Follow @chemedya

16 Ekim 2009 Cuma

Bu mu Gazetecilik?


Sabah Gazetesi'nde bir kaç gün içinde çıkan iki haber.
Birinde Galatasaray'a Büyükçekmece'de göl havzası içinde verilen araziden bahsediliyor.Haber gayet sade yorumsuz verilmiş. Buna birşey söylemek mümkün değil. Sonuçta bir belediye bir spor kulübüne tesis yapmak üzere bir arsa vermiş. Haberin içinde arsa için herhangi bir bedel ödenip ödenmeyeceği ile ilgili bir bilgi yok. Bildiğimiz kadarıyla bu arazi sembolik bir bedelle Galatasaray Spor kulübüne verildi.

Buraya kadar güzel.
Ancak bugün çıkan bir haber bu gazetenin ne kadar tutarsız ve ne kadar taraflı olduğunu gösteriyor. İnsana yok artık denilecek türden bir haber. 1 hafta önce yukarıda bahsettiğim haberi yorumsuz verenler 1 hafta sonra bakın ne demiş: İstanbul´un en değerli yeri Ataşehir´de ( Ben İstanbul en değerli yerinin boğaz, Etiler falan olduğunu sanıyordum) iki yıl önce tartışmalı biçimde Fenerbahçe Kulübü´ne 30 yıllığına kiralanan arazide yeni bir kıyak ortaya çıktı (Böyle içeriği olan bir haberi yapana da yaptırana da yazıklar olsun). Yeni kararla 57 dönümlük arazi satışa çıkarıldı‚ ihaleye ise yalnızca Fenerbançe girebilecek. (Yine bir aldatmaca.Haberin devamında belirtildiği üzere ihaleye isteyen herkes katılabilir) Kadıköy Belediyesi´nin‚ yıllık 305 bin TL kira bedeliyle‚ 30 yıllığına Fenerbahçe´ye verdiği arazi için Meclis´ten satış kararı çıkarıldı. İhaleye‚ 57 dönümlük arazinin kullanım hakkını elinde bulunduran Fenerbahçe´den başka firmanın girmesi beklenmiyor( Hani sadece Fenerbahçe girebilecekti. Sadece 3 cümle önce yazdığını inkar ediyorsun). Böylece kulübe "kıyağın kıyağı"( Mahallede konuşmuyorsun gazetede yazıyorsun) yapılmış olacak. Kadıköy Belediyesi‚ iki yıl önce Bursa´da yerel bir gazeteye verdiği ilanla Ataşehir´deki 57 dönümlük araziyi ihaleye açtı. Fenerbahçe Spor Kulübü‚ bu ihaleyi alarak arazinin 30 yıllık kullanım hakkını elde eldi. Olay‚ 25 Aralık 2007 tarihli Sabah Gazetesi´nde "Fenerbahçe´ye 100. Yıl Kıyağı" başlığıyla duyurulunca tartışmalar başladı. Ancak‚ Fenerbahçe Kulübü‚ araziye "Alpella Şehri" adı altında 10 bin kişilik spor kompleksi ve alışveriş merkezi yapmak için inşaat çalışmalarına başladı.



Haberin devamını yazmıyorum bile. Bir paragrafında bu kadar çelişki olan haberin gerisi nasıldır siz düşünün. Şimdi sormak istiyorum sevgili Sabah Spor servisine ve haberi yapan Erhan Öztürk isimli arkadaşa. Daha 1 hafta önce Galatasaray'a göl havzası içinde bir arazi verildi. O araziye inşaat yapmak bile yasaktı. Ancak siz bu haberi yorumsuz verdiniz. Arazinin Galatasaray'a verilmesinin ardından ne kadar bedel alındığını sorgulamadınız bile. Bugün çıkmış Fenerbahçe'nin spor salonu inşaatı için kullandığı araziyi sorguluyorsunuz. Bu mu sizin habercilik anlayışınız? Bu mu sizin adalet anlayışınız? Bu mu gazetecilik. Erhan Öztürk eğer gazetecilik yapmak istiyorsa öncelikle Seyrantepe arazisinin Galatasaray'a nasıl verildiğini araştırsın. Ali Sami Yen stadyumundaki kullanım hakkını kiralarını ödemediği için kaybeden Galatasaray'ın birden bire nasıl Seyrantepe'deki araziye ve stada konduğunu araştırsın. Büyükçekmece'de göl havzasında bulunan arazinin Galatasaray'a nasıl verildiğini araştırsın. Ya da bıraksın kalemini semah dönmeye devam etsin.

1 yorum:

İhsan ÖZTÜRK dedi ki...

Fenerbahçeye çamur atıp prim yapmaya, gündemde kalmaya çalışan yazarlara tipik bir örnek. Kötü bir konu seçmiş kazdığı kuyuya kendisi düşmüş. Geçmiş Olsun Erhan Öztürk.