Follow @chemedya

17 Kasım 2009 Salı

Fenerbahçe Yönetimini Herkes Anlamalı


Spor medyasında renkler hakim, spor kamuoyuna renkler hakim. Kimse doğru yapılan birşeye doğru diyemiyor. Hele ki o yapılan doğru Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım tarafından yapılmışsa görülmezlikten geliniyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş tribünlerinde meydana gelen ölüm olayından sonra radikal bir karar almıştı. Tribün gruplarına bilet verilmemesi ve tribünlerle yönetim arasında organik bağın ortadan kaldırılmasını sağlayan bu karar Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile taraftarları karşı karşıya getirmişti. Bu nedenle Aziz Yıldırım'ın "R" harfini bile söylememesiyle alay edebilecek kadar kendisine husumet besleyen bir Fenerbahçe taraftar topluluğu oluşmuştu.

O dönemler Fenerbahçe taraftarıyla arasındaki problemlerin artması pahasına yolundan dönmedi ve bugün bu tutumunu taviz vermeden sürdürüyor. Bana göre doğruyu yapıyor. Bunun sonucunda Fenerbahçe taraftarlığının öldüğünü söyleyenler çıktı, çekirdekçi taraftara gün doğduğunu söyleyenler çıktı ama sonuçta Fenerbahçe tribünleri bugün tüm Türkiye'de otokontrolünü en iyi sağlayan tribünler oldu. Son Galatasaray maçındaki gibi olaylar ise organize olmaktan öte münferit olarak devam ediyor. Fenerbahçe bu konuda da radikal bir karar aldı ve olay çıkartan taraftarların arkasında durmaktansa onları tek tek deşifre edip isimlerini emniyete teslim etti.

Ancak Türk spor kamuoyu bu olayı da 1-2 ufak "aferinle" görmezlikten geldi. Onlar hala rövanşist duygularla yazılar yazıyor ve münferit olarak çıkartılan olayları tüm Fenerbahçe camiasına mal etmeye çalışıyorlardı. Galatasaray yönetimi de çıkan olaylardan kendime ne kadar kar çıkartırım anlayışıyla sürekli tahrik edici demeçler verdi. Bu demeçlerden tahrik olanlar tabiki kendi taraftarıydı. Son oynanan basketbol derbisi gösterdi ki Fenerbahçe'ye doğrulttukları silah aslında kendilerine dönüyor.Bugün hala Fenerbahçe yönetimi doğru yolda demekten çekiniyor spor medyası. Çok mu zor doğrunun yanında olabilmek? Bunu Galatasaray yapsa ve tam tersini Fenerbahçe yapsa bugün neler konuşuluyordu?

EPL liginde bir maçta olay çıkmışsa kulüpler cezalandırılmıyor. Münferit olarak olaya karışanlar tespit ediliyor ve çok ağır cezalar alıyorlar. Federasyon ile kulüpler polisle işbirliği yaparak olayları minimuma indirmiş durumdalar. Orada da sorumsuz demeçler veriliyor, orada da hakemler hakkında konuşan menagerler oluyor, orada da tahrikler oluyor. Ancak olay çıkmıyor. Bunun nedeni olay çıkartanların bireysel olarak ağır cezaya çarptırılmaları. Kimse bu cezaları göze alamıyor.

Bu ülkede sporun herhangi bir dalında marka değeri yükseltilmek isteniyorsa Fenerbahçe yönetiminin açtığı yoldan ilerlemek şart. Yok efendim bunu Fenerbahçe yaptı, yok efendim ben Galatasaraylıyım, ben Beşiktaşlıyım Fenerbahçe'nin önderliğini kabul etmem demek önce kendi kulüplerine yaptıkları ihanet olur.

Spor medyası, spor yöneticileri yeni bir yasa ile olay çıkartanların cezasının kulüplerin çekmesini önleyecek yasanın zeminini hazırlamalılar. Fenerbahçe'nin bu konuda yapmaya çalıştığı öncülüğe destek vermeliler. Emin olun bundan hepimiz fayda sağlayacağız. Yok bunu Fenerbahçe yaptı biz halimizden memnunuz diyorlarsa bunu da kendileri bilir. Çünkü bu ülekeye büyük sporcular getirmek istiyorsak, Avrupa kulüpleri ile eşit şartlar olmak istiyorsak önce ülkemiz sporunun değerini yükseltemeyiz. Bu halimizle elimizdeki sponsarları bile spordan uzaklaştıracak gibiyiz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye'de bu iş çözülmez. Ellerinize sağlık.