Follow @chemedya

28 Ekim 2009 Çarşamba

İşte Futbol Tarihine Geçecek Sahtekarlık!

Vay be! Bugünleri de görecekmişiz! Maçtan önce Arda'nın çok basit bir olay için Cristian'ın üzerine yürümesi zaten bizi işkillendirmişti.
Keita'ya atılan plastik bardağın geldiği yönde işkillendirmiş ancak yok canım o kadar da olamaz demiştik. 1989 yılında, 1990 Dünya Kupası'na katılmak için Brezilya ile Şili karşılaşıyordu. Brezilya 1-0 önde iken, 67. dakikada Şili kalecisi Roberto Rojas başına bir meşale isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığılmış ve Şili futbol takımı güvenlik gerekçesiyle sahadan çekilmişti. Maç sonunda yapılan televizyon analizleri sonucu, Roberto Rojas'ın aslında başına herhangi bir cisim isabet etmediği, kendisini meşalenin ortasına attığı ve eldivenlerinden çıkardığı bıçak ile kendisini kafasından bıçakladığı anlaşılmış ve Şili hükmen 2-0 yenik sayılmıştı. Bu olayın ardından Şili Dünya 1994 Dünya kupasından da men edilmişti.

Şimdi bu resimden de anlayacağınız üzere Keita'nın şovuna sahne olan plastik bardak Fenerbahçe tribünlerinden değil Galatasaray tribünlerinden geliyor. Bardağın Keita'ya gelip gelmediği bile tartışılır. Ancak bardağı atanlar kesinlikle Galatasaray tribününden.

Şimdi bakalım bu olay üzerine Keita'yı öve öve bitiremeyen Erman Toroğlu ne söyleyecek. Bu sahtekarlık üzerine hala Fenerbahçe'ye ceza verilecek mi?

Resimler 2 saniyelik görüntülerden alındığı için çok net değil ayrıca görüntüler de orijinal değil. Benim ve www.adikonamaz.com ekibinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkartıldı. Yuvarlak içine alınan görüntü pet bardağın görüntüsü. Haraketli görüntü de çok daha net görebiliyorsunuz.Görüntüler elimde. Kısa zaman içinde video'yu da ekleyeceğim. Çok net bir biçimde bardağın geldiği yer görülüyor. Bakalım bu organize sahtekarlığın cezası ne olacak?

13 yorum:

PVH dedi ki...

Bence bardak Migros tribununun Fenerbahce tarafindan gelmis, oyle bir gelisi var.

Bence bunun nereden geldigi de onemli degil. Biliyoruz ki Fenerbahce tribunleri bu mactan once ve mac sirasinda sahaya yabanci madde attilar. Burada asil sahtekarlik madde yanindan bile gecmeyen Keita'nin yaptigi.

Chemedya dedi ki...

Şu an herhangi bir yasa dışı olaya neden vermemek için görüntüyü yayınlayamıyorum. Ancak az önce elime çok net bir video geçti vegörüntü net. Gs tribününden geliyor bardak. Dediğin gibi kimden geldiğinden çok önemli değil. Fenerbahçe tribününden de münferitte olsa atılan maddeler var. Asıl önemli olan Keita'nın yaptığı sahtekarlık. Bu sanki bana önceden planlanmış gibi geliyor.Umarım yanılıyorumdur.

Diego dedi ki...

ikisi de sahtekarlık
sadece keita nin yaptigi daniskasi

Griffith dedi ki...

Normal görüntülerde pek belli olmuyor.Fakat Fbtv'de yayınlanan "zoomlu" görüntülerde açıkça görülüyor gs tribünlerinden geldiği.

Beni yan hakem mevzusu da düşünürüyor.Konumuna bakarsak o bardağın Keita'ya isabet edip etmediğini rahatlıkla görebilecek pozisyonda.Gözünden kaçabileceğini sanmıyorum.

todor dedi ki...

Bence bir an evvel yetkililere ulaştırmanız lazım. Gerçi Amerika' daki ermeni lobisinden bile güçlü olan Galatasaray lobisini aşıp yayınlatabilirmisiniz? O da ayrı bir soru...

PVH dedi ki...

Bugun yine baktim, gercekten GS tribunundne gelmis yahu.

Chemedya dedi ki...

Ben yıllardır Televizyonculuk yaptım. Evdeki laptop'tan biraz zor imkanlarla frame frame inceledim. Bana göre de Galatasaray tribünlerinden geliyor.

Unknown dedi ki...

http://www.tumspor.com/haber/20091029/Lig-TV-Fener-taraftarini-yalanladi.php

Chemedya dedi ki...

Sevgili Kaan İsmail. Maalesef Lig Tv'ye inanmıyoruz. Daha bir çok şeye farklı şeyler söylediler ama oranın içini çok iyi bildiğim için pek inanmıyorum.

salva dedi ki...

sadece Galileo ve fizik kanunları demek istiyorum ...
umarm anlayıp, bir edit ile yanıldığınız notunuzu düşersiniz ...

Chemedya dedi ki...

Sevgili Salva,
Fizik kurallarına göre migrostan gelen bir bardak yüzü kendi kalesine dönük ve sol gözü maraton tribüne dönük olan Keita'nın nasıl sol gözünü yaralar? Bana Galileo'dan faydalanarak açıklar mısınız?

Unknown dedi ki...

ligtv ye inanmiyorsunuz ama referans olarak antudaki goruntuleri gosteriyorsunuz oyle mi? hocam Allah askina niye 4sn lik bi vidyo koyuyolar tam galatasaray tribunlerinin onunden gecerken baslatiyorlar goruntuyu.Halbuki tribunlerin ustu de ag ile cevrili.Yapma be abi tamam fenerlisin taraflisin buna da saygi duyuyorum ama bu kadar da olma be abi.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Kaan İsmail,
Bu blogu tarafsız yapıyorum, söylediklerim herşey objektiftir diye bir iddiada zaten asla bulunmadım bulunmam da. Ancak yıllarca rakip tribünün hemen yanındaki Lacivert tribünde maç izledim. Orada rakip tribünlerden gelen şeylerle az yaralanmadım.O filenin maalesef pek bir etkisi olmuyor. Fenerbahçe tribünlerinden atıldıysa o bardak Keita'nın sol gözüne gelmemesi gerek fizik kurallarına göre.Ancak Keita bardak kendine gelmediği halde yere attıysa kendini o zaman sizin teziniz doğru çıkıyor. Ayrıca ben bu değerlendirmeyi Antu'dan almadım. Bizzat kendim videoyu aldım ve frame frame inceledim. Tamamen kend şahsi görüşüm.