Follow @chemedya

2 Kasım 2009 Pazartesi

Chemedya ve Ekşisözlük


Ekşisözlükte blogumla ilgili bir entry var. Bu entry'i blogumun reklamı için açıldığını söylemiş orada yazan bazı arkadaşlar. Ne ekşisözlükte editör olan bir arkadaşım var nede ben oraya üyeyim. Kimin açtığını bilmiyorum. İnsanların bu kadar kolay bir biçimde yargıya varmaları bana gerçekten de entresan geliyor. Ülkemizin tipik insanları diyeyim sadece.

Bu blogta yıllarca medyada yaşadığım şeyleri yazıyorum. Spor medyasının yıllardır birçok pisliğin içinde olduğunu, mafya babalarından alınan altın tesbihleri, menajerlik yapan gazetecileri, inandıklarını değil söylenmesi gerekenleri yazanları eleştiriyorum. Bu ülkede herşey yapanın yanına kar kalıyor. Müsaadeniz olursa bende kimseden korkmadan birşeyler yazabileyim. Eğer yazabiliyorsanız sizde yazın. Daha yazabileceklerimin yüzde 10'unu bile yazmadım. Zaman içinde çok daha farklı konuları yazacağım. Bir çok kişinin ipliğini pazara çıkartacağım. Bu insanlar temizlenecek mi medyadan? Tabi ki hayır. Onlar gidecek başkaları gelecek. Spor medyası hiç bir zaman temizlenmeyecek. Eğer bu blog Fenerbahçe değilde Galatasaray, Beşiktaş ağırlıklı olarak yazılsaydı orada yorumlar tersine dönecekti. Fenerbahçeliler beni eleştirecek, Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar ise övecekti. İnsanlar gerçeklerin değil kendi istediklerinin yazılmasını istiyorlar. Bu ülkede ciddi bir renk körlüğü yaşanıyor.

İmla kurallarına gelince. İmla kurallarını gayet iyi bilirim. Redaktörlükte yaptım bir dönem. Ancak insan kendi yazdığı şeyi her zaman kontrol edemiyor ve gözünden kaçırıyor. Bunu her gazeteci gayet iyi bilir. Bu nedenle gazetecilikte redaktörlük diye bir ara meslek vardır. Yani gazetecilerin yaptığı imla hatalarını redaktörler düzeltir. Bu blogu tek başıma yaptığım düşünülürse imla hatalarımla beni sevmenizi öneririm.

Not: Bloguma günde 300-400 kişi giriyor. Buda bana yetiyor.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

O değil de biraz dilbilgisi, imla gibi şeylere dikkat etseniz? Her yerde "de" ve "ki" gibi ekleri bitişik yazdığınızı görüyorum, üzülüyorum.

Chemedya dedi ki...

Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bu İmla kurallarını bilmememden kaynaklanmıyor. Sadece yazdıktan sonra kontrol edecek kimse olmasından kaynaklanıyor. Yazıda bunu belirtmeye çalıştım ancak anlaşılmamış sanırım.

reifff dedi ki...

ben girdim o entry'i blogunuzu begendigim icin. fakat hic bilmiyorum iyi mi yaptim kotu mu.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Reifff teşekkür ederim,
Ülkemizde herşey renklere göre değerlendiriliyor. Futbol dünyasında insanlar hangi mevkide olurlarsa olsunlar mantık şirazelerini kaybetmiş durumdalar. Bu nedenle introdan sonra gelen küfürleri falan çok umursamıyorum. Sonuçta sadece küfür. Yazdıklarımdan sonra hayatıma kasteden ve tehdit eden Fenerbahçeliler de oluyor. Bu nedenle çok umursamıyorum. Ben sadece doğru bildiğim şeyleri yazıyorum. Beğenselerde beğenmeselerde.

PVH dedi ki...

Oysa kendini objektif addeden bir Galatasarayli olsaydiniz, uc bes la liga, serie a yazisi koyup arada Fenerbahce'ye imalarla laf sokan, iftiralar atan yazilar yazsaydiniz kitap yazmanizi isteyecek hayranlariniz turer, eksisozlukte basliginiz acilir, altina "sen ol de biz olelim chemedya abi" gibi yorumlar dolduran groupie'leriniz turerdi. Ya da imali, kilifli degil, alenen Fenerbahce'ye hakaret edebilen, tarihine kufur eden, her yaptiginda kusur bulan bir adam olsaniz Sabah gazetesinden yazar bile olurdunuz, ustelik bok gibi devrik cumleler kurarak.

Chemedya dedi ki...

Sevgili PVH,
Bu ülkede Fenerbahçeli olmak öyle bir hale getiriliyor ki. Artık insanlar neredeyse bunu saklayacak duruma geldi. Ercan Saatçi'den önceki Hürriyet Spor müdürü kimdi? Esat Yılmaer. Esat Yılmaer Galatasaraylıydı. Yıllardır bunun tartışıldığını görmedim duymadım. Ancak Fenerbahçeli birspor müdürü her nedense gs'lileri rahatsız etti. Yani şu "taraflı" blogumda bile yazdıklarım objektif değil diye eleştirilir oldu ki bu çok komik. Bu ülkede herkes objektifmişte sadece ben objektif değilmişim. Bunu yazanlar mesela hiç Hıncal Uluç okuyorlar mı? Ya da Serhat Ulueren'i takip ediyorlar mı? Objektif olması gerekenler bu insanlar ben değilim. Bu ülkede inanılmaz bir Galatasaray mantıksızlığı yaşanıyor. Bunun nedeni medya tarafından sürekli pohpohlanıp sonra gerçeklerin böyle olmadığını Kadıköy'de anladıklarında düştükleri çaresizlik. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum ama üzülüyorum bu çaresizliklerine.

Fethi Bayraktar dedi ki...

Papazin Cayiri ne sıkıntın varsa, çok mertsen Aceto Balsamico'nun mail adresine at bunları. Hesabın varsa git dür. Buralarda kaçak dövüşmeyin. Yakışmaz.

PVH dedi ki...

aceto'yla ne alakasi var? O sizin kendi yorumunuz olmus.