Follow @chemedya

22 Kasım 2009 Pazar

İbrahim Altınsay ve Lig Tv


Bana göre Türkiye'de spor adamları içinde en iyi ilk 5 yapılsa bir tanesi İbrahim Altınsay olacaktır. Spormax'ten izlediğimiz İngiltere Premier Ligini yorumluyor.

Olaylara pozitif bakışı, futbolu sadece futbol olarak görmesi, sürekli olarak verdiği bilgiler ile bize inanılmaz bir keyif yaşatıyor. Kendisiyle Cine5'te birlikte çalışma şansım olmuştu. Türkiye'nin sayılı TV yöneticilerinden biriydi o dönem. Bize her zaman spora pozitif bakmamız gerektiğini söylerdi. Olaylara negatif açıdan yaklaştığımızda bizi uyarırdı. Hayatımda tanıdığım futbolu en çok seven insanlardan biridir. İngiltere'de Fulham'ın koyu bir taraftarıdır. Türkiye'de ise bilindiği gibi Beşiktaş.

Eğer gerçekten futboldan zevk almak istiyorsanız, futbolu seviyorsanız size tavsiyem İbrahim Altınsay'ı takip edin. Ha eğer futbolun bir oyun olarak değerlendirilmediği, sürekli olarak negatifliklerin konuşulduğu, manipülasyonların yapıldığı, birilerinin kayırıldığı, birilerinin kollandığı, ahbap çavuş ilişkilerinin herşeyden önde geldiği bir yayın izlemek istiyorsanız sadece kumandanızı elinize alın ve bir kanal geriye gidin. Lig tv size futbolun karanlık yüzünü fazlasıyla verecektir.

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Kendisiyle ilgili yaptiginiz yorumlara maalesef ben katilmiyorum. Böylece ilk defa sizinle bir konuda da ayri düsmüs oluyorum...

Ibrahim Altinsay'in, gecen sezon oynanan Ankaraspor-Besiktas karsilasmasi sonrasi yazdigi yazida, devre arasinda hakemin üzerine yürüyen Ankaraspor yedek kulübesi heyeti hakkinda, "adamlarini hakemin üzerine süren Aykut Kocaman, umarim .... görüslerini patronuna da söylüyordur" diyerek, esasinda spora pekala ideolojik ve takim gözlügüyle baktigini göstermistir -ki bu tek bir örnek degildir kendisiyle ilgili enim zihnimde kalan.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Bolat Türkiye ligi ile ilgili yorum yapıldı mı herkes bir garipleşiyor. En aklı başında adam bile saçmalıyor. İbrahim Altınsay gibi gerçekten kaliteli bir futbol adamı bile zaman zaman böyle saçma yorumlar yapabiliyor. Çünkü ortam o kadar kötü ki. Ama aynı İbrahim Altınsay mütihş bir yorumculuk yapıyor EPL maçlarında. Ben burada aradaki farkı söylemeye çalıştım sadece. Bir tarafta harika yorumlar diğer tarafta Maraton'daki saçmalıklar. Bu arada piero'yu Türkiye'ye ilk getiren LİG TV değil İbrahim Altınsay'dır.

uuR dedi ki...

Yok abi yok. Mümkün değil bu adamın yorumladığı Premier League maçını izlemek. Yaptığı yorumların derecesi bazen saçmalığa ulaşıyor. Spikerden çok konuşuyor, her şeye, her yere bir laf bulmaya çalışıyor. Biraz Rıdvan Dilmen'i yorumculuk yaparken dinlemeli. 90 dk'da nerdeyse spikerden çok konuşuyor ve kime bu durumu açtıysam şikayetçi. Elbette pozisyon yorumlanır fakat taca çıkan topa bile konuşulmaz.