Follow @chemedya

4 Kasım 2009 Çarşamba

Kimin Müdür Olacağını Galatasaray mı Belirliyor?


Ercan Saatçi spor müdürü olunca, çok ünlü bir Galatasaray yöneticisi, “Bu kadar fanatik bir Fenerbahçeli olan Ercan Saatçi’yi orada oturtmayız...” diye Hürriyet Gazetesi’nin bir muhabirine sayıp döküyor... Ercan Saatçi ile o ünlü yönetici daha sonra telefonda konuşuyorlar... Ancak karşılıklı konuşmaya rağmen, yönetici “Ercan Saatçi’ye hayırlı olsun” demiyor ve Galatasaray kulübünün, “bu atamayı kabul etmeyeceğini” bildiriyor... Soğuk rüzgarlar aradaki diyaloğa rağmen ısınmıyor... Kasetin montajlanmamış bölüm ise bir süre sonra piyasaya çıkıyor... Aldığım bilgiler Galatasaray tarafının bu konudaki ısrarını kesmeyeceği ve sürdüreceği yolunda...



Reha Muhtar köşesinden aynen bu satırları karalamış. Karalamış karalamasına da bir gazeteci olarak şunu da söylemesini beklerdim. Ne haddine Galatasaray'ın bir spor müdürünü bu şekilde şantajlarla ve oyunlarla yerinden etmek?

Tabi bu soru sorulmamış ve yazıda etik olarak Ercan Saatçi'nin gitmesi gerektiği belirtilmiş.
Kimi ister oraya Galatasaray? Doğan Yayın Grubu bundan sonra spor müdürü atamalarında Galatasaray'a mı soracak? Galatasaray'ın kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir gazetenin spor müdürünü kabul etmek ya da etmemek gibi bir hakkı var mı? Ya Galatasaray kulübü yarın öbür gün biz Reha Muhtar Beşiktaşlı olduğu için o köşede yazmasını kabul etmiyoruz derlerse? Bu ülkede sadece Galatasaraylılar mı namuslu? Geri kalan herkes namussuz mu? Bu nedenle mi Galatasaray yöneticisi Mehmet Helvacı'nın kardeşi İlhan Helvacı Federasyonun hukuk kurulunda?

Bu ülkede bu işler bu kadar ayağa düşmemeli. Adnan Polat seramik dergisinin başına Serhat Ulureren'in eşini getirip Serhat Ulueren'i istediği gibi yönlendirebilir. Bu Serhat Ulueren'in sorunudur. Hatta Türk Spor Medyasının sorunudur ama hadi Serhat Ulueren'in sorunu olsun. Galatasaray, Hürriyet'in spor müdürünü belirleme yetkisini hangi güçten alıyor?

Yarın öbürgün mesela Fenerbahçe'de Fatih Altaylı Galatasaraylı olduğu için ve geçmişte şeref tribününde Fenerbahçe'ye küfretme mazisi olduğu için Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni hemen değiştirilmelidir derse? Bu işin sonu nereye varır?

Şu dakikadan sonra Ercan Saatçi kesinlikle görevde kalmalıdır bana göre. Ve herşeyden önemlisi bu olaylar nedeniyle çizgisini asla bozmamalıdır. Galatasaray'a yaranmaya çalışarak yayın yaparsa eğer tüm bu şantajlar amacına ulaşır. Ercan Saatçi bu şantajlara pabuç bırakmamalıdır.

8 yorum:

Ali Denizli dedi ki...

Ercan Saatçi Hürriyet'ten kovuldu. Sıra senin bu pis ağzını tıkamakta Ahmet Ercanlar. Dikkat et kendine :)

Chemedya dedi ki...

Şu aşağılık tehditlerinizi kendinize saklayın. Siz böyle yazdıkça ben sizin pisliklerinizi daha bir şevkle yazıyorum

bülent dedi ki...

Vay be!
Şimdi sıra Ahmet Ercanlar'daymış.

Ne yapacaksınız merak ettim. Yoksa blogger yönetiminin yüksek yerlerinde tanıdıklarınız mı var sayın Ali Denizli?

:)

Spooky dedi ki...

"sizin pislikleriniz" deki siz kim?

Chemedya dedi ki...

Galatasaray camiası...

tozlu parkeler dedi ki...

Blogger da Fenerli yazar istemiyoruz.

todor dedi ki...

hatta bir yazılı, görsel medyada da olmasın fenerli :)
Ali Denizli tipolojisi
:)

ben buradayim dedi ki...

Şimdi Ali Denizli diye biri çıkıp bu kadar emek sarfeden, yazıları için araştıran birini niye tehdit eder? Yazılanlar doğru değilse veya aynı fikirde değilse, kendisi de böyle bir sayfa hazırlar, yazılar yazar, topun her bir baklavasının neden beşgen olduğunu açıklar, börek-çörek tarifleri bulur buluşturur, Uludağ'daki karın kaç santime ulaştığını bizlere bildirir, İnci Kefallerinin neden sadece Van Gölünde yaşadıklarını bizlere anlatabilir, virgülün her seferinde neden eğilmek zorunda olduğunu bulur, aya giden ilk Ali olur, neyse bir şeyler üretebilir hayatında.

Ama en önemlisi adam gibi cevap yazar eğer hiç bir şey beceremiyorsa!

Ama kimliğini gizleyerek flu ortamlara sığınıp tehditler savurmak neyin nesidir Ali Denizli?