sonra oynayacak. Yani gelecek hafta oynanacak. Bu neyi değiştirir? Bu oyuncuların kafasının karışacağı gerçeğini değiştirir mi? Son 20 yılda süregelen gerçek değişir mi?

Burak dedi ki...

evet yanlış bir olay ama bu sadece Galatasaray için geçerli bir durum değil ki. Geçen seneki Fenerbahçe-Sivas maçından önceki hafta da Bilica'nın Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili haberler çıkmıştı.

Chemedya dedi ki...

Yanlışı kim yaparsa yapsın bir önemi var mı? Bunu Galatasaray yıllardır yapıyor diye eleştiriyorum. Fenerbahçe bugüne kadarhiç yapmadı demedim. Hem daha önceki yazılarımdaki yanlış bilgileri de söylerseniz sevinirim. Elimden geldiğince doğru yazmaya çalışıyorum. Bir hata yapmışsam bunu samimi olarak bilmek isterim. Mailim aercanlar@gmail.com

Burak dedi ki...

örnek vermek gerekirse melih şendili birkaç sene önceki bir beşiktaş-fenerbahçe maçında fenerbahçenin gollerinde fazla bağırmadığını herhalde beşiktaşlılardan korktuğunu belirtmişsiniz ama o sıralar digitürkte maçları bir ev sahibi spikeri bir de deplasman spikeri anlatıyordu.isteyenler de kumandalarından tercih ediyorlardı. melih şendil de o maçta ev sahibi spikeriydi.

Adsız dedi ki...

@Burak

Soru 1:Bilica şu anda hangi takımda oynuyor?
Soru 2:Polat'ın has adamı M.Yıldız hangi takımda oynuyor?

Chemedya dedi ki...

@Burak
Maalesef yanlış bilgi veriyorsun. O dönem o uygulama tarafsız maç dinlemek isteyenler için geçerli değildi. Melih Şendil o maçı özel tercihle anlatan kişi değildi. Melih Şendil o maçı genel yayında anlatan kişiydi. Lig TV'de Melih Şendil'in öyle bir görevi kabul edebileceğini düşünebiliyor musunuz? Kendisi Lig tV'nin 2no'lu spikeriydi. O dönem taraflı anlatımları ise adı sanı duyulmamış insanlar anlatıyordu.

n30uploader dedi ki...

Sanırım söylediğiniz maçı geçen gün dün fbtv verdi. Benimde dikkatimi çekti hemen spiker :S Avrupa kupasında ğs gol yemiş gibi anlatıyordu Fenerbahçe gollerini