Follow @chemedya

17 Kasım 2009 Salı

Hırsıza Hırsız Diyebilen Adam Yok mu Bu Ülkede?


Çok basit birşey. Bir adam hırsızlık yapıyorsa ona hırsız dersin. Bir adam kendisinin olmayan bir şeyi alan kişiye hırsız denir. Fenerbahçe yıllardır sporda şiddet yasasının gereğini yerine getirerek taraftarına bedava bilet vermiyor. Beşiktaş yıllar sonra uyandı ve geçtiğimiz gün bilet vermeyeceğini açıkladı. Bu ülkede taraftara bedava bilet veren tek bir kulüp kalmıştır. GALATASARAY.

Bunu ben biliyorum da Hıncal Uluç bilmiyor mu?
Bunu ben biliyorum Adnan Polat bilmiyor mu?
Bunu ben biliyorum Şansal Büyüka bilmiyor mu?
Erman Toroğlu, Işın Çelebi, Rıdvan Dilmen, Fuat Akdağ, Emrah Kayalıoğlu, İbrahim Seten, Cem Şengül bilmiyor mu Galatasaray'ın taraftarına bedava bilet verdiğini? Bunu daha bugüne kadar 1 tanesinden duydunuz mu? Daha medyada yasalara aykırı olmasına rağmen Galatasaray'ın bedava bilet verdiğini okudunuz mu?

Hep bir denge oluşturma politikası. Galatasaray bir açıklama mı yapmış? Saçma mı bu açıklama? Ama Fenerbahçe'de yapmıştı. İçeriği önemli değil. Galatasaraylılar olay mı çıkartıyor? Ama hepsi çıkartıyor. Ama Fenerbahçeli kadın tahrik etti. Ama Fenerbahçeli'nin orada ne işi var? Ama ama ama ama...Toz kondurmuyorlar.


Fenerbahçe 6 yıldır bilet vermiyor, Beşiktaş 1 haftadır vermiyor, Galatasaray veriyor...

Peki şimdi buradan soralım.
Taraftara bedava bilet veren kulüp taraftarından bazı şeyler de istiyor mudur?
Mesela şu maçta olay çıkartın, şu maçta meşale yakın, şu maçta şuna küfür edin diyorlar mıdır? Emin olun diyorlardır. Hiç birşey karşılıksız olmaz bu ülkede. Karşılığında itaat görmüyorlarsa günahlarını bile vermezler.

Dün olan olayların tek organizatörü var. Galatasaray yönetimi...

Bu olaylardan dolayı en pişkince davranan kim? Yine Galatasaray yönetimi...

Artık inanın bıktım. Dün yaşanan rezaletten bile üstüne tek bir şey bile alınmayan Galatasaray yönetimi bu olayların çözümüne sizce katkıda bulunabilir mi? Tabi ki hayır.

Serhat Ulueren çanak sorular sorar,
İki tane tetikçi iki yazı yazar Fenerbahçe'yi suçlar,
3 tane yorumcu çıkar saçmalar ve yeni gündem belli olur.

Bu olay bir sonraki Galatasaray iğrençliğine kadar kapanır.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Maalesef bu ülkede birilerinin yaptığı yanına kar kalıyor. Medya konu Galatasaray olunca 3 maymunu oynuyor. Bu da Fenerbahçelileri artık çıldırma noktasına getirdi.

todor dedi ki...

Fenerbahçeliler olarak ciddi bir medya protestosuna gidilmeli. Taraf tutan gazeteler alınmamalı, tv de ki objektif olmayan yorumcular seyredilmemeli.

PVH dedi ki...

kaan kural isimli palyaco konusunda hakli ciktin. karaktersizligin kitabini yaziyor.

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçelilerin organize olması zor Todor.
Antu bu konuda gücünü kullanmak istemiyor. Onlar muhalefet görevi yapmak istiyorlar.

@PVH bu ülke medyasında seçilmişler yorumcu oluyor. Sorun seçilmiş olmalarında değil bence seçenlerde. Fenerbahçeli kaç tane önemli yorumcu sayabilirsiniz? sayabileceklerimiz de çok ciddiye alınmayanlar ya da Fenerbahçeli oldukları için Kaan Kural gibi köşeyi dönemeyenler.

Adsız dedi ki...

Ciddiye alınmayan Fenerli yorumcular Rıdvan mı? M. Demirkol mu? veyahut eleştirdiğiniz lig tv'nin en önemli yorumcusu ki aynı zamanda ki fenerbahçe kongre üyesi olan Şansal mı?

blog yazıyosunuz ayrıca iletişim mezunusunuz.. bloglar ile radikal yayıncılık yıllar sonra yeniden döndü. en önemlsi ise tarafsız yayıncılığın merkezi oldu. Öbjektif olun..

Ayrıca Antu gücünü kullanmıyor diyorsunuz.
Yaş ortalaması 17 olan bir taraftar ortamı ki benim bildiğim ve fener tribünlerinin demirbaş gruplarının bile ciddiye almadığı bir sitenin ne gücü olabilirki? :o)

Chemedya dedi ki...

Ben objektif olmak zorunda değilim. Blog yapıyorum ve bu blogu tarafsız yapma endişem yok. Bir medya grubunda çalışsaydım emin olun tarafsız olurdum. Şansal Büyüka dediğiniz insan Fenerbahçe taraftarının yıllardır aleyhine pankartlar hazırladığı ve Aziz Yıldırım ile arası açık olduğu için Fenerbahçe aleyhine lig tv'nin bütün olanaklarını kullanan bir isim. Medyada Fenerbahçeli olmak suç olduğu için Mehmet Demirkol Fenerbahçeli olduğunu inkar eder hale geldi. Rıdvan Dilmen ise objektif olacağım derken bir çok şeyi görmezlikten geliyor. Bu blogta gerektiği zaman Fenerbahçe'yi de eleştiriyorum. Ancak asıl peşinde olduğum şey doğrular. Doğrular olduğu zaman zaten benim medya hakkında eleştirilerim sona erecek. Eleştiriniz için teşşekkür ederim.

Monte Cristo dedi ki...

tamam o zaman seninle hemfikiriz benim eleştirim şu bölüm içindi.

Fenerbahçeli kaç tane önemli yorumcu sayabilirsiniz? sayabileceklerimiz de çok ciddiye alınmayanlar ya da Fenerbahçeli oldukları için Kaan Kural gibi köşeyi dönemeyenler.

inan bana bu adamlar geçmiş dönemde Aziz Yıldırım lobisi ile bir yerlere geldiler. Mesela Rıdvan'ın 1 ay içinde yaptığı 10 farklı yorumu tek tek arka arkaya izleseler en az 2 tanesinde çelişkiye düştüğünü görürler. Mesela Gürcan Bilgiç die bir adam var Hıncal gibi bir bunağın yeğenidir kendisi ve futbolla hiç bir alaksı yokken bugün önde gelen gazetelerde yazıyor ve tv lerde yorum yapıyor. Bu adamları piyasaya süren Aziz Yıldırımın ta kendisidir. Rıdvan'ın NTV hayatının nasıl başladığını herkes biliyor. Kongre üyesi Ferit Şahenk ile Aziz yıldırım torpiliyle!!

Her takımın taraftarı basının X bi takım lehine yanlı yayın yaptığını söyler durur bu ülkede ama öyle bişey yok. Basın sadece kendi menfaati doğrultusunda yayın yapıyor. Medya Galatsaraylı deniyor ama memlekette sözde önemli spor yorumcularının top 5'in de 3 tane kesin fenerli olan vardır. Bunun fenere bir faydası varmı ben bir Galatasaray'lı olarak sanmıyorum. hepsi kendi rantının peşinde...

Son olarak Ercan saatçi olayı mesela?
O olayda Hürriyet için bir sürü mevzu çıkardı Galatsaray taraftarı ama Fenerbahçe taraftarı duygusal olarak Hürriyeti ve Ercan Saatçiyi desteklediler.
aradan 1 hafta geçti ve Hürriyette fenerbahçe aleyhine bi,r haber çıktı hemen başladılar hürriyete ve ercan a sallamaya.. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

bundan önceki yorumumda kinaye yoktu.. size objektif olun derken kötü manada söylemedim yanlış anlamayın beni :o)

yorumu ciddiye alıp yayınladığın için ve cevapladığın içinde teşekkür ederim..

iyi bloglar..

Monte Cristo dedi ki...

birde şu bedava bilet olayı hakkında bişey söylicem.. bu yorumuda son yorumumla birleştirirsen sevinirim.

Bedava bilet eskiden çok veriliyordu evet.
Ben 7 yıldır kapalı tribündeyim Ali Sami Yen'de geçmiş yıllara göre bu yıl Kapalı ciddi bir değişkenlik içinde.
eskiden hep aynı yüzlerin çoğunluğu vardı bazı bölümlerde şimdi ise her hafta farklı yüzler var.

Sebebi ise o bedava biletlerin sponsor biletine çevrilip ekstra gelir olarak klübe dönmesini sağlamalarıdır.
evet bedava bilet var ama hepside üstünde 0 tl yazan sponsor bileti.
Kapalıda 800 adet sponsorlar için yer ayrılmıştır.
Saraçoğlu maratonda kaç adet var sence? biliyorsan paylaşmanı isterim. yoksa ben senin için ögrenirim :o)

Chemedya dedi ki...

Yorumlarınızın ikisine birden yanıt vereyim. Öncelikle Fenerbahçe kulübünde bizim en çok eleştirdiğimiz şeylerden biri medya ile iletişimin yeterli düzeyde olması. Bırakın Aziz Yıldırım'ın medyada adamının olmasını Fenerbahçe muhabirlerinin hepsi Aziz Yıldırım'ın gitmesini istiyor. Çünkü Aziz Yıldırım döneminde eskisi gibi kulübün içinde olamadılar. Gürcan Bilgiç gibi Rıdvan gibi yazarların ise Aziz Yıldırım ile ilişkileri hiç yok. Aziz Yıldırım ile ilişkisi olan Fenerbahçeli gazeteciler Ertuğrul Özkök gibi medyanın önde gelen adamları. Aziz Yıldırım zaten geri kalanını ciddiye almıyor. Çünkü Adamın yapısı bu. Bizde bunu eleştiriyoruz zaten.Dediğiniz gibi satın alınmış medya mensupları yok. Ben içeriden yorum yapıyorum. O nedenle size güvence verebilirim bu konuda.

Galatasaray'da bırakın bedava bileti 3-4 yıl öncesine kadar ünlü bir amigonuz gs aş.'den maaş alıyordu. Maaşın miktarını bile söyleyebilirim. 10 bin dolar alıyordu. Galatasaray'da bedava bilet belli gruplara hala veriliyor. Fenerbahçe'de 6 sene öncesine kadar gfb'ye veriliyordu ancak 6 yıldan beri verilmiyor. Bu nedenle eğer Antu'ya giriyorsanız görüyorsunuzdur. 6 yıldır bir grup Fenerbahçeli taraftar Aziz Yıldırım'a kin kusuyorlar.