Follow @chemedya

3 Kasım 2009 Salı

Ercan Saatçi'nin Küfürü Kaç Saniyeydi?

Sivasspor maçında küfür ettikleri bölümlerden hiçbiri 120 saniyeyi geçmediği için Galatasaray'a ceza verilmemiş. Kurallar böyle. Söylenebilecek birşey yok.
Galatasaray Türkiye söylemi Adnan Polat'ın yeni sloganı.
Gerçekten de Galatasaray Türkiye.
Kurnazlık konusunda Türkiye'nin aynası gibi.
Mesela Ercan Saatçi'ye küfür konusunda büyük bir tepki gösterdiler.
Sanırsınız ki bu camia küfürden nefret eden, ahlakıyla topluma örnek olmuş bir topluluk.
Ercan Saatçi'nin ve Fenerbahçelilerin annelerine edilen küfürler 120 saniyeyi hiç geçmemiş. Olay budur zaten. Bizler de hep bunu istiyorduk. Küfürler asla 120 saniyeyi geçmemeli.

Mehmet Helvacı küfür konusunda en hassas Galatasaray yöneticisi. Her yerde konuşuyor. Gerçekten ahlak timsali bir isim. Kardeşi İlhan Helvacı ise TFF hukuk kurulunda. Galatasaray'ın "haklarını savunuyor". Tabi yalnız değil. Yanında bir çok Galatasaray Liseliyle beraber.

Galatasaray Türkiye'nin aynası gerçekten de. Hakan Balta o kol haraketini Fenerbahçe tribünlerine yaparken ağır tahrik altındaydı. Tıpkı Keita'nın Roberto Carlos'a yumruk atmasının Galatasaray medyası tarafından bu şekilde açıklanması gibi. Bir de yumruğun üstüne Keita'dan 1 hafta ahlak dersi aldık.

Haldun Üstünel ahlak temsilcilerinin futbol şube sorumlusu. Galatasaray tribünlerinden gelme. Jargonu biliyor. Bu ahlak temsilcisi adam geçen sene Mahmut Uslu'yu dağa kaldırmakla tehdit ederken ağır tahrik aldındaydı.

Elano Fenerbahçe maçında Ayhan'a fuck off diye küfür ederken de ağır tahrik altındaydı. Hele ki Hakan Balta'nın Ayhan'a küfürü daha da bir tahrikle edilmiş bir küfürdü.

Zaten Arda Cristian'ın annesine küfür ettiyse ne olmuş ki? Kim etmez orada ağır tahrik altında? Şansal Büyüka'nın dediği gibi; Olur hocam be, üzerindeki yük ağır, orada inanılmaz baskı altındasın, senden beklentiler büyük. Ne olacak yani Cristian'a küfür ettiyse?

Fenerbahçe stadında oynanan her Galatasaray karşılaşmasında olay çıkıyor. Gerçekten de bu konuda Ali Sami Yen tertemiz. Sahaya 3-5 bin koltuk fırlatmalarının ne önemi var ki? Bir kere bunu tutturamıyorlar. Fenerbahçeliler ise az ama öz atıyorlar. Attılar mı tutturuyorlar. ( Bunu lig Tv'de Bülent Tulun söyledi. Bu camianın ruh haline güzel bir örnektir.) Ancak Bülent Tulun belli ki unutmuş ki bu asil camia da zaman zaman attığını tutturuyor. 2 sene önce Fenerbahçe tercümanı Samet'in kafasını dağıtmışlardı.

Basketbolu takip edenlerin hafızalarını yoklayalım biraz. Bundan 3 sene önce bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Maç boyunca olaylar bitmiyor. Hakem dayanamıyor. Galatasaray tribünlerini boşaltıyor. Peki asil ve küfürden nefret eden Galatasaray camiasının yöneticileri ne yapıyor? Amigoların bir kısmını şeref tribününe alıyorlar. Bu maç tarihe şeref tribününden koro halinde küfür edilen tek maç olarak geçiyor. Ne de olsa bunu yapan asil Galatasaray camiası. Pek üzerinde durmamak gerek.

Voleybolu sever misiniz bilmem. Ben severim. Her Fenerbahçe-Galatasaray maçında olay çıkar. Bu olaylar hep Fenerbahçe 2-0 öndeyken çıkar. Bu maçların bir tanesini 3-2 Galatasaray kazandı. Tabi 2-0 iken olay çıkması tamamen tesadüf. Asil Galatasaray camiası böyle şeyleri asla düşünmez.


Ercan Saatçi, Galatasaray'a küfür etmiş. Bak sen şu işe. Sahi Ercan Saatçi'nin küfürü kaç saniyeydi? Hukuk kuruluna sormak gerek.

2 yorum:

todor dedi ki...

Yani 119 saniye küfür edilebilir. Gözlemci raporundan bu çıkıyor. İşin başka ilgi çekici yanı da şu, gözlemci koro halinde küfür başladığında kronometresine basmış küfür kesildiğinde durdurmuş bir bakmış 120 saniyeyi geçmemiş. O zaman sorun yok, ceza yok. Merak ettiğim bir diğer konu da bu toplu halde küfür 120 saniyeyi geçmeyince sorun teşkil etmiyor bunu gözlemci sayesinde anladık peki bir maç boyunca toplam saniye mi bu? Yoksa kesintisiz olarak 120 saniyeyi geçmemesi mi gerekiyor? Yani özet olarak 110 saniye rakip takıma döşeriz, susarız 5 dakika sonra bir 110 saniye daha döşeyebilirmiyiz ???? Ne günlere kaldık. Nasıl kıvıracaklarını bilemiyorlar.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Todor,
119 saniye küfredip 20 saniye sustuktan sonra küfüre 119 saniye daha devam edebilirsiniz. Kurallar böyle diyor.Yani maç boyunca 120 saniye kuralı yok. Hiç durmadan 120 saniye küfür etmek ceza nedeni